Nederlandse commando (26) dood na drive-by shooting in Amerika

4
Nederlandse commando (26) dood na drive-by shooting in Amerika
Beeld: videostill van WISH TV

Afgelopen weekend werden drie Nederlandse commando’s, die in de Amerikaanse stad Indianapolis waren voor een training, neergeschoten. De mannen zouden vanuit een rijdende auto zijn beschoten. Twee raakten gewond en één van hen overleefde de drive-by shooting niet.

Volgens de burgemeester van de stad was er voorafgaand een ruzie in een bar, waarna de Nederlandse militairen teruggingen naar hun hotel. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30u was er een drive-by shooting waarbij de drie militairen geraakt werden.

Maandag liet het ministerie van defensie weten dat één van de drie Nederlandse commando’s in de afgelopen nacht aan zijn verwondingen was overleden. Volgens Amerikaanse media gaat het om de 26-jarige Simmie Poetsema.

De politie van Indianapolis zei dat ze geloven dat een soort van woordenwisseling tussen de drie slachtoffers en een andere persoon of personen tot de schietpartij heeft geleid. Er zijn geen arrestaties verricht.

De Metropolitan Police Department van Indianapolis zei maandagmiddag in een persbericht dat de andere twee slachtoffers verwondingen hebben die niet levensbedreigend zijn.


4 REACTIES

  1. Op Curaçao komt het vaak voor dat Nederlandse mariniers zich misdragen, vaak onder invloed van drugs en of alcohol. Ik sluit niet uit dat dit ook in de USA het geval was. Jammer maar de commando’s zijn de verkeerde persoon tegen gekomen. Gaat Nederland dit als een terreurdaad kwalificeren of wordt dit afgedaan met excuses maken?
    Nabestaanden sterkte.
    gemodereerd

  2. Papa Jantje: aangezien u niet weet wat er zich echt heeft afgespeeld moet u niet al voorbarige conclusies trekken en zeggen dat de 3 het over zichzelf hebben afgeroepen en zich misdragen zouden hebben. Ze hebben niet voor niets gede-escalleerd, dus weglopen uit de situatie en dus niet op de vuist gaan. Lees de berichten over de mensen die hem konden en met hem gewerkt hebben, daarin staat dat hij geen vechterstype was. Ze hebben de juiste beslissing genomen door weg te gaan, niet wetende dat die verdachte een wapen zou pakken en ze achterna zou komen. Ze hadden hierdoor geen schijn van kans.

    Collega Rust zacht!!!
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.