Man schiet met jachtgeweer op vogels en raakt woning

6
man schiet
Foto ter illustratie | credit: VisitLakeland hunter in morning sun via photopin (license)

Een woning aan de Altonaweg in Suriname, vertoonde in het weekend een kogelinslag. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat een bewoner van de Curaçaoweg schoten met zijn jachtgeweer heeft gelost, waarbij een projectiel per ongeluk terecht kwam in de achterdeur van de aangever.

De schutter is intussen achterhaald en hij kort door de politie gehoord. Volgens hem heeft hij heel veel last van vogels. Hij pakte het jachtgeweer en schoot richting de vogels om ze weg te jagen. Een projectiel kwam daarbij tegen de achterdeur van de woning aan.

Het wapen waarmee de schutter schoot is gedekt middels een vergunning. De politie van het ressort heeft na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie het wapen alsook enkele scherpe patronen in beslag genomen.


6 REACTIES

 1. Hij moet het weten welke hoogte en richting hij schoot!! Een echte amateur dus geen geweer waard!! Afpakken en nooit meer geweer of soortgelijke wapens verstrekken aan deze kontkrabber!!! Een katapult is zelfs niet veilig bij deze reetruiker!!
  gemodereerd

 2. Last van vogels? Neem maar Leo de vogelverschrikker in dienst. De haan is door hem op de vlucht geslagen.
  gemodereerd

 3. Om één kogelinslag te veroorzaken heeft deze gek dus een patroon met een ‘slug’ gebruikt (daarmee kan je een mens of tapir doden). Om vogels te verjagen gebruik je losse flodders of hooguit patronen met hagel (bird shot).
  gemodereerd

 4. Ik begrijp niet dat het vuurwapen is gedekt door middel van een vergunning en toch met patronen in beslag is genomen.
  Verder snap ik sommige reacties hier niet want het zijn dezelfde reageerders die de politie verwijten maken niet op goeie hoogte te schieten.
  gemodereerd

 5. @ Wiep – Ding

  Ai mang je brengt het hoor, zoals ze dat in Sranan zeggen.

  @ Henkes

  Jij weet het, maar deze sukkel niet!

  @redi-moesoe

  Lonnie mag ook ipv Leo.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Ik begin nu te geloven dat bijna iedereen in Suriname een (vuist)vuurwapen heeft. Gaat ‘lekker” zo.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.