Vrouwelijke bankmedewerker en vriend aangehouden in fraudezaak Hakrinbank

19
Hakrinbank Suriname

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname heeft zaterdag twee verdachten aangehouden in de fraudezaak van de Hakrinbank.

Het betreft in deze een vrouwelijke bankmedewerker en haar vriend. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de vriend een brandweerman is.

In het belang van het onderzoek zijn beide verdachten in verzekering gesteld. Het Surinaamse Openbaar heeft een contactverbod gelast.


19 REACTIES

 1. Goed zo. Oppakken alle figuren, die denken de boel te belazeren. Die brandweerman is toch geen Enver P. Die stanko van kwik, kwek en kwak???
  gemodereerd

 2. Weer zo’n ndp-er die in het systeem heeft lopen knoeien.
  De bedoeling is om chaos te creëren.
  Weer een valse set op zij schaakbord.
  Tot dat hij zelf in een schaakmat (Santoboma)beland.
  gemodereerd

 3. er was zeker een binnenbrandje en de brandweerman wilde het blussen , maar vuur kun je niet bestrijden met fraude
  gemodereerd

 4. Waar er tussen 2010 en 2020 vrachtwagens zand gestort werden, lijkt het er nu op dat er daders gevonden worden en er helderheid gaat ontstaan.
  Recu’s ministerie van Financiën is vrij duidelijk geworden.
  Hakrinbank verdachten ingesloten.
  SLM de Haan kan nu vrij kraaien omdat zijn integriteit aangevallen wordt en hij zich mag verdedigen met de waarheid. Zie wat het gekraai levert. Een MBAer praatjesmaker van de ABOB komt uit de schaduw als dwarsligger.
  gemodereerd

 5. Was zij een afdelingshoofd waar iedereen bang voor was en niet bij haar in discrediet willen komen?

  56 miljoen is toch veel geld. Gelukkig dat dieven fouten maken. De wachters waren weer aan het snoezen en diep in slaap. Foei toch.
  gemodereerd

 6. Daarom weigeren ze een nieuwe directeur.
  De staf moet ontslagen worden want twee jr lang heeft deze dievegge haar gang kunnen gaan, onder de neus van de staf.
  Ik zou mijn geld weghalen.

  Schande!
  gemodereerd

 7. Jojo, de werkmethode is lijkt anders, de daders worden als hun daad is uitgelekt aangepakt door politiek en OM, maar de praktijken nemen niet af, helaas. De moraal is nog steeds gebrekkig.
  ===============

  En wat doen wij met de regering die dit allemaal faciliteert, bewust of onbewust. Er liggen verschillende wetten klaar, aangenomen en wel, wanneer treden zij in werking, wanneer gaat de regering werk van maken. De pres werkt 24/7, schaakt op verschillende borden, maar op het nieuwe “wettenboord” speelt hij niet, zeer merkwaardig.
  Wanneer gaat de pres eindelijk schoon schip maken met de conflict of interest regels binnen de RVC’ van de parastatale bedrijven (ook binnen de regering). Te beginnen bij Staatsolie.
  Het uitbannen van politieke overheersing. Politiek moet zich niet meer bemoeien met het beleid. Scheiding der machten ook binnen het bedrijf. De RVC’s moeten zelfstandig kunnen opereren, zijn alleen verantwoording schuldig aan de voltallige RVC. Zo lang de pres hiervan geen werk maakt zul je SLM-achtige schandalen krijgen en dat zal zijn geloofwaardigheid en positie sterk ondergraven. Als Santokhi geen crooked pres is als zijn voorganger, zal hij dat met daden moeten bewijzen, niet met blablablabla. Hij heeft nog drie jaar gegaan.

  Waarom gaat de pres de SLM situatie achter gesloten deuren bespreken, krijgen de deelnemers zwijgplicht, anders zou het geen zin hebben, over transparantie gesproken. De pres maakt het wantrouwen nog erger. Is hij de tig schandalen, klein en groot vergeten, onder zijn verantwoordelijkheid als leider van deze regering!!!
  Dit is geen staatsveiligheid item.
  gemodereerd

 8. Met deze President aan het roer, zullen uiteindelijk alle schandalen boven water komen en door het OM worden onderzocht, mark my words.

  Volk van Suriname laat u niet in de maling nemen door al sprookjes vertellers, in 2025 nog ietjes slimmer stemmen a.u.b., de schoonmaak is nu begonnen!
  gemodereerd

 9. Pony now we taling.
  Helemaal met je standpunt eens.
  Ga zo door me jong!!
  Dan zitten we op één lijn.
  gemodereerd

 10. Elkaar overladen met vragen, zet geen zoden aan de dijk. Niemand zit hier om het gevoerde beleid te verdedigen. Men geeft feedback. Dat laatste kon men 10 jaar lang niet vrijuit of via de pers doen onder het dictatoriaal bewind van didibrie.
  Dat er overal gefraudeerd wordt, is niet de schuld van de president, maar het nalatenschap van didibrie. Het wezenlijk verschil is, dat er nu boeven worden gepakt en berecht.
  gemodereerd

 11. pony , paarse slak , wat deed jou baasje ddb dan druiloor , hij deed ook alles achter gesloten deuren , ja gewoon geld stelen van het volk met de deuren dicht , maar straks gaan de deuren open en dan kun jij zien wie er allemaal van de ndp ook hebben gestolen van het volk , dus alle ndp kopstukken ja zelfs die simons , van der san , en verder weet jij toch alle kopstukken, vul ze maar in , en vergeet niemand, denk ook aan grijsen , wijdenbosch
  gemodereerd

 12. @pony

  Uw reactie is 100% correct. U geeft aan dat veel zaken ingeroest zijn en misbruik maken volkssport is voor zij die toegang hebben tot de leiding.

  Dat zaken in comite generaal besproken worden leidt bij complot denkers tot nog wildere verhalen. Echter ik denk dat het in openbaarheid behandelen net zo ongeloofwaardig gevonden zal worden en dat het slapende honden waker maakt.
  Natuurlijk zijn er in de belangrijkste regeringspartijen ingeslopen belangen. Dat laten verdwijnen kost politieke generaties. Een gegeven is dat Surinaamse politici en vakbondsleiders vast geplakt zitten aan hun zetels.

  De gehoopte shock we zitten geheel aan de grond heeft niet gewerkt. Waarschijnlijk omdat er te veel geld in de informele economie zat.

  Ik zie kleine stapjes die hoop ik tot een sprong kunnen leiden zodra mensen beloond gaan worden voor ijver, inzet en eerlijkheid.

  Bijvoorbeeld dat de Haan nu in NL zit betekend voor velen bekenen van schuld aangezien de waard de gasten vertrouwd zoals deze zelf is. Gegeven is dat de Haan wil hij een nieuwe baan kunnen vinden zijn onschuld zal moeten bewijzen en respect zal moeten afdwingen.
  Hij zal duidelijk moeten maken is dat hij naar behoren gefunctioneerd heeft, verantwoording genomen heeft echter dat er machten waren die succes onmogelijk maakten. Wat beter dan verklaringen af te leggen vanuit een omgeving dat types van Ravenberg en Brunswijk niet zoveel invloed op je of je gezin kunnen hebben.

  Santhoki moet of dealen met Brunswijk en Somo of met Bouterse tot dat er een evenredig kiesstelsel is ingevoerd.

  Elk klein stapje voorwaarts vereist een oorlog met de eigen achterban en de ABOB omdat er steeds vuile was op straat zal komen. Denk aan het vervangen van Pokie, de acties van Leo Brunswijk etc. Als je dat keihard aanpakt gaat Ronny Amok maken en dan ben je ver van huis. Brunswijk zal zich eerst zelf ongeloofwaardig moeten maken. Nu dat begint aardig te lukken.
  gemodereerd

 13. In een eerdere reactie over deze kwestie had ik aangegeven dat de banksystemen verouderd zijn en qua beveiliging veel te wensen overlaten.
  Vanmorgen staat in de West een stuk hierover. Het is nog veel erger, lees het artikel:
  https://dagbladdewest.com/2022/08/28/falende-financiele-systemen-2/

  Verder wil ik zeggen dat 99.9% van de Surinamers heel kortzichtig zijn. Hun reactie is daar getuige van en het is puur tijdverlies om met ze in discussie te gaan, want ze snappen er werkelijk niks van! Ze mixen alles door elkaar. Fraude bij banken wordt meteen gelinkt politiek en de president is de hoofdverdachte. Al deze amoebes willen niks weten van de hoofdverdachte van de 8 dec. moorden die 10 jaar president was en het land heeft leeggeroofd en het volk in diepe schulden heeft achtergelaten. Tegen deze lieden zeg ik; Als je niet leert van je geschiedenis, blijf tot in eeuwigheid dezelfde fouten maken.
  da ie moro dong lek wan asie….
  gemodereerd

 14. Boesskowtoe, natuurlijk kun je de pres niet van alles (persoonlijk) aanrekenen, maar het zijn toch zijn eigen mensen die frauderen, toevallig!!!!!!! Mensen die hij zelf heeft benoemd, geaccommodeerd, aangesteld, als minister, als rvc lid, als adviseur enz. Wie moet je dan aanspreken, behalve de fraudeurs dan. Mogen deze zaken niet besproken worden, moet men zwijgen zoals onder de vorige regering vaker gebeurde dan nu. Waarom zouden wij in een kramp moeten zitten uit vrees voor de NDP, waarom zouden wij de schandalen niet mogen bespreken, waarom niet. Het volk bepaalt nog steeds welke regering het wil hebben, niet de criticasters. Doet de VHP het goed in de ogen van de kiezers, dan wordt zij beloond, zo niet afgestraft. Hetzelfde geldt voor de andere partijen. Bovendien, niet het aantal zetels staat garant voor goed bestuur, maar meer nog het moraal van de leider en zijn volgers.
  Wat ik hier leest van de oranje helpers garandeert mij geen goede nacht rust.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.