Securityguards beletten politie op te treden bij Summer Festival

9

Securityguards hebben zaterdagnacht tijdens het Summer Festival in Live Entertainment Center Suriname, de politie belet toen zij een guard wilde aanhouden.

Waterkant verneemt dat de organisatie tijdens het evenement de politie had ingeschakeld, omdat gebleken was dat tal van bezoekers zich middels valse kaarten toegang tot de show hadden verschaft.

Bij aankomst op locatie voerde een politie-inspecteur een gesprek met iemand van de organisatie. Volgens getuigen zou een dienstdoende securityguard zich in het gesprek hebben gemengd. De inspecteur sommeerde hem om zich niet te bemoeien met de zaak, waarna de guard boos werd.

De situatie escaleerde en de guard zou de inspecteur met een vuistvuurwapen hebben bedreigd. Daarbij deed hij ook dreigende uitlatingen. De manschappen die met de politieofficier waren grepen in en probeerde de man aan te houden. Daarbij werden zij belet door tientallen collega’s van de verdachte.

Er ontstond een gehaal en getrek tussen de agenten en securityguards, waardoor de verdachte de plaats kon verlaten. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte alsook een aantal van zijn collega’s militairen zijn.

Er is een diepgaand onderzoek ingesteld om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie er allemaal bij betrokken waren.

9 REACTIES

 1. Bij mijn opleiding heb ik gehoord over functievermenging, maar nog nooit gehoord over functievergissing.
  Toelichting: van functievermenging is sprake wanneer iemand op hetzelfde moment 2 functies heeft. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn zolang de functies niet conflicteren. Een mooi voorbeeld van conflicterende functies is Leo Brunswijk. Hij heeft de regels der functiescheiding doorbroken door in een controlerende functie te zitten (Raad van commissarissen) en ook in een uitvoerende functie (directeur). Je krijgt een situatie waarbij een slager zijn eigen vlees mag keuren.
  Nu functievergissing: Bij functievergissing is sprake van iemand met een dubbele functie, die vergeet in welke functie hij is. Het betreft hier militairen die als bijbaan de baan van safety guard vervullen.Toen de politie binnenkwam vergaten zij in welke hoedanigheid zij daar waren. Als Militair of als Safety guard? In de functie van Safety guard raakten ze in de war en traden op als militair. Een domme vergissing. Maar ach, dat zal de rechter uitzoeken.
  gemodereerd

 2. Zie je wel hoe men in dit land voor de gek gehouden wordt? Toneelspelers als de racist Macdonald, Da en Do, mevrouw van Ommeren, Neus, Parmessar en Hogie die om de haverklap roepen dat het volk honger lijdt en in armoede leeft. Zie hier het bewijs! Geen geld om voedsel en levensmiddelen te kopen maar wel geld voor een dansparty.
  Het volk dat honger lijdt ?
  Mi mars Papa !
  gemodereerd

 3. Dit zijn jaren 80 praktijken, toen militairen dachten de boel in Suriname te bepalen. 1 van de situaties, bij die dancing bij Krasje, heeft toen geleid, dat inspecteur Herman Gooding vermoord werd in de buurt van het kabinet van de toenmalige bevelhebber, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, in 1990.
  Dat je bijverdiensten hebt, is prima. Maar als je ook nog de politie gaat bedreigen en heb werk onmogelijk maakt. Dan ben je buiten de orde en dan sta je maar voor de wettelijke gevolgen bloot, die er zullen volgen. A no ini wang agoe staat we libi.
  gemodereerd

 4. inderdaad wie zit er te zeiken , ja die ndp boevenbende die zelf dagelijks feesten , en maar schreeuwen dat ze honger hebben , nou deze militairen per direct verwijderen uit het leger , en ze opsluiten voor beledigen en bedreigen van agenten
  gemodereerd

 5. Deze inspekteur weet niet waar zijn linker en rechterhand is. U ben een algemeen opsporings ambtenaar. Safety guard ect ect. Zet ze als inspekteur op hun plaats. Of hebt u de bevordering(en) gekregen door hand en spandiensten.
  gemodereerd

 6. Geef ze brood en spelen en alles en iedereen loopt weer in het gareel.
  Is ook een manier om ze rustig te houden.
  Wat een volk..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.