dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering verleent gedeeltelijke vrijstelling van rechten bij invoer zonne-energiesystemen

Regering verleent gedeeltelijke vrijstelling van rechten bij invoer zonne-energiesystemen

-

Does Travel - naar Suriname

Om zonne-energiesystemen in Suriname toegankelijker te maken voor de samenleving, heeft de regering besloten gedeeltelijk vrijstelling te verlenen van de diverse belastingen die geheven worden bij de invoer van producten. De vrijstelling is 90% van de rechten bij invoer.

Om alternatieve energieopwekking en groene energie in Suriname te stimuleren, creëert de regering de mogelijkheid om minder kosten te betalen bij de invoer van zonne-energiesystemen. Door de goedkopere import, worden deze systemen aantrekkelijker voor lokale, particuliere gebruikers.

De gedeeltelijke vrijstelling geldt voor zonne-energiesystemen en onderdelen en toebehoren, met uitzondering van batterijen voor deze systemen. De gedeeltelijke vrijstellingen gelden voor een periode van 12 maanden en iedereen mag een beroep doen op deze vrijstelling. Meer informatie over de gedeeltelijke vrijstelling kan bij de Belastingdienst Suriname worden opgevraagd.

Het besluit voor de gedeeltelijke vrijstellingen past binnen het beleid van de regering voor het verder ontwikkelen van de alternatieve energieopwekking in Suriname. In dit kader zijn er al diverse zonne-energieprojecten gestart door de regering.

Behalve kostenefficiënt, is zonne-energie vooral beter voor het milieu. De regering zal in dit kader meerdere initiatieven uitrollen. Zo zullen op kort termijn de rechten bij invoer van elektrische voertuigen afgeschaft worden. Hierover komt binnenkort meer informatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. 2 tot 3 jaar geleden had ik het idee, om de invoerrechten op zonnepanelen af te schaffen in Suriname, al geopperd op WKN. Heel prijzenswaardig dat de regering dat nu ook daadwerkelijk doet (ze zijn dus niet zo kortzichtig en inhalig als ze vaak overkomen). Alhoewel ik op het EBS net ben aangesloten, zal ik nu wel serieus gaan overwegen een zonnesysteem aan te (laten) leggen voor huishoudelijk gebruik.


  gemodereerd
 2. De binnenland bewoners gaan toch geen zonnepanelen willen hebben.Ze willen olie voor hun aggregaat hebben.En die olie kunnen ze lekker door verkopen aan de goudzoekers voor hun zwaar materiaal.
  Door hun Samakka en Lokono vonnissen hebben ze al beslag gelegd op 90% van het land.En dan verwachten ze nog dat het kuststrook in hun behoeften voorziet.


  gemodereerd
 3. De accu’s zijn duur en gaan zeker niet een leven lang mee. Daardoor blijft dit systeem kwetsbaar en duur. Je zult dan ook deels van het stroomnet afhankelijk zijn, tenzij je echt heel veel investeert in het zonnesysteem.


  gemodereerd
 4. dus de accu’s krijgen geen vrijstelling van invoerrechten , regering u maakt iedereen blij met een dood vogeltje , die accu’s zijn net zo belangrijk als de zonnepanelen , maar iedereen ziet nu dat u als regering er niet achterstaat , ook als de prijs bij ebs 10 maal duurder wordt is het nog goedkoper dan een zonne energie systeem aan te schaffen , en wie kan dit aanschaffen regering , de gewone burger niet


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES