Belastingdienst Suriname start met controles bij belastingplichtigen

18
Surinaams geld - SRD

De Belastingdienst Suriname is onlangs gestart met controles bij belastingplichtigen, die voor de afgelopen jaren geen Inkomstenbelastingaangifte hebben gedaan. Deze groep belastingplichtigen wordt vooruitlopend op deze controlebezoeken opgeroepen alsnog hun aangiften te doen.

De Belastingdienst heeft in de maand augustus een project opgestart. Het doel hiervan is belastingplichtigen stimuleren aan hun aangifte- en betalingsplicht te voldoen. Daarnaast wordt het bestand geactualiseerd. Het project bestaat uit controles die ter plaatse uitgevoerd worden onder belastingplichtigen die al enkele jaren geen Inkomstenbelastingaangiften hebben gedaan. Tijdens dit bezoek wordt nagegaan waarom belastingplichtigen niet hebben voldaan aan hun belastingplicht.

Belastingplichtigen die tijdens het bezoek actief worden bevonden, worden aangespoord hun aangiften alsnog vrijwillig te doen tot uiterlijk 31 oktober 2022. Belastingplichtigen die op eigen initiatief een aangifte doen, voorkomen zo dat er aanslagen inclusief boeten worden opgelegd. Ook belastingplichtigen die nog geen bezoek hebben gehad, kunnen vrijwillig alsnog aangiften doen voor voorgaande jaren.

In het kader van de hervorming waarmee de Surinaamse Belastingdienst al enige tijd bezig is, is het belangrijk te weten hoe het klantenbestand eruitziet. De Belastingdienst geeft het belang aan van juiste data voor het verder ontwikkelen van de dienstverlening. Daarom zal de Belastingdienst gedurende de komende maanden meerdere projecten uitvoeren die gericht zijn op het opschonen en updaten van de databases.

Klanten die één of meerdere jaren geen aangifte hebben gedaan voor de Inkomstenbelasting, kunnen hiervoor formulieren ophalen van maandag t/m donderdag tussen 7:30u tot 13:30u en vrijdag tot 13:00u aan de van Sommelsdijckstraat 27, 1e etage, afdeling Relatiebeheer & bestanden. Voor vragen, zijn klanten terecht bij de Afdeling Fiscale Controle & Opsporingsdienst. Tel.: 520174/ 475980 / 473600 / 520176 / 471993 / 425156 / 471706.

18 REACTIES

 1. Het zal een verademing zijn, als de belastingdienst een grondige controle zou doen op haar departement.

  Het departement, zal schrikken en velen, vertrekken via de vluchtroutes naar het buitenland.

  Sterkte!
  gemodereerd

 2. Geen belasting betalen maar wel verwachten in een geordend land te willen leven.Met belasting geld kan je een goede infractructuur in een land realiseren.Een goed wegennet ,een goed werkend electriciteitnet ,een goed werkend waterleidingnet.een goed werkend rioolstelsel etc etc.Snapt de Surinaamse bevolking dit niet? En maar klagen klagen klagen en zeggen dat Nederland Su zo belabberd heeft achtergelaten.Is dit een slavenmentaliteit?
  gemodereerd

 3. Goed zo. Te beginnen met Brunswijk, Bordo en alle politieke toppers. De meeste van laatstgenoemde mensen hebben dubbele functies omdat ze de wet voorkoming dubbele functies of hoe het heten moge, niet willen goedkeuren. Alle goudzoekers opsporen en uitkleden. Al die besmette figuren van de NDP, zoals Bouva etc. onder een vergrootglas bekijken. Niet vergeten Abrahams: in jaar 1 loopt hij op slippers, in jaar 2 helikopterbezitter. Hoe komt hij aan al dat geld? Als jullie een expert nodig hebben op het gebied van vermogensvergelijkingen, de manier om verzwegen inkomsten boven water te halen, bied ik mij aan. Binnen enkele weken maak ik alle belastingambtenaren tot vermogensvergelijking-experts.
  Dit systeem is geweldig omdat alle inkomsten zichtbaar worden gemaakt, dus ook inkomsten uit de criminele sfeer. en andere nog te verklaren inkomsten. Deze boeven en oneerlijke mensen moeten een keertje lekker financieel worden uitgekleed. Suriname moet een paradijs zijn voor een ieder behalve voor geboefte.
  gemodereerd

 4. Dan neem ik aan dat ze bij de normale patsers beginnen. Ik zou de vp, Bordo en elke president,vp, minister en DNA lid van ABOP en NPD signatuur als eerste controleren.
  gemodereerd

 5. Hou op belastingdienst alleen de arme mensen betalen belasting.
  Iedereen die daar geld heeft wel een neef of bekende die bij de belastingdienst werkt.
  En dan wordt er een zwarte envelop gemaakt en dan zijn de omzetten opeens minder.
  gemodereerd

 6. Geachte onderzoekers/controleurs,
  Wat ook gecontroleerd zou moeten worden binnende belasting dienst is : het uitbetalen van teveel betaalde belasting.
  Ik wacht nogsteeds op mijn teveel betaalde belasting van 2015????
  Ik heb van de maand nog gebeld en men wist mij te vertellen dat het nog….. ja nog steeds op de te behandelende stapel ligt(7 jaar verder🤔…..waarom????)
  Ben ik de enige ????
  Ik betaal jaarlijks netjes duizenden aan de belasting dienst.
  Hoop dat niet alleen het opsporen prioriteit heeft maar ook het uitbetalen van de terug
  BETALINGEN.
  Vriendelijke groet
  gemodereerd

 7. waarom belasting betalen?
  als landelijke gelden te pas en te onpas misbruikt en gestolen worden?
  nut voor het land heeft het in ieder geval niet
  gemodereerd

 8. @A3 de belastingdienst moet bij jouw beginnen dan hou je eens op met je domme reacties op wkn en ook je domme companen ga belasting betalen, goed zo voor jullie nu niet meer lekker in handmat luieren maar poen dokken. Hi hi.
  gemodereerd

 9. Voor vragen, zijn klanten terecht bij de Afdeling.

  Voor vragen kunnen klanten terecht bij de afdeling.

  Nederlands is echt niet zo moeilijk hoor.
  gemodereerd

 10. Beste Bitta, u hebt gelijk.
  Er zijn ± 330 mensen in Suriname, die belasting ontduiken.

  De belastingdienst, heeft haar tanden laten zien, maaaaar, durft niet te bijten!
  gemodereerd

 11. Maak een uitdraai van het kadaster en leg die naast deze lijst. Dat zal snel en makkelijk veel laaghangend fruit opleveren!
  gemodereerd

 12. Een mooie anekdote tijdens regering Lachmon.
  Nederland had een paar blikken belastingambtenaren in Suriname opengetrokken om de belastingdienst van Suriname te helpen. Dit was een zeer geslaagde actie en het leverde aardig wat belastingcentjes op. Toen besloten ze de aangiften van de heer Lachmon te controleren en een dag later zaten ze in het vliegtuig terug naar Nederland. Dus belastingdienst van Suriname: Ik wens u alle sterkte toe.
  gemodereerd

 13. Ook de vluchters uit Nederland die giften ontvangen en daar als God in Frankrijk leven onderzoeken want niet altijd kan je in Nederland je giften aan zg goeie doelen/stichtingen opgeven terwijl je dat wel denkt. Soms hebben zulke figuren meer gekregen Euro’s te besteden in Suriname dan een werkende Nederlander.
  In Nederland zijn giften ook belastbaar en de tegenwaarde van giften al is de ontvanger maar een tussenpersoon die beloofd om een goed doel te steunen moeten ook opgegeven worden door de in Suriname verblijvende ontvangers en er moet een verplichte afdracht van inkomsten belasting worden betaald.
  SURINAME VOORWAARTS!
  gemodereerd

 14. Zeg Sandra ga jij je vuile mond eens wassen. Ik betaal mijn hele leven al belasting, doe jij dat ook of heb je een NDP vriendje op de dienst die ervoor zorgt dat de aanslag nihil is
  gemodereerd

 15. Belasting betalen is gewoon nodig in elk welvarend land!

  Maar in Suriname zou er wel weer met twee maten gemeten worden.
  Want o jeetje, Bouterse en vriendjes schijten nu in hun broek (van het lachen weliswaar) want zij zijn overduidelijk onschendbaar!

  En ondertussen…
  Een moedertje die wat knippa’s verkoopt oppakken omdat ze geen belasting betaald!
  Een taxi-chauffeurtje die niet al zijn ritjes opgeeft, oppakken omdat er niet genoeg belasting wordt betaald!

  Eerst zien dan geloven, zullen we maar zeggen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.