Times of Suriname: ‘Bissessur heeft het land toch verlaten’

39
Kabinet president zal voorlopig geen gebruik maken van juridisch advies Bissessur

Prenobe Bissessur, die een uitreisverbod heeft vanwege een lopend onderzoek bij de SLM, heeft Suriname mogelijk toch verlaten. Dat schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag.

Volgens Times zou Bissessur net als de ex-directeur van de SLM, Paul de Haan, Suriname verlaten hebben en via Frans-Guyana zijn gevlucht.

Eerder probeerde Bissessur het land te verlaten door te vliegen naar Miami. Toen hij op Zanderij wilde inchecken werden de autoriteiten ingelicht en werd hij aangehouden. Zijn paspoort werd ingenomen om te voorkomen dat hij het land zou verlaten.

Volgens de krant zou dit hem nu alsnog gelukt zijn.


39 REACTIES

 1. Als ik hem was dan zou ik ook alles doen om Suriname te verlaten vooral als hij weet dat hij fout heeft gehandeld. Het is vrij makkelijk om Suriname te ontvluchten als je bereid bent om goed te betalen. Eenmaal in Frans-Guyana kan hij makkelijk door reizen naar Nederland met zijn ID kaart want het is een geldige reis document binnen de EU. In Nederland krijgt hij weer een nieuwe paspoort en kan hij vrolijk door met zijn leven.
  Mensen van en rondom de regering die deze man en anderen hebben binnengehaald en in hun posities hebben aangesteld moeten juist verantwoording afleggen. Zijn zijn degenen die gefaald hebben. Zij moeten ontslag nemen en voor de rechter verschijnen.
  gemodereerd

 2. Fraude hier, fraude daar en ga zo maar door. Het moraal is zoek in Suriname. Het is verrot. Men schrijft er niet veel over. Het is niet goed. Denken jullie dat de wereld om ons heen blind is? De lachen jullie vierkant uit.

  Hakrinbank weer. Geld waar is het? Nieuwe directeur van Assuria? Waarom willen ze hem niet? Hij komt uit de kweekvijver van Achaibersing? Hypotheken, bankrekeningen de kleine man geen moer. Failliete lummels als Mauel C, altijd geld. Laat de beerput open gaan.

  Die benoemingen van de nieuwe directeur Ashwin G gewoon afdwingen.
  gemodereerd

 3. Kleine criminelen worden neergeschoten, mishandeld, opgesloten!
  Steeds minder mensen hebben geloof in de regering, opsporingsdiensten.
  Het was 100% zeker dat hij zou vluchten!
  gemodereerd

 4. In Frans Guyana valt deze Nederlander onder de bescherming vd EU. Met een laissez-passer kan hij naar huis.

  Er is geen officiële aanklacht, hij is geen verdachte, dus hij mag vliegen.

  Mocht dit bericht kloppen dan is er niets aan het handje volgens EU maatstaven.
  Hij heeft als een echte Hollander ‘business as usual’ toegepast.

  Nu nog het boek; mijn ervaringen als opgejaagd wild (diaspora) in suri,
  of handleiding; hoe een dia een koe vangt in suri.
  gemodereerd

 5. Wat heeft deze man gedaan??
  De NDP heeft de SLM failliet gemaakt. Nu schreeuwen ze: hou de dief.
  Die grote dievenpartij.
  Hele land failliet gemaakt. Zie wat Aicherbersingh heeft moeten meemaken.
  Weer: Hou de dief. De GROOTSTE DIEVEN PARTIJ VAN SURINAME.
  gemodereerd

 6. Ben het al beu van al deze schandalen en politieke misdaden, alles voor zelf verrijking.
  Dubai willen jullie worden? Niet met deze mentaliteit en deze boeven in het politiek. Waardeloos gezag
  gemodereerd

 7. Degene die in de veronderstelling is dat de vlucht van de Haan en Bissesur hun verdienste is, zit echt op de hoogste tree van de ladder der naïviteit.

  Hun vlucht is overduidelijk gefaciliteerd door de autoriteiten. Deze mannen beschikken over een berg aan belastende informatie over hooggeplaatste figuren. Als zij zouden praten dan zou alle schijt en stank zelfs de VS en NL doen walgen en kotsen. We zullen zien of mevrouw X nog terugkomt.

  Het is de laatste 12 jaar de modus operandi van opeenvolgende regeringen om het vluchten te faciliteren voor mensen die over belastende informatie beschikken met betrekking tot hooggeplaatste figuren in Su.

  Maar ja, liever op deze manier dan dat ze op de vlucht worden neergeschoten. Belangrijk is dat het volk moet weten wie de puppet masters zijn.
  gemodereerd

 8. Hakrinbank weer. Dan heeft de directeur haghoe vrouwen geplaagd. Nu is geldje weg Pé a moni de weg.
  Geld waar is het? Nieuwe directeur van Assuria? Waarom willen ze hem niet? Hij komt uit de eerlijke kweekvijver van mister clean Achaibersing, ja die zijn integer. Hypotheken, bankrekeningen de kleine man geen moer. Failliete lummels als Manuel C, altijd geld. Dan Saya Huwel bigi bek hoe kan dat fromoe. Laat de beerput open gaan.

  Die benoemingen van de nieuwe directeur Ashwin G gewoon afdwingen.
  gemodereerd

 9. Nu kan Chan en zijn gang echt oprotten wie neemt ze nog serieus. Hij was vluchtgevaarlijk dit was te voorspellen. De vraag is welk regering of leider kan Su redden. Ik weet het niet meer. Het volk van Su is nu reddeloos en radeloos. En de wereld kijkt mee naar dit Cocaine narcostaat.
  gemodereerd

 10. Hadden de naïeve Surinamers echt verwacht dat deze man samen met de Haan achter de tralies zouden verdwijnen? Men heeft deze twee gewoon laten vluchten. Sinds chan (=OM en OM=Chan) directe bemoeienis heeft is justitie alles behalve onafhankelijk. Chan is even erg als Bouterse. Corrupt tot op het bot en kan absoluut niet omgaan met kritiek. Waardeloos president. Als het zo doorgaat dan wordt het aantal zetels voor de vhp is 2025 gemarginaliseerd. Snap niet dat de vhp niet over gaat tot actie. Vhp heeft genoeg kader in huis. Het zou beter zijn als Achaibersing president was geworden. Suriname is nu echt verworden tot een bananen republiek. Sari tori
  gemodereerd

 11. ‘Pé Papa Jantje dé’ met zijn hulde hulde aan de president? Wanneer een onbelangrijke drugssmokkelaar op Zanderij wordt aangehouden door de douane, krijgt de president alle ‘grani’, maar wanneer een ‘bigi dagu’ die het land niet mocht verlaten, zonder paspoort toch langs alle douane agenten glipt, zwijgt Papa Jantje in alle talen en wordt de president niets verweten.
  gemodereerd

 12. Net als Hoefdraad heeft ook Bissessur zijn heil gezocht in een ‘vlucht’ uit Sranan, voor hemzelf een zeer wijs besluit. De polarisatie maakt het voor het OM lastig onpartijdig te blijven, ook al zegt het OM het altijd te zijn. Echter, niemand is naïef.

  De oranje helden hier op WKT zullen deze stap verwelkomen, maar, zij vergeten hoe hypocriet dit overkomt. De oranje Helden gaven in hun vele reacties aan, dat het stom zou zijn om jouw zaak in Sranan af te wachten, gezien de broeia, de mensen in Sranan zijn niet te vertrouwen. Wel nu om deze zelfde redenen is Hoefdraad ook gevlucht, maar moet je kijken wat deze zelfde gasten over zijn vlucht hebben geschreven, sinds hij gevlucht is. Hoe hypocriet wil je het hebben. Ze zullen nu zeggen dat je deze twee niet met elkaar kan en mag vergelijken, maar, het gaat niet om de zwaarte van hun misdaad, maar enkel om de daad, het vluchten, het niet willen afwachten wat met hen gaat gebeuren. Dit wordt weer een dure les voor Sranan.
  Interpol krijgt het druk, indien deze gasten schuldig blijken te zijn.

  Latour posse, mijn vriend, je heb straks twee nieuwe zoekacties erbij, pé Hoefdraad dé, pé de Haan dé, pé Bissessur dé, ja Latour, je kunt liever stoppen met je zoekacties, je kunt dan eerder pé jé gaan bestellen bij Ma é, let op de é’s, hahaha 🤣
  gemodereerd

 13. Sing Sing@ mond dicht. Deze mensen zijn even schuldig als die mensen van Bouterse. Dat jij soort beter en betrouwbaar zouden zijn zit tussen de oren. Vooral bij mensen als jij, WAT, PapaJantje. De dief is gevlogen met medewerking van andere dieven in de regering. Wanneer wordt het volk nauw eens wakker? Stem niet voor de oude politieke partijen.
  gemodereerd

 14. Onze toppers op politiek gebied zijn ook op andere gebieden niet te vertrouwen. Vraag: wat hebben Boefdraad, de Haan en Bissessur met elkaar gemeen?
  Antwoord: alle 3 zijn door topfiguren binnen de Surinaamse politiek geholpen naar het buitenland te vluchten.
  Oplossing: deze topfiguren zwaar straffen. Niet alleen straffen met gevangenisstraf, maar ook hun passief kiesrecht voor de rest van hun leven ontnemen. Dit zal ze leren dat hoge bomen niet alleen veel wind ontvangen , maar dat zij ook zwaar gestraft zullen worden.
  Op deze manier zullen wij hopelijk eerlijke politici krijgen.
  Dus: OM deze zaken onderzoeken en de schuldigen zo zwaar straffen dat hun de lust ontnomen wordt om stoute dingen te doen.
  Wij willen nu eerlijke bestuurders en als zij er niet meer zijn moeten we ze omvormen.
  gemodereerd

 15. Ik ben een buitenlander, en ik houd van Suriname. Ik hoop dat de SLM deze donkere dagen overleeft. Ik vlieg liever met de SLM dat met de KLM.
  gemodereerd

 16. En dat zonder paspoorten? Of kent hij net zoals velen die hem zijn voorgegaan, de persoon in Suriname die paspoorten kan “maken” …..en contactpers grens Fr. Guyana en airport Fr. Guyana. Om te zien hoeveel geld deze man voor over hft gehad…..als hij geen boter op zn kop had, hoefde hij niet als matie De Haan en kippetje Jessurun te vluchten. Vluchten houdt in: schuldbekentis!
  gemodereerd

 17. Het blijkt maar weer hoe het hele systeem in Suriname zo lek is als wat..
  Pffffff echt jammer hoor
  Mi zwitie sranang…💔
  gemodereerd

 18. Sing sing@ u verdedigd hier iets wat erg onwaarschijnlijk is. De Haan nog Bissisur heeft iets te maken met de vorige regering.

  Feit is dat we in het nu leven. En we overgeleverd zijn aan de grillen van de huidige regering!!
  gemodereerd

 19. @ SING SING

  Terwijl verdachten vluchten, wil jij mensen afleiden met je NDP gewauwel. Doe mij eens even een lol. Have gare.
  gemodereerd

 20. First things first , je kan wel eens gelijk hebben , maar die puppet master is bouterse , santokhi en brunswijk zijn gewoon trekpoppen van bouterse , vanaf juli 2020 zijn die poppetjes vaak op de koffie bij bouterse , en toen bouterse openlijk heeft verteld dat hij de oorlog verklaard aan de regering van die twee poppetjes , en die poppetjes geven daar geen reactie op dan is het toch duidelijk
  de haan en bissessur hebben ze bewust laten vluchten om ddb te beschermen
  gemodereerd

 21. @sing sing

  Een toontje lager zingen zal je wel sieren. ondanks ik geen politieke kleur heb zie ik ook wel dat deze e1kels in verkapte vorm doorgaan met desastreus beleid.
  gemodereerd

 22. Als Jong kind keek ik graag de poppen kast op stvs. De persoon achter in de kast kon je niet zien. Nu gebruik men geen poppen Meer. Levende mensen zijn nu de poppen. Suriname slapen jullie nog, zien jullie niet dat suri Haiti is geworden. Daar hebben ze niet eens een regering. Suri wel ,alles is geregeld dat ze konden vertrekken.
  gemodereerd

 23. @pony, we moeten NOOIT stoppen om oplichters en dat soort mensen, die corrupt zijn en boter op hun hoofd hebben, op te sporen en voor het gerecht te brengen. Dit gebeurt in ieder land. Geen enkel land uitgezonderd.
  En het staat op niemands voorhoofd geschreven, dat ze corrupt zijn. Dus 2 opsporingen erbij op de lijst van ” buitenlandse ” voortvluchtige, die dachten een njang te maken in Suriname. En ,als je ONSCHULDIG bent, blijf je het onderzoek in Suriname afwachten. Dan vlucht je niet als een DIEF in de nacht.
  We vergeten ook niet, die rechterhand van boefdraad, die Belg.
  Dus kijkend naar de lijst, zijn het Europeanen, die wilden “stelen “….los van de ” eigen ” corruptelingen. Dus allemaal voor het gerecht! Ze lopen op een dag tegen de lamp en het zou goed zijn om rutte over het gedrag van zijn landgenoten op dat gebied ook aan te spreken in september.
  Pe je is lekker. Maar ik zal blijven pleiten op de WAARHEID. Want, zoals in ons volkslied staat geschreven: RECHT EN WAARHEID MAAKT ONS VRIJ.
  Dus nog geldt: pe a moni de en pe boefdraad de. Nu erbij pe kafowroe de en pe bissesur de.
  gemodereerd

 24. @ Henkes
  27 augustus 2022 Bij 15:38
  ‘Pé Papa Jantje dé’ met zijn hulde hulde aan de president? Wanneer een onbelangrijke drugssmokkelaar op Zanderij wordt aangehouden door de douane, krijgt de president alle ‘grani’, maar wanneer een ‘bigi dagu’ die het land niet mocht verlaten, zonder paspoort toch langs alle douane agenten glipt, zwijgt Papa Jantje in alle talen en wordt de president niets verweten.

  Onzin. Bij het allereerste artikel dat over deze jurist verscheen had ik al laten doorschemeren dat Bissessur geen advocaat is maar stagiaire en dat de regering een grove fout maakt door zo een figuur als Bissessur tot adviseur te benomen tegen een zeer vorstelijk maandloon. Ook gaf ik al aan dat deze man vast wel een vluchtroute zou vinden want in dit land is alles te koop en iedereen omkoopbaar. Probleem met jouw soort is dat het altijd uit emoties handelt en hoofdzaken niet van bijzaken kan scheiden. Dus mijn advies aan jou (kosteloos overigens) neem eerst kennis van de feiten voordat je met verwijten aankomt.
  gemodereerd

 25. Natuurlijk heeft Sing Sing gelijk!
  Dit is een heuse doorzichtige tactiek vd ndp.
  Hear me out;

  Schuld van 75 miljoen us dollar achtergelaten. Trouwens Paul zit er sinds 2021, die 75mil, is niet van of door hem, maar vd vorige regering. Vliegverbod tijdens covid heeft het bedrag verhoogd.
  Desondanks gingen het personeel vrolijk verder met ipb’en, link met ndp, die zitten nog steeds op cruciale plekken.

  Zware tegenwerking en subtiele bedreigingen aan het adres v Paul en Xavierra, ook op soc media, das politiek en ndp.
  Vervolgens gejatte documenten verspreiden op social media das ndp.
  Plus brief naar Holland vd ingie meid, das ndp.
  En vanaf dag één brult die ‘wang joe fout’ dat Paul en Xavierra en Prenobe wegmoeten, het liefst in de cel, das NDP, pure politiek.
  Die ‘wang joe fout’, heeft nooit de naam leo b. genoemd, wel ebs, geslijm ndp.

  Das nou typisch, effe tjek, 1, twee, 6 punten uit het ndp-vernietigingskamp.
  Dus Sing Sing heeft het uitstekend gezien.
  gemodereerd

 26. @sing sing heeft groot gelijk.
  Eindelijk durft iemand keihard de waarheid te zeggen.
  En iedereen die ding sing de Mond willen snoeren.
  We leven in een democratie land , je mag je mening geven gevraagd en ongevraagd.
  Het verschil tussen sing sing en pony is , dat pony liegt en niet vies is voor een leugen, om zijn basja ddb te beschermen.
  Pony kan het best nu “Pé jé” gaan verkopen.
  Met zijn Jip en Janneke wijsheid.
  gemodereerd

 27. Sing Sing heeft gelijk !

  Wat is de oorzaak van de huidige ellende !

  Het is unfair om die team de verantwoording toe te schuiven waar de Nationale Dagu’s en dom-Suriname verantwoordelijk voor zijn.

  Vergeet niet hoeveel moeite Venetiaan had om de paarse pleuris zooi op te ruimen. En dan is het nu vele malen erger !

  Surinamers moeten eerst eens goed in de spiegel kijken en zich afvragen welke bijdrage zij zelf kunnen leveren !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 28. Een klap terug in het AD van Paul!

  Deze is geen boefdraad die al bijna 3 jr dokt.
  Zie je het verschil, haal je paarse bril weg.
  gemodereerd

 29. Hier was duidelijk wie wat kreeg. Alles was in contracten vastgelegd. Dus is het bestuur verantwoordelijk. Indien er fraude is gepleegd, dan door onkundige bestuursleden die niet weten wat er te koop is op de markt en voor hoeveel en dus hun controlerende taken niet weten uit te oefenen. Dat is misschien wel het ergste, want dat belooft niet veel goeds voor de toekomst.
  gemodereerd

 30. Ik vraag mij echt af wat de regering in Suriname bezield om zo,n onervaren knul in tientallen hoge functie te plaatsen en tienduizenden euro’s betaald. Is deze regering helemaal gek geworden. Slecht twee jaar regeren en nu al zoveel corrupties. Waar blijven de mooie woorden van de president over prudent beleid. Waar blijven de beloofde ontwikkelingen. Iedereen is bezig met roven.
  gemodereerd

 31. Dit artikel gaat over Bissessur, en zie over wie men het overwegend heeft. De respons voor de blanke Nederlander de Haan is groot onder de oranje helden, Bissessur, de bruine Nederlander schijnt vergeten te zijn. Arme Bissessur, je zult maar geboren zijn in het verkeerde nest. Bij de vlucht was je al onfortuinlijk, je moet het onderzoek van het OM ‘bibberend’ afwachten in Sranan, terwijl de Haan elke ochtend naar hartelust kan kukelekuen.

  MM Mamba, laat de Haan rustig kraaien, hoe meer hij kraait, hoe meer wij te weten zullen komen wie er allemaal een rolletje heeft meegespeeld, a tori ô spang. De vuile was is goed voor de wasvrouw, tôg, dink a tori. Btw, pony liegt!, Mamba, wat je zegt ben jezelf.

  Bovendien, waarom zou er verschil zijn, beide heren deden het in hun broek en zijn gevlogen, de één doet het verder met elke dag kraaiend in de openbaarheid, de ander doet het met stilte in niemandsland. Maak niet uit welke bril je in deze zaak op hebt, gevlogen is gevlogen, je ziet ze gewoon vliegen.
  gemodereerd

 32. Wordt toch de hoogste tijd dat Suriname en Nederland een uitwisselingsverdrag aangaan.

  Dan kunnen er meteen heel wat criminelen achter de juiste tralies verdwijnen.
  Vreemd dat dat nooit wordt geregeld, of zeg ik nu iets geks?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.