Dit jaar reeds 1 miljoen coronadoden genoteerd

3

Voor dit jaar zijn er tot nu toe reeds meer dan 1 miljoen COVID-19 doden genoteerd. Een tragische mijlpaal, die ertoe moet leiden dat meer mensen tegen de ziekte worden gevaccineerd, zegt directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

“We kunnen niet zeggen dat we leren leven met COVID-19 wanneer alleen dit jaar een miljoen mensen zijn overleden aan COVID-19″, zegt Ghebreyesus. Hij meent dat er 2,5 jaar na de start van de pandemie, genoeg tools er zijn om coronadoden te voorkomen.

De WHO-topman roept alle regeringen op om meer actie te ondernemen om alle gezondheidswerkers, ouderen en anderen met het grootste risico te vaccineren, als onderdeel van de inspanningen om 70 procent van de wereldbevolking te inenten.

Wereldwijd zijn er tot nu toe meer dan 599 miljoen bevestigde gevallen van COVID-19, waaronder 6,48 miljoen sterfgevallen, gemeld aan de WHO. De meeste doden werden geteld in de Verenigde Staten (1,04 miljoen), Brazilië (683.000), India (528.000), Frankrijk (150.000) en Duitsland (147.000).

Sinds de start van de pandemie zijn er in Suriname meer dan 81.000 gevallen, waaronder meer dan 1.380 doden geregistreerd. In Nederland zijn er 8,38 miljoen besmettingen en meer dan 22.500 doden genoteerd.

3 REACTIES

  1. Als er inderdaad nog steeds zoveel mensen wereldwijd dood gaan aan Corona, moet de hele wereld gek geworden zijn om te doen alsof Corona geen groot gevaar meer is. Sportevenementen vinden gewoon plaats zonder dat het publiek mondkapjes draagt of 1,5 meter afstand in acht neemt. Zelfs in Suriname kan je zonder mondkapje elke winkel binnenstappen, zonder dat iemand je scheel aankijkt en al zou je een vierdaagse willen organiseren in de buurt van het onafhankelijkheidsplein en Waka Pasi, zal niemand, ook minister Ramadhin, je tegenhouden.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.