Advocaat: ‘Politie wendt disproportioneel geweld aan tegen verdachte’

12
Politie went disproportioneel geweld aan tegen verdachte

De verdachte Fariek K., die door de politie is aangehouden voor het beroven van zijn ex-vriendin, is bij zijn aanhouding ernstig mishandeld. Dit zegt zijn advocaat Derrick Veira tegen de redactie van Waterkant.Net.

Volgens de raadsman is de aangifte van beroving in juni gedaan en pas afgelopen dinsdagavond is zijn cliënt aangehouden. “Hij had me gebeld, waarbij ik de politie voorhield, dat ik samen met cliënt en met de aangeefster naar het politiebureau kom. Zij hebben dat genegeerd. Bovendien is er geen sprake van een beroving”, stelde de raadsman.

Volgens Veira is zijn cliënt vanaf zijn aanhouding in zijn slaapkamer tot voor het politiebureau Munder aldoor mishandeld. De advocaat van verdachte heeft dit allemaal zien gebeuren. Ondanks zijn aanwezigheid hebben diverse agenten de verdachte vuistslagen in het gezicht gegeven en met hun dienstwapens op de borst geslagen.

De raadsman heeft deze zaak reeds voorgelegd aan de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ). De verdachte heeft vanwege de ernstige mishandeling neusfractuur en vermoedelijk ribfracturen opgelopen. Hij werd op donderdag 25 augustus naar een specialist gebracht voor behandeling.

De partner van de verdachte heeft in een boze bui aangifte tegen hem gedaan, waarbij zij later probeerde om deze in te trekken. Maar de politie stuurde haar steeds weg. De verdachte en de aangeefster hebben nog steeds een relatie zegt de advocaat.

Zijn raadsman heeft een verzoek tot invrijheidsstelling ingediend, die op vrijdag 26 augustus 2022 zou worden behandeld, echter is de verdachte na bezoek aan de KNO- arts donderdagavond door het Surinaamse Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De advocaat vindt dit disproportioneel gedrag van de politie ontoelaatbaar. Zijn cliënt wordt met alle pijn en fracturen aan zijn lot overgelaten.


12 REACTIES

 1. went moet met dt van het ww aanwenden en niet aanwennen. verder gebeurt overmatig politiegeweld overal in de wereld wat geen goede zaak is.
  gemodereerd

 2. De politie mag nooit een verdachte mishandelen, tijdens
  het arresteren. Tenzij de verdachte geweld, of de politie
  bedreigt met lichamelijk geweld, en hem letsel wil bezorgen.
  Deze man heeft volgens de berichten, zijn vriendin opgelicht !
  Mensen (Criminelen) die hun slachtoffers mishandelen, mogen
  ze gelijk met geweld oppakken. (Indien nodig de pleuris slaan.)
  Maar goed ik weet niet wat vooraf ging, bij zijn aanhouding.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. De agenten weten ook niet meer hoe ze hun werk moeten doen. Ook zij frustreren .
  Ze hebben niets.
  De criminaliteit stijgt maar. Geen auto, geen kleding en geen zaken om hun aangifte te doen. Werkomgeving verwaarloosd.
  Zo werken is frustrerend.
  gemodereerd

 4. Een deel van de Surinaamse politieagenten en militairen gedragen zich als verwilderde straathonden.
  gemodereerd

 5. Ze durven wel tegen zulke jongetjes te schoppen en te slaan. Daar zie je de lafheid en ongeschiktheid voor hun beroep. Ga leo brunswijk ophalen en slaan dan? helden!
  gemodereerd

 6. ja, als de dievenpartij niet zoveel had gestolen dan hadden de agenten materiaal om mee te werken.
  Jammer.
  Tenzij de politie zelf op het dievenpad gaat. In Suriname weet je niet meer zo goed wie nu allemaal crimineel is.
  gemodereerd

 7. De politie die dacht van ik haal eerst mijn gram voordat de leider van ABOP een belletje pleegt en opdracht geeft om die jongen vrij te laten. Zo werkt dat in Su. Foei toch heren. Wanneer halen jullie Leo, Ronny, Desi etc op?
  gemodereerd

 8. Als ze uit kwaadheid een valse aangifte heeft gedaan …mi boi…..dan is de tijd aangebroken dat je kapt met die relatie…..zo iemand kan je nooit meer vertrouwen.
  @Debby….als de agenten om wat voor reden gefrustreerd zijn en het afreageren op de verdachten ,dan moeten ze hun biezen pakken en een andere baan zoeken of groenten gaan planten en verkopen, wat dat is geen excuus sorry. Zal wat moois zijn als juffrouw geen geld heeft en dr leerlingen begint af te takelen….
  gemodereerd

 9. Als het verhaal van de advocaat waar is, en dat hij dit
  kan aantonen dan zijn de agenten de lul. (Tenminste)
  in NL, in Su zou het ?????? Ze zijn corrupt als de neten
  dus misschien vrij gepleit door de even corrupte magi-
  straat!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. debby en cornelis en die hans oh , zijn jullie helden , mannen flikker op jullie waren helden geweest als jullie jullie afgod ddb in elkaar geslagen hadden toen die 15 Surinamers vermoorde in 1982
  gemodereerd

 11. De achterlijke Debby moet als eerste op flikkeren en laat haar de taken van de agenten overnemen, het zal vast een succes worden.
  Go and do your thing, laat zien wat jij kan en hopelijk heb jij meer en ben je niet gefrustreerd.
  gemodereerd

 12. Als je goed hebt gelezen dan heeft de vriendin in een “boze bui” aangifte tegen haar vriend gedaan.

  Het is ook heel vreemd dat ze weer werd weggestuurd om de aangifte in te trekken want de opsporingsdienst kon dan toch meer tijd besteden aan de echte zware criminelen…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.