maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameUnderdog Rohan Doergamisier verslaat internationaal dammeester Yevgeniy Sklyarov

Underdog Rohan Doergamisier verslaat internationaal dammeester Yevgeniy Sklyarov

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse dammer Rohan Doergamisier, die momenteel in New York met vakantie vertoeft, heeft besloten om deel te nemen aan de USA Open 2022.

Het deelnemersveld bestaat uit 20 personen waaronder 2 internationale meester (MI) en 2 federatie meester (MF). In de eerste ronde moest Doergamisier het opnemen tegen de Amerikaanse titelverdediger MI Yevgeniy Sklyarov.

De Surinaamse underdog verraste vriend en vijand en won van Sklyarov. In de tweede ronde won de Doergamisier ook van de Amerikaan Almonte Ledesma Francisco. Na twee gespeelde rondes staat de top jeugddammer van Suriname samen met Makendy Saint Juste uit HaĆÆti aan kop.

In de derde ronde spelen de koplopers tegen elkaar. De USA Open 2022 is een 8 ronden Zwitsers-toernooi en duurt tot 28 augustus. Er worden elke dag dubbele rondes gespeeld.

De top 2 van het toernooi kwalificeert zich meteen voor het Pan-Amerikaans kampioenschap in oktober in de Dominicaanse Republiek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Trump vraagt zich af hoe dat kan en hij doet het in zijn broek; twee deelnemers, uit twee šŸ’© hole countries staan aan kop.
  gemodereerd

 2. Voor mij mag hij de titel grootmeester dragen als hij een grootmeester eo boven meester heeft verslagen in het schaken.

  De Internationale Schaakbond/ USA-schaakbond moet goed naar het resultaat /saldo van deze jeugd Surinaamse toernooi kijken of hij niet de titel Grootmeester moet krijgen. De Surinaamse bodem heeft veel natuurlijke verborgen rijkdommen, die vriend en vijand versteld doen staan, alleen de Surinamers moeten hiervan nog bewust worden.

  Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar twee USA schakers verslaan, is Damegambiet.
  gemodereerd

 3. Hij gaat ze met de eindstand vh toernooi een poepje laten ruiken.

  Suriname heeft heel veel meren met Blaka Wata’s en wat allemaal voor El Dorados in verborgen zijn, is niet te overzien. Koningen die met kilo’s aan goud badderen.
  gemodereerd

 4. Passant, het gaat om Dammen en niet om Schaken. Van beide heb ik geen kaas gegeten, maar volgens mij is er wel een groot verschil tussen de twee.
  gemodereerd

 5. De tegenstanders van Doergamisier waren Amerikanen maar hun namen klinken niet Amerikaans.
  gemodereerd

 6. Papa Jantje, Amerika is net als Suriname een heel heterogene samenleving, voornamelijk bestaande uit nakomelingen van migranten uit alle uithoeken van de wereld. Er zijn dus geen typisch Amerikaanse namen. Obama is even Amerkaans als Trump, Mohammed Ali, Streep, Django of weet ik veel.
  gemodereerd

 7. Het is een prestatie om, tijdens je vakantie, even met een dam toernooi mee te doen en 2 overwinningen te behalen van grote dammeesters. Ik ben benieuwd of hij zijn niveau vast kan houden. Succes.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES