Steven Gonesh zal waarnemen als algemeen directeur SLM

22
Steven Gonesh waarnemend algemeen directeur SLM
Beeld : uitzending D-TV

Steven Gonesh, vice-president Operations bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), zal de komende twee maanden waarnemen als directeur bij de luchtvaartmaatschappij.

De vorige directeur Paul de Haan heeft afgelopen weekend schriftelijk zijn ontslag ingediend. Het contract met hem zal ook ontbonden worden, aldus de Surinaamse regering in een persbericht. Ook president-commissaris Xaviera Jessurun heeft haar functie ter beschikking gesteld.

Er komt een interim management team dat naast Gonesh bestaat uit John Vrede en Santosh Baidjoe alsook Ganesh Laigsingh die de functie van Jessurun zal waarnemen. Dit team zal de lopende zaken afronden, de dagelijkse leiding voeren en alles in het werk stellen voor een efficiënte transitie naar de nieuwe situatie.

Volgens de regering is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een herstelplan en daar wordt verder aan gewerkt.

22 REACTIES

 1. Wanneer gaat men nu eindelijk werken naar weer een gezond SLM? Zijn deze gasten die waarnemen serieus en hebben ze plichtsbesef om SLM weer op goede banen te leiden?

  Is de Haan nou inderdaad gevlucht of niet? Eerst hoor je dat hij thuis is en ziek heeft gemeld en dat iov zijn arts. Vanavond op het nieuws hoor je dat hij gevlucht is via de Franse kant naar Parijs.
  President wilt u nou eindelijk aangeven, wat nou waar is?
  Als hij nog in het land is, zou zijn paspoort aangehouden moeten worden.
  Eigenlijk moest dat al gebeuren toen hij zijn ontslag had ingediend. Dat zou u toch moeten weten, president. Foei foei foei dat u dit heeft toegelaten.
  gemodereerd

 2. jonge jonge jonge , eerst gisteren een ophef dat die twee gevlucht zijn ,en nu wordt er gezegd dat ze ontslag hebben genomen , wie houd wie voor de gek , die minister van transport en de president zijn verkeerd bezig , en vandaag werd ook gemeld dat de haan met ziekte verlof zal zijn en jessurun zou op vakantie zijn , gewoon de slm laten vallen , want straks komen er verhalen van die gonesh vrij en dan smult de pers weer
  stelletje amateurs
  gemodereerd

 3. Surinamers hebben nog te vaak vertrouwen in Bakras, daarom roepen er nog steeds een heleboel Surinamers dat het beter was geweest als wij nog een kolonie van Nederland waren, terwijl Bakras vaak niet het beste met Suriname voor hebben. Waarom moest men in het geval van SLM een Bakra binnenhalen, terwijl we genoeg gekwalificeerde Surinamers, zoals b.v. Eddy Jarap, in huis hebben. We moeten meer vertrouwen hebben in eigen kunnen en Surinamers, met het hart op de juiste plek voor Suriname, benoemen in deze posities. Als Gonesh nu goed genoeg is om de SLM te Leiden, was hij dat ook toen men gold digger de Haan binnenhaalde.
  gemodereerd

 4. Welcome on board Interim Management Team. Succes met het opruimen van die Augiasstal.
  Herstelplan? Na dit laatste débâcle, waarbij 2 van de 3 crimi’s Suriname hebben verlaten, moet de national carrier ter ziele worden gelegd. SLM is een hoofdpijn dossier. Het is dweilen met een open kraan.
  gemodereerd

 5. Hard gewerkt herstelling plan toch blunders.
  Toch heeft de autoriteiten 2 malafide fake managers stiekem het LAND verlaten.
  Beveiliging & ALLERTHEID functioneren niet optimaal 🚔✈️🇸🇷 de Grenzen zijn LEG ALS EEN MAND ( SECURITY 🤷‍♀️🤷‍♂️?????🇸🇷🇸🇷🇸🇷)
  gemodereerd

 6. aan de Haan wil ik meegeven dat “je ontslag indienen je niet ontslaat van je verantwoordelijkheid van CEO van de SLM”. Dit zal pas gelden als d=het onderzoek uitwijst dat je niet oprecht en eerlijk bent geweest.
  Santokhi heeft je aangebracht en benoemt en wellicht is het dezelfde Santokhi die je de ruimte heeft gegeven het rustige sop te kiezen.
  Time will tell hopelijk.
  Want 1 ding is zeker: “wie kent de Haan niet qua naam en qua uiterlijk?”
  Met je gezin in een auto richting Albina met koffers en al moet toch een ieder zijn opgevallen aan de oever? Ja zelfs de bootsmannen waarbij wellicht geld is betaald voor de overtocht waarbij oversteken via de grenspost van de MP waarschijnlijk niet heeft plaatsgevonden.

  De Haan vervolgen tot in Nederland om de schade te verhalen en of beslag te leggen zodat hij niet kan beweren “van een kale Haan kun je niets plukken”
  gemodereerd

 7. Regering u probeert en probeert maar, hou op met dit dieven bedrijf en stop het geld in de ontwikkeling van het land.
  gemodereerd

 8. Je kunt mensen allerlei functie geven (CEO, COO, VP dit VP dat…) maar een zombie bedrijf blijft een zombie bedrijf. Enige relevante vraag is: Heeft Suriname echt een eigen staatsluchtvaart maatschappij nodig? Antwoord is nee, dus opdoeken die tent en als er behoefte is uit de markt dan komen andere serieuze commerciële partijen hun rol spelen. Kijk naar het voorbeeld van Alitalia.
  De kikker die even groot als een os wilde zijn (Een fabel van Jean de La Fontaine). Suriname is in dit geval de kikker.
  gemodereerd

 9. De regering wil toch koste wat het kost het eerder bedacht herstelplan ten uitvoer brengen.
  Ruim 2 wkn. geleden heeft de VES nog gewaarschuwd voor de aannames in dit plan.
  Blijkbaar waren de vragen die zij hadden gesteld en de werkwijze vlammen onder de reet van de Haan en heeft hij daarom de benen genomen.
  Ondanks waarschuwingen van de VES gaat de regering toch bouwen op drijfzand.
  Lees het artikel op:
  https://dagbladdewest.com/2022/08/13/ves-uit-bezorgdheid-over-geheimzinnigheid-herstelplan-slm/
  gemodereerd

 10. Zoals ik al eerder aangaf, de Haan heeft vrijdag zijn ontslag ingediend en zondag persoonlijk de president op de hoogte gesteld, zoals het hoort. Vervolgens is hij vertrokken, zou ik ook doen na alle gaslightning.
  Genoeg is genoeg.

  Wat is concreet de aanklacht?
  Wat is de aanklacht tegen de advocaat?
  Wie heeft de advocaat in dienst genomen?

  Is er nou geld gejat of niet en hoeveel?
  Is het meer of minder dan die 7 miljoen van de integere suri professionals bij de hakrinbank.

  Wat is de status van het onderzoek bij ebs.
  Is de verdachte ook onder huisarrest geplaatst.
  Waarom mag de verdachte nog aanblijven als rvc lid bij de slm.

  Simpele vragen.

  Je neemt iemand in dienst, voldoet die niet dan volgt ontslag, dit geldt uitsluitend voor buitenlanders. Want er zijn suri duizenden ambtenaren die geen flikker uitvoeren en op de loonlijst staan, en stelen als raven.

  Kruisig hem, maar kijk eerst in de spiegel.
  Ik wacht op een interview ve professionele journalist met de advocaat. Wat is zijn verhaal. Of heeft hij een media-verbod?
  gemodereerd

 11. Dus Gonesh zal binnen 2 mnd de transitie uitvoeren en simultaan zorgdragen voor de operationele dagelijkse beslommeringen.

  Wow, wauw, fantastisch hoor.
  Waarom zijn er buitenlanders aangetrokken als de klus binnen 2 mnd door suri professionals geklaard kan worden?
  Oké zeg 3 mnd de processen zijn al beschreven.

  Binnenkort is zanderij een klein schiphol.
  Applaus 👏
  gemodereerd

 12. Goede zaak, het zou goed zijn als Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi first lady Santokhi – Mellisa Seenacherry met haar (inter)nationale Juridische kennis en ervaring voor enige tijd inzet om van de SLM alle overeenkomsten die met derde partijen de afgelopen twee jaar gemaakt zijn goed onder de loep laat nemen en Suriname kan behoeden voor grote nadelen en waar er voordelen behaald kunnen worden. Wellicht ook overeenkomsten voor die twee afgelopen jaren.

  De first lady beschikt over (inter)nationale juridische kennis en kan daarom zaken op dit gebied onder de loep nemen. Als economen ook het financiële plaatje goed onder de loep nemen dan kan het Surinaamse bevolking heel goed worden geïnformeerd over de stand van zaken van de SLM. Hierdoor weten ook de werknemers, personeel, vakbonden, de DNA-leden, de regering, rvc, bestuur, president en vp , Surinamers van de hoed en de rand.

  Ik kan niet inzien waarom vriend of vijand van haar hier tegen bezwaar hebben. Het gaat om (een) (inter)nationale za(a)k(en).

  Samen Werken, Samen Sterker

  Vertrouwen In Eigen Kunnen.
  gemodereerd

 13. De haan heeft op eigen houtje een overeenkomst gesloten met de advocaat en de rvc, de regering, de president hierover niet ingelicht. Dat mag hij niet doen. Hij heeft buiten zijn bevoegdheden gehandeld en hiermee de voor SLM schade bezorgd.
  gemodereerd

 14. Wellicht kan DNA lid en juffer Vreedzaam een klacht indienen bij Rutte dat De Haan zijn strafrechtelijke vervolging heeft weten te omzeilen. Zal DNA lid Vreedzaam daar de ballen voor hebben of klopt het wel wat een van de inzenders stelt nml dat de Surinamer het in zijn broek doet als het om bakra’s gaat. Nou Juffer Vreedzaam u als volksvertegenwoordiger die een klacht bij de Nederlandse deken tegen de nep advocaat Bissessur ingediend heeft wordt bij deze uitgedaagd om nu ook een klacht tegen De Haan in te dienen. Wij zijn benieuwd of u ook zo een flinkerd bent.
  gemodereerd

 15. De ene na de andere rommel over de Haan. Hoe zal zijn vrouw zich voelen na al die ranzige insinuaties over haar man en Xavierra op social media en de suri media.

  Ze moest al gedwongen met haar kids naar de rimboe en nu dit, pffff.
  Als je de Nederlandse vrouw kent, dan weet je dat hij bij zijn lurven is meegesleurd naar huis. Je gaat nu mee of je ziet de kids nooit meer terug!

  Een ander perspectief!
  gemodereerd

 16. Wat is zo geweldig om een CEO te worden van SLM??? Niet wanneer jij jas en das aan heb ben je de hoogste….. mik sma jang mars …. belangrijk is een bedrijf gezond te draaien en geen salarissen van tonnen… En verder moet de politiek helemaal niet bemoeien met SLM alleen de pres mag zeggen en geen commisie gedonder…
  gemodereerd

 17. @@@ Baka Bana …. volgens mij ben je tijdens het bakken heel erg verbrand.
  Man of vrouw … stop met het koeterwals lullen … dit is kosteloos een advies !!!!!
  gemodereerd

 18. president , oprotten met de slm , maar u wil de slm redden met het geld van het volk , gaat u dat doen dan kunt u ook beter oprotten , jullie rijken willen de slm behouden en de gewone man moet betalen die geen ticket kunnen betalen , slm doei
  gemodereerd

 19. mul
  Santokhi en consorten verkopen aangebrand gebakken (k)lucht. Slaap jij maar lekker door het levert je tijdens het slapen toch niets op.
  Zondag ontslag brief aangeboden en maandag gevlogen terwijl maandag bekend werd dat hij moest blijven in Suriname. 1 + 1 = 3 is niet voor een ieder weggelegd om dit te begrijpen.
  gemodereerd

 20. Henkes 25 augustus 2022 Bij 02:36
  ” We moeten meer vertrouwen hebben in eigen kunnen en Surinamers, met het hart op de juiste plek voor Suriname, benoemen in deze posities.”
  ====================================

  Dat is dus de spijker op zijn kop slaan.
  “Vertrouwen in eigen kunnen” is nu precies de reden waarom Suriname anno 2022 in de shit zit.
  Surinamers houden niet van zichzelf en respecteren zichzelf en elkaar niet, hoe dan ontwikkeling brengen.

  Ondanks alle geheimzinnigheid rondom de herstructurering van de SLM met uitzondering van de overeenkomst met de adviseur Bissessur, die geen schoonheidsprijs verdiend, zag het plan er goed uit, anders wordt het niet voort gezet.
  Helaas weten alle Sabajo’s hier op Waterkant.net het beter dan de persoon zelf die al vele jaren in de vlieg- en toeristen industrie zit.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.