dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieFraude ontdekt bij Hakrinbank; bank start onderzoek en doet aangifte

Fraude ontdekt bij Hakrinbank; bank start onderzoek en doet aangifte

Does Travel & Cadushi Tours

-

De Hakrinbank in Suriname heeft aangifte bij de politie gedaan van fraude binnen haar instelling. De bank heeft dinsdag in een persverklaring laten weten dat bij de fraude die tijdens de interne controle is ontdekt, er geen gelden van klanten zijn ontvreemd.

De Internal Audit Department van de Hakrinbank is zelf bezig met een diepgaand onderzoek. Het doel is om de omvang van de fraude vast te stellen en de betrokkenen in kaart te brengen. De Hakrinbank heeft ook de nodige maatregelen genomen om herhaling te voorkomen en om de ontvreemde middelen terug te halen.

Bij de Surinaamse politie is aangifte gedaan om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de betrokkenen. De Hakrinbank heeft het vertrouwen dat met beide onderzoeken de onderzoeksdoelen worden gerealiseerd en passende maatregelen getroffen zullen worden tegen betrokkenen.

De Hakrinbank betreurt de fraude, maar benadrukt dat deze fraude de soliditeit van de financiële instelling niet aantast. Over een week wordt haar jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders over het boekjaar 2020 gehouden. De jaarrekening, die op basis van IFRS grondslagen is opgemaakt, zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders ter goedkeuring. Ondanks het jaar 2020 een zeer uitdagend jaar was, is het resultaat positief en ziet de toekomst er gunstig uit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. Wat bezielt de Surinamers toch? Heb je een (goede) baan en gooi je jouw goede naam te grabbel. Ordinaire boeven! Nu ben je jouw goede naam kwijt, je bent je baan kwijt en die smet draag je jouw hele leven met je mee. Dit gajes noemt zich nette bankmensen: strak rokje, high heels, arrogante kop, kerels in pakken, stropdas, enz., maar in feite zijn ze ordinair gespuis.
  gemodereerd

 2. ja ja , ze beschermen de directeur die vrouwen lastig viel , om het te verdoezelen , is er nu fraude gepleegd en er zijn geen gelden van klanten ontvreemd , wat van geld dan wel , soms het gestolen geld tijdens ddb bewind dat nu verdeeld wordt onder de kopstukken van de hakrinbank
  gemodereerd

 3. Fraude van hetzelfde kaliber als bij Financiën???? Wat voor fraude??? Kom met meer info en vooral met de namen van de dieven.
  Ps: ik vind het well opvallend stil in het kamp van de abop……stilte voor de storm??? Time will tell
  gemodereerd

 4. Ai boi, a kondre porie foe troe…
  In Surbabwe dempt men altijd de put als het kalf al verdronken is.
  Het is bovendien een feit dat de gebruikte, zwaar verouderde legacy-systemen, bij de meeste banken en verzekeringsmaatschappijen in Su, zo lek zijn als een mandje. I.p.v. deze aan te passen of te vernieuwen, kiest men ervoor om mensen in te zetten op sleutelposities, waar langs transities lopen. Dat je daarmee het lek niet hebt gedicht, blijkt in de praktijk.
  Zou me niks verbazen als betrokkenen al hup-hup, boefdraad truc hebben toegepast en niet meer te vinden zijn.
  gemodereerd

 5. In Suriname is fraude en corruptie normaal dus de media moet eigenlijk alleen een artikel publiceren als er toevallig ergens een geval van niet fraude/corruptie plaatsvindt.
  gemodereerd

 6. Beste famirie,
  Hehehe, alle schurken worden gepakt. De regering en met name sommige mensen zijn met hulp van het buitenland!!!!!!!!!!!!!!!!!, de zaken grondig aan het onderzoeken. het zijn geen sranangsma die de controles uitoefenen, maar mensen met hersenen mensen zonder binding met Suriname. Daarom komt alle ka nou bovendrijven. en er zal nog veel meer komen.
  Het zal druk worden en er zal veel verdient worden bij het smokkelen van personen naar Albina, hehehe
  Morgen stakingen want ze komen me halen, they are comnig to take me away aha ahi aha

  Suriname wordt weer schoon

  Eerst deze saka saka dagoes pakken en natuurlijk daarna die idioten die ze steunen. ze zullen van alles roepen, staking dictatuur anarchie, loonsverhoging ebs en ze hebben geldschieters, de mensen die je geld hebben gestolen ze roepen je om ze te komen steunen, hahahah maar dat roep je als die strop wordt aangehaald,

  Neks geen buitenland, neks geen Holland neks geen VS, neks geen IMF (alleen oppenheimer) neks geen onderwijs neks geen social media. Ik hou jullie achterlijke gewoon achterlijk.
  Ja net als tijdens slavernij, je mog niet leren lezen, want dan wordt je wijzer, no mang hou ze dom. Het was de man die uit zijn sarcofaag kwam bijna bijna gelukt.
  het bloed dat hij gedronken had smaakte naar meer, drink nou je eigen bloed
  gemodereerd

 7. Santo Boma loopt vol met bankcriminelen…v. Trikt, 8 jaar bajes….Kromosoeto, 5 jaar bajes…Hausil, 3 jaar bajes. En nu deze boeven erbij. FAILED STATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 8. Ik ben benieuwd naar het oordeel v adhin deze week.
  Twee jr lang onderzoek nodig door het OM, terwijl er dagelijks verkrachters en gewelddadige criminelen op grond v artikel 54a naar huis mogen.

  Tot nog toe is er zero onderzoek verricht naar de criminelen vd afgelopen- 10jr. Daarom doet boefa een stap terug, want hij heeft ook gejat. Lekker die sjang piang naar voren schuiven. De tactiek is overduidelijk voor buitenlanders. Strategische aanvallen op alle poppetjes.

  Volksgezondheid hebben ze verrot gescholden die moest naar het buitenland om bij te komen. Justitie zijn ze continu mee bezig. Financiën hebben ze onterecht neergemaaid en nu zijn ze op kruistocht bij onderwijs.
  Abop wordt met rust gelaten.

  Zogenaamd zijn ze de messias die het volk zal verlossen. Dit volk verdiend niet beter.
  gemodereerd

 9. Waarom staat er niet bij, welke fraude in suriname welke landen erbij betrokken of intern. In nederland wordt door aasgieren of beter gezegd loerende gieren flink geloerd over de hele wereld lekkere miljoenen cashen, een paar aas-gieren bijna opgepakt in su in verband met slm gebeuren! Nu dit weer!
  gemodereerd

 10. Het wordt me echt te gortig bij de banken in su. Eerst de CBVS, daarna de SPSB, dan weer de CBVS. Nu de Hakrinbank. Welke
  volgt ???
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES