zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDe Haan met vrouw en kinderen uit Suriname gevlucht

De Haan met vrouw en kinderen uit Suriname gevlucht

-

Does Travel - naar Suriname

Paul de Haan, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is dinsdag met zijn vrouw en twee kinderen uit Suriname gevlucht. De Haan is ondanks een uitreisverbod via Frans-Guyana met een vlucht van Air France naar Parijs vertrokken.

Waterkant verneemt dat de directeur maandag reeds zijn chauffeur naar het hoofdkantoor had gestuurd om zijn persoonlijke spullen op te halen.

Volgens betrouwbare bronnen hadden de autoriteiten sinds vorige week informatie dat De Haan, Prenobe Bissessur en president-commissaris Xaviera Jessurun van plan waren het land te verlaten. Alle drie hebben het Nederlands paspoort.

Beweerd wordt dat de autoriteiten gedraald hebben om actie te ondernemen, waardoor Jessurun en De Haan niet meer in Suriname zijn.

Bissessur probeerde maandagavond naar Miami te vliegen maar werd aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Politiewoordvoerder Milton Bisschop laat optekenen, dat Bissessur omstandig bij procesverbaal is verhoord. Hij heeft echter niet de status van verdachte.

Het Nederlands paspoort van betrokkene is ter beschikking gesteld van de procureur-generaal iin verband met het onderzoek. Bissessur mag het land niet verlaten en moet ter beschikking van het onderzoek blijven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

57 REACTIES
 1. Was wel een beetje te verwachten. Een gewaarschuwd land telt voor twee.
  Alleen duidelijk dat de heer Bissessur duidelijk niet de slimste is en te veel vertrouwde op een NL paspoort en connecties.
  De DNA was duidelijk onderzoeken en goed onderzoeken. Dat er steeds meer zaken aan het licht komen is hoopgevend. Hoe ze behandeld worden is helaas nog triest.


  gemodereerd
 2. Wat n klucht. Een kind zag t al aankomen maar Chan en zijnregering en het O.M. sliepen rustig verder. Brevet van onvermogen. Hoe wil j n land besturen als je dit zrlf niet kan voorkomen. Zwaar gefaald. Masr we gaan rustig verder. ..ze dronken n glas, deden n plas en? …alles bleef zoals t was.


  gemodereerd
 3. Dit is een laffe dolk steek van de Haan, Bissesur en Jessurun !
  Net zo laf als een crimineel die een zwak begaafde berooft !
  Deze trio blijken dus òòk Judassen te zijn !

  It’s a bloody shame !

  Zijn er nog betrouwbare mensen die onze Suriname willen helpen ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. Dit hadden jullie toch kunnen zien aankomen? lijkt herhaling van zetten bij de Hoefdraad case.
  Ik heb sedert het begin gewaarschuwd voor de Haan maar ook voor de totale top van de SLM. De SLM is niet in staat zelfstandig te opereren laatstaan winsten te maken.
  Ja zelfs aangegeven dat de pensioenfonds van de SLM haar geld heeft afgestaan aan de SLM en daarnaast is er jaren geen ingehouden pensioen meer afgedragen
  Santokhi ligt te slapen op zijn matras vol geld


  gemodereerd
 5. Als je vlucht heb je wel degelijk iets te verbergen. Is hij met de auto of met de helicopter van de vp gevlucht?


  gemodereerd
 6. De tijd is aangebroken on de deuren van SLM definitief te sluiten. Geen financiële injecties neee die toch in de zakken van aasgieren verdwijnen…het geld kan beter besteed worden. Xaviera was dus altijd al een vos in schaapskleren…zomaar pierde je je snuit op t podium tijdens protesten. Je bent ook een sakka-sakka dief.


  gemodereerd
 7. Dat is heel erg jammer, regering. Nu heeft u zelf een 2e boefdraad gecreëerd . Koren op de molen van die paarse criminele corrupte boevenbende.
  De Haan, als u vindt, dat u niks verkeerd heeft gedaan. Kom terug en verdedig uzelf.
  Velen geven hoog op van het moraal en de integriteit van Nederlanders en kraken dagelijks de Surinaamse mentaliteit af.ook hier op WTK.
  Het is de persoon zelf, die geen eer en geweten heeft.


  gemodereerd
 8. ALLERT ZIJN WANT DE ANDERE MEDEPLICHTIGEN ZIJN BEZIG HUN KOFFERS IN TE PAKKEN ♨️🚨🚔🚔✈️🛩🚓🚔🚑🔥🔥🔥 de groene bareten moeten de grenzen Hermetisch afsluiten & bewaken zodat geen enkele v/d PARASIETEN WEG GLIPPEN 👀🦻🗣☝️💪OPGERUIM STAAT NESTJES , GEEN OMKOOPING MENTALITEIT OM ZE HET LAND TE VERLATEN , WIE DAT DOE MOETEN DE STRAFFEN WAT DIE BOEVEN ZOUDEN UITZITTEN.
  HET AFGELOPEN ZIJN OM HET LEEG TE PLUNDEREN 👺👹😈🤡🤣🤣💪🇸🇷🇸🇷 ( ik raad de bevolking aan om alles te rapporteren vooral de AMBTENAREN bij OVERHEIDSINSTELLINGEN cq BEDRIJVEN, WIE AANSPRAKELIJK IS MOET DE PRIJS KEIHARD BETALEN.


  gemodereerd
 9. Ze werden binnen gehaald als zogenaamde experts en redders en verlaten het land als ratten. Suriname moet het doen met eigen lokale mensen.


  gemodereerd
 10. Hoe een Haan kan veranderen in laffe vieze Rat.

  Stelletje smeerlappen daar bij de SLM.
  Hef die hele SLM toko toch gewoon op!

  Was niks;
  Is niks;
  Wordt niks.

  Laat de grote (veilige) buitenlandse maatschappijen zich maar inschrijven voor een 50/50 deal, zodat Suriname er ook beter van wordt, met een fikse korting voor Surinaams ingezeten.

  Want met SLM is nog steeds dweilen met de kraan open, tot dat de volgende zakkenvullers zich weer installeren.


  gemodereerd
 11. Elke week een nieuw schandaal.
  Een volk dat geen VERTROUWEN heeft in de bestuurders zal ook niet bereid zijn om offers te brengen.

  In dat geval kan het maar 2 kanten op.
  #1: Iedere burger denkt ikke, ikke en de rest kan stikke.
  #2: De kruik gaat zo lang te water tot hij barst.


  gemodereerd
 12. Die grote gek van xaviera jesserun hoe zaken moesten verlopen voor een betere Suriname laat hiermee duidelijk zien dat ze met persoonlijk belang bezig was, net als bissesar en die kron baka bakra. Allen Nederlanders

  Als Surinamers hiermee niet een duidelijke les geleerd is dat mensen goed gescreend moeten worden, leren we het nooit meer. Wie gevlucht is zal kan in deze digitale wereld niet ongemerkt blijven. Ze zullen allemaal aangehouden worden.

  In de EU, Noord- Amerika, Japan. Singapore en enkele andere landen, Australie, Israel, kunnen ze niet onopgemerkt blijven. Ze gaan blijven vluchten tot ze een nieuw paspoort moeten hebben.

  Laat er heel snel door Suriname, OM, het ministerie van Justiitie en Politie, het ministerie van Bibis alles aan gedaan worden om deze criminelen zo snel mogelijk op te sporen.

  In Suriname zal alles aan gedasn moeten worden om de grens met Frans Guyana beter te bewaken op vreemdelingen, vooral uit de EU en in de EU geboren zijn en in SME voor grote bedrijven en overheid in Suriname werken.

  Als hij niet via de juiste wijze Suriname via Albina heeft verlaten, moet hier ook aan deze methode gewerkt worden om dit op te lossen in Suriname en ook met Frans – Guyana.

  Een ieder die aan deze mensen het mogelijk hebben gemaakt, moeten zuch bij de politie aanmelden, waardoor de zwakke schakels om
  Suriname te ontvluchten kunnen worden gesloten en deze criminelen kunnen worden opgespoord.Het is een ( inter)nationale zaak. Suriname is benadeeld door buitenlsndse criminelen en die moeten worden opgespoord, worden opgepakt en in Suriname worden vervolgd voor hun criminele daden.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen.


  gemodereerd
 13. Haan kip en kuikens gevlucht en de domme gieren, blijven
  achter. Zo is G. Boefie ook gevlucht misschien. Grens bewa-
  king stelt geen ene ” klootte ” voor! Alléén stelen kunnen ze daar, van grensbewaking hebben ze keen kaas van gegeten!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 14. Voor hem moeten ze Interpol inschakelen niet voor Hoefdraad. Hij weet wat hij uitgehaald hft. Iedereen wist dat deze man niet deugde en overal waar hij gewerkt hft is falliet achtergelaten. Volgens Chan was hij deskundig.


  gemodereerd
 15. haha Cor Nelis beter bekend als Nela, heeft een behoorlijke klap van de molen gekregen.
  Hoe moet je een land besturen vraagt hij zich af.
  Hoe hahaha, vraag het aan de vorige regering die dit alles in de hand heeft gewerkt.
  nee noh nee noh hehehe,ze waren zoo onschuldig. dit is alleemaal de schuld van 2 jaar nieuwe regering hehehehe. Dong go
  Zoals hier al zo vaak is geschreven er komt iedere dag meer schijt tevoorschijn.
  het is net als een verstopping, die drollen willen er maar niet uit, ze zitten vast,en niet alleen op lee onsberg net als Boutersche en Boefdraad, maar als je goede laxeermiddelen in neemt dan krijg je een grote zware diaree. of een lekkere clisma
  de grote schijt is eruit, maar daarna stroomt er nog genoeg,
  gelukkig worden de knoppen door anderen bediend


  gemodereerd
 16. Dat hele land is 1 grote beerput. Een rovershol waar je onbeperkt en ongestraft mag massamoorden, banken beroven, verkrachten, roven, stelen, liegen, bedriegen, oplichten en frauderen. Stef Blok had gelijk……Suriname is een FAILED STATE. En dat bewijs leveren ze structureel zelf.


  gemodereerd
 17. Suriname heeft een leger maar die soldaatjes en hun officieren zitten de hele dag in de hangmat of trompet te spelen ipv. het echte werk te doen zoals grensbewaking.
  Als de Haan (blijkt achteraf een natte kip te zijn) weer in Nederland is dan moet hij uitgeleverd worden aan Suriname in ruil voor de huidige VP en DDB.


  gemodereerd
 18. De Haan heeft afgelopen vrijdag zijn ontslag bij de president ingediend, hij is niet gevlucht.

  Wat moet hij daar blijven doen in die pras oso chaos. Pure boitie stijl werken jullie daar.

  Continu geschoffeerd worden door onkundigen en de media, of personeel die verhaal gaat halen, 🙄, trekt niemand. Blijven jullie maar zitten met die duizenden ambtenaren. De bond gaat jullie helpen.

  President u beschermt uw mensen niet tegen smaad en laster. De goeien trekken weg, er volgen nog meer.

  Rutte hoeft niet naar suri, want zo behandel je geen Nederlanders. Geen enkel excuus en die twee miljard, forget it.

  Dus…. hij heeft zijn ontslag ingediend, ga hem maar halen. Jullie hebben niet eens een concrete case!


  gemodereerd
 19. @jojo, een blamage voor u en de uwen.Hoe gaat u de schade voor de politieke partijen van uw voorkeur repareren? VHP, Abop, PL, NPS zouden het toch beter doen.U kunt toegeven dat de regering Santokhi het land heeft veranderd in een beerput van corruptie, bevoordelen van friends and family,verhoogde prijzen en zelfverrijking.


  gemodereerd
 20. Wat is de status v ebs waar er aantoonbaar is gestolen door brunswijk. Waar is hij?
  Of is het eigen boeven eerst, die krijgen een speciale behandeling. OM transparantie gevraagd, wat is de status!

  Het kan dit mentaal armoedig volk ook niks schelen, ze betalen liever de verhoging v ebs dan dat een buitenlander ze begeleid.
  Ziekelijke mindset.

  Die vreetzaam is ook niet pluis.
  Wat denkt ze wel, om een brief naar Holland te sturen voor onderzoek naar de advocaat. Een brief met als bijlage bewijzen geplukt v soc media. Whoehahaha.
  Documenten gestolen door ndp’ers die nog steeds op cruciale plekken zitten. De president doet er helemaal niets aan.

  Hebben jullie die advocaat al niet genoeg ge-gaslight. Wie gaat het betalen, niet bakra basie, vergeet het maar.
  Een advocaat die maar één cliënt of opdracht heeft mag inpakken.

  Diaspora volg, dit is al jaren de behandeling die je krijgt. Dus noso maak je geen illusies, ze laten jou het vuile werk opknappen en daarna smijten ze je in de prullenbak.

  Wanneer gaat de president leo brunswijk op non-actief plaatsen. Waarom is dit nog niet gebeurt!


  gemodereerd
 21. Chan die dacht van wat Bouterse kan, kan ik ook. Jij haalt Hoefdraad binnen en dan haal ik Prenobe en de Haan binnen. En het mooie is dat er nu een bericht wordt gelanceerd dat de Haan is weggevlucht. Hij is niet weggevlucht maar men heeft hem laten vluchten zodat hij waarschijnlijk geen belastende verklaringen kan afleggen tegen allerlei aasgieren. Anders ziet men natuurlijk wat voor aasgieren en ongeschoolde zooi overal aan het werk is gesteld door de vorige en huidige regering. Friends and family zonder enige kennis van zaken voeren natuur de boventoon. En Leo die loopt nog vrij rond. De OM durft natuurlijk niet op te treden tegen Leo. Daarvoor schijten ze in hun broek. Is er al een commissie opgericht om de boel in de doofpot te laten verdwijnen?


  gemodereerd
 22. deze mensen waren aagesteld onder santokhi
  dus dit kan je santokhi gewoon aanrekenen voor geen kennis van zaken te hebben
  iets wat hij vaak en veelvuldig laat zien en merken
  het wisselen van de wacht met bouta heeft het land en de bevolking totaal niets opgeleverd

  of je door de hond of door de kat gebeten wordt? het maakt niet uit


  gemodereerd
 23. ik ben benieuwd wat die haan gaat kraaien over brunsie broertje in ptata. pas op haantje dat je niet in een boesmetie pom terecht komt


  gemodereerd
 24. En vergeet de rol van Leo Brunswijk niet bij de SLM.
  Leo Brunswijk heeft dit mogelijk gemaakt. Die kowlo djoeka is corrupter dan alles en iedereen bijelkaar.
  Waarom denk je dat het leasen bij Garuda airline is geklapt. Leo vroeg om sjoekoe!!!!!!

  Erg jammer voor de president die zo hard werkt, beleid maakt, stevig aan het netwerken is, maar die vervloekte abop gaat hem uiteindelijk de das om doen.

  Près ga zo door, lang leve de VHP.


  gemodereerd
 25. @@WAT
  Jou zin slaat op niks. Wat heeft dat te maken met de NDP. Alles dat uit jou snavel komt is NDP. Blijkbaar is hij vam de vhp want hij is ook een rover


  gemodereerd
 26. inderdaad debby heeft gelijk, laat hoefdraad met rust, die arme onschuldige man.
  Hij doet nog geen vlieg kwaad. Julliei haten hem alleen om zijn uiterlijk. Wel laat ik jullie wat zeggen, niemand heeft zijn uiterlijk voor het kiezen.


  gemodereerd
 27. Als je niets heb gedaan waarom Ren je weg met kip?Soso greedy ding ko wroko nanga Tataboekoe.Kandeh na criminals sang doe sanie in Tata da ding sluipen kong foefoeroe fu sranang.Ai Didibri joe moer


  gemodereerd
 28. @ Debby

  Vraagje waarom G.Boefie niet, omdat hij een NDP’er is ????
  ”En nu jij weer” (dom mens!!)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 29. @Para Express
  Zijn er nog betrouwbare mensen die onze Suriname willen helpen ?

  Ik stem op Esmerald alias blufpand.
  Financieel economisch en bestuurlijk is hij/zij de joker die Su moet inzetten.
  LEAN en expert in ITIL processen tok!!


  gemodereerd
 30. Niet voor Hoefdraad? Dus de grote/een van grootste dief mag het verdwenen geld houden. Om zoiets te zeggen lijkt het dat je zelf ook in deze barbaarse diefstal mee hebt gedaan. D…ie


  gemodereerd
 31. Waarom besteed Nederland nooit aandacht aan Suriname als er zulke gevallen zich voordoen.
  Nergens iets gelezen over het bezoek van de burgemeester van Amsterdam Halsema. Nooit iets gelezen over de parlementaire delegatie met oa Don Ceder, Simons, Jesse Klaver.
  Ben benieuwd als ze wat over het bezoek van Rutte gaan schrijven.
  Een beetje hypocriet zoals altijd. Want als er iets is over DDB, dan haalt het niet alleen de krant maar ook NPO.
  Ik trouwens geen Paarse Boutist.


  gemodereerd
 32. Voor IEDEREEN, die het surinaams volk benadeeld heeft, op welke manier dan ook, moet Interpol ingeschakeld worden. En die zijn gevlucht, he debieus? Waarom voor boefdraad niet? Heb je ook van die njang patoe genoten, jo paarse heks en heb je daarvan je bezemsteel gekocht?
  Opsporen en voor het Gerecht slepen. Een IEDER, DIE SURINAME BENADEELD HEEFT.


  gemodereerd
 33. HA HA HA…. IK KAN ALLEEN MAAR LACHEN OM ALLES WAT MAAR MET SURINAME TE MAKEN HEEFT EN DIT ARTIKEL IS GEEN UITZONDERING. HET WERKT OP MIJN LACHSPIEREN. WOEIIII.


  gemodereerd
 34. SLM is stuurloos en de president als hoofdverantwoordelijke bedrijft politiek als afleiding.
  Hoeveel missers heeft deze regering nog nodig om zelf de laan uitgestuurd te worden.
  SLM moet gered worden, door Surinamers en niet door gold diggers. Ben benieuwd of Chan zijn rug recht kan houden en alle betalingen aan de Haan stopzet.
  Geen enkel land levert haar ingezetene uit, dus de Haan is veilig kunnen vluchten, gewoon onder toezicht van zijn werkgever.


  gemodereerd
 35. N 2e en 3e boef die de president vn Sur, oud politie dienaar, te slim af is geweest. Welke “gek” met uitreisverbod gt zitten wachten totdat hij/zij wordt opgesloten? N uitreisverbod zonder intrekking van hun reisdocumenten…..Boefdraad hft bewezen wat mogelijk is in Sur via de grensgebieden Frans Guyana, Guyana en Brazilië. Alleen Bissessur is zo dom geweest om via de luchthaven Zanderij te willen “vluchten”. En Suriname heeft geen uitleveringsverdrag met geen enkel land? Dus “het Haantje” kraait vrolijk door. 😉


  gemodereerd
 36. wie deze persoon onderdak geeft moet ook in de bak….hele gezin opsluiten …medeverantwoordelijk


  gemodereerd
 37. hoe moeilijk kan het zijn om dit soort figuren op te sporen en opsluiten voor levenslang ….alle drie en volgen nog meer……


  gemodereerd
 38. @Neutraal
  Ja hoor, hij (de Haan) was de beste kandidaat die de SLM zou kunnen redden. Wie had hem aanbevolen? Niemand minder dan de vorige prescom die vroegtijdig had afgehaakt.


  gemodereerd
 39. De liefde voor ons land onder de oranje helden komt weer tot uitdrukking hier op WKT. Allemaal ondoordacht geleuter. Veel valse sentimenten. Ze lopen weken lang halleluja te schreeuwen op daden van deze regering en als het fout gaat kruisig hen, zij die gelegenheid hebben gehad om te stelen.
  De echte daders, de faciliteerders, zij die deze lui de gelegenheid bieden hun slag te slaan, blijven buiten schot. De pres was zijn handen in onschuld.
  Ik heb het gezegd en blijf het zeggen, men mag mij hierom voor van alles uitmaken, de Diaspora is geen oplossing voor Sranan, hoogstens een hulpmiddel. Ik generaliseer, de goede diaspora niet na gesproken. Vraag het de diaspora zelf en je hebt het antwoord.
  Surinamers moeten leren zelf hun problemen op te lossen, een andere mentaliteit aanleren, daar naar toe moet deze regering werken en niet steeds denken aan de olie dollars die straks gaan vloeien. Trouwens, het wordt tijd dat de pres de deals die hij gesloten heeft bekend maakt.
  Er zou niet genoeg voldoende deskundigheid zijn in Sranan, uitspraken gedaan zonder gedegen onderzoek, waar halen zij de wijsheid vandaan. Door deze foute bewering halen zij diaspora deskundigen binnen zonder ze te screenen, kijk wat er gebeurt, kijk wie loopt te sjoemelen, kijk wie ons weinig geld komt stelen, de BIGI boy’s uit diaspora land.
  Dat er meer uit de beerput naar buiten komt, komt niet door goed bestuur (zijn nog jaren veraf) of Santokhi himself. Onder deze regering wordt er meer gelekt dan onder Bouterse. Het volk heeft gekozen tegen Bouterse en wil niet terug naar die tijd via Santokhi.
  Ben benieuwd als de heer de Haan ooit gepakt wordt. Wat doen zij met mooie Xaviera!!!


  gemodereerd
 40. De Haan & Jessurun says: bye bye mr. President. N uitreisverbod opleggen zonder inbeslagname van de paspoorten?!…….laat mij niet lachen, temeer daar de President, oud politiedienaar was ennnn Boefdraad reeds heeft bewezen hoe gemakkelijk je het land uit kan via de grens (Frans Guyana, Guyana en Brazilie). Gezegd wordt dat een ezel zich niet 2x aan dezelfde steen stoot……maar blijkbaar gaat die vlieger niet op voor een ieder. Suriname heeft met geen enkel land een uitleveringsverdrag?! Dus nu genieten De Haan en het kippetje Jessurun, van een glas wijn op het terras van……? Jammer voor Bissessur, zeker niet goed begrepen of geluisterd naar De Haan. Hij krijgt niet eens herkansing, want nu zijn wel zijn paspoorten in beslag genomen. Op naar de volgende boef die Suriname verlaat zonder “blikken noch blozen” en de President die stond erbij en hij keek ernaar 😉


  gemodereerd
 41. Slm moet een groundservice worden voor maatschapijen die Suriname(noord-noord-oost gelegen van het zuid-amerikaans continent) willen gebruiken als hub voor het Afrikaans- ,en zuid europees continent ,en daarna kijken als er nog een markt aandeel overblijft voor het doir schulden belaagt mastschappij ….nu is Guyana goed bezig die status te verdienen …in Su.houd men zich meer mezig met zelf verrijking , dan met strategische planning


  gemodereerd
 42. @RobG 24 augustus 2022 Bij 13:30
  @jojo, een blamage voor u en de uwen.Hoe gaat u de schade voor de politieke partijen van uw voorkeur repareren? VHP, Abop, PL, NPS zouden het toch beter doen.U kunt toegeven dat de regering Santokhi het land heeft veranderd in een beerput van corruptie, bevoordelen van friends and family,verhoogde prijzen en zelfverrijking.

  Beste RobG
  Indien u mijn reacties gelezen had geenszins een blamage maar wel ronduit triest en het bewijs dat 10 jaar vernietiging en een verziekte overheid niet maar zo te herstellen is.

  Weest u blij dat er nu een regering zit die:
  >> Verantwoordelijkheid neemt op een nog niet echt prettige wijze.
  >> Die wel names and faces benoemd
  >> Die wel handelt.

  Dit heeft weinig te maken met vriendjes politiek maar dat de vorige regering SLM zo uitgehold heeft dat er geen top professionals zijn/ waren om met gezag aan te treden.
  >> De Haan was jaren bij Air Kenya dat in die tijd van marginaal en van KLM afhankelijk een zelfstandige forse maatschappij werd.
  >> Jesserun is een duidelijk politieke benoeming en bewijst dat de lijst van niet besmetten in Suriname heel klein is en dat men met verhaaltjes ver kan komen. Letwel een RvC lidt wordt geselecteerd door de aandeelhouder en zittende RvC voor gedragen. Santohki is een fromalist die niet maar zo eigen voordrachten maakt en doorduwt. Een zwakte zou men kunnen zeggen als men “sterke” dictatoors als het rol model neemt.
  >> Bissesur is een 200% blunder en het bewijs van hoe gering het aantal mensen met lef en uitstralling is in de kringen waar de president uit kan selecteren. Gelukkig stelt deze president vast dat er fouten gemaakt zijn. De vorige president verstopte fouten onder bergen zand en een verdwenen minister van Financiën.

  Letwel de vorige regering vroeg om een versnelde overdracht omdat zij de rekeningen niet meer kon betalen en nam onder tussen de computers en harde schijven van Financien mee naar elders. Er is dus in juli 2020 gehekst met een organisatie die vol zat met gefaciliteerden van de vorige regering en enorm veel nieuwe mensen met allerlei rare papieren die werk claimden.

  Campagne taal versus versneld in functie treden omdat de oude regering alles opgemaakt heeft maakt duidelijk dat er extreem veel ellende is achter gelaten. Denk alleen aan SLM.
  >> Geen vliegtuig voor de transatlantische route en schulden bij zowel Boeing als de motoren leaser van de Airbus.
  >> Schulden bij de leasemaatschappijen van de regionaal opererende vliegtuigen.
  >> Veel te veel personeel met veel te veel privileges
  Dat valt zakelijk niet te saneren binnen de Surinaamse verhoudingen omdat elk plan direct op straat ligt aan gezien de vakbonden koninkrijkjes zijn die op de stoel van de directie denken te zitten.

  Hoe is deze ellende tot stand gekomen:
  Tot 2010 was SLM een marginaal draaiende luchtvaartmaatschappij met beperkte verliezen.
  Na 2010 moest alles extremer en werd de A340 mening maal ingezet als presidentieel vliegtuig vol met Freinds and Familie
  Toen middels een slechte deal met Tui de A340 ook nog eens intensiever en fout ingezet werd (kortere vluchten en niet op Schiphol maar op Brussel of Hahn in onderhoud was) werd de operatie steeds grilliger en kwamen de zwakten van de A340 in beeld.
  Het vervangen van de A340 door een prima A330 werd in gang gezet. Een proces dat slechts een enkele migratie kende van 4 motoren Airbus naar 2 motoren Airbus (binnen de familie).
  Helaas dacht de president het beter te weten en wilde hij een Dreamliner en huurde tijdelijk een 20 jaar oude B777 waardoor het ingezette proces afgeschreven werd, de oude 340 minder vriendelijk afgehandeld werd, er veel gehuurd moest worden tijdens allerlei problemen en SLM uit eindelijk in een bizar Certificeringstraject terecht kwam waar door de zwakten van SLM en haar management meer dan duidelijk werden.

  Een president die mooiweer speelt en mensen die ongeschikt zijn voor de Job die gedaan moet worden.
  Laat Covid niet mee gewerkt hebben maar het bood juist de gelegenheid met minimale schade te overbruggen. Niets bleek minder waar.

  De Haan traad als tweede rangs manager aan bij een maatschappij met een goede markt maar zonder vliegtuigen en een verknalde reputatie in een politieke context waar hij als Nederlander geen potten kon breken.

  Jammer maar dit echec is niet verwijtbaar aan de huidige regering.
  Wel verwijtbaar is het selecteren van bizar slechte adviseurs en RvC. Maar ja wie wil er nog iets doen voor de SLM.

  We zullen zien of de Haan iets te verwijten zal zijn. Als zijn Blazoen schoon is dan vindt hij wel weer een baan. Als hij zich zal moeten verweren zal hij dat zeker doen op de plaatsen waar dat hoort.
  Hij verdwijnt niet van de Aardbol zoals Boefdraad.

  Het zal interessant worden het onderzoek te volgen en hoe Bissesur gaat reageren.


  gemodereerd
 43. Wat een vooringenomen bagger bah!
  Dit is suri op zijn smalst!

  Alles is politiek, vanaf het begin is het Xavierra niet gegund. Dezelfde hetze tegenover de First Lady. Ze is gewoon op vakantie en als ik haar was zou ik ontslag nemen, net als de Haan. Je gaat toch niet zitten tussen ratten, pffff.

  Die marron die dit heeft veroorzaakt loopt ondertussen vrij rond, terwijl hij aantoonbaar heeft gestolen. Dat mag wel.
  Niets aan het handje.


  gemodereerd
 44. Dus wat nu met SLM?
  Ik wil wel graag directeur worden.
  Honderd procent zeker maak ik er een winstgevende maatschappij van.
  Enige wat ik terug vraag: de vrije hand en een minimumloon!


  gemodereerd
 45. Al de misgrepen, zoals de mislukkingen, echecs, debacles, geldverkwisting, verkeerde keuzes, f &f benoemingen, een veroordeelde drugscrimineel als VP, belangenverstrengeling, gesjoemel met domein grondkavels, het niet screenen van adviseurs op belangrijke posten enz. worden met de mantel der liefde (of is het eerder, de mantel der hypocrisie) bedekt door dit alles te vergelijken met de vorige regering. Zo wordt alles wat krom is goedgepraat, terwijl deze regering heeft aangegeven de corruptie te bestrijden. Ik weet ook niet wat voor haast zij hebben, doe rustig aan, maak je huis comfortabel, zijn het de verwachtte oliedollars die ze op drift jaagt.
  Al twee jaar blijkt, dat de regering bewust of onbewust corruptie juist aan het faciliteren is. De regering moet toch weten dat Sranan een gewilde prooi is van aangieren. Let wel, het klinkt hard, maar, gezien de vele schandalen, vooral de laatste twee, die door het OM nog wordt onderzocht, kun je vooralsnog geen andere conclusie trekken dan dat ook deze regering het niet beter doet dan de vorige. Mensen vrezen dat dit maar het topje van de ijsberg is, terwijl je in Sranan geen sneeuw hebt, hahaha.

  Wij zitten al langer dan twee jaar met deze regering en nog is niks verandert sinds de regering Bouterse. Ja de ambtenaren, de gepensioneerden, leden van DNA en de regering krijgen elke maand keurig hun salaris uitbetaald, terwijl de tegenprestatie tegenvalt. Daar tegenover staat dat alles duurder is geworden voor de arme bevolking, ondanks de matige financiële steunpakketten. Het aanschaffen van de eerste middelen van bestaan is voor velen een luxe aangelegenheid geworden.
  Dit zijn feiten die je niet kunt wegmoffelen onder het mom van, het komt door de vorige regering en ook niet met een Europese perceptie.
  De eigengereide Santokhi zal uit een ander vaatje moeten tappen. Hij mag blij zijn dat hij met een corrupte partij als de Abop een regering mag vormen. Was het anders een integer partij, de Abop, dan was deze regering geschiedenis, dan was de Abop misschien allang opgestapt. Ze zitten eerder uit opportunisme aan elkaar vast. Sari tori, tot over een kleine drie jaar, Jip en Janneke.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES