Commissariaat Commewijne en Bureau Gemeenschapsprojecten tekenen MoU

2
Commissariaat Commewijne en Bureau Gemeenschapsprojecten tekenen MoU

Het districtscommissariaat Commewijne en het Bureau Gemeenschapsprojecten gaan zich gezamenlijk inzetten voor de verdere ontwikkeling van het district Commewijne. Er zullen verschillende gemeenschapsprojecten worden uitgevoerd, in welk kader districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab en Jaswant Doekharan op maandag 22 augustus 2022 een Memorandum of Understanding (MoU) hebben bezegeld. Doekharan is projectmanager van het Bureau Gemeenschapsprojecten in Suriname.

De uit te voeren projecten zijn geïnitieerd door het districtscommissariaat zelf en middels de ondertekening van het document tonen beide partijen hun bereidwilligheid tot realisatie van de plannen. De burgervader van Commewijne werd bij deze gelegenheid bijgestaan door enkele medewerkers van het commissariaat.

De gemeenschapsprojecten worden uitgevoerd met de bedoeling diverse Surinaamse gemeenschappen te voorzien in hun noodzakelijke behoeften. Daarnaast moeten inkomsten worden gegenereerd en armoede worden tegengegaan. Middels het uitvoeren van de gemeenschapsprojecten zal er een mechanisme van duurzaamheid en continuïteit worden opgezet, waarbij onderhoud en samenwerking centraal staan.

In deze fase gaat het om het aanleggen van een speeltuin te Mariënburg; bouwen van een aula op en renovatie van de loopbrug bij de openbare begraafplaats te Laarwijk; de bouw van een toilet voor de aula te Voorburg; renovatie recreatiezaal en kantoor bestuursopzichter van het ressort Johan & Margaretha.

Verder staan er voor de komende periode meerdere gemeenschapsprojecten op het programma.


2 REACTIES

  1. Een speeltuin, een loopbrug en een recreatie zaal is wel een leuk idee. Eigenlijk had ik liever gezien dat er volkstuinen kwamen om de mensen een kans te geven groenten voor zich zelf te planten of te verkopen aan hen die dat niet kunnen. Er is zoveel grond in Commewijne.
    gemodereerd

  2. Die loopbrug,daar kan ik mee leven.De rest is geldverspilling.Na 6 mnd ziet het weer verwaarloosd uit. Surinamers weten niet wat periodieke onderhoud is.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.