maandag, november 27, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidEerste geval van apenpokken in Guyana geregistreerd

Eerste geval van apenpokken in Guyana geregistreerd

-

- Advertisement -

In Guyana is maandag het eerste geval van apenpokken (Monkeypox) geregistreerd. Dat heeft minister Frank Anthony van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Het gaat om een 57-jarige chauffeur van het openbaar vervoer. Hij is opgenomen in het Infectious Diseases Hospital. Zijn toestand is stabiel en hij maakt het goed. Anthony zegt dat de man in het weekend een aantal testen heeft ondergaan, nadat hij symptomen van het virus vertoonde.

Personen die in nauw contact met de patiënt stonden, zijn in quarantaine geplaatst. De minister verzekert dat Guyana zich op het virus heeft voorbereid en is toegerust om de situatie aan te pakken.

- Advertisement -

Monkeypox, ook wel het apenpokken genoemd, is een virusinfectie die oorspronkelijk vooral in West- en Midden-Afrika voorkwam. Het is een zoönose (ziekte die van dier op mens kan overgaan) waar vooral knaagdieren in Afrika de bron van zijn.

Sinds het voorjaar van 2022 verspreidt de ziekte zich ook in andere delen van de wereld. In de huidige uitbraak spelen dieren geen rol bij de verspreiding, maar vindt verspreiding van mens op mens plaats. De ziekte verloopt bij mensen meestal mild.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
3 REACTIES
  1. Het wordt erger bijna overal in elke land gaat het voorkomen! Vloek van god apenpokken! Vogelgriep maakt ook heel veel slachtoffers in nl, ik bid voor de arme zwanen, eenden, ganzen en duiven etc heel triest deze vogelgriep voor de tamme vogels en kippen allemaal worden gedood.

  2. De minister hft zich voorbereid. Die idioot van Su kan een vb aan hem nemen .
    Hier heeft het verzorgdnd personeel hun covid gelden nog niet eens gehad

  3. Aldus apekop, debieus. Die paarse heks kraakt alles af, behalve de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D. Vlieg naar ocer of patrijsstraat 28.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES