President verbreekt alle banden met jurist Bissessur

24
Kabinet president zal voorlopig geen gebruik maken van juridisch advies Bissessur

Tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblée van Suriname heeft president Santokhi zojuist laten weten dat het kabinet van de Surinaamse president alle banden verbreekt met de jurist Prenobe Bissessur.

Bissessur heeft een contract met de SLM waarmee hij per maand een flink bedrag aan euro’s ontvangt voor werkzaamheden.

“De betalingen en het bedrag zijn onrechtvaardig en onredelijk. Er zal gekeken worden naar mogelijkheden om deze bedragen te verhalen”, zei de Surinaamse president. De NPS noemde het eerder al ‘conflict of interest‘.

Santokhi zei verder dat Bissessur geen enkele zitting in enig ander orgaan van de staat mag hebben en ook geen andere werkzaamheden mag verrichten in commissies en raden. Ook is hij ontlast van alle werkzaamheden bij de SLM.


24 REACTIES

 1. Goede stap in de goede richting om Suriname uit de klauwen van geldwolven te redden.
  De president moet meer bevoegdheden hebben om alle handelingen binnen de ambtenaren apparaat en staatsbedrijven persoonlijk te controleren. Als hij zijn autoriteiten laat gelden ten goede van het algemeen belang van het land dan mag hij wat mij betreft nog 10 jaar aanblijven al president.
  gemodereerd

 2. Wel n beetje laat… te laat. Als t niet anders meer kan dan pas optreden. Chan wist v niets toch. Su las passie helemaal.
  gemodereerd

 3. De enige echte beslissing van een sterke president. Nepadvocaat die je bent. Het had je gesierd om je niet als advocaat maar als stagiair voor te stellen want door hebzucht breng jij je collegas in een kwaad daglicht. Dikzak die je bent. Je past niet eens op de foto.
  gemodereerd

 4. President Santokhi met alle respect ik had u hoger ingeschat, sorry mijn fout.
  Paul de Haan heeft u ook heel goed om zijn vingers gewrappt, bestuurlijke bagage amehoela, deze blanke zijn zo sluw en u bent eerder geneigd om de blanken te geloven op hun woord dan uw eigen volk daar zit volgens u geen kwaliteit.
  Het is zoals het is, het is geworden zoals u het hebt toegelaten.
  U moet nu met de gevolgen omgaan.
  Ik wens u veel wijsheid toe.
  gemodereerd

 5. Hij moet ook alles per direct terug storten al het geld. Onterecht ontvangen gelden. Ook in NL aanbanden leggen, deze persoon is niet te vertrouwen. Hij
  gemodereerd

 6. Grote crimineel. Ophoepelen! Klacht indienen bij het OM en moge gerechtigheid zegevieren: OPSLUITEN! Van Trikt en consorten zijn hem reeds voorgegaan. Deze boef in maatpak moet zijn gerechtigde straf niet ontlopen. Huisarrest zou de eerste stap zijn om hem uit de maatschappij te halen en president, zorgt u ervoor dat deze vernietiger van ‘s lands kas Suriname op geen enkele wijze kan verlaten. Er zijn al 2 (of meer) fugitives.
  gemodereerd

 7. Heel goed, maar de meneer de Haan is medeschuldig, dus hem ook de laan uitsturen. Netjes opgeruimd.
  gemodereerd

 8. Opdonderen die Bissesur.Deze mensen hebben droge ogen.
  geldzucht !!!!!
  En wanneer vertrekt de kip ??
  gemodereerd

 9. president u moet u eens achter uw oren krabben , waarom bent u en de slm in zee gegaan met die jurist bissessur , niet goed onderbouwd en lukraak , maar een contract sluiten met die jurist dan is er toch afgesproken wat de diensten van de jurist gaan kosten toch
  de hele affaire met de slm en andere staatsbedrijven zal het einde van uw presidentschap zijn
  gemodereerd

 10. Als ik B. was wacht ik de storm af in NL. Via Frans Guyana , Parijs naar NL. Als er controle was op reorganisatoren ( als een architecten bureau op de bouw aannemer) dan was al deze jazz niet gebeurdt. Nu krijgt Santoki en de VHP een dreun.
  gemodereerd

 11. Denkt Chan te praten tegen die onderontwikkelde mensen van hem die in de polders en boities van Nickerie wonen. Wist hij als overheid en enig aandeelhouder van SLM niet wat was opgenomen in het contract met die aangehuurde oplichter. Heeft de Haan op eigen goeddunken gehandeld zonder dat contract eerst voor te leggen, Chan geef mij een grote Brick,ga die onzin maar aan je oranje olifanttjes vertellen. De vorige regering was corrupt, jouw regering nog erger…
  gemodereerd

 12. PB je moet je FACEBOOK profielfoto verwijderen….je hebt niks met suriname boef…schande schande ….ook voor je nazaten laat je dit achterrrr voor altijd….
  gemodereerd

 13. Deze aasgier is super dom, hij wilde snel veel geld verdienen door zichzelf voor te doen als advocaat/expert/consultant terwijl hij in werkelijkheid een matige jurist is zonder track record. Nu mag hij zijn nep kantoortje in Suriname dichtgooien, zijn klanten in Nederland (als hij die echt had) zal hij ook kwijtraken na deze fiasco.
  Die nep luchtvaart expert De Haan moeten ze ook eruit schoppen bij SLM.
  gemodereerd

 14. Deze gladde diaspora man met kilos boter op zijn dikke glanzend gezicht voor goed uit Suriname verbannen.
  gemodereerd

 15. Deze man en meerder ministers en First lady meerder banen hebben ….komt die in Hindu mytlogie voor ,,,,dat Ravan ook meer hoofd had maar geen kennis,
  De Surinamse figuren meerder functie maar of ze wel de kennis en kunde hebben van zaken.
  Hoe kan iemand 5 of meerder functie beoefenen ,,,,,,,,,Als iemand zoveel functie heeft ,,,moet gelijk denken aan hyenna’s …. en Raven was ook meer kennis….maar de uitkomst was NUL.
  Zero. Ground.
  gemodereerd

 16. Moest deze Surinaams/Nederlandse oplichter echt zoveel functies⁉️
  Konden die functies niet onder de Surinamers verdeeld worden⁉️
  Door jouw racistische politiek zal je nog meer voor schut komen te staan. Let op‼️
  gemodereerd

 17. Laat maar wel gehandeld.
  Ter vergelijking. De hele DNA heeft een groep deskundigen de Brokopondo overeenkomst laten onderzoeken.
  Advies het werk van de regering Bouterse deugde niet. Veel herrie in de DNA en Simons weigerde voor te zitten echter Bouva en Co stemden wel voor

  Het gaat te langzaam maar er veranderd wel iets.
  gemodereerd

 18. De president moet in het vervolg beter nadenken voordat hij familieleden, vrienden en geldwolven benoemt, dan is het ook niet nodig dat hij ze, na feller kritiek uit de samenleving, moet ontslaan.
  gemodereerd

 19. Santokhi en zijn regering zijn zo ernstig beschadigd dat niemand hen meer serieus neemt. Bij de bewindslieden van de VHP draait het alleen maar om zoveel mogelijk doekoe te maken.Schaamteloos gaan deze lieden aan de slag.Dit gaat alleen maar erger worden omdat Santokhi en de VHP een zware verkiezingensnederlaag tegemoet gaan.Zij zullen daarom van alles proberen om zoveel mogelijk geld te stelen.READ my WORDS…..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.