donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBestuur Diaspora Instituut Nederland legt functies neer

Bestuur Diaspora Instituut Nederland legt functies neer

-

Does Travel - naar Suriname

Het in september 2021 geproclameerde Diaspora Instituut Nederland (DIN) heeft vandaag laten weten dat het huidige bestuur besloten heeft haar functies neer te leggen. Dit vanwege een herbezinning op de benadering van het Diaspora beleid.

In een verklaring zegt het DIN: “Na overleg met de regering van Suriname en een interne evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat, om de doelstellingen van het DIN en de verwachtingen die gewekt zijn bij onze oprichting op 11 september 2021 te verwezenlijken, er een andere werkstructuur, een andere bestuursstructuur en een ander soort bestuur nodig zijn.”

Om voor deze herbezinning ruimte te maken is gekozen voor het neerleggen van de functies. Omdat het Instituut als vehikel voor de nodige inzet van de diaspora blijft bestaan, zal de heer John Brewster voorlopig het bestuur vormen en de mogelijkheden voor een doorstart bezien.

In de verklaring staat verder: “Uiteraard zijn de inzichten en ervaringen die wij het afgelopen jaar -in gezamenlijkheid met u­ hebben opgedaan belangrijke bouwstenen bij de herbezinning en het vervolg. Dit besluit betekent dan ook geenszins de beëindiging van de verschillende veelbelovende projecten die wij, in gezamenlijkheid met u, van de grond hebben gekregen.

De persoonlijke betrokkenheid van huidige bestuursleden bij die verschillende lopende projecten blijft onverminderd bestaan. Het DIN is en blijft werk in uitvoering, samen met u.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Zo vlak na de uitgelekte info over Diaspora Bissezuur. Ik zou me ook niet willen associëren met een corrupte boeven bende.


  gemodereerd
 2. Diaspora is het spoor kwijt dus geven ze dat waardeloos kompas maar weer aan Chan. Wie gaat er nog meer het spoor kwijtraken….


  gemodereerd
 3. Nou diaspora mensen er valt hier niets te halen voor jullie hoor en geloven jullie ook niet in welke doorstart dan ook.ik ben meer dan diaspora ben al jaren belasting betalende vreemdeling in Su,maar ook ingeschreven bij CBB. en als ik vraag naar ziektekosten dekking BAZO en AOV moet ik bewijzen leveren die jullie daar nooooooit kunnen hebben omdat deze president conform Decreet C-34 en C-34A van de vorige regering van toepassing zal doen gelden op jullie laatstaan zwaarwichtigere zaken .Ga het maar onderzoeken! en troost u maar in die fantasieen van deze over het oranje paard getilde leider.


  gemodereerd
 4. was al op sterven naar dood met de surinaamse overheid valt geen zaken te doen zeker als Albert Ramdin van bibis aan het roer zit. verstandig dat ze hebben ingezien geen deel te willen uitmaken van deze club


  gemodereerd
 5. “Na overleg met de regering van Suriname en een interne evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat, om de doelstellingen van het DIN en de verwachtingen die gewekt zijn bij onze oprichting op 11 september 2021 te verwezenlijken, er een andere werkstructuur, een andere bestuursstructuur en een ander soort bestuur nodig zijn.”
  Heel subtiel!!!

  Het bestendigen van het vertrouwen had de hoogste prioriteit van deze regering moeten krijgen. Tot nu toe is het een aaneenschakeling van (on)bewuste blunders. Zonder het vertrouwen zal de gemeenschap alle kleine stapjes naar ontwikkeling over het hoofd zien of niet noemenswaardig vinden.

  Integere mensen willen niet geassocieerd worden met – of aangesproken worden op de huidige stand van zaken. Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard.


  gemodereerd
 6. Ome cSjimpie en Bigi mevrouw/ Taante Es /poppenkast, de ene trekpop na de andere trekpoppetje is lachen geblazen.

  Vlees Noch Vis en het straalde vanaf het begin al vanaf.

  Langa bere sTories voor onder de Amandelboom met een koko lampu door oude van dagen hangbuik mensen die windjes laten vanaf de zon is onder gegaan tot deze weer opkomt de volgende dag, resultaat per saldo nada notie, nul, neks, negatief, maar geen handen uit de mouwen. Niet lullen, maar poetsen.


  gemodereerd
 7. Het bestuur van het Diaspora Instituut Nederland (DIN) geloofd de mooie woorden van de president niet meer. Ik kan mij best voorstellen dat zij hun functie neerleggen. Uiteindelijk heeft het na al die poeha helemaal niets opgeleverd.


  gemodereerd
 8. Dit was vanaf het begin een doodgeboren kind. Kijk wie er allemaal zitting hebben, alleen maar fossielen. Het initiatief werd niet gedragen door de regering en parlement in Suriname. Een herstart gaat ook niet lukken. Er moet een grondige analyse worden gemaakt, waarbij gesprekken worden gevoerd met mensen hier en overzee. Ze hebben te hoog gegrepen. Bovendien is dit begrip niet van toepassing op de Surinaamse situatie. Bij diaspora gaat het om een grootschalige verspreiding van een bevolking over verschillende werelddelen. In het geval van Suriname zijn de mensen in twee werelddelen geconcentreerd. Het DIN kan worden beschouwd als een experiment en we mogen zondermeer concluderen dat dit is mislukt. De interesse vanuit Nederland om iets te doen voor Suriname is gering en de financiële middelen, zoals door Makka was becijferd, zijn er ook niet gekomen vanuit de diaspora. Men brengt nu eenmaal geen goed geld naar kwaad geld. Verder moet men ook een punt zetten achter die onzinnige discussie van Venloo over een directoraat dan wel een zelfstandige ministerie. Tot slot zou ik de regering willen adviseren alles aangaande contacten met Surinamers onder te brengen bij het consulaat en daar voldoende geld in steken.


  gemodereerd
 9. Santokhi heeft ingezet op investering van Diaspora geld in Suriname maar hij haalde alleen geldwolven binnen die Suriname geld willen aftroggelen.


  gemodereerd
 10. diaspora komt niet naar Suriname , tijdens bouterse zo wie zo niet , maar nu met deze president die 2 jaar aanzit zullen ze ook niet komen , deze president komt niet op voor de burgers , alleen komt hij op voor alle staatsbedrijven en hij onderhoud weer contacten met schurkenstaten en hij opent overal in de wereld ambassades en de illegale houtkap en goudwinning wordt niet gestopt , de diaspora wil ervoor het volk zijn en niet voor de president en zijn regering


  gemodereerd
 11. Deze regering heeft de diaspora verraden, m.n. de Surineds. Ze geeft alle gegevens van in Suriname geboren personen door aan de Nederlandse Ambassade, m.n. betreffende bezittingen.
  Is dit niet een schending van privacy?


  gemodereerd
 12. Wat een stelletje hypocriete lieden, het één heeft totaal niets met het andere te maken. Als je het echt meent met het land ga je gewoon door met het zoeken naar mogelijkheden om Suriname te helpen. De associatie van DIN met de bestuurlijke onkunde in Suriname heeft niets met elkaar te maken. Men kan zoals gewoonlijk weer geen hoofdzaken van bijzaken scheiden.
  Het enige wat hier duidelijk naar voren komt is dat het bestuur zichzelf een brevet van onvermogen geeft.

  “Het DIN is en blijft werk in uitvoering, samen met u.”
  M.a.w. het bestuur wil eventueel wel de vruchten pakken indien er ontwikkeling is, maar verder totaal niet verantwoordelijk zijn.


  gemodereerd
 13. Lees n commentaar op Culturu
  Kromo
  woensdag 31 augustus 2022 17:59
  Hakrinbank jaarverslag 2020 aangenomen, Assuria en Staatsolie stemmen tegen. Waarom tegen stemmen?? Er klopt iets niet. Die half broer van Bisessur is bigi boss daar. Hij heeft switie libi.
  Elkaar aanraken knuffelen. I sabi tog.

  Geef hoge hypotheken ja i sabi tog Manuel faja moni ne jong. Weten , Assuria en Staatsolie die stemmen tegen, a tori fu Manuel net die bigi bere awari van de Heerenstraat. Of Joe soekoe het is tot ai tingi.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES