zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeer baby in Suriname overleden

Weer baby in Suriname overleden

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is een kindje van bijkans twee maanden afgelopen nacht plotseling overleden. Dit gebeurde in een woning aan de Grote Combéweg.

De politie van Centrum werd na de ontdekking ingeschakeld, die ter plaatse ging voor onderzoek. Vernomen wordt dat het niet goed ging met de gezondheid van het kind. Toen de moeder in de vroege ochtend wakker werd om het kind te voeden bleek, dat de zuigeling niet meer bewoog.

De ingeschakelde politie zal na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie beslissen of het lijk in beslag wordt genomen voor obductie. De exacte doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend. Het onderzoek duurt voort.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Er is wel genoeg geld voor SLM en Bissesur of hoe hij mag heten. Chan je hebt gefaald. Erken dat eindelijk.


  gemodereerd
 2. @koenersie: Weer voorbarige conclusies trekken. Baby kan ook overleden zijn aan wiegendood. Waarom meteen de politiek erbij betrekken?


  gemodereerd
 3. Hoe kan het terwijl een baby net overleden is en de ouders en familie nog lang niet er aan toe kunnen komen om te rouwen schrijft een saka saka dagoe
  cor nelis zo een opmerking, terwijl een BABY OVERLEDEN is dit kan slechts uit de koker van een groep mensen komen. je bent een siekie dagoe boi nela.

  Dit is denk ik het ergste wat de ouders kan overkomen. Heel heel veel sterkte


  gemodereerd
 4. @@@Cornelis…De NDP BENDE is de oorzaak van alle ELLENDE heden ten dage in Suriname.

  Babysterftecijfer in Suriname in Caribische top drie
  8 mei 2013
  PARAMARIBO, 8 mei – Het babysterftecijfer in Suriname behoort tot de hoogste in de regio. Volgens het recent uitgebrachte State of the World’s Mothers’ Report 2013, zitten alleen Guyana en Haïti hoger. Suriname bezet de honderdste plaats van in totaal honderd en zes en zeventig landen. In de gezondheidsector overheerst bezorgdheid, maar ook vooral frustratie.

  Wat meer dan wat ook steekt is dat een aanzienlijk deel van de sterfgevallen voorkomen had kunnen worden. “Ik ben het eens met de rangschikking en dat zeg ik hardop. Er sterven nog te veel baby’s in Suriname als gevolg van weerbare oorzaken”, zegt directeur Manodj Hindori van het Sint Vicentius ziekenhuis tegenover de Times of Suriname. Onder meer zou wat serieuzer omgegaan moeten worden met risicopatiëntjes. Dat zou al flink wat kunnen schelen.

  Een groot aantal van de kinderen sterft kort na de geboorte. Het is vooral pijnlijk dat met wat meer moeite en goodwill zoveel beter gescoord zou kunnen worden. “Er is een gebrek aan voldoende communicatie bij zorgverleners”, aldus Hindorie. Met wat meer overleg kan Suriname zich eerder meten met landen als Trinidad & Tobbago. Want aan kwaliteit in de zorg is er geen gebrek. Juist dankzij die kwaliteit kon prenatale sterfte sterk worden terug gebracht.


  gemodereerd
 5. @Cornelis wat heeft het met SLM te maken. Die baby is thuis overleden . Jullie maken van alles wat. Shame in you!


  gemodereerd
 6. Iedere keer hoor je een schandaal kunnen ze nu niet ophouden en het beter doen spreekwoord al is de leugen……..


  gemodereerd
 7. Voor degrnen die ziende blind zijn. De toegenomen babysterfte komt NIET door n gebrek aan middelen, personeel, en beleid. Het komt door de wiegendood. Allemaal. Wake up degenen die dit corrupt beleid verdedigen. En maar met geld strooien. Karma is om de hoek.
  R.I.P. en sterkte aan de familie voor die ondraaglijk verlies.


  gemodereerd
 8. Ja het kindje was 2 maanden weten we mbt de aard van de gezondheidsklachten? Zijn ze naar een arts geweest ? of hebben ze alleen blaw en floridawater gebruikt?
  We weten niets. Hier in Nederland heet zo een geval Wiegedood maar ook in Nederland is er het Rotha virus. In het district waar ik ben opgevoed zegt men meteen fjofjo
  Men weet het nog niet laten we de knappe koppen ff een bruk geven om met een verklaring te komen.
  Ik kan de nabestaanden alleen kracht en sterkte toewensen en tegen de Engel die naar huis is bij de andere engeltje Rip is de kinderhemel daar is er geen ziekte en dood
  Er is ook alweer een die hard ndpster overleden en ik weet zeker dat het niet de schuld van de zittende regering is misschien wist ze teveel over leden van de vorige clan


  gemodereerd
 9. cornelis jij leeft nog in de tijd dat ddb president was , cornelis van 2010-2020 was jou baas de president en waren die dan niet corrupt , nou en weet je dat toen ook baby’s stierven zowel thuis als in het ziekenhuis en niet alleen door wiegendood , maar ook door infecties en onkundig personeel in de ziekenhuizen , en dat onkundig personeel zit nog steeds in de ziekenhuizen en die gingen ook nog meedoen met de straatacties van jou club organic movement


  gemodereerd
 10. en die idioot Cor Nelis, beter bekend als nela gaat maar door, hij heeft echt geen greintje leven in zijn lijf. Alles is de schuld van de regering, welke regering dan ook. watersnood, orkanen, sterfte geboortes, verkrachtingen van je vrouw je zus, je moeder je dochter, je zoon allemaal door jou maar voro het gemak zeggen we gewoon de regering
  Jongen laat je nakijken bij de garage. komt ervan als je geen apk doet
  Wat, wat schrijf je? schrijf het nog een keer. je bent afgekeurd, je moest naar de sloop
  ooooooooh


  gemodereerd
 11. Vanmorgen las ik op MSN dit artikel:[b] Na 41 weken was het opeens stil in Lisannes buik: ‘Vrouwen moeten weten dat dit bestaat.[/b]
  Hieruit maak ik op dat dit gebeuren niet overal in de gaten wordt gehouden maar dat het ook aandacht verdient.


  gemodereerd
 12. Heel veel sterkte met de familie en ouders van het kindje van 2 maandjes sterkte aan de fam ⚘❤🌷😭🍼⚰ R.I.P


  gemodereerd
 13. lol , jij bent lollig , maar jij loopt ook zeker mee in gedachten van organic movement daar in Nederland , en jij denkt paarse lollebroek dat jij weet wat hier gaande is , donder op man , alle oorzaken die hier zijn , komt van jou afgod ddb , die massamoordenaar nooit heeft geïnvesteerd in de zorg , en nu is er geen geld want jou lover heeft alles gestolen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES