Ministerie EZ gedenkt haar 75 jarig-bestaan

3
Ministerie EZ gedenkt haar 75 jarig-bestaan
Minister Rishma Kuldipsingh blaast de kaarsen op de verjaardagstaart uit.

Het Surinaamse ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op 18 augustus 2022 haar 75-jarig bestaan gevierd. Tijdens het formeel gedeelte heeft minister Rishma Kuldipsingh en directeur Economische Zaken, Aroen Jadoenathmisier van EZ  kort de aanwezigen toegesproken en een dankwoord gericht aan de EZ familie.

De directeur die een korte revue liet passeren, heeft aangegeven dat het ministerie een aantal naamsveranderingen heeft ondergaan. “Gelukkig hebben deze veranderingen geen invloed gehad op het realiseren van de beleidsdoelen”, benadrukte de directeur. Ook heeft hij zijn dank uitgebracht voor de inzet van het personeel om gezamenlijk de targets van het ministerie te behalen.

Minister Kuldipsingh, die reeds vier maanden de scepter zwaait op EZ, is blij met het 75-jarig bestaan van het ministerie. Zij heeft voorheen ook als ambtenaar haar bijdrage geleverd aan het beleid van het voormalig ministerie van Handel en Industrie, dus weet zij hoe het ministerie reilt en zeilt. Zij gaf aan dat het ministerie zich in een uitdagende tijd bevindt, maar dat er hard gewerkt wordt om hierin verandering te brengen door goede programmering en goed leiderschap.

De bewindsvrouw heeft haar dankbaarheid kenbaar gemaakt aan het EZ-personeel, die ondanks de vele uitdagingen toch haar uiterste best doet om het ministerie draaiende te houden. Zij rekent erop dat het personeel samen met de directie een hechtere team vormt en dat alle neuzen in één richting zijn voor het behalen van de beleidsdoelen.

Minister Mathoera, die namens de president een felicitatie boodschap heeft overgebracht, heeft aangegeven dat de economie van het land zonder het ministerie van EZ geen grote hoogten zal kunnen bereiken. Zij staafde dit met het feit dat handel en ondernemerschap een grote bijdrage leveren aan de economische groei van elk land.

Ondernemerschap is de ruggengraat van de samenleving en zorgt ook voor werkgelegenheid. Daarom heeft minister Mathoera een ieder opgeroepen om een bijdrage te leveren aan het beleid van EZ, maar ook aan ons geliefd land Suriname. Het ministerie van EZ stimuleert ondernemerschap en zet zich daarom ook in om met name jonge en startende ondernemers te stimuleren om te ondernemen. Dit is één van de beleidsgebieden van EZ die prioriteit geniet.


3 REACTIES

 1. Het kan alleen maar in Suriname, iemand zoals deze dame die na 3 jaar werkervaring na het het afronden van haar opleiding gelijk minister van EZ benoemd wordt. De naam Kuldipsingh heeft zeker de doorslag gegeven.
  gemodereerd

 2. Ze blaast de kaars uit en jullie gaan die taart eten?? Wies wasie wroko man.
  Kijk naar je werkomgeving. Ziet dat er goed uit, schoon, in de verf, goed meubilair en vervoer om naar de winkels te gaan. Wat voor feest. Je moet werken aan de prijzen. Sjodermieter dat wijf op.
  Wat voor feest met taart??
  Dan hebben kinderen en ouderen geen eten????
  gemodereerd

 3. Wat een belachelijke schaamteloze vertoning. Deze minister durft en heeft geen schaamte gevoel. Iemand met ietsje meer verstand dan zij, zou zeggen het gaat super slecht met de economie van Suriname daarom doen wij het 75 jarig jubileum ingetogen en sober vieren of helemaal niet vieren.
  Zij komt met haar lelijke kop een kaars uitblazen terwijl heel veel ouders niet eens een koekje voor hun kinderen kunnen kopen als die jarig zijn.

  Ik vraag mij nog steeds af of deze minister en haar staf zich echt ervan bewust zijn wat er gaande is in Suriname en als ze echt de juiste persoon op die ministerie is.

  Ik vind dat ze sinds ze bij EZ zit tot nu toe alleen maar blablabla heeft gepresteerd maar nog niets concreet. Ik had ook niet anders verwacht want bij haar vorige ministerie was het ook zo
  “miss Invisible”
  Minister ga je schamen en laat ons merken dat je meer kan dan een kaars op een taart uitblazen.

  Ik zeg het nogmaals ik ben geen NDP’ER en absoluut geen Boutist maar één van de super teleurgestelde VHP’ER
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.