Leger start zoekactie naar vermiste man die uit ziekenhuis wegliep

7
Leger start zoekactie naar vermiste man die uit ziekenhuis wegliep

Leden van het Nationaal Leger in Suriname (NL) hebben in opdracht van de minister van Defensie vandaag een zoekactie op touw gezet naar de vermiste Hemchand Bipat. De 62-jarige man wordt sinds donderdag 20 juli vermist in Nickerie. Hij is die nacht omstreeks 02.20u weggelopen van het Mungra Medisch Ziekenhuis (MMC) en tot nu toe niet terecht.

De familie zegt aan de redactie van Waterkant.Net dat zij dag en nacht op zoek zijn naar hun dierbare, echter zonder het gewenste resultaat. “Wij zijn twee keer naar de politie gestapt, maar we krijgen geen medewerking van de agenten. Ze hielden ons voor dat ze het druk hebben en dat dit niet hun werk is”, aldus de familie.

Daarnaast zijn ze tot twee keer toe naar het ziekenhuis geweest voor gesprekken. De algemeen directeur van het bedoelde ziekenhuis zou hen volgens de familie duidelijk hebben gemaakt, dat zij niet verantwoordelijk zijn, wanneer mensen uit het ziekenhuis weggelopen.

“Wij vragen ons af bij wie wij wel terecht kunnen. Wie moet nu de verantwoordelijkheid dragen als mensen van het ziekenhuis weglopen? Waarom was de poort open? Waar was het verplegend personeel, dat zorg moet dragen voor de patiënten die zijn opgenomen? Waar waren de poort wachters? Waar blijft de controle? Bij wie moeten we terecht als de politie, onze beste kameraad ons niet de hulp kan aanbieden?

Het feit dat we van de leiding van het ziekenhuis zulke antwoorden moeten aanhoren en de politie na veelvuldig verzoek geen gehoor geeft aan onze noodkreet, valt buiten ons begrip. Ons huis is inmiddels al vier weken gedompeld in rouw”, aldus de bezorgde familie.

De vermiste man

De familie heeft vernomen dat het slachtoffer onlangs gesignaleerd zou zijn bij de moskee aan de verlengde Suikerrietstraat. Daar het gebied bebost is vroegen zij ondersteuning van het Surinaamse leger. Op 10 augustus richtte de familie een brief aan de minister van Defensie Krishna Mathoera.

Na precies een maand van de vermissing van hun dierbare is vandaag eindelijk een zoekactie gestart. De minister heeft binnen 10 dagen na het schrijven het verzoek van de familie gehonoreerd en stuurde een groep uit voor de zoekactie. De familie hoopt dat hun dierbare gauw herenigd wordt met zijn gezin.

7 REACTIES

 1. Misschien vinden ze boefdraad. waarom gaan ze hem niet zoeken. Misschien een brief schrijven
  Ik hoop voor de familie dat ze hem gauw vinden in redelljke gezondheidstoetstand
  gemodereerd

 2. Een Surinamer wordt Al enkele weken vermist en de Surinaamse politie vindt dat het niet haar taak is om te zoeken naar die vermiste persoon. Ze vinden wel dat het hun task is, hun salaris, dat opgebracht wordt middels onze belastingelden, op te strijken. En Haal het niet in je hoofd om hun salaris één dag te laat uit te betalen.
  gemodereerd

 3. Waarom vragen jullie naar de bekende weg naar Rome. Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat de sterkte van een organisatie of land wordt afgemeten aan de wijze hoe ze calamiteiten aanpakken en oplossen. Zeg maar een plan B. Dat heeft Suriname niet. Nog erger: wist u dat elke volgende regering het wiel weer moet uitvinden?
  In feite is het zo dat elke nieuwe regering het werk van de oude regering moet voortzetten. Er hoort een overdracht van lopende dossiers plaats te vinden. Dit gebeurt overal behalve in Suriname met als gevolg tijd- en geldverlies. En zo kunnen we door blijven gaan. Wanneer zal Suriname van haar fouten leren?
  gemodereerd

 4. Wat de politie hebben geen tijd, wat doen ze dan de hele
  dag ? Mensen observeren en dan, door de boeven laten be-
  roven ?

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. De politie in Suriname is overduidelijk niet mijn kameraad.
  Kennelijk kennen ze dit liedje niet meer.

  De politie is m’n beste kameraad
  De politie weet op alle dingen raad
  Als je naar de overkant moet of je weet de weg niet meer
  De politie brengt je over en hij regelt ’t verkeer
  De politie is m’n beste kameraad
  Want hij staat je altijd bij met raad en daad
  Daarom groet ik de politie, als ik ‘m tegenkom op straat
  De politie is m’n beste kameraad

  De politie is m’n beste kameraad
  De politie weet op alle dingen raad
  Als je hond is weggelopen of je bent iets anders kwijt
  De politie gaat dan zoeken en die vindt ’t haast altijd
  De politie is m’n beste kameraad
  Want hij staat je altijd bij met raad en daad
  Daarom groet ik de politie, als ik ‘m tegenkom op straat
  De politie is m’n beste kameraad

  De politie is m’n beste kameraad
  De politie weet op alle dingen raad
  Als je lastig word gevallen of je bent in groot gevaar
  Bel of roep maar de politie, die staat altijd voor je klaar
  De politie is m’n beste kameraad
  Want hij staat je altijd bij met raad en daad
  Daarom groet ik de politie, als ik ‘m tegenkom op straat
  De politie is m’n beste kameraad
  gemodereerd

 6. Ik heb geleerd dat een volwassene het recht heeft om te verdwijnen.
  Alleen als de persoon een gevaar is voor zichzelf en of zijn/haar omgeving of als degene een strafbaar feit heeft gepleegd, komt die op de opsporingslijst.
  Ik begrijp dat hij lopende patiënt was/is. Hij vond het misschien tijd om de behandeling/opname te beëindigen en heeft de benen genomen mits hij is meegenomen. Behalve in het bos kan hij ook in het buurland zitten(had hij zijn ID en/of geld bij zich?) of bij het zich opfrissen zich hebben verstapt en verdronken.
  STERKTE!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.