Piloten vallen in slaap tijdens vlucht en worden ver voorbij luchthaven wakker

6
Foto (c) AlexInAir.

Twee piloten van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines zijn in slaap gevallen tijdens een vlucht van Khartoum (Soedan) naar Adis Abeba (Ethiopië) en werden pas wakker nadat ze de luchthaven al ver voorbij waren.

De piloten voerden maandag vlucht ET-343 met een Boeing 737-800 uit toen ze in slaap vielen. Het vliegtuig landde daardoor niet op de Addis Abeba Bole Airport, maar bleef gewoon op dezelfde hoogte verder vliegen.

De luchtverkeersleiding in Adis Abeba probeerde de piloten te bereiken, maar zonder succes. De piloot en copiloot werden pas wakker toen de autopiloot zichzelf uitschakelde en er een alarm afging. De piloten keerden het vliegtuig daarop om en landden alsnog zonder problemen op hun bestemming.

Het toestel bleef ongeveer 2,5 uur aan de grond voordat het vertrok voor zijn volgende vlucht.

Ethiopian Airlines meldt dat de betrokken bemanning in afwachting van nader onderzoek uit de operatie is gehaald. “Op basis van de uitkomst van het onderzoek zullen passende corrigerende maatregelen worden genomen. Veiligheid is en blijft onze eerste prioriteit”.

6 REACTIES

 1. Als het een vliegtuig van paarse makelij was geweest, had de automatische piloot het vliegtuig op een zijspoor gerangeerd en leeggeroofd..
  gemodereerd

 2. Deze piloten mogen blij zijn dat hun niet zee zijn beland ! Gelukkig geen last van zonnestorm, nou mij mobiel belt automatische naar andere nummers in het buitenland en ook veel ruis, maar links en rechts gekeken 2 dagenlang in de avond en nacht maar geen noorderlicht gezien, die was voorspeld op de televisie.
  gemodereerd

 3. Dit zijn geen piloten, maar totaal idoten.

  Dit getuigt wel weer dat die mongolen totaal geen enkel verantwoordelijksgevoel hebben!
  Die maatschappij stelt dus helemaal geen eisen aan deze lui, zal vast niet hun eerste keer zijn.
  Piloten, lees smeerlappen, die letterlijk slapend rijk worden.

  Levenslang een beroepsverbod voor deze klootzakjes.

  En alle passagiers een fikse schadevergoeding geven voor het doelbewust/onnodig in gevaar brengen van de levens van de passagiers.

  Als straf, financieel helemaal uitkleden en laat ze maar levenslang vliegtuigtoiletten schrobben met hun eigen tandenborstel!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.