zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse Brouwerij produceert nu ook Heineken

Surinaamse Brouwerij produceert nu ook Heineken

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vanaf deze week wordt het wereldberoemde biermerk Heineken geproduceerd in Suriname door de Surinaamse Brouwerij. Voor nu alleen in beide blikverpakkingen 33cl en 50cl en vanaf midden november ook in de bekende groene flessen 25cl en 60cl. De lokaal geproduceerde blikverpakkingen van Heineken zijn te herkennen aan de tekst op de achterkant “gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij N.V.,Paramaribo Suriname”.

Na de aanpassing van de Wet Bieraccijns uit 1955 door DNA in november 2021, is de Surinaamse Brouwerij onmiddelijk begonnen met de voorbereidingen en aanpassingen aan de brouwerij waar een grote investering mee gepaard is gegaan. “Wij zijn er ontzettend trots op al bijna 67 jaar deel uit te maken van de Surinaamse samenleving en hopen dat nog heel lang te kunnen blijven doen”, aldus algemeen directeur Reinoud Ottervanger.

“Wij produceerden natuurlijk al verschillende producten, waaronder onze nationale trots Parbo Bier. Dat we nu ook Heineken lokaal kunnen produceren is een hele grote mijlpaal voor ons en bevestigt de hoge kwaliteitsstandaarden van de producten die de Surinaamse Brouwerij produceert. De lokale productie van Heineken betekent dat het populaire bier nog verser zal smaken voor onze trouwe consumenten terwijl de superieure kwaliteit en vertrouwde smaak van Heineken gewaarborgd blijven. Het vaste receptuur met het gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten en de hoge kwaliteitsstandaarden van Heineken die inmiddels gehanteerd worden in meer dan 192 landen gelden uiteraard ook in Suriname.

Ook laten wij zien dat wij vertrouwen hebben in de toekomst van Suriname en stimuleren wij lokale productie en werkgelegenheid. Lokale productie biedt ook exportmogelijkheden vanuit Suriname naar omringende landen. Doordat wij lokaal produceren kunnen wij als tegemoetkoming naar de samenleving ook de prijzen van Heineken met ruim 5% verlagen.

De lancering van de in Suriname geproduceerde Heineken flessen in november zullen wij groots vieren met de gehele samenleving! Bij de lancering zullen wij, net zoals bij de Djogo, statiegeld introduceren waardoor alle flessen kunnen worden hergebruikt en niet meer in de prachtige Surinaamse natuur verdwijnen. Ook zullen de flessen geen plastic labels meer bevatten. We gaan dus echt helemaal groen!”

Opening nieuw hoofdkantoor
Ook is deze week het nieuwe hoofdkantoor van Surinaamse Brouwerij geopend, pal naast de brouwerij. Hier is bijna 2 jaar aan gewerkt door Surinaamse aannemers en werknemers. “Ook dit is een grote mijlpaal voor de Surinaamse Brouwerij”, zegt de directeur.

Ottervanger: “Het is voor ons van groot belang dat alle afdelingen vlak bij elkaar zitten in een prettige werkomgeving, zodat wij onze klanten en consumenten optimaal kunnen bedienen met hoogwaardige drankproducten zoals Parbo, Heineken, Parbo Soda Water en onze Diageo producten zoals Johnny Walker, Smirnoff en Guinness. Zowel het lokaal produceren van Heineken als de opening van het nieuwe hoofdkantoor laten zien dat wij heel veel vertrouwen hebben in de toekomst van Surinaamse Brouwerij en Suriname!”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Ik ben geen bierdrinker, ik zou daarom het verschil tussen Parbo en Heineken niet kinnen proeven, maar omdat Parbo een dochter van Heineken is zal het produktieproces van de twee niet veel verschillen. Heineken geproduceert in Suriname zou daarom niet slechts 5% goedkoper moeten zijn dan ‘late halen’ Heineken, het zou hetzelfde moeten kosten als de oude, vertrouwde Parbo.
  Parbo heeft niet alleen vertrouwen in Suriname en de Surinaamse economie, ze vertrouwen erop dat de zuiplappen van Suriname, wat er ook mag gebeuren, gewoon door zullen gaan met zich lazarus te zuipen.


  gemodereerd
 2. Tja,.. alsof Heineken veel beter is dan Parbo, maar ja, Surinamers weten ook niet beter.
  Weise, Leffe, Zeezuiper, Duvel…dat na bierie!
  me sar oenoe foe troe.


  gemodereerd
 3. Drink veel, jawel!! en geniet met mate!!! Dus laat je rijden en zoek een bobbie!! Oeps… geniet veel en drink met mate!!! ha ha haaaaa!


  gemodereerd
 4. 5% goedkoper….hopelijk blijft het betaalbaar…alhowel parbo onze bier blijft..

  Komt heineken ook als TAP bier??
  .


  gemodereerd
 5. Parbobier onder de naam Heinekenbier

  Duitse bier soorten zijn top bieren. Bij de eerste slok door je strot zie je alles al dubbel. Dat is lachen, De wereld ziet er anders uit, dubbel. Dubbel drinken, Dubbele lol, dubbel betalen, Dat is ff slikken.


  gemodereerd
 6. Costarica en Saint Lucia brouwen ook heineken. Allemaal buitenlandse competitie voor de export. Hoeveel arbeids plaatsen zijn er eigenlijk geschapen? Om winst te maken moet de binnenlanse consumptie het doen.


  gemodereerd
 7. Drank maakt meer kapot dan je lief is.
  En als de drank is in de man dan is de wijsheid in de kan!

  Geldt vooral voor Surinamers die geen maat kunnen houden.

  Van mij mogen ze de prijzen verhogen met 500% zodat het onbetaalbaar wordt voor de zwakzinnigen die straal bezopen steeds weer achter het stuur kruipen en zo onschuldige burgers de dood in jagen.


  gemodereerd
 8. De dronkaard spreekt de waarheid

  Laat ddb sterke drank drinken tot hij straal bezopen is en neem een verhoor van hemmaf dan zal hij als een Twa Twa de hele waarheid fluiten.

  Hij zal de Surinamers en de hele wereld vertellen dat hij de man is die opdracht gaf om de 15 slachtoffers te vermoorden in Fort Zeelandia.

  Hij zal ook toegeven dat hij te ver is gegaan, er spijt van heeft wat hij de slachtoffers, de families, Surinamers en de republiek Suriname (inter)nationaal heeft aangedaan. Hij gaat huilen als een baby en om vergeving vragen.

  Let op! De zware last van de 8 December 1982 en wat hij vele slachtoffers heeft heeft aangedaan is voor hem ondragelijk, zie hoe de vlag van Suriname vandaag bij hangt.

  Hij weet dat de stonfutu mannen en stonfuti oema’s geen knip voor de neus waard zijn om zo diep te gasn, voor hun eigen belang, land en volk om
  hem verdedigen en het land totaal vernietigen.Wat voor eer wil hij dan hiervoor hebben.

  Wat moet er van Suriname worden met zulke bloedzuigers, dood en verderf zaaien en leugens vertellen.

  Zijn naam zal heel snel vergeten worden of staan voor een wijze les hoe het nooit meer in Suriname mag zijn. Ook van zijn voetoeboy’s en voetoe oema’s.

  Geeft u hem 2 liter Johnny Walher Black Label en hij gaat fluiten als een Twa Twa

  De dronkaard spreekt de waarheid


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES