zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie zoekt vermiste tieners Odesa (13) en Akash (19)

Politie zoekt vermiste tieners Odesa (13) en Akash (19)

-

Does Travel - naar Suriname

Het hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit verzoekt de opsporing van deze twee vermiste tieners, te weten de 13-jarige Odesa en de 19-jarige Akash. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De 13-jarige Odesa Anakaba, is op maandag 8 augustus 2022 met onbekende bestemming van huis vertrokken. Ze is sedertdien niet huiswaarts gekeerd en zij heeft ook niets van zich laten horen.

Akash Wiresh Khelawan is 19 jaar oud en aanstaande maandag jarig. Hij heeft voor het laatst op zondag 7 augustus 2022 omstreeks 13:00 uur contact gemaakt met familieleden. Sindsdien is er geen contact meer met hem geweest.

Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze vermisten, wordt verzocht om contact te maken met de politie van het ressort Santo Dorp op de telefoonnummers 485240, 485250, de Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Waarom lopen tieners weg? En waarom maakt de politie bij uitzondering bekend wanneer ze terugkeren. De politie is bij machte een wetenschappelijk (ook al weten ze dat zelf niet) onderzoek hiernaar te verrichten. Maak een rapport van elke weggelopen persoon en bundel de onderzoeken bijeen. Op die manier kan je een voorspeling maken waarom iemand zoiets doet.
  Mijn moeder deed een heleboel dingen in haar leven waar universiteiten nu allerlei wetenschappelijk onderzoek naar verrichten. Ze deed het toen voor de lol zonder te weten dat ze als niet hoog opgeleide bezig was met wetenschappelijke zaken.
  dat kunnen we dus op elk niveau.


  gemodereerd
 2. Waar blijven de mensen, die negatief denken over
  minderjarigen ?? ”Kreten als Kras taja, etc etc”.
  Zielig hoor, sommige kinderen lopen weg omdat
  het thuis, niet is zoals het moet. En de pedo’s
  maken hier gebruikt van, ophangen deze pedo’s!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Jacko: wegloopgedrag wordt meestal bepaald en ingegeven door de omstandigheden thuis, onder invloed natuurlijk van de op dat moment heersende omstandigheden. Het is bekend dat ik een deel van mijn leven in de getto heb doorgebracht en dat ik een Surinaamse standaardopvoeding heb gehad. Elke dag op je donder krijgen van je ouders en ook grootouders. Ik verlangde ernaar om zo snel mogelijk volwassen te worden en om op mijn eigen benen te staan. Onder zulke omstandigheden duurt het extra lang om volwassen te worden. Mijn uitlaatklep was toen: flink mijn best doen op school. Dat is mij gelukt want ik ben de getto ontgroeid. ik heb dus alle begrip voor jeugdigen die weglopen omdat ze niet kunnen wachten volwassen te worden. Je moet hun acties zien als een wanhoopsdaad en melding of verzoek dat de omstandigheden thuis moeten veranderen. Op het punt van het slachtoffer kunnen worden van pedo’s bij deze acties geef ik je zonder meer gelijk. Deze klootzakken weten dat de kinderen het thuis moeilijk hebben en wachten hun kans af om hun slag te slaan, temeer daar de huidige situatie in Suriname zelfs vele malen slechter is geworden dan mijn “Back and Neck” situatie van toen omdat we ons geen beter vlees konden veroorloven. Omdat ik het gevoel heb gehad dat kinderen onder die omstandigheden onbelangrijk waren, heb ik besloten mijn kinderen en kleinkinderen anders te behandelen dan de behandeling , die ik toen heb gekregen. Zij zijn belangrijk in mijn leven en ik probeer ze datgene te geven wat ik in mijn leven naar verlangde, maar nooit heb gehad. Ik luister naar ze en problemen lossen we samen op. Succes gegarandeerd. Mijn kinderen hebben nooit de neiging gehad weg te lopen en mijn kleinkinderen ook niet.
  Conclusie: ik heb het economisch veel beter dan mijn ouders toen en kan mij dus veel meer permitteren, mijn inzicht is veranderd en dat verandert de thuissituatie.
  Ik denk dat als Surinamers het economisch veel beter zullen hebben en hun inzichten met betrekking tot opvoeden verandert kinderen minder drang zullen hebben weg te lopen.
  N.B. dit geeft geen 100% garantie daar ik kinderen van gegoede ouders heb zien ontsporen.
  En hiernaar zou men in Suriname een wetenschappelijk onderzoek moeten doen. Wat is het omslagpunt? Wanneer besluiten kinderen weg te lopen en wat moet je doen om het weglopen te voorkomen? We hebben toch een Universiteit!!!


  gemodereerd
 4. >>@<<Kwakoe van Helena Crhistina

  Jouw (uw) reactie van 19- 08 -2022 10:15 uur
  is helemaal goed onderbouwd, en meestal gezinnen
  waar alléén de moeder ze moeten opvoeden, hebben
  het extra moeilijk. Gezien haar inkomen of helemaal geen inkomen, speelt een cruciale rol bij de opvoeding van de kinderen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES