Ondernemer bij thuiskomst overvallen; RBTP houdt snel vier verdachten aan

7
Regio Bijstand Team Paramaribo
Regio Bijstand Team Paramaribo archieffoto

Een ondernemer in Suriname is afgelopen nacht bij thuiskomst aan de Julianastraat overvallen door drie criminelen, van wie een gewapend was met een vuistvuurwapen. Ze namen ondermeer zijn tas mee.

Ook gingen de rovers vandoor met zijn mobiele telefoons. In zijn tas had het slachtoffer de dagopbrengst van zijn onderneming, te weten een geldbedrag groot 4.000 euro, meer dan 1.000 SRD en wat USD bewaard. Na de daad stapten de daders in een gereedstaande auto en reden weg.

De vrouw des huizes zegt in gesprek met Waterkant.Net, dat haar echtgenoot op dat moment thuis arriveerde. Hij deed net de poort dicht, toen twee gewapende mannen op hem afkwamen. Ze maakten de poort open en raakten in een worsteling met haar echtgenoot, waarbij een verdachte twee schoten loste.

“Gelukkig raakte niemand gewond”, zei de vrouw van het slachtoffer. Volgens de aangeefster hebben de daders haar man mishandeld en hem onder bedreiging van het wapen beroofd van zijn tas en een dikke halsketting.

De Surinaamse politie werd intussen ingeschakeld, die snel reageerde op de melding. Het lukte het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) om de verdachten klem te rijden. In de auto werden vijf verdachten onder wie een vrouw aangehouden waaronder Moreno P. (29), Gilbert P. alias Perfect (40), Rivando M. (23) en de vrouw Jeritsa B. (34).

Bij onderzoek in de auto en op de verdachten werden geld, een vuistvuurwapen en een halsketting aangetroffen. De verdachten werden overgedragen aan de politie van Centrum, die op haar beurt de zaak heeft overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

De aangetroffen spullen


7 REACTIES

 1. Juliana straat..is combe..
  Savonds hoe rustig die omgevng ook lijkt…is het niet..want die sex werkers daar doen meer dan waarvoor ze daar staan..observatie doen ze zeker ook goed..weet niet waarom het KPS hun daar toelaat..

  Daar is nog steeds een bewoonde omgeving…geen red area..
  gemodereerd

 2. Vraag me hoe langer hoe meer af waarom deze gasten niet staande worden behandeld zodat ze niet meer vervallen in hun oude daden. Suriname is een land waar recividisme een soort erkende ziekte is geworden.
  Deze ziekte kan worden bestreden door de drager een zodanige behandelingsreceptuur te geven dat hij het NOOIT meer zal moeten kunnen doen.
  Opgemerkt moet worden dat je hierdoor niet een totaal volk zal uitroeien want gegarandeerd blijft een percentage over die niet voor deze ziekte vatbaar is
  gemodereerd

 3. Elke dag aantal roofovervallen..en justitie slaapt lekker verder..!! Suriname rovershol!!!
  gemodereerd

 4. Jammer dat ze geen nekschot hebben gehad, weg met
  deze soort M##ang. Opgeruimd staat toch oh zo netjes man!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. @ Debby

  Bij jouw baasje, want die wordt nog steeds bewaakt op kosten van het land!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.