dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit NederlandNL ambassade reageert na klachten over wachttijden bij aanvraag Schengen visa

NL ambassade reageert na klachten over wachttijden bij aanvraag Schengen visa

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse ambassade in Suriname heeft vandaag gereageerd op de slechte service die velen ervaren bij het aanvragen van Schengen visa. Enerzijds gaat het om de lange wachttijd voor het indienen van een visumaanvraag en het verkrijgen van een visum en anderzijds om de behandeling die men krijgt bij het visumaanvraagcentrum voor Nederland in Suriname: VFS Global.

Over het eerste zegt de ambassade zegt dat de capaciteit van de backoffice in Den Haag was aangepast aan de situatie van 2020 toen het vliegverkeer bijna stil lag. Sinds 4 september 2021 is het luchtruim weer langzaam open hetgeen gaandeweg geleid heeft tot een grote toename van het werk bij VFS, de backoffice in Den Haag en op de ambassade.

Dit had weer lange wachttijden voor het indienen van een visumaanvraag tot gevolg. Deze wachttijd is inmiddels opgelopen tot zo’n 4,5 maand hetgeen leidt tot grote teleurstelling en frustratie bij mensen die willen reizen en daarvoor een visum nodig hebben.

“Hier komt echter in de komende weken/maanden langzaam verbetering in. VFS kan op dit moment 370 visumaanvragen per week afhandelen. Vanaf 22 augustus 2022 wordt dit opgehoogd naar 450 aanvragen en de week daarop naar 525 visumaanvragen per week. Nog weer twee weken later gaat dit aantal verder omhoog tot 600 aanvragen per week. Hiermee zitten we dan gelukkig weer op hetzelfde niveau als voor aanvang van de pandemie”, schrijft de ambassade.

In een verklaring meldt de ambassade verder:

“VFS zal vanaf 22 augustus 2022 de nieuwe slots gaan openstellen. Heeft u al een afspraak ingepland maar wilt u graag een afspraak op een eerder tijdstip, annuleert u dan eerst uw oude afspraak en boek vervolgens een nieuwe afspraak via de site van VFS Global. Dit kunt u zelf gratis online doen. Reist u als groep of gezin en heeft u niet op dezelfde datum een afspraak kunnen maken, meldt u dan bij VFS Global zodat zij u gezamenlijk kunnen uitnodigen voor het indienen van een aanvraag. Deze aanvragen zullen dan gecombineerd worden afgehandeld.

Sommige reisbureaus bieden aan deze afspraken voor u te maken. Zij rekenen hiervoor veelal een behoorlijke provisie. Let wel: deze provisie dekt NIET de kosten van de visumaanvraag. Die dient u te allen tijde zelf te voldoen bij VFS Global.

U bent zelf verantwoordelijk voor het indienen van een juist en volledig visumaanvraagdossier. Voor de eisen waaraan dit dient te voldoen raadpleeg de website van Nederland Wereldwijd via de volgende links voor Toerisme, voor Zakelijk bezoek, voor bezoek aan Familie en Vrienden, voor een Transitvisum, voor een Faciliterend visum en voor een Verlopen Verblijfsvergunning.

Ondanks de hierboven geschetste verruiming, zal het nog wel enige tijd nemen voordat de thans geldende achterstanden zijn ingelopen en de wachttijden tot een acceptabel niveau zijn teruggebracht. Wij vragen uw begrip hiervoor.”

Over het tweede, wat hieronder ‘de wanordelijke situatie bij VFS Global‘ genoemd wordt, heeft de ambassade echter niets gemeld:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Afgeven , schelden en vloeken op NL maar toch aansluiten in de lange rij om te verzoeken om naar NL te mogen gaan. Kan r niet bij.


  gemodereerd
 2. mensen blijf toch hier , daar in de schengen landen is alles duur en aan je SRD hebt je niets , zie de koers , dus we hebben die landen toch niet nodig om er heen te gaan en uberhoud wie kan een ticket betalen naar Nederland en van daaruit naar andere schengenlanden , ,o ja de mensen die in tien jaren hier alles gestolen hebben


  gemodereerd
 3. @Cornelis “je hebt een blikveld probleem of smalle basis”, ik snap je wel. Trouwens ik weet niet of je het door hebt, maar ik ben dit langzaam aan het schrijven in de hoop dat je het allemaal wel kan volgen.

  Waar ik niet bij kan, is dat men dit niet opneem en dan online zet, dus dat men slecht behandeld wordt.


  gemodereerd
 4. De Surinamer is idolaat van Nl.Schelden op Nl maar als ze de kans krijgen om er naar toe te gaan en te blijven dan ze dat met graagte.Ze zijn gekker op Nl dan de inwoners van de voormalige Nederlands Antillen die nog steeds behoren tot het koninkrijk der Nederlanden.


  gemodereerd
 5. Cornelis, helemaal eens en natuurlijk niet te vergeten die eigen balk in hun ogen.
  Laat men in Suriname in ieder geval eerst proberen respect op te brengen voor haar eigen volk voordat men uit pure eigen belang gaat schelden op een ander die je heel erg nodig blijkt te hebben. Kijk maar naar hun eigen Overheid waaronder de CBB, onvoorstelbaar.
  Ze hebben heel veel goede en slechte dingen geleerd van die witte man, maar het zal de Surinamer niet zijn om alleen maar de slechte dingen over te nemen.
  Het zijn ook mensen die geld hebben die over het algemeen klagen, want het arme volk heeft toch geen geld om naar het buitenland te gaan?

  En tot slot, als je het leuk vindt of niet, kan je nog altijd uit die rij stappen en de bus naar Cola-Kreek pakken, is ook leuk.


  gemodereerd
 6. En maar janken over de Nederlandse ambassade, nu weer janken over een “slechte service”.

  Hypocrieten, ga eens wat regelen hier in Suriname bij de overheid/bedrijf/winkel, dan weet je pas wat slechte service is!

  Hollanders zitten echt niet op je te wachten en de gratis huizen/toeslagen/uitkering zijn op!
  Blijf maar lekker in Suriname, hypocrieten!


  gemodereerd
 7. de nl ambassade iets aanrekenen wat jaar en dag standaard is in suriname?
  surinaamse ambtenarij heeft nog nooit enig tempo gehad.
  service is gewoon zeer slecht en veelal weet personeel niet een wat ze moeten doen of hoe ze hun eigen werk naar behoren moeten doen.

  misschien eerst eens naar jezelf kijken voor je een ander probeerd de maat te nemen
  typisch weer surinaams


  gemodereerd
 8. Het is de plicht van Nederland als bewaker van een buitengrens van het Schengengebied om zeer zorgvuldig te zijn met het verlenen van visa. Je kan niet zomaar iedereen toelaten. Als ze eenmaal binnen zijn kunnen zo goed als door de hele EU reizen en doen wat ze willen.


  gemodereerd
 9. Wij gaan alleen maar naar NL toe om dozen/pakketten te vullen die door onze familie dan later aan ons opgestuurd gaan worden, hoor.

  Ave Sranan.


  gemodereerd
 10. Tja, als je bij demonstraties betrokken ben geweest of je family in Nederland is hierbij betrokken of je houd je op tussen deze mensen dan moet er een zeer zorgvuldige screening plaatsvinden. Eigen schuld, dikke bult in mijn onder broek


  gemodereerd
 11. Ik lees van alles zo veel negatief.@1am gratis huizen sinds wanneer waren de huizen gratis! Ik lees alleen maar negatieve reacties. Wel mijn voorouders hebben hard gewerkt voor hollanders toch geen gratis mooi huis in suriname gekregen ook niet mij moeder in nl! Maar als vluchtelingen uit noord afrika en pakistan moslim terroristen criminelen etc kwamen kregen hun meteen mooie huis en gratis geld! Wat betreft de antillianen idiote hollanders zijn dol op antillianen maar hun kakkerlakken, als de antilliaanse vrouw een goedkope huurhuis ergens krijgt is de huis binnen no time vol met kinderen, babies zonder dat iemand weet wie de echte vader is en heel veel donkere personen haalt 1 antilliaanse in huis erbij en vreten de boel kaal enz, daarom zijn idiote hollanders dol op antillianen vele antillianen werken ook als huurmoordenaars en oplichters en criminelen! Dushi bigi grote pushi.


  gemodereerd
 12. Ook hier in Suriname duurt alles veel te lang ..
  wacht al 6mnd op mijn verlengingverblijf . Elk mailtje wat je stuurt hoever het ‘met je status is’ wordt geweigerd, telefonisch niet bereikbaar of niemand van de vreemdelingendienst is aanwezig. Etcetera etcetera
  Misschien volgend jaar wie zal het zeggen


  gemodereerd
 13. Beste famirie
  Zijn jullie levensmoe? Wat kom je hier zoeken. Poetin staat wat strijdkrachten betreft met zijn rug tegen de muur. Wat kan hij nu nog doen om zijn hachie te redden?
  Blijf weg als je leven je lief is. De bom gaat hier barsten jammer genoeg letterlijk


  gemodereerd
 14. Stelletje hypocrieten, die ptatas. Ze laten tog alles binnen. Kijk maar naar Ter Apel. Kies deng ptata moi. Die zg asielzoekers zullen nog meer op hun perfecte maatschappij schijten. Zie maar de beelden, hoe er gevochten wordt.


  gemodereerd
 15. doewopwop 19 augustus 2022 Bij 13:30
  de nl ambassade iets aanrekenen wat jaar en dag standaard is in suriname?
  surinaamse ambtenarij heeft nog nooit enig tempo gehad.
  service is gewoon zeer slecht en veelal weet personeel niet een wat ze moeten doen of hoe ze hun eigen werk naar behoren moeten doen.

  misschien eerst eens naar jezelf kijken voor je een ander probeerd de maat te nemen
  typisch weer surinaams
  =================================

  Dus dat.
  Suriname (Paramaribo) met een bevolking die nauwelijks ietjes meer is dan het aantal in Utrecht Nederland heeft wel een ambtenarenapparaat die minimaal 10 keer zo groot is als dat van de gemeente Utrecht.
  En dan nog laten ze mensen bij de CBB kantoren in de hete zon op een onmenselijke manier wachten bij hun aanvragen.
  De Surinamer heeft geen respect voor elkaar maar wil wel altijd anderen de les voorlezen.


  gemodereerd
 16. Hoeveel tuig binnen de Eu komt Nederland binnen?
  De Surinamers die een visum nodig hebben en de service is niet wat het wezen moet geef het aan bij de ambassade, niet klagen op digitaal media het heeft geen zin. De suries mogen naar Nl komen.


  gemodereerd
 17. biesje 19 augustus 2022 Bij 07:13
  @Cornelis “je hebt een blikveld probleem of smalle basis”, ik snap je wel. Trouwens ik weet niet of je het door hebt, maar ik ben dit langzaam aan het schrijven in de hoop dat je het allemaal wel kan volgen.@
  Biesje, je opmerking is gericht aan Cornelis, maar zou ook even goed kunnen gelden voor de andere oranje helden, hahaha.
  Soms vraag ik mij af of zij wel bewust zijn van wat zij schrijven als reactie. Ik zal ook heel langzaam voor hen schrijven zodat zij het kunnen volgen.
  Mensen bepalen zelf waar zij met vakantie heen willen, ze zijn niet afhankelijk van hun politieke mening over de regeringen, burgers onder elkaar onderhouden een andere universele relatie, VV.
  De Surinamers die op vakantie naar Nederland gaan of Nederland als doorvoer land gebruiken zijn in de ogen van sommige huichelachtigen hypocrieten die de balk in eigen ogen niet zien. Over hypocrisie gesproken. Hun, de huichelachtigen, eigen balk zijn zij steevast vergeten als ze met hun vingertje wijzen, ze lopen de Sranansma voor alles wat smerig is uit te maken, maar willen zelf visumvrij naar Sranan komen. Lopen bij Santokhi tangie tangie, bigie bigie te doen. Wie is eigenlijk hypocriet. Wij zijn allemaal hypocriet of NIET!!!!! Ja tôg.
  Om met Sabaku te eindigen, ‘En tot slot, als je het leuk vindt of niet, kan je nog altijd uit die rij stappen en de bus naar Cola-Kreek pakken, is ook leuk’, het uitstappen geldt ook voor de oranje helden, zij kunnen dan de tram nemen naar Artis, is ook leuk, tôg.


  gemodereerd
 18. Pony 20 augustus 2022 Bij 13:31
  ===================================

  Aldus onze Pony onze narcist die verder geen ene moer te melden heeft, anders dan hij altijd weer anderen de maat probeert te nemen. En als ie al iets te zeggen heeft, dan heeft hij het ergens van iemand gekopieerd en er een sausje aan toegevoegd.

  Whahahaha, soso lafu….Ik heb je al te vaak gezegd dat je verder met je nutteloze bijdrage hier op Waterkant.net totaal geen indruk maakt.
  Yu na soso stemmingmakerij, maar dan zonder inhoud.


  gemodereerd
 19. Maar waarom kunnen de Hollanders niet op een beleefde manier de visumaanvragers behandelen? Of zit vriendelijkheid niet in de Hollandse aard?


  gemodereerd
 20. Awarie Domri’s en hypo’s moeten daar blijven, want als je daar geen bestaan kan opbouwen, gaat het je hier absoluut niet lukken, m.a.w. als je niks geworden bent in bakba-kondre, gaat het je ook niet lukken. Een ezel word nooit een paard. Je zal dan als zovelen voor jou, weer met de staart tussen de benen terug moeten. Foe poeroe ferie, zal je hier op wtk (als een hol vat) commentaar gaan leveren.
  Voorbeelden genoeg…….


  gemodereerd
 21. Als een ezel geen paard kan worden dan word ik maar een muilezel
  nee, niet met de staart tussen de benen maar met een ba a van 23 cm. hey boesboes heb je zusjes


  gemodereerd
 22. @Lol, je bent al een muilezel tog?
  In die boes-boesie waar je woont, zijn er altijd wel pakira’s te vinden waar je je ba van 23 mm mag uitproberen. Wat je dan krijgt is een pakira-boerikie. Een pakiratigrie is er al. Die is zo vaak onder schot genomen en durft zich niet meer te vertonen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES