vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM gaat in op de rol van externen bij de luchtvaartmaatschappij

SLM gaat in op de rol van externen bij de luchtvaartmaatschappij

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM heeft zojuist een communiqué uitgebracht waarin zij ingaat op de rol van externe deskundigen bij de SLM. Dit hoogstwaarschijnlijk vanwege de ophef die is ontstaan over het inhuren van het in Nederland gevestigde advocatenkantoor Bissessur Legal BV. De SLM zegt:

“Surinam Airways bevindt zich momenteel in een transformatieproces en is zich ervan doordrongen dat rust en vertrouwen essentieel zijn voor het welslagen daarvan. Wij betreuren het dat interne aangelegenheden en bedrijfsdocumentatie steeds in een negatieve context in de media gebracht worden, notabene in strijd met de gebruikelijke geheimhoudingsplicht.

De SLM heeft in een beginstadium gesprekken gevoerd met meerdere deskundige partijen waaronder ook advocatenkantoren, zowel nationaal als internationaal, voor het opstellen en voor de implementatie van een integraal reorganisatieplan. De opties voor SLM voor het inschakelen van een advocaat in Suriname zijn zeer beperkt, aangezien de meeste advocatenkantoren in Suriname die voldoende specialisatie in huis hebben, reeds zijn ingeschakeld door crediteuren.

Het budget voor de diverse externe deskundigen betrokken bij de totale reorganisatie is geraamd op $1,47 miljoen Amerikaanse dollar. De tarieven van de externe deskundigen van het team dat betrokken is bij de reorganisatie van SLM, zijn in het (internationale) commerciële bedrijfsleven marktconform en gangbaar.

Bij het opgestelde organisatieplan, zijn uitgangspunten van verschillende jurisdicties, waaronder Suriname, Nederland, de Verenigde Staten en Engeland, in acht genomen. Het team is ook continu in contact met buitenlandse advocaten van schuldeisers en diverse instanties en organisaties wereldwijd.

Zo is na lang onderhandelen met een grote Amerikaanse schuldeiser zijn vordering op SLM nagenoeg geheel kwijtgescholden, hetgeen een voordeel voor SLM van miljoenen heeft opgeleverd. Met andere schuldeisers wordt nog gesproken.

Ondersteund door de ingeschakelde experts gaan directie en staf van de SLM onverwijld voort met het transformatieproces, dat de goedkeuring van de aandeelhouder draagt. Aan de aandeelhouder zijn verzonden alle relevante documenten, waar zij op een later moment op zullen ingaan. De SLM is zich meer dan ooit bewust van het economisch en het maatschappelijk belang bij het welslagen van onze missie. Met meer reputatieschade bereiken we het beoogde doel niet. Enkel met de inzet van eenieder die het voortbestaan van dit bedrijf voor ogen heeft, kan onze nationale carrier weer op koers komen.

De SLM verzekert hierbij de samenleving dat zij zeer verantwoord en zorgvuldig omgaat met de middelen die zij ter beschikking heeft. Het maken van kosten geschiedt uitsluitend waar dat leidt tot toegevoegde waarde voor de onderneming.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Kom met bewijzen om ons aan te tonen wat deze dure advocaten kantoor heeft bereikt. Kom niet met een verhaal. Laten we zien waar het zwart op wit staat dat we miljoenen keijtschelding hebbem gehad. Dat zou Leo Brunswijk ook weten. Haan kraai ergens anders


  gemodereerd
 2. Wie heeft dit Trojaans paard binnengehaald?
  Als deze man vertrekt is er geen cent meer over bij de SLM.
  En bovendien zou ik hem de laan uitsturen want in zijn handel en wandel laat hij zien dat hij geen enkel Surinamer capabel genoeg acht om een inbreng in het bedrijf te hebben.
  Al die schaarse dollars over de balk gooien.
  En wat heeft hij bereikt? Nog niks!!!
  Steeds annuleringen, vertragingen enz.
  TAKE A WALK!!!!


  gemodereerd
 3. Larrie koek.
  Deze man is willens en wetens bezig.
  Hoezo geen gekwalificeerde mensen in Suriname grote leugen laat hij zeggen wie hij hier benaderd heeft.
  Dan kunnen degene reageren.
  Bij het begin had ik al het gevoel dat deze man geen zuivere koffie is.
  Hij rook geld en dat is hem ook gelukt.
  Hij kent de situatie en de Surinamers vandaar dat hij het werk geaccepteerd heeft


  gemodereerd
 4. Zombie staatsbedrijf SLM heeft dus 2 jaar geleden een zogenaamde luchtvaart expert met internationaal netwerk als CEO aangetrokken om nu tot de conclusie te komen dat er een reorganisatie nodig is en dat het $1.47 miljoen aan externe (bevriende) adviseurs gaat kosten.

  Lekker bezig Suriname…


  gemodereerd
 5. Laat de Haan met een beter verhaal komen.
  Dat bedrijf van zn deskundige is 10/11/2021 opgericht. Gewoon om Su te komen leegroven. Ineens hft hij 20 functie’s.


  gemodereerd
 6. debby weet jij waarom ze geen Surinaamse paarse deskundigen kunnen gebruiken , omdat die de pot van de slm al hebben leeg gesnoept samen met de ndp
  gewoon de slm opdoeken , trouwens wat hebt jij met de slm , iemand zei hier al eens dat je op een bezem vliegt , nou dan hebt jij de slm ook niet nodig


  gemodereerd
 7. Ik heb een vraag voor Haantje. Hoe en door wie is deze tarrantulla betaald?? Minfin, Slm, centrale bank.
  Hoe weten de mensen van regering niets, rvc van Slm, behalve de verraadster Xaviera Jesserun. Ze zal ook dr deel hebben gehad.
  Want dan is er geld.


  gemodereerd
 8. @debby ik heb voor jouw ook een vraag .
  Pé a moni dé , Pé boefdraad dé!!!!???.
  Als je deze vraag kan beantwoorden dan is onze mooie Sranan uit alle problemen.


  gemodereerd
 9. Het geval van Bissessur is een schoolvoorbeeld van belangenverstrengeling en onethisch handelen. Mijnheer De Haan moet zo snel mogelijk het veld ruimen.


  gemodereerd
 10. kennis kost geld….

  ipv kennis wordt oa in SU gebruik gemaakt van kennisssen…….

  Zie het resultaat overal…kader trekt weg….hierdoor minimale kennis aanwezig in SU…

  staatsbedrijven worden veelal geleid door vriendjes en families die amper het verschil weten tussen een manja en een citroen….(bouta tijd)

  wat olv de moordenaar is vernietigd wordt zeer zeker NIET opgebouwd binnen 10 jaar echter wilt men nu positief resultaat zien omdat Can eea had beloofd…..soso lafoe…

  politici zijn opportunisten, moet wel, maar de figuren (ongeletterde volk) staan of willen niet erbij stilstaan dat mede door hun het vernietings proces destijds is ontstaan olv moordenaar bouta….stem maar weer op ndp….gratis vreten en gratis drinken..


  gemodereerd
 11. De geheimhoudingsplicht dient alleen om de slm van binnen uit nog verder leeg te roven. De kip en haan invriezen en naar de supermarkt sturen.


  gemodereerd
 12. Zo is na lang onderhandelen met een grote Amerikaanse schuldeiser zijn vordering op SLM nagenoeg geheel kwijtgescholden, hetgeen een voordeel voor SLM van miljoenen heeft opgeleverd.

  Dan is dit 1 van de redenen waarom de jaarrekeningen van 2016 tot en met 2021 of nog niet zijn goedgekeurd noch zijn opgeleverd.
  Want nergens in de interne jaarrekening april 2020 tot en met maart 2021 staat er aangegeven waar deze kwijtschelding is verantwoord noch in de resultatenrekening noch op de balans noch in de toelichting op de balans.
  Enige wat bijzondere aandacht treft staat op pagina 60 t/m 62 hoe de besteding van de lening van 2 miljoen US$ van de overheid :


  gemodereerd
 13. Een advocatenkantoor geeft juridische adviezen en met juridische adviezen alleen wordt de SLM niet gered. De SLM heeft nodig: financiële en economische deskundigen, naast organisatie-experts, crisismanagers etc.
  Ik wens de SLM daarom een rustige , kalme en bedaarde ondergang toe.
  Je hoeft toch niet blind te zijn om in te zien dat de SLM niet meer te redden is.
  SLM failliet laten verklaren is goedkoper dan op deze wijze voortsukkelen.
  Ga de geschiedenis even na: Bruynzeel, Marienburg, West Suriname en SML, om enkele te noemen, zijn kapot. Dus waar blijven SLM, EBS en SWM?
  Surinamers zijn niet in staat om grote bedrijven te managen.
  Mag ik hierbij ook concluderen dat die gouden handdruk van ruim 4 miljard gulden, die wij van Nederland in 1975 hebben gekregen, bestemd voor de ontwikkeling van Suriname haar doel totaal gemist heeft en niet alleen in rook is opgegaan maar dat wij nu weer een bedelstaat zijn geworden?
  Wij maken schulden en dan daarna bedelen voor soepele aflossingsvoorwaarden en of kwijtschelding. De leentrauma van Surinamers. Een bekend fenomeen: vragen om een lening die niet terugbetaald zal worden
  Dat is toch geen manier van zaken doen.


  gemodereerd
 14. In opstand komen en de SLM volledig lam leggen is geen optie maar ook voor het personeel is het geen optie.
  Wat wel een optie is, is de huidige CEO door de aandeelhouder laten vervangen via de RvC en er een 3 koppige CEO benoemen die elkaar controleren en gezamenlijk procuratie hebben.
  De RvC buiten spel zetten en een Minister boven dit 3 koppig (full time) zetten om zich bezig te houden met de SLM.
  Anders wordt het een gebed zonder einde en een bodemloze put die zijn weerga niet kent.
  De SLM heeft genoeg geld gekost zonder enige vooruitgang.


  gemodereerd
 15. SLM is al super uitgehold door de paarse regering, dus sa yeh spang met jullie paarse snavels.
  Had je tijdens de echte uitholling moeten protesteren, waar waren jullie toen? Zoals de waard is vertrouwen jullie je gasten.


  gemodereerd
 16. Het verbaasd me niks dat er Su geen deskundigen te vinden zijn. Als je zelf geen kennis in huis hebt, moet je wel betalen voor (buitenlandse) deskundigheid.
  Wie je ook bent, blank, bruin of zwart, zodra je binnen welke organisatie dan ook begint met een reorganisatie, kun je rekenen op weerstand en tegenwerkingen. Echter, zij die nooit gewerkt hebben en geen ervaring hebben met reorganisaties en het doorvoeren daarvan, dienen hun klep dicht te houden, want er komt alleen maar onzin uit.
  Ook weten we allemaal dat de SLM doordrenkt was met ndp/graaiers die jarenlang in valuta uitbetaald zijn. Zij zijn het, die de SLM naar de ondergang hebben gebracht.


  gemodereerd
 17. Adviseurs, accountants, advocatenkantoren, notarissen, beveiligingskantoren etc. vragen de hoofdprijs. Vooral als ze goed zijn in wat ze doen, moet de klant flink bloeden.
  Ik weet niet waarom niemand op het idee komt – ben ik de eerste? – om een snelle schipverbinding (reistijd: max. 5 dagen) te leggen tussen Amsterdam en Paramaribo.
  Lijkt mij een happening ook, nog zo’n reis mee te maken.


  gemodereerd
 18. Als slm vanaf bestaan een monopolie positie heeft dus alleen recht heeft om te vliegen Paramaribo Amsterdam met al zin voordelen. hoe komt het dat zo een bedrijf op de dag van vandaag met een enorme schuld zit. Waarom zo een bedrijf nog willen behouden.


  gemodereerd
 19. Wie neemt Suriname nog serieus?? Ik in elk geval niet!! Double Failed State!! Een grote Roversbende met een grote bobojantje als President!! Alleen een grote bek Altijd!! Au seti ‘Ka….


  gemodereerd
 20. Wat voor expertise bezit je om te oordelen over wat wel of niet hoort@debby

  In je ziekelijke mindset ga je er doodleuk vanuit dat ze een zak met geld krijgen en onderling verdelen. Jou paarse soort gaat er vanuit dat er een ‘koek’ wordt verdeeld. Iedereen in de buurt vd koek heeft recht op een stuk hetzij kruimels. Passage één ndp-bijbel.

  Daarnaast verspreid je deze smaad en laster op fakebook en die dommen trappen erin. Jou soort moet voor je eigen mentale veiligheid verbannen worden v social media.
  Jij bent stinkjaloers op Xavierra das is zo klaar als een klontje.

  SLM zit nu in de shit vanwege de corruptie en onkunde vd vorige regering.


  gemodereerd
 21. De zogenaamde Surinaamse deskundigen en juristen staan in de rij te wachten om de roversbende te verdedigen. Deze roversbende bestaande uit paarse alata’s aangevuld met het eigen SLM (paarse koepari’s) personeel hebben onze nationale carrier te gronde gericht, kaal gevreten, leeggeroofd. De Surinaamse juristen kunnen niet wachten om de roversbende die op papier nog geld tegoed heeft van het bedrijf bij te staan om zo ook nog wat bronbron uit de kaalgevreten pot te bemachtigen. Bij de EBS en bij andere parastatalen is het niet anders.


  gemodereerd
 22. Frappant is, dat Surinamers die daar woonachtig zijn niet weten dat er geen kader en specialisten met kennis in Su te vinden zijn.
  Door falend beleid en het feit dat Su een bakba kondre is geworden hebben veel mensen met kennis het land verlaten. Alles komt van het buitenland zelfs zoiets simpels als suiker…..sarie torie..


  gemodereerd
 23. We moeten de vakbonden vragen want die weten het heel vaak veel beter.
  Let op de naam vakbond, het zijn ekte ekte vakbroeders die alles beter weten en ze zijn ook nog georganiseerd in een bond die te pas en te onpas in beraad gaan zodra er geld wordt verdiend want “dang ding wan jang uit a patoe”


  gemodereerd
 24. Huh!

  Van de wal in de sloot @baka bana
  Jij wil 3 CEO’s voor 1 organisatie.
  Behalve dat dit onmogelijk is, misschien in suri, ga jij hun salaris betalen.
  Plus wil je naar het schijnt alle personeel behouden.

  (Dit is niet voor bb, fos’ ie wraak tap mie).
  Hetzelfde personeel dat zonder blikken of blozen jarenlang misbruik heeft gemaakt v gratis vliegen. Hoe vaak is het niet gebeurt, dat betaalde passagiers vd lijst werden geschrapt om een dikbillige slm’er mee te laten reizen. Deze bitches zitten na het uitdelen v eten, op schoot van een dikbuikige passagier in de business class. Dan heb ik nog niet over de schaarsgekleden op feestpartijen in de hotels. Op schedule, wissel van de wacht, smerige bende.

  Ik wordt zo moe van die quasi verontwaardiging, wolven in rattenkleding.

  Jullie moeten jezelf een spiegel voor houden en uit volle borst zingen; wij accepteren, dat wij de expertise niet in huis hebben, en dat we hulp nodig hebben.
  De deuntjes mag je naar believen uitkiezen.

  Valt de Haan, dan valt SLM.
  Failliet-verklaring, thuis zitten zonder financiële steun. Dus…. Fok die man niet op.

  Phoehoehoe, dat lucht op.


  gemodereerd
 25. Esmerald
  Foute bewoording
  Valt SLM dan valt de Haan
  Valt de Haan dan is er wellicht een ander die de job mogelijk zal voortzetten. let wel ik zeg dus niet dat de volgende de job zal klaren.
  Want de SLM is reeds bij lage failliet alleen durft men niet de stekker eruit te trekken


  gemodereerd
 26. Waarom heeft Suriname een eigen carrier en een leger. Heeft Rotterdam een eigen carrier en leger neen. Net zo min dat ze 30000 spookambtenaren hebben. Ze hebben niet eens 30000 ambtenaren. In 2020 hadden ze 11.621 fte. Ik durf te wedden, dat ze meer te doen hebben. Hebben ze in Suriname wel eens van productiviteit gehoord. De vraag stellen is hem beantwoorden.


  gemodereerd
 27. Boesskowtoe, je hebt de ‘verkeerde’ mensen gesproken. De vraag is zijn er genoeg deskundigen in Sranan, het antwoord is ja en nee, ja voor wat wij doen en nee voor de nieuwe industrieën niet. Sranan zal nooit genoeg deskundigen in huis hebben, wij zullen altijd met een tekort zitten. Het is aan ons om dit met goede onderwijsprogramma p’s op te vangen. Naar welke deskundigen ben je eigenlijk opzoek, dat je niet kon vinden. Voor de industrieën die wij nog niet hebben?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES