donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident eregast bij opening nieuwe moskee te Meerzorg

President eregast bij opening nieuwe moskee te Meerzorg

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse president Santokhi is zaterdag eregast geweest bij de opening van de nieuwe Djamaat Noeroel moskee op Meerzorg in het district Commewijne. Het staatshoofd complimenteerde de leden voor het eindresultaat, welk hij verbluffend noemde. Hij sprak van een “prachtige bouwstijl en hoogstaande architectuur, die deze moskee maken tot een sieraad in een prachtig Commewijne.”

Santokhi erkent dat er enorme inspanningen zijn geweest van leden en vrienden om deze moskee neer te zetten. Het resultaat is een prachtige moskee niet alleen voor het district Commewijne, maar ook een mooie aanwinst voor geheel Suriname. Het staatshoofd riep de leden op om de moskee een multifunctioneel karakter te geven. Het moet niet slechts een gebedshuis zijn.

“Laat het een plek zijn waar mensen uit de buurt, maar indien nodig, ook van andere buurten terecht kunnen om problemen te bespreken en oplossingen vinden”, benadrukte het staatshoofd. Het moet een multifunctionele locatie worden, die de gemeenschap en vooral de buurt ten goede komt, zoals elk geloof naartoe streeft.

De regeringsleider beloofde zich ervoor te zullen blijven beijveren, dat gebedshuizen onschendbaar zijn en dat uitoefening van het geloof gewaarborgd blijft. Eenieder mag en moet in staat worden gesteld zijn of haar geloof ongehinderd uit te oefenen. De president sprak zijn felicitaties uit naar de bewoners van Commewijne.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

15 REACTIES
 1. Ik hoop niet hij een dubbele agenda heeft. Soms heb ik het idee dat hij wel degelijk sympathie heeft voor Nethanyahu, Modi, BJP en RSS. Als blijkt dat het wel zo is dan is dit het einde van zijn presidentiele carrière.


  Maak melding

 2. Allemaal theater al die religieuze sektes en ceremoniën. Wat Suriname nodig heeft zijn betere scholen, hogescholen, universiteiten, innovatieve bedrijven..etc en vooral een beter bevolking. Geen tempels en moskeeën.


  Maak melding

 3. Hele mooie moskee natuurlijk. Maar ik vraag mij af of het in andere landen ook zo gaat, dat president de opening verricht van een broodjeszaak of moskee. Of gebeurd dit alleen in de bananenrepubliek Suriname onder de huidige regering.


  Maak melding

 4. Ik vind Chan een model burger voor Suriname. Hij toont respect voor alle godsdiensten door hun diensten bij te wonen. In een multi religieuze gemeenschap als Suriname is dat een aanbevolen gedrag. Goed zo president.


  Maak melding

 5. Het lijkt wel verkiezingstijd,werk voor een DC,komt een levensgrote president en vp opdagen, gewoon belachelijk,evenzo opening van een moskee, heeft deze man geen moer te doen. Wat niet op nieuws was te zien is het ontvangst door de inheemsen,ze zagen het hem liever gaan dan komen


  Maak melding

 6. Als Santokhi zich bekeert tot de islam dan wordt hij de beste president van Suriname ooit. Hij oogt veel beter al moslim. Gewoon het voorbeeld van Irfaan Ali volgen.


  Maak melding

 7. Lijden we honger? Zoveelste moskee of gebedshuis gebouwd. Wie lijdt honger? Stilt een gebedshuis mijn honger?
  @jacobus alle godsdiensten zijn enge ideologieën met zeer gevaarlijke uitwassen. Zie was fanatieke Christenen en Hindoes doen.


  Maak melding

 8. De negatievelingen hebben wéér geen bal te doen dat gif spuiten. So what als hij meerdere dubbelagenda’s heeft? It’s none of your business.
  @eigen+mening: of dit in andere landen gebeurt moet je een worst wezen. Jullie kijken altijd naar andere landen als het in jullie f****ng straatje past. Suriname is Suriname, waarin op dit moment Santhoki het voor het zeggen heeft. Of we het nu leuk vinden of niet.


  Maak melding

 9. Familie leden van mij in Suriname zijn ook moslims, maar als ik die koppen zie met lange baarden en zo’n soort hoofddoek komen ze bij het erf niet op je schrikt je de lazerus, je denkt gelijk daar komt de Taliban aan


  Maak melding

 10. Pracht van een moskee. De pres.moet zich laten vertegenwoordigen door zijn werkarmen.De DC van dat distrikt . Geldt niet alleen voor Chan. Ook voor de VP en de ministers. Elke wisje wasje.Maar ja suris zijn mediageil. Heb je vene voor dit soort keikeboe ergen gezien.


  Maak melding

 11. Deze president wordt overal uitgenodigd.
  Moet hij de uitnodiging afwijzen of respect tonen.
  De nadruk wordt teveel gelegd op de schreeuwers. Er zijn ook suri’s die blij zijn met hun president. Mogen ze effe!

  De voorgaande werden zelden uitgenodigd. Vene vanwege zijn afstandelijkheid en die andere omdat hij eeuwig onder invloed was v zijn eigen brouwsels, etc.


  Maak melding

 12. Wat een gezever hier op WKT onder de religieuze haters van diverse pluimage, allemaal behept van hun eigen gelijk. Wordt liever atheïst dan ben je gelijk van dat geleuter af, misschien ben je dan instaat de andere religie en etniciteit te accepteren zoals het hoort in een civiel democratische land, waar burgers zelf de inrichting van hun land bepalen.
  De president wordt uitgenodigd een religieuze dienst bij te wonen en je lees van alles wat in de geest van de criticasters zit. De president mag toch overal op bezoek gaan, wat is er mis mee, hij heeft er duidelijk geen moeite mee, mooi tôg. Ik ben geen fan van deze president, maar bij mij is hij altijd welkom, wij zijn mensen geen beesten, zoals een leeuw niet houdt van een hert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES