zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Openbaar Ministerie waarborgt onafhankelijkheid en is niet partijdig'

‘Openbaar Ministerie waarborgt onafhankelijkheid en is niet partijdig’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft in een persbericht laten weten dat zij geconstateerd heeft dat de laatste tijd berichten worden gelanceerd in de media, waarbij er wordt getwijfeld aan de onafhankelijkheid en/of onpartijdigheid van het Openbaar Ministerie (OM).

Er is eveneens gebleken dat deze berichtgeving veelal afkomstig is van mensen met een voorbeeldfunctie in de samenleving, meldt het OM.

Een van deze mensen is NDP-ondervoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Op een kadermeeting van de partij in Ocer zou Geerlings-Simons hebben aangegeven dat er twijfels zijn over de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, schreef Starnieuws ook eerder.

Het OM wenst aan te geven dat op basis van artikel 145 van de Surinaamse Grondwet zij met uitsluiting van elk ander orgaan verantwoordelijk is voor de opsporing en belast is met de vervolging van strafbare feiten.

Op grond van het bovenstaande en in het kader van de scheiding der machten (Trias Politica) welke hoog in het vaandel wordt gedragen door haar, zal het Openbaar Ministerie niet tolereren dat er door derden inmenging plaatsvindt in (individuele) strafzaken.

Tenslotte doet het OM een dringend beroep op de samenleving om zich te laten informeren door het Openbaar Ministerie, indien er enige onduidelijkheid bestaat met betrekking tot haar optreden. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. ONGELOOFLIJK
  Een van deze mensen is dus deze vrouw, wie was zij ook alweer,
  Hoe kan zo iemand zich zo verlagen tot dit niveau. het niveau van enkele ndp volgelingen hier.
  Ook zij moet worden aangeklaagd en daardoor een strafblad krijgen.
  Hoewel , In Suriname telt het als aanbeveling


  gemodereerd
 2. Goed zo.Mw Geerlings-Simons moet zich doodschamen.Ze heeft ws koorts veroorzaakt door het paarse NDP virus.


  gemodereerd
 3. Okee OM. Waarom is Adhin niet eender als zijn companen gestraft bijvoorbeeld. De profiteurs van de recue affaire lopen ook vrij rond. Hoe dan? Tereijl naam en rugnummers bekend zijn. Nog 1? Moordenaar en wapenhandelaar. De lijst is lang. Gewoon eerlijk zijn en toegeven dat de blinddoek ervan af is en niet gaan pronken met valse veren.


  gemodereerd
 4. Zijn we gewend van de ndp ratten…ze stooien weer, zoals altijd, zand in de ogen van het volk om zieltjes te winnen. Maar het volk houdt z’n oogleden dicht en laat geen korrel meer door. Weg met NDP…..a keba….oen met a k….langa….toemsie langa


  gemodereerd
 5. Boutere heeft geen toiletpapier nodig om zijn reet af te nemen. Dat doet Geerlings Simon met haar stinkende bek!!


  gemodereerd
 6. De paarse heks Jenny was weer bezig haar aanhoorders te vergiftigen met haar paarse gifbrouwsels.


  gemodereerd
 7. Het is wel opmerkelijk dat het OM alle corruptieschandalen onder de huidige regering op de lange baan schuift en daarna hoor je niets meer. Ik heb ook mijn ernstige twijfels in de onpartijdigheid van het OM. Is heel vreemd dat mensen die kritiek leveren op de huidige regering gelijk opgepakt worden. Dat is wel heel vreemd. Misschien kan het OM een keertje komen uitleggen waarom de vervolging van mensen die schandalen plegen onder de huidige regering zo lang duurt en uiteindelijk in de doofpot gestopt wordt. Op dit moment komt het OM echt niet geloofwaardig over.


  gemodereerd
 8. ” …
  Een van deze mensen is NDP-ondervoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Op een kadermeeting van de partij in Ocer zou Geerlings-Simons hebben aangegeven dat er twijfels zijn over de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, schreef Starnieuws ook eerder.
  …”

  Het wordt blijkbaar na decennia saaf safri duidelijk wat de intrinsieke waarde van de Nationale Dagu’s is.

  De Surinaamse ezels zijn inmiddels heel wat schade en schande rijker maar of ze ook slimmer zijn geworden is nog maar de vraag.

  Als Surinamers een beter Suriname willen dan moeten zij eerst goed in de spiegel kijken en zichzelf afvragen welke bijdrage zij zelf kunnen leveren.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Wiep-Ding 14 augustus 2022 Bij 12:17
  Boutere heeft geen toiletpapier nodig om zijn reet af te nemen. Dat doet Geerlings Simon met haar stinkende bek!!@@@
  Wiep-Ding, 👏🏼👏🏼 🤮 Doen alle vrouwen dit bij alle mannen!!! Is dit gebruikelijk bij de vrouwen in jouw familie, omdat je hiervan afweet. Ik wist het in elk geval niet tot dat ik je reactie las, hahaha.


  gemodereerd
 10. eigenmening alias pony
  ben je nou egt zo dom of doe je maar alsof. het Om moet komen uitleggen======= ahaha

  Wiep-Ding, 👏🏼👏🏼 🤮 Doen alle vrouwen dit bij alle mannen!!! Is dit gebruikelijk bij de vrouwen in jouw familie, omdat je hiervan afweet. Ik wist het in elk geval niet tot dat ik je reactie las, hahaha.

  Haha, het geeft toe dat ze een vrouw is, altijd ontkendt en nu valt ze weeeeeeeeeeer door de mand.


  gemodereerd
 11. Als je een uitspraak van een ‘verbitterde zoon’, als argument gebruikt, dan ben je onprofessioneel bezig. Een zoon die elke gelegenheid aangrijpt om zijn vader in diskrediet te brengen. Hoe geloofwaardig zijn jullie beiden.
  Het OM heeft absoluut gelijk, dit valt onder smaad en laster.

  Politiek is smerig, maar in suri is het een rattenplaag.


  gemodereerd
 12. Geerlings Simon heeft het geluk dat een aantal van haar eerdere misdaden inmiddels verjaard zijn. Zoals de bedriegelijke failliet dat ze samen met haar man regelde door alles wat los en vast zat te stelen. Adhin volgt haar verdervelijke voorbeeld.


  gemodereerd
 13. Ai boi pony je voel je gepasseerd noh mi boi.
  Daarom vraag je aan wiep-ding.
  “Doen alle vrouwen het bij alle mannen!!!”
  Nee hor pony ze doen het bij die oude seniele opa d.
  En om jouw vraag aan wiep-ding te beantwoorden nee het zijn niet alleen vrouwen die dat doen ook mannen die op jouw lijken en die van de paarse 👅 afdeling zijn .


  gemodereerd
 14. pony , het OM is net zo paars als jij , en maar lullen dat ze onafhankelijk zijn maar jij valt door de mand en nibte heeft de touwtjes in de handen bij het OM , maar straks zullen de touwtjes geknipt worden en jij en het OM zullen vallen naar de diepte
  en als adhin op 28 augustus niet wordt ingerekend dan weet heel Suriname en de hele wereld dat het OM hier niet onafhankelijk is maar een verlengstuk is van de ndp


  gemodereerd
 15. OM. verhoog jouw geloofwaardigheid door al die foute NDPers op te sluiten.
  Een man die een brood steelt om zijn honger te stillen wordt opgepakt en opgesloten. NDP toppers, die miljoenen achterover gedrukt hebben lopen vrolijk fluitend rond. Mensen raken ontevreden en gefrustreerd. En die opmerking van mevrouw Simons moet u met een korreltje zout innemen. Ze is een geslepen vrouw. Door het OM te stangen hoopt ze dat de top van de NDP wordt weggevaagd en dan kan ze de plek van Bouterse innemen. Politiek op hoog niveau!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES