dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie waarschuwt: 'Wegnemen van straatputdeksels is strafbaar!'

Politie waarschuwt: ‘Wegnemen van straatputdeksels is strafbaar!’

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname is de laatste tijd geconfronteerd met veel meldingen, waarbij straatputdeksels door onbekenden zijn weggenomen. Het vermoeden bestaat dat de deksels worden gestolen om de materiaalwaarde en dus als oud ijzer worden verkocht.

De open putten vormen echter een gevaar voor zowel de veiligheid van voetgangers, rijtuigen en voertuigen.

De Surinaamse politie meldt dat het wegnemen van straatputdeksels een strafbaar feit oplevert. Aan personen die zich hieraan schuldig maken, doet de politie een dringend beroep dit achterwege te laten.

Ook personen die overgaan tot het opkopen van deze straatputdeksels worden door de politie gewaarschuwd, aangezien zij niet zal schromen op te treden tegen zowel de straatputdeksels dieven als de helers.

Aan de gemeenschap wordt gevraagd alle informatie die kunnen leiden tot de aanhouding van verdachten van deze strafbare handelingen door te geven aan de politie.

Beeld van iemand die een putdeksel wegneemt:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Dat is levensgevaarlijk en een poging tot moord. Een neefje van een vriend van mij, reed met zijn voorwiel van zijn auto in zo’n open kolk en was op slag dood. Hij brak zijn nek en rug toen hij van 50 km in een fractie van een seconde tot stilstand werd gebracht, maar dat zal dat tuig wat kunnen schelen. Als ze maar een paar dollar kunnen krijgen van een heler maakt een dode of verlamde hun niets uit. De heler is nog erger en moet zeker voor meervoudige poging tot moord worden aangeeklaagd,want hij schept de markt. Mar we weten hoe moordenaars in Suriname worden aangepakt, die zitten met hun miljarden lekker in Leonsberg.


  gemodereerd
 2. In een land waar armoede hoogtij viert heeft elk stukje metaal een hoge waarde voor armen, die dieven worden. Als wij de wet van oorzaak en gevolg moeten geloven is dit een vorm van gecreëerde criminaliteit. Dit los je toch niet op met straffen maar door de economische situatie van de daders te verbeteren.
  Creëer banen en werkgelegenheid en als ze dit blijven doen: straffen


  gemodereerd
 3. Politie moet niet vergeten dat er net op de posthuizen gestolen wordt. Die 90 kg coke, die 400 ton padie, die spullen van vliegramp doden, de spullen dan Walter Bouterse, gaan we door??
  Laat politie ook de dader van die gestolen padie van laatst uitzoeken.
  Vandaag zullen jullie stoere uithangen tegen normale burgers die pinaren.
  De politie is niet te vertrouwen


  gemodereerd
 4. Stop de dieven in die riool en verzwaar de deksel opdat ze niet meer omhoog kunnen klauteren.


  gemodereerd
 5. De helers nog zwaarder aanpakken, ze weten dat ze gestolen dingen kopen.Laat ze het driedubbele aan schade betalen, dan laten ze het voortaan wel achterwege.


  gemodereerd
 6. Na het bekijken van het filmpje ben ik genoodzaakt een aanvulling op mijn bericht te plaatsen. Als jij je een auto kan permitteren ben je niet arm, maar hebzuchtig om putdeksels te stelen.
  Met een beetje moeite kan je het kentekennummer van de auto en ook de dader achterhalen van deze putdekseldiefstal. Politie, pak die vent op en rechter veroordelen op grond van poging tot doodslag. Hebzucht zegeviert in mijn geliefd Suriname.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES