woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOud-vp Ashwin Adhin staat op 26 augustus terecht in strafzaak

Oud-vp Ashwin Adhin staat op 26 augustus terecht in strafzaak

-

Does Travel - naar Suriname

De unit Public Relations van het Openbaar Ministerie in Suriname heeft laten weten dat het gerechtelijk vooronderzoek (GVO) in de strafzaak tegen de gewezen politieke ambtsdrager Ashwin Adhin, is afgesloten.

Op vrijdag 12 augustus is de dagvaarding aan hem uitgereikt. De Surinaamse oud-vicepresident zal zich op 26 augustus 2022 moeten verantwoorden ter terechtzitting op het Hof van Justitie. 

Adhin is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar diefstal en vernieling van media-apparatuur in het kantoor van de huidige vicepresident, Ronnie Brunswijk. Ook zou er in deze zaak volgens het OM sprake zijn van valsheid in geschrifte.

Hij zou opdracht hebben gegeven om apparaten die verduisterd waren op het kabinet van de vicepresident, te vernietigen. Het zou gaan om vrijwel nieuwe en nog bruikbare desktop computer en camera’s die zogenaamd waren afgeschreven en meegenomen werden door het hoofd van de ICT-afdeling van het kabinet.

Adhin werd op maandag 16 november 2020 aangehouden door de politie en zat 9 dagen vast.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. mensen is het jullie niet opgevallen dat de ex vp adhin zich niet laat zien in de DNA gebouw , zal hij ook gevlucht zijn , maar waar heen??
  of staat deze ex vp zaterdag op het hoofd podium van organic movement zijn windjes te laten


  gemodereerd
 2. ” …
  Adhin is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar diefstal en vernieling van media-apparatuur in het kantoor van de huidige vicepresident, Ronnie Brunswijk. Ook zou er in deze zaak volgens het OM sprake zijn van valsheid in geschrifte.
  … ”

  Het gerechtelijk vooronderzoek voor deze case heeft 2 jaar geduurd !
  Hoe lang gaat het voor al die andere strafbare feiten duren ?
  En dan hebben de verdachten tig keer de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.

  Een goed begin is nooit te laat, hopelijk volgen spoedig de overige aanklachten !

  De vernietigers van land en volk mogen niet vrij uit gaan !

  Wij willen rechtvaardigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. Ogri Movement heeft een dubbele agenda !

  Nu de regering stappen vooruit maakt willen ze alles dwarsbomen.
  Het is duidelijk dat deze groep wordt ingesproken door de paarse profeten !

  Helaas is dom-Suriname zeer gevoelig voor roddels. De paarse profeten vertellen zeer listig halve waarheden en hele leugens.

  Kijk uit voor de sissende slangen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. Een zaak tegen een ex vicepresident moet je beter opbouwen dan tegen een junk. Die junk kan zich Maureen Nibte en het omkopen van getuigen niet veroorloven


  gemodereerd
 5. Inderdaad. Schijnvertoning. Het heeft te lang geduurd en het duurt te lang met de andere strafzaken, w.o die van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D.
  De regering heeft dit over zichzelf afgeroepen om niet slagvaardig en adequaat op te treden tegen de paarse rattenbende. Maar aloemang moet hangen!


  gemodereerd
 6. Cornelis
  13 augustus 2022 Bij 04:43

  Schijnvertoning. Als n junk zoiets had gedaan zat hij allang opgesloten. Chan is zwak.

  ==========================

  Sinds wanneer is de Surinaamse president vervolger en rechter ? De president gaat daar niet over.


  gemodereerd
 7. Wat een droeftoeter zeg. De president is zwak zegt die. De president gaat er niet over. Ga eens naar school en let op beter voor je ontwikkeling


  gemodereerd
 8. Sroto a man trowa sroto na Suriname riba.
  Deze dief en fascistische populist moet geneutraliseerd worden net als de populisten van de Organic Movement?
  Komt de Organic Movement op voor het volk?
  Mi mars Papa !


  gemodereerd
 9. Corrupte dna leden(niet de goeie),wanneer gaan jullie de wet veranderen die jullie beschermen bij corruptie en diefstal?????


  gemodereerd
 10. Het is de hoogste tijd om figuren die misdaden hebben gepleegd tijdens het bewind Adhin-Bouterse strafrechtelijk te vervolgen. Dat dit zolang heeft moeten duren is een gotspe. Chan is een zwak president.
  Er zijn zoveel misdrijven die onderzocht moeten worden. Denk aan al het geld dat verduisterd in in al de stinkende affaires. Denk aan Bouva, Sadin en nog vele andere van de NDP figuren.
  Als een arm iemand een blik sardines of een tandpasta in een winkel zou meenemen (dit niet uit luxe) dan wordt zo iemand gelijk door de zonen van Hermandad in de gevangenis gesmeten. In Suriname is er sprake van klasse justitie.


  gemodereerd
 11. Maak nu eens een wet dat alle ambtenaren en dus ook assemblee leden van onbesproken gedrag moeten zijn, dus geen strafblad hebben, militie leider of drugdealer geweest kunnen zijn.


  gemodereerd
 12. Ach Ptjieng torie. koop maar een retour kaartje, met de bus,of laat de taxy ff voor het gerechtsgebouw wachten om je terug naar huis te brengen,..TOEKOMSTIGE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME.


  gemodereerd
 13. Kijk goed naar de foto. Laat het goed tot u doordringen want zo zien mensen eruit, die niet tegen hun verlies kunnen. Bij verlies laten ze een kapotte boel achter voor hun opvolgers.
  En Cornelis : het is niet Chan is zwak, maar Ram is zwak. De bijnaam die Ramsewak Shankar heeft gekregen toen hij zich als een kleine jongen liet behandelen door Lubbers. Hij is niet met de nodige egards ontvangen, maar stond als een kleine jongen in de regen voor de gesloten deur van het kantoor van Lubbers. Bouterse was heel boos naar aanleiding van de gepubliceerde foto hierover.


  gemodereerd
 14. Gewoon opsluiten.

  Zie al de pc, laptop en bestanden, bureau’s dure dienstauto’s, bureau’s, stoelen, wc-brillen, enz die deze ndp- er als ex-vp, bewust heeft laten verdwijnen.

  Deze boef is een zware crimineel die er met zijn baas ddb voor gezorgd heeft dat Suriname en de Surinamers nu in grote armoede en grote ellende zitten.


  gemodereerd
 15. Zie hem grijnzen met kilo’s aardappels, en uien in zijn ”hol”

  @ Cornelis
  Chan zit daar gewoon voor de eer, hij doet niks tegen de
  Corruptie en Criminaliteit, de oude regering en R.B. maken
  nog steeds de dienst uit! Chan had na zijn Inauguratie alle
  gespuis van de vorige regering moeten laten oppakken.
  Inclusief DDB & Aloebaba de ”LUl en RB” de huidige VP.
  Chan kon toen normaal poepen, nu is het te laat: en hij
  schijt nu alléén daal aloe’s en uien van de die aloe homo!
  Hij riep toen ” Wo siting, hij bedoeld dat hij zijn fam: en vrienden, zou regelen (goede functie’s)in Su overheid!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 16. Ha ha haaaa!! Laat hij in Santoboma uien en aardappelen gaan schillen voor de (verzorging) tehuizen, hotels en sociale zwakkeren!! Mek a go freet deng ALU ini a Santoboma JAIL!!!!

  Wiep-Ding


  gemodereerd
 17. De ambtelijke molen is zeer traag in Su, maar liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  Aloe baba krijgt hoedanook zijn straf!


  gemodereerd
 18. haha, die chan ne man toch.
  hij geeft het volk een arrestatie die kan worden afgekocht met wat stuivers. Dan kan hij zeggen kijk ik breng ze voor het gerecht
  maar voor de echte zaken schijt hij in zijn broek, hij durft zijn handen niet te branden


  gemodereerd
 19. Beste Cor Nelis,
  Wat wil je dat Chan allemaal is? Rechter, aanklager, president, politieman, koekenbakker?
  Vervolgens ga je dan klagen dat hij te veel petten op heeft.


  gemodereerd
 20. OM,deze alloe baba niet meer naar huis laten gaan.Opsluiten deze ndp dief.Of hem ophangen aan de hoogste boom bij dna gebouw.


  gemodereerd
 21. @DjoekaJoe
  Chan had allang aangifte bij t O.M. moeten doen en zn coaltie moest hebben toegezien voor n slagvaardige behandiling v d zaak bij t O.M. en niet de zaak zo blauw blauw laten. AANPAKKEN dus.Teveel gevraagd blijkbaar


  gemodereerd
 22. ddb wilde in de jaren 80 met Sankar in Nederland komen. Sankar kreeg wel toestemming, maar ddb moest naar de vrachtafdeling van Schiphol. Dit moet nu een duidelijk worden gezien en gezegd. ddb mocht Nederland niet in.

  Het verhaal van de foto van Sankar is hoe ddb zaken heeft verdraaid. Op Schiphol heeft Sankar alle lof en eer gekregen, ddb moest naar de vrachtafdeling van Schiphol en mocht Nederland niet in.

  Men moet het Surinaamse Volk niet voor de gek houden met het verhaal dat ddb is komen vertellen. ddb moest naar de vrachtafdeling van Schiphol. Als vracht werd hij behandeld.


  gemodereerd
 23. In een dictatuur was hij 2 jr geleden opgesloten en misschien in stukkies in een container naar de eeuwige jachtvelden gepost. In een democratie werkt het net iets anders.

  Velen zijn getraumatiseerd door de gebeurtenissen vh afgelopen decennia. Ze vertrouwen hun eigen schaduw niet. Voorbeeld is het hysterisch gedoe in nis tijdens de verkiezingen, ze zaten er bovenop.

  Hoelang willen jullie dit volhouden. Laat los en vertrouw erop dat het goed komt.


  gemodereerd
 24. @bor wie heeft het onderzoek naar Bouterse laten uitvoeren, dat hem voor de krijgsraad bracht. Wie heeft ervoor gezorgd indertijd, dat Suriname niet meer als een Narcostaat werd gezien.
  In een rechtstaat is er scheiding der machten, de wetgevende en uitvoerende macht bemoeit zich niet met de rechterlijke macht die is onafhankelijk. Dus de president bemoeit zich niet met vervolging van misdadigers. De commissaris van politie deed dat wel evenals de minister van justitie.
  Dat is sinds twee jaar teruggekeerd, nadat de wet 10 jaar en daarvoor twee keer door een staatsgreep met voeten is getreden.
  Waar de president zich mee bezig moet houden is het welzijn van het Surinaamse volk en economie en daar werkt hij elk uur van de dag aan tot grote ergernis van de paarse ratten van de NDP, die nu weer een hoop Creolen onder leiding van een Nederlandse Neus hebben gekocht om te gaan demonstreren, waaronder vast veel spookambtenaren, want die kunnen zich het demonstreren veroorloven en hebben baat bij het mislukken van de regering Shantoki.
  Ik heb wel een voorstel voor ZE verander het ambtenarenstatuut, zodat de bezem kan gaan door de overheid en de gewapende machten.


  gemodereerd
 25. Zoals de vorige schrijvers reeds aangaf hoort er in een goede democratie een scheiding der machten te zijn. De wetgevende macht (de regering en het parlement), de uitvoerende macht
  (Justitie en politie en deels de regering) en de rechterlijke macht (het openbare ministerie en rechters) De scheiding der machten wordt ook wel trias politica genoemd. Dat betekent dat de wetgevende, de uitvoerende en de rechtsprekende macht in een land bij verschillende instellingen moet liggen.
  Deze driedeling moet er vooral op toezien dat de burger, in de meest brede en denkbare mogelijkheid wordt wordt beschermd.
  In de praktijk is er sprake van enige beïnvloeding maar wanneer een van dezen zich te nadrukkelijk en of teveel met de andere(n) gaat bemoeien wordt de beschermende factor die daar uit gaat uitgehold.
  Laten we blij zijn dat de trias politica nu wordt gerespecteerd en dat vooral de President zich niet buiten het speelveld plaats of zichzelf buitenspel zet.
  Feit is dat de erfenis “een NEGATIEVE economische groei”, in een “POSITIEVE groei. En ja, helaas merkt de bevolking daar in de portemonnee nog niet veel van, maar dat zal op termijn wel merkbaar worden. Nu moet nog enige tijd door de zure appels, die zijn nagelaten, worden gebeten. Wat dat betreft kunnen we slechts hopen dat voorspoed zich eerder aandient dan de duur en verloop van dit wetmatige economisch proces.


  gemodereerd
 26. ” …
  Esmerald
  13 augustus 2022 Bij 15:25
  In een dictatuur was hij 2 jr geleden opgesloten en misschien in stukkies in een container naar de eeuwige jachtvelden gepost. In een democratie werkt het net iets anders.

  Velen zijn getraumatiseerd door de gebeurtenissen vh afgelopen decennia. Ze vertrouwen hun eigen schaduw niet. Voorbeeld is het hysterisch gedoe in nis tijdens de verkiezingen, ze zaten er bovenop.

  Hoelang willen jullie dit volhouden. Laat los en vertrouw erop dat het goed komt.
  … ”

  Helemaal mee eens.

  Tja go. Set kong.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 27. een beter Suriname werkt alleen maar als die gasten opgeruimd zijn , ja ddb , adhin , parmesar , bouva , tsang , vreedzaam en al die andere paarse gedrochten , dan zal je zien dat Suriname een kans krijgt om uit deze shit te komen die veroorzaakt is door die klojo’s


  gemodereerd
 28. Passant: bedankt voor de aanvulling. Ja, ik kan mij dat geval nog herinneren.
  Bouterse stond te gillen op het vrachtplatform: “Jullie Nederlanders gaan nog van mij horen”. Ja Horen, de Nederlanders lachen in hun vuistje omdat Bouterse van Suriname een Narcostaat heeft gemaakt.
  Die foto van “Ram is zwak” Shankar zag er wel echt uit, dus heb ik niet gedacht aan manipulatie.
  Ik ben toch bezig met de geschiedenis uit deze periode, dus kom ik vroeg of laat de ware toedracht tegen.
  Bouterse zal het niet leuk vinden in de wetenschap te leven dat er objectieve boeken over hem geschreven worden. Dus doe ik van hieruit een beroep op hem. “Bouterse, vertel jouw verhaal anders doen wij het voor jouw.”


  gemodereerd
 29. Passant, volgens mij klopt het niet wat je zegt over het bezoek toen van Bouterse. Als ik mij niet vergis was Bouterse op doorreis via Schiphol. Bij tussenlanding op Schiphol werd Bouterse door de politie afgeschermd van contacten met de pers. Hij was woest op president Shankar, dat die niet voor hem opkwam, noemde Shankar een Joker.
  Hij werd niet opgevangen, maar werd afgeschermd.


  gemodereerd
 30. pony jij lult , ze hadden bouterse op moeten pakken voor moord , dus de Nederlanders waren toen al slappelingen


  gemodereerd
 31. Jongens, als we teveel van mening verschillen zoeken wij het toch op. Een stukje geschiedenis: Bouterse graag meelezen:
  Bouterse had dus meer ruzie met Ramkisor Dan Shankar.

  ALGEMEEN DAGBLAD 22-5- 1991
  Terugroepen Ramkisor is bedoeld als straf
  Diplomaat al geruime lijd luis in de pels van Bouterse door KAREL BAGIJN DEN HAAG — De ambassadeur van Suriname, Ramkisor, die is teruggeroepen naar Paramaribo, ligt al geruime tijd niet goed bij de Surinaamse legerleiding. Bouterse maakte dat eind december vorig jaar al duidelijk op Schiphol, toen hij op doorreis, in een klein kamertje in quarantaine werd gehouden. „Strontkerel, donder op,” beet de legerleider de Surinaamse diplomaat toe in het bijzijn van leden van de rijkspolitie en enkele Surinaamse diplomaten. Dat waren de twee weken geleden uitgewezen ambassade-secretaris Antonius en viceconsul Baltus Berrenstein, die met de bevelhebber een spelletje kaart moesten spelen. Bouterse voelde zich gefrustreerd door de behandeling die hem op Schiphol ten deel viel, en hij verweet Ramkisor dat die niets voor hem had gedaan in Den Haag. Bouterse’s speciale medewerker, Herrenberg, deelde de geschoffeerde ambassadeur mee dat deze ‘binnen zeven dagen wel zijn koffer kon pakken’.

  Lijfwachten
  Zo snel kwam de Surinaamse regering, die begin januari door de militairen werd aangewezen, niet tot actie. Maar op 15 januari moest Ramkisor ‘voor overleg’ wel terug. De reden was een artikel in onze krant over de nieuwe minister van defensie, Christopher, die volgens ooggetuigen twee ongewapende lijfwachten van Brunswijk had vermoord. Nu is de terugkeer van Ramkisor straf. Zijn opmerkingen dat de tijdens de kerstcoup vorig jaar weggewerkte politieke partijen zeker 70 procent van de stemmen zullen krijgen, dat legerleider Bouterse de hete adem van Nederland en de Verenigde Staten in zijn nek voelt en dat de uitgewezen diplomaten mogelijk toch iets met het witwassen van drugsgeld te maken hebben, zijn zeer slecht gevallen bij de marionettenregering van het leger. Financier Daar komt bij dat Ramkisor in het verleden een belangrijke financier is geweest van de Hindoestaanse Verenigde Hervormings Partij (VHP). Bouterse, die graag leider van de Creoolse NPS wilde worden (Bouterse’s vader was een boezemvriend van de grote NPS-voorman Jopie Pengel), ziet de VHP steeds meer als een tegenstander in Suriname. Overigens wil de NPS ook niets van Bouterse weten, die daarom maar jaren geleden zijn eigen Nationale Democratische Partij (NDP) heeft opgericht. Zijn politieke frustraties blijft Bouterse op de VHP afreageren. In Nederland is Ramkisor daar de exponent van. Ramkisor, die in Nederland zijn ingenieurstitel behaalde, is binnen de VHP nooit op de voorgrond getreden. Zijn centen waren het belangrijkst. Hij was in het begin van de jaren zeventig minister van districtsbestuur en decentralisatie en tien jaar later, in een kabinet onder Bouterse, minister van openbare werken in verband met zijn kennis van de ‘waterhuishouding’. In Paramaribo is zo’n deskundige nog wel eens nodig, omdat er in de volksbuurten regelmatig geen water uit de kraan komt. De Surinaamse geruchtenmachine wil dat Ramkisor toen nog wel eens wat ‘extra heeft verdiend’ aan de aan- en verkoop van waterleidingbuizen. Een oude relatie van Ramkisor: „Maar daarvoor zijn nooit harde bewijzen op tafel gekomen. Een deel van het land van zijn familie heeft hij wel verkaveld en voor zeer bescheiden prijzen aan arme landbouwers verkocht. Mensen die helemaal geen geld hadden, konden een zeer soepele afbetalingsregeling met hem treffen. Op politiek en sociaal gebied is hij altijd een voorstander geweest van samenwerking met Creolen en Javanen, want hij is een tegenstander van het sectarisme van de Hindoestanen.” Verhoudingen Daarom zou Ramkisor ook naar Nederland zijn gestuurd als ambassadeur. De Surinaamse journalist Karg: „Lachmon wilde hem kwijt, omdat hij niet goed wist wat hij met Ramkisor aan moest in de nieuwe politieke verhoudingen in Suriname. Want politieke kwaliteit heeft hij niet.” Dat moet de teruggeroepen ambassadeur zelf ook hebben beseft. Tegen vrienden zei Ramkisor: „Ik ben hier ongelukkig. Ik ben een technicus en kan die diplomatieke job niet aan.”

  ongewijzigd overgenomen


  gemodereerd
 32. Opsluiten voor het leven.
  Het volk van Suriname is de diefstal van de CGvS gelden die zogenaamd gebruik waren voor de aankoop van uien en aardappelen niet vergeten.
  Dus dat proces komt ook nog.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES