woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOrganic Movement: 'Geen beleidsombuiging meer, maar weg met Chan!'

Organic Movement: ‘Geen beleidsombuiging meer, maar weg met Chan!’

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname gaat vanmorgen om 10.00u een nieuwe stijl van protesteren van de Organic Movement van start. De protestgroep noemt het de kick-off van het protest, waarbij zij het pad van beleidsombuiging heeft verlaten. De hoofdboodschap is nu ‘Weg met Chan!’

Het doel is dus dat de huidige Surinaamse regering moet opstappen. Daarvoor hebben de trekkers van de protestgroep gesprekken gevoerd met diverse partijen. Anders dan eerder werd aangegeven krijgen politieke partijen en andere maatschappelijke organisaties vandaag wel een podium.

De Surinaamse politie heeft vanmorgen laten weten dat de wegen rondom het Onafhankelijkheidsplein, in verband met de in te stellen veiligheidszone zijn omgelegd.

“De politie en de overige veiligheidsdiensten staan in voor de veiligheid in Suriname en zullen de controle in en rondom de veiligheidszone uitvoeren”, meldt het KPS. Naast politie staan er ook militairen paraat.

UPDATE – De massa is weggebleven:

Een soundtruck staat gereed om 09.00u

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Als deze regering weg moet, wie komt er dan?? De paarse ratten zeker om wederom het land op de marktplaats te zetten!! Zij hebben al oorlog verklaard tegen deze regering en je ziet de oproerkraaiers en de herrieschoppers van de paarse hielen likkers al balken!!


  gemodereerd
 2. Jullie domme rikken moeten opdoeken, Chan en de VHP gaat overleven.
  Zij gaan Suriname, de democratische rechtsstaat, de Trias Politica; Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen/mensenrechten, schulden met hoge renten bij buitenlandse Crediteuren op een goede manier oplossen.

  Binnenland zullen ze zorgen voor ontwikkeling, rust, orde en veiligheid, ondernemerschap zal toenemen. Zij die hard willen werken en luisteren, studeren in studierichtingen van de natuurlijke rijkdommen van het land biedt en gaan ondernemen zullen een zeer goed leven hebben.

  Luilakken, hangmensen op hoeken van straten voor de winkels, overvallers, demonstranten, schreeuw lelijkerd, geteisem, eigendomsgronden van anderen bezetten, enz, zullen het niet redden.

  Nu al heeft Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi succes voor Suriname geboekt internationaal, zie:
  – Sterke buitenlanden nemen weer contact op met Suriname en willen met Suriname samen werken,
  – de grote schulden met hoge renten wordt over onderhandeld en heeft ook al positieve resultaten opgeleverd,
  – hij is nationaal bezig orde in de chaos van ddb, ndp, jenny simons, bouva, abdul, misikaba, de CBvS, SPSB, SB, enz,. Al de boeven van de ndp, ddb zullen worden opgepakt en worden opgesloten.

  Chan en de VHP zijn goed bezig en Suriname komt onder zijn leiding weer uit het diepe dal. Door de crisis momenteel in de wereld door COVID-19 en varianten ervan, de oorlog van Rusland met Oekraïne, aardolie en gas duurder zijn geworden en daardoor alle goederen, zal dit niet gemakkelijk worden, maar we wordt aan gewerkt dat zaken in goede banen gaan lopen. Een huis kan je in 1 dag afbreken, maar de opbouw ervan zal jaren duren, kapitaal is er voor nodig, energie en denk werk, plan van aan pak. Zaken weer bij stellen enz. Dat is er aan de hand en het Surinaamse Volk met verstand moet dat begrijpen.

  De oorzaak van de grote armoede en ellende, is ddb, de militairen vd staatsgreep van 25 Febrauri 1980, palu, ea linkse politieke partijen en vele linkse mensen. Suriname is een roversnest vol met rovers met ddb als de hoofdman, die 20 jaar zal worden opgesloten. Dit wil hij niet en met zijn organisatie, die hij een politieke partij noemt, is hij bezig chaos te veroorzaken. Dit om de dans te ontspringen, maar hij is kansloos. De rechterlijke macht gaat hem opsluiten. Suriname kan op internationale steun rekenen als ddb of ndp denkt oorlog te verklaren aan de huidige regering. Laat hij weten hoe het met Maurice bischop, Gadaffi, Sadam Hoessein, enz is afgelopen.

  Navy Seals zijn geen kleine jongens, de Franse Gandarmerie/Vreemdelingen Legioen zijn al hij de Oostgrens van Suriname met de beste middelen en amunitie, De Brazilianen zijn er bij de Zuidgrens, dus hij kan zich maar beter rustig houden met zijn organisatie, zijn “politieke organisatie ndp”, zijn body guard, waarvan 1 ( zeer oud/ kan nauwelijks lopen, altijd in een rode overhemd naast of achter hem loopt). Die moet een flinke stom in zijn gezicht/bek krijgen en daarna een harde trap in zijn kruis. Kans om te schieten gaat hij niet krijgen. Van afstand gaan hij worden uitgeschakeld en iedereen gaat weg rennen en ontkennen dat ze ooit ndp -geweest waren. Dit soort gelukzoekers zijn bekend in Suriname. Ze willen altijd een lekkers hebben.

  Volk van Suriname hoe komt ddb aan de grond van zijn villa aan Patrijsstraat in Leonsberg aan de Surinamerivier? Hoe komt de ndp aan de gronden van ocer aan de Benjaminstraat? Hoe komt ddb aan Broko Baka in Sipaliwini of Bropopondo? Hoe is ddb de rijkste man van Suriname geworden, hoe zijn er zoveel Gambio’s in Suriname en zie de relatie van hen met ddb, ndp, of Combemarkt, Chotelat, enz. Zie de ndp-boeven bij de CBVS en hoe zij valuta wegsluizen. Er moet een grote schoon maak plaats vinden op alle ministeries, banken, domeingronden, houtkap, goudvelden, enz.

  ndp is de aller grootste criminele bende in Suriname onder leiding van ddb met als doel ddb uit de gevangenis te houden voor de 8 december 1982 moorden en andere misdaden tegen de menselijkheid in Suriname, oa Moiwana86 moorden, goudroof vd CBvS, zelfverrijking, militaire wapens ruilen met de Farc in Columbia voor Cocaine, enz. ddb was vanaf 25 Februari 1980 bezig met zelf verrijking en Suriname te vernietigen. De verstandige Surinamers, die rationeel zijn, kritisch zijn, logisch denken, meer dan 1 boek gelezen hebben na hun studie weten dat.

  De VHP en Chan zullen positief te boek gaan staan in de geschiedenis van Suriname.


  gemodereerd
 3. De stakers hebben geen respect, geen respect voor het volk dat op deze partijen hebben gestemd. Ze hebben afgerekend met de partij van de grootste schurken aller tijde in Suriname
  drie kopstukken
  Misiekeba heeft deze partij verlaten nadat hij duidelijk is geworden wat voor schurken in de partij zitten. Rijken meer armen minder daar weigert hij aan mee te doen
  Bouterse spartelt af en toe, maar in eigen kring beweegt hij amper hij kan alleen een beetje met zn hand bewegen volgens intimi
  Boefdraad, de ex governor, ex minister van financien is nog steeds op de vlucht
  kijk zeg nou zelf wil je dit?
  Nee je wil de huidige partij, maar ze moeten niet achter je aankomen, je wil gewoon doorgaan met wat je altijd deed en mocht.
  stelletje dagoes


  gemodereerd
 4. Nu laten ze hun juiste kleur zien. Een mengsel van rood en blauw=✓paars.
  De meerderheid van de Surinaamse bevolking heeft “Chan” gekozen, wie heeft hun gekozen. Wie vertegenwoordigen zij behalve hunzelf. Waar komt het geld vandaan voor deze protesten Neus?, waarom hebben jullie zoveel tijd? Wie zorgt ervoor het eten op jullie tafel en de vaste lasten, met niets doen lukt dat niet. Nu komt de aap uit de mouw dit protest is gedreven door racisme en de hang naar corruptie. Men wil weer kunnen stelen uit de staatruif.


  gemodereerd
 5. Sluit de moordadige , diefachtige drugssmokkel ende sergeantmajoor op of vraag de mariniers of het vreemdelingenlegioen hem op te komen halen


  gemodereerd
 6. Weg met Alibaba (Chan) en de 40 rovers van de ABOP. In een echte democratie mag dat allemaal, als het maar netjes en geordend blijft. Protesteren is een democratisch recht van een ieder. Als je met iets niet eens bent, dan moet het ook laten weten. Suriname ligt nu aan de beademing en heeft hulp nodig. Het grootste deel van ministers liggen in hun hangmat en aan het einde van de maand komen ze eruit om hun forse salaris te innen. Chan houdt zich bezig met broodjeszaak en commissies. De VP vliegt in zijn helikopter van alinea naar Nickerie en voet verder geen klap uit.


  gemodereerd
 7. Vers van de uit Nederland
  Bron:
  RTL nieuws
  *Corruptie en vriendjespolitiek*

  Nieuwe president, mooie beloftes, maar Suriname worstelt nog steeds met corruptie
  Aangepast: 37 seconden geleden
  Actievoerders protesteren tegen de regering in hoofdstad Paramaribo.Beeld © ANP FOTO
  Voor het eerst in dertien jaar vertrekt er een delegatie van de Tweede Kamer naar Suriname. Sinds het laatste bezoek in 2009 is er een hoop veranderd. Er is een nieuwe president, maar ook hem lukt het niet om weg te blijven van vriendjespolitiek en corruptie. “Santhokhi is van de mooie woorden en loze beloftes”, zegt surinamist Hans Ramsoedh.

  Dertien jaar lang ging er geen delegatie vanuit Nederland naar Suriname. Dat had te maken met de omstreden oud-president Desi Bouterse. Onder de nieuwe president Chan Santokhi zijn de banden met Nederland weer aangehaald. Maar of de rust in het land ook echt terug is? “Santokhi beloofde corruptie aan te pakken, maar daar is nog niet veel van terug te zien”, zegt Ramsoedh.

  Werkbezoek Tweede Kamer
  Negen Kamerleden van verschillende partijen bezoeken Suriname. Daarna reizen ze nog door naar Curaçao en Bonaire. Het bezoek staat in het teken van het Nederlandse slavernijverleden.

  Zo zullen de Kamerleden een herdenking bijwonen en een plantage bezoeken. Ook staan er gesprekken gepland met bewoners over de gevolgen van het slavernijverleden. Het bezoek is ter voorbereiding op volgend jaar. Dan wordt herdacht dat de slavernij 150 jaar geleden definitief werd afgeschaft.

  De Kamerleden zetten morgen voet aan grond in een verdeeld land. De afgelopen maanden zijn er flinke protesten geweest tegen de Surinaamse regering.

  Economische malaise
  Santokhi werd als redder gezien door veel Surinamers. Hij werd twee jaar geleden verkozen boven oud-president Bouterse. Onder Bouterse ging het bergafwaarts met Suriname. “Santokhi heeft een failliete boel overgenomen. Een land met nauwelijks geld in kas en een torenhoge staatsschuld.”

  Om die schuld terug te betalen, heeft Santokhi de broekriem moeten aantrekken. Suriname zitten in een economische malaise en dan komt daar de hoge inflatie nog eens bovenop, zegt Ramsoedh. “70 procent van de Surinamers heeft nu maar 160 euro per maand te besteden. Het kabinet lijkt zich daar niet veel van aan te trekken.”

  De huidige president Chan Santokhi
  De huidige president Chan Santokhi
  © ANP FOTO
  Vriendjespolitiek
  Leden van het kabinet zijn vooral bezig met het benoemen van vrienden en familie op belangrijke posities, terwijl Santokhi juist had beloofd daar een einde aan te maken. “Een van de eerste dingen die hij deed was zijn vrouw lid maken van de raad van commissarissen van het staatsoliebedrijf. Ze voldeed niet eens aan de voorwaarden: ze was te jong. Maar voor haar werden de regels aangepast.”

  Ook Leo Brunswijk werd lid van dezelfde commissie. Niet toevallig. Hij is de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk. En ook zijn cv was niet toereikend. Surinamist Ramsoedh: “De man is niet gekwalificeerd voor deze baan. Maar het levert hem wel een hoop op.”

  Links de broer van de vicepresident, Leo Brunswijk. Rechts de vrouw van president Santokhi, Mellisa Santokhi.
  Links de broer van de vicepresident, Leo Brunswijk. Rechts de vrouw van president Santokhi, Mellisa Santokhi.
  En daar komen twee recente kwesties bij. Ten eerste hadden ambtenaren op het ministerie van Financiën vrij spel om geld over te maken naar privérekeningen. Zo verdween 2 miljoen euro.

  Daarnaast zijn er recent twee baby’s overleden in een ziekenhuis, omdat er niet voldoende zorg beschikbaar was. Het ziekenhuis had te weinig geld voor personeel en medicijnen.

  Hoe nu verder?
  Actievoerders hebben duidelijke eisen kenbaar gemaakt: ze willen dat Santokhi actie onderneemt tegen corruptie, vriendjespolitiek en de economische situatie in Suriname. “De regering zegt steeds wel iets toe, maar er gebeurt feitelijk weinig. Zo werd beloofd dat de broer van de vicepresident zijn functie zou neerleggen. Maar dat is nog steeds niet gebeurd.”

  Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
  Suriname zit aan de grond en kan rente niet meer betalen
  Zo nu en dan laait de boosheid op. Vandaag staan er weer protesten gepland. Volgens surinamist Ramsoedh moet president Santokhi er toch maar eens naar gaan luisteren: “Santokhi is een president die liever zwijgt dan spreekt. Transparantie is ver te zoeken. En zo blijven de Surinamers steeds maar achter met hun vragen en hun boosheid.”

  Het buitenland kijkt mee naar wat er nu hier in Suriname gebeurt


  gemodereerd
 8. Maisha neus is omgekocht voor een Black label
  Ga jullie toch werken om het land op te bouwen.
  Stelletje nietsnutten.


  gemodereerd
 9. Chan heeft nergens te gaan. Hij doet, samen met zijn team, uitstekend werk. Men wil hem weg, omdat de in- en uitvoer van drugs nu onmogelijk is. Hun bijverdienste is komen weg te vallen. Neus moet een keer ook haar gore bek houden. Zuipschuiten. Ga je in een kelder met tarantula’s schuilhouden.


  gemodereerd
 10. Bhaisa nonsens terug sturen naar nederland als troostmeisje ,zij doet mee met de onrust stokers.zij had gedacht om snel rijk te worden bij de dieven partij.


  gemodereerd
 11. Wij moeten de onvrede niet bagatelliseren. Alles is erg duur geworden in Suriname en het volk komt niet uit met het inkomen dat ze krijgen. Wel is de belangrijkste vraag hoe verder als Chan aftreed?
  Het IMF is op dit moment de laatste strohalm, omdat Suriname vrijwel failliet is en geen enkel land nog bereid is leningen aan Suriname te verstrekken. De Organic Movement moet eerlijk zijn en zeggen dat het de komende 5 jaar alleen maar slechter zal gaan omdat de NDP ons land naar de afgrond heeft gebracht. De Organic Movement moet ook vertellen dat de koers richting 1 op 40 of meer zal gaan en dat Suriname een zeer moeilijke tijd tegemoet zal gaan waarbij er schaarste van alles zal ontstaan. Ook dat de criminaliteit tot ongekende hoogte kan gaan stijgen met bende geweld. Daarnaast moeten wij ook rekening houden dat de beter opgeleide mensen het land zullen verlaten. In Sierre Leone zijn de afgelopen dagen vele doden gevallen omdat het volk ook in opstand is gekomen tegen de regering. Ik begrijp de boosheid, maar belangrijker is na te denken of een andere regering het beter zal doen.


  gemodereerd
 12. Ook al vind ik dat Chan en Brunswijk het niet geweldig doen, ze moeten niet weg.

  Gooi geen dure eieren op de agenten. Neem liever afgedankte groente en fruit van de markt en gooi het op leden van de NDP…


  gemodereerd
 13. Organic Movement heeft maar 1 agenda. Chaos en verwarring in het land stichten om de pathologische moordenaar van kinderen, mannen en vrouwen uit het gevang te houden. het is een broedsel van de NDP.
  Wanneer gaan ze vragen stellen hoe Bouterse en zijn volgelingen aan zoveel rijkdom komen. Waar al het verdampte geld is?
  Waarom Bouterse zijn eigen familieleden zo goed heeft geaccommodeerd. denk aan waka pasi. denk ook aan al die gestolen auto’s en goederen die de NDP allemaal hebben weggedragen. Tot het laatste snik hebben ze het land uitgeroofd en beroofd.
  maar deze lafaards hebben maar 1 agenda. De paarse agenda.
  Wordt tijd dat het vervolgingsapparaat gaat werken. Dan denken we aan de vervolging van Bouva, Abrahams, Adhin en de vele paarse criminelen.
  En wanneer worden de corrupte Kwik, kwak en Kwek, de facilitators van de drugsmaffia uit het korps gerot.


  gemodereerd
 14. AEigen+mening

  Je hebt het over ALIBABA en de 40 roveres.

  Zo te merken vond je de vorige regering NDP geen Alibaba met zijn rovers.
  Zij zijn de gene die het land leeg geroofd hebben, zij zijn de gene die het land in deze misère gebracht hebben.

  Je merkt duidelijk dat Organic Movement een verlengstuk van de NDP is.
  Organic Movement wil alleen deze regering tot val brengen, zodat de NDP weer aan de macht komt!!!
  De geschiedenis herhaalt zich, destijds werd de regering naar huis gestuurd door dezelfde man die de NDP leidt, toen ging het met geweer schoten, moorden en een telefonische coup.
  Nu wordt het door Organic Movement (een verlengstuk van de NDP) gedaan door voor te doen alsof het een democratisch recht is, dit doormiddel van demonstraties.

  Als Organic Movement het met arm Suriname zou menen, zouden ze bij Bouterse en kornuiten gaan demonstreren om al het geld en middelen dat door Bouterse en zijn kornuiten gestolen zijn terug te eisen, dit voor een betere welvaart van Suriname.

  Dat gaan ze natuurlijk niet doen want dan gaan zij tegen hun BAAS in.

  Je zegt zelf dat Suriname aan de beademing ligt en hulp nodig heeft.
  Ik zie het zo, het beademingsapparaat die Suriname nodig heeft, ligt thuis bij Bouterse en kornuiten. Als zij niet alles gestolen en leeg geplunderd hadden had Suriname geen beademingsapparaten nodig.

  Ga dus als de sodemieter naar Bouterse en kornuiten, demonstreer daar en vraag alles wat er gestolen en ontvreemd is terug.

  Zolang dat niet gedaan wordt weten vele mensen door wie Organic Movement gestuurd wordt. Geen enkele regering zal op dit moment Suriname uit zijn misère kunnen helpen.
  Het zijn dezelfde mensen die pakketen, omkoping en eigen verrijking belangrijker vonden dan een welvarend Suriname. Nu zij geen pakketten krijgen en geen geld gestrooid krijgen gaan zij demonstreren, als zij door omkoping pakketten kregen zou je ze niet horen.

  Dit is ook de schuld van de DOMME bevolking van Suriname, zij hadden 10 jaar NDP gestemd en nu geven zij een ander regering de schuld.

  Trouwens wat wil Organic Movement, als deze regering weg is???
  Willen zij weer hun vriendjes van de NDP aan de macht, zo dat het van kwaad tot erger wordt???

  Je hoort ze niet zeggen wat zij willen als deze regering weg is!!!
  Vraag ze maar wat ze willen als deze regering weg is, wie ze willen dat het land moet besturen?


  gemodereerd
 15. @passant
  je praat over trias politica
  waarom heeft chan bouta nog niet op laten sluiten? wat zijn taak is als president?
  die dikzak faalt al vanaf dag 1 met zijn nachtelijke overleg met brunswijk en bouta.
  zowel de ndp en vhp kan en zal het land niet gaan redden.
  de meeste mensen zoals jij die een bepaalde kant kiezen als vhp of ndp, hebben totaal niets met het land en zijn alleen voor eigen belang bezig.
  net als die 50+ schijterds in het dna… alleen maar eigen zakken vullen
  een paar roeptoeters die wel er tegenin gaan, hebben de ballen niet om acties te ondernemen en zitten ondertussen gewoon hun eigen zak te vullen.
  suriname is en zal altijd een corrupt 3de wereldsland blijven aangezien er surinamers wonen.
  enige manier dat suriname uberhaupt wat kan presteren? is als er van buitenaf geregeerd wordt zoals vroeger onder nederland.
  ZELF KAN DIT VOLK DAT TOTAAL NIET


  gemodereerd
 16. hoe kan het dat een land met 600.000 inwoners 45.000 ambtenaren heeft?
  ambtenaren die alleen kosten en niets produceren?
  hoe kan het dat productie gesaboteerd wordt ipv geholpen wordt?
  waarom zijn wegen erg slecht?
  waarom lopen diverse districten elk jaar onder water?
  waarom zijn er geen of domme regels en wetten waar niemand wat aan heeft behalve het verrijken van de elite?
  kijk naar de oppervlakte van suriname…. en er wordt totaal niets geproduceerd?
  als je niets produceerd? behoor je niet eens een eigen valuta te hebben aangezien je niets produceerd om die valuta te ondersteunen.

  ga boeren uit nederland halen en geef ze grond om in suriname te gaan boeren of telen
  nederland wil ze toch weghebben
  en aangezien suriname 1 van de paar landen is die klimaat neutraal is, kunnen die boeren hier gewoon terecht.
  waarom is suriname klimaat neutraal? omdat ze niets produceren en ook geen verwerkingsfabrieken hebben


  gemodereerd
 17. Denise
  Overal ter wereld zal het beroerder gaan. Ook bij ons
  boerenstakingen. geen of minder producten tegen hogere prijzen
  droogte van rivieren. minder vrachtverkeer………. geen of minder producten tegen hogere prijzen, minder steenkool, minder electriciteit en daardoor hogere prijzen
  Oekraïne, minder olie, graan…….minder producten tegen hogere prijzen
  en ga zo maar door
  Ook wij gaan het volop merken. 😪😪😪😪😪
  het verschil is dat we hier niet als idioten achter een stel andere idioten aan gaan lopen en roepen kom laten we gaan staken.
  Hoewel, hoewel misschien kan ik paar van die dwazen zoals rob schipper sandra, lol, rbrown, pony, eigen mening een portie bami geven dan komen ze wel naar Den Haag


  gemodereerd
 18. Pacro, laatste rtl nonsens zich bezig houden moet Hun eigen malaise in ptata. Familie van me schreeuwt iedere dag hoe alles daar duurder wordt.
  En de DEMOCRATISCH gekozen president van Suriname gaat NIET weg, omdat een paar afvallige omhooggevallen mafia straat skotoes, kwik, kwek en kwak, een alcoholiste en pankalanka en een dikke cameron dat eisen. Zg namens het surinaams volk.
  Als ze niet weten, wat de trias politica en staatsinrichting inhouden. Laat ze beter maar hun paarse kappas dichthouden.
  Ga protesteren aan de patrijsstraat 28 en vraag aan die seniele gotrofather opa D, PE BOEFDRAAD DE EN PE A MONI DE.


  gemodereerd
 19. Oplossing voor Suriname: De inheemse bevolking moet het land regeren, de rest moet terug naar waar hun voorouders vandaan kwamen. Alleen dan komt het weer goed met het land, anders blijft het een eeuwige strijd tussen de huidige etnische groepen, Hindoestanen denken dat ze slimmer zijn dan de rest, creolen denken dat zij meer rechten hebben vanwege de historische gebeurtenissen..etc..etc..


  gemodereerd
 20. En hoe zit het met vriendjespolitiek in Holland ?
  Vrienden van de VVD krijgen ook een voorkeursbehandeling !

  Is het niet gewoon logisch dat iemand werkt met zijn eigen betrouwbare netwerk !

  Beoordeel niet alleen de leider maar kijk ook naar de kwaliteit van zijn netwerk !

  Samenwerken doe je met gelijkgestemden !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 21. Politieke partijen krijgen ook een podium.
  Heel lachwekkend.
  De NDP heeft ook een podium gehad.
  Dit doet me denken aan niets anders dan :je word beroofd door een rover en deze zellfde rover gaat samen met jouw naar de politie om justice te zoeken.
  Dit van ORGABROEIANIC is echt heel vreemd.
  Je gaat samen prostesteren met mensen die ons in al deze problemen hebben geplaatst.
  Men vind dat het buitenland meekijkt.
  Suriname wordt door Orgabroeianic te schande gezet.
  In welk land heeft men dit al gezien,dat je samen met de veroorzakers gaat prostesteren.
  Alles is mogelijk in dit land.
  Waar de veroorzakers van onze puinhoop, nu mee lopen protesteren.
  Een klein kind erkend degene die hem of haar iets heeft aangedaan,maar volwassene die zich leiders noemen kunnen dat niet,dan is dat ,soort kent soort.


  gemodereerd
 22. @Denise; helemaal mee eens. Met IMF is het erg, maar zonder IMF was er al een hele tijd hongersnood in Suriname. Jullie in Suriname zouden als houtjes neervallen.
  Wie durft met een voorstel te komen welke regering het beter zal doen (lees laatst zin Denise).


  gemodereerd
 23. we zijn ermee eens dan Santokhi weg moet , als u de slm blijft steunen met geld van het volk , en als u overal in de wereld en ook bij schurkenstaten, cuba , venezuela , india , china , en in Jeruzalem ambassades gaat openen met het geld van het volk , het volk wil dat niet , het volk wil betere zorg , en de artsen en verpleegkundigen die gingen demonstreren en de patiënten aan hun lot overlieten direct ontslaan , zo niet dan kunt u vertrekken en ook de minister van bibis heeft geen hart voor het volk , juist hij haalt de banden weer aan met schurken staten , ramdin bent u vergeten dat maduro van venezuela meer burgers heeft vermoord dan ddb hier
  santokhi en ramdin ga naar venezuela en neem ddb mee venezuela is jullie plek


  gemodereerd
 24. ha ha die paarse eigen+ mening wil ddb op het podium , eigenzinnig he – mening , ben jij een koppensneller


  gemodereerd
 25. Met een failliet land kan je geen inkomen herverdeling doen. Zo er zijn mensen die in de knel zitten. Gewoon klem gereden en nu pinaren.

  Om deze mensen aan het werk te zetten moet er kapitaal zijn. Niemand komt massaal investeren. Vooral niet met oproer kraaiers en nietsnutten op straat. Ga weer uit de stad en ga planten om te eten. Wacht niet op een goed betaalde overheidsbaan met je lagere school. De ndp ga je niet regelen.


  gemodereerd
 26. Wat een kabaal hier van de oranje helden, Chan dit en Chan dat, Organic movement is zus en zo. Wanneer gaan jullie de knip open trekken, de regering wacht nog steeds op financiële steun van de diaspora. Veel blablablabla steun voor deze regering en dan afhaken als er om steun gevraagd wordt, dan is Sranan ineens voor velen een roversnest. Hoe groot is het vertrouwen. Ai boi, Chan heeft ‘mooie’ vrienden hôr.

  Rover, man, heb je ook Tjauw min?


  gemodereerd
 27. @ Neutraal
  13 augustus 2022 Bij 21:19
  Oplossing voor Suriname: De inheemse bevolking moet het land regeren, de rest moet terug naar waar hun voorouders vandaan kwamen

  En waarom ook niet ? Het zijn deze mensen die het oudste rechten op Suriname hebben en ook het meeste! Canada heeft enige tijd geleden een inheemse als minister benoemd. Wanneer gebeurt dit in Su?


  gemodereerd
 28. bouta stuurt deze ratten aan om het land weer de grond in te krijgen ,maar dit gaat m niet lukken bouta en de hele ndp zijn poliktiek ongechoold ze zoeken alleen geld en niks anders .
  moeten deze ratten niet gaan werken om het land op te bouwen ,dat willen ze niet .
  roven ,drugs,stelen wat niet van hun is,wat een uitschot zeg deze mensen zijn de negatievitet van suriname .
  werken willen ze niet maar geld wel sukkels.

  power to chan santokhi.
  hij is de enige die wat kan in suriname en niemand anders,als hij weg is dan zal armoe en nog eens armoe zijn.


  gemodereerd
 29. Alle problemen zijn terug te vinden dat er nauwelijks geproduceerd en teveel mensen die geen belasting betalen, onze zoon werkt bij de rose bell myn company bij nieuw koffiekamp, het loon en omstandigheden zijn niet optimaal maar de werklust wel om voor vrouw en kinderen te zorgen, helaas zijn er daar te weinig van


  gemodereerd
 30. Deze regering moet zo snel mogelijk weg, Surinamers hebben zitten slapen en sommige slapen nogsteeds anders hadden ze deze regering allang weggestuurd. De huidige regering zijn een stelletje kwakzalvers die geen kaas hebben gegeten van beleid en ook geen ontwikkelingsvisie hebben. Ze zijn duidelijk aan de macht om zich te verrijken. Elke andere regering is beter dan de huidige. Deze regering heeft alles verkwanseld, het buitenland vertrouwt ze niet, zelfs Guyana niet, imf niet, Nederland niet, daarom krijgen ze van niemand steun. Wat zal het buitenland denken na de miljoenen roof op financieren, wie zal zo een regering nog steunen. Het is nog nooit voortgekomen dat IMF een land in nood zo aan het lijntje houd en als zelf IMF dat doet weten we hoe laat het is.
  momenteel staat onze democratische rechtstaat onder druk door deze regering, men vertrapt de Grondwet en alle andere regels. Niemand is of wordt verantwoordelijk gehouden voor de debacles, de slogan “vorige regering” is voor de zwakzinnigen die niet verder kunnen denken. Suriname verdient veel beter dan deze regering die nu al de titel verdient van slechtste in de hele Surinaamse jonge geschiedenis.

  Ze moeten vandaag nog weg voordat ze meer kapot maken.


  gemodereerd
 31. ma ik begrijp het niet, jullie hebben al een weg met bouterse, nu ook een weg met Chan?
  Wie is Chan?
  Bedoelen jullie de weledelgeboren heer, Zijne Excellentie, de President van de Volksrepubliek Suriname. Mars, ga je schamen dat jullie denken dat jullie deze heer bij zijn voornaam mogen noemen.
  Respectloze zwakzinnigen


  gemodereerd
 32. Ik ben maar voor 1 belang met Suriname bezig en dat is dat Suriname een land een rijke en welvarende land moet worden, Klein Zwitserland aan de Wilde Kust.

  Suriname heeft heel veel natuurlijke rijkdommen, het worstelt om een democratische rechtsstaat met de triaspolitica te zijn en internationale verdragen.

  Er zijn veel Surinamers, veel laag geletterden/ ongeletterden ( lezen, reken, schrijven) in Overheidsdienst die zwaar drukken op de begroting van het land. Vele Surinamers hebben geen vertrouwen in dat ze zelf hun eigen inkomen kunnen verdienen.

  Er gaan mogelijkheden komen over 3 tot 5 jaar dat door de olie-en gasvoorraden er veel inkomsten voor het land binnen komen. Als deze Surinamers goed naar zich zelf kijken wat ze kunnen en goed in zijn, kunnen ze nu al beginnen met de ondernemingen hierin op te zetten. Als de inkomsten binnen komen zal het voor hen mogelijk zijn om te gaan groeien.

  Studenten moeten zich nu al voorbereiden om ondernemingen op te zetten en goede opleidingen te hebben. Ik houd van de techniek en dit biedt ongekende mogelijkheden om ondernemingen op te zetten, werknemers in dienst te hebben.

  Guyana is ook al bezig met de olie – en gasinkomsten te werken aan infrastructuur. Deze twee landen die buurlanden zijn, aan de noordoost gedeelte van Zuid-Amerika kunnen met een kleine bevolking kunnen gezamenlijk tot grote hoogten komen. Deze landen moeten worden ontsloten over de luchtinfrastructuur, weginfrastructuur, treininfrastructuur, waterinfrastructuur, stedenbouw/oost, west, Zuiden van Paramaribo, Brokopondo, Sipaliwini, Al de airstrips upgraden met asfalt banen en ICT, Diepzeehaven eiland, enz, Bosbouw, Ecotoerisme, Landbouw, veeteelt, ICT, watermanagement, waterinfrastructuur, enz.

  Zie de mogelijkheden die er zijn en zie dat men als men gaat ondernemen, veel meer inkomsten gaat kunnen krijgen dan een overheidsbaan, waarom niet daarvoor kiezen.

  De Surinamers moeten hun mentaliteit veranderen, vooral de jongeren/studenten. Ouderen hun tijd is voorbij, maar de jeugd is de toekomst.

  Dat wil ik zien en niets anders, een mooie Surinamers met gelukkige mensen, hardwerkende mensen, ondernemende jonge mensen.

  De mentaliteit van de Surinamers moet veranderd worden en dat moeten ze gaan inzien. Al die dommeriken die de straat opgaan en lopen schreeuwen, moeten zich afvragen hoe het komt dat Suriname nu in een diepe dal zit. De huidige regering onder Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi is keihard aan het werken om in de grote schulden met hoge renten bij de crediteuren goede voorwaarden af te spreken voor het aflossen van de schulden. Hierdoor kan hij meer geld over houden om nu meer voor het land en bevolking te doen en wanneer de olie-en gas US$ miljoenen binnen komen de schulden dan aflossen en heel veel inkomsten er is voor de Surinamers. Het is daarom verstandig dat alle Surinamers tussen nu en het moment dat de miljoenen gaan binnen komen bij zich zelf nagaan waar ze goed in zijn en zich daar op voor te bereiden en inspelen met hun ondernemingen en alleen maar groter gaan kunnen worden. Het is daarom zinloos om je nuttige tijd aan demonstraties te gaan besteden voor een moordenaar ddb, ndp is alleen bezig is met zijn enige eigen belang om niet in de gevangenis wil terecht komen en met de demonstraties chaos wil scheppen.

  Surinamers kijk vooruit en bereid u voor op de US-dollars en wat u gaat doen, nl ondernemen. Waar bent u goed in. Ga het op papier zetten en uitwerken en kijken waar u uw onderneming gaat opzetten.

  Kijkt u naar uw eigen belang en niet naar die van de crimineel ddb of zijn criminele organisatie de ndp. Het gaat u echt niets opleveren. Wat heeft ddb, ndp u sinds 25 Februari 1980 opgeleverd? Zie hoe het land erbij ligt, skeer, alles duur en heel grote armoede en grote ellende. Zie hoe zijn leven eruit ziet.

  Wees verstandig en kijkt u naar de toekomst van uw kinderen en van u zelf. Er komen grote mogelijkheden aan, alleen u moet u daar zelf op voorbereiden. Waar bent u goed in? Ga een plan daarvoor maken en als die US-dollars er zijn, gaat u dat voor uw onderneming krijgen om uw onderneming op te zetten.

  Succes toegewenst en weer verstandig.


  gemodereerd
 33. D-day van ddb is niet ver meer. Hij gaat naar SB.
  Geen enkele organic movement of paarse aanhanger gaat dat tegen kunnen houden.

  Als de rechter vd Krijgsraad het vonnis 20 -jaar slast wordt hij zo in een dievenbusje geboeid naar speciaal daarvoor ingerchte afdeling van SB gebracht.

  Hij moet in SB uit kijken voor op de vlucht te zijn neergeschoten. Weet nu het nog wie dat zei in 1982 ? of aan het touwtje van zijn zwembroek opgehangen?

  Zijn dagen zijn geteld, het af tellen is begonnen.

  Hij gaat de bak in.


  gemodereerd
 34. Wat een stelletje losers allemaal, als of wij met ons gezond “boeren” verstand niet door hadden dat die vermeende movement vanaf dag één (1) al niet de intentie had deze regering weg te willen sturen.
  Ze stelden absurde eisen en wilden vanaf dag 1 nooit in dialoog met de regering.
  Whahaha, laat me niet lachen, ik durf zelf te stellen dat een groot deel van ze criminele vrienden zijn van de grootste wannabee politieke schaker, drugsdealer, en moordenaar in het land.
  Volk van Suriname, als de vos haar passie preekt, boer pas op je ganzen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES