In Nederland officieel sprake van een hittegolf

8
zon

In Suriname zijn we temperaturen van 30°C gewend, maar als dat langere tijd in Nederland het geval is dan spreekt men over een hittegolf. Vandaag is het in Nederland de vijfde zomerse dag met een maximumtemperatuur van 25 graden en meer.

Indien er sprake is van een serie van minstens 5 zomerse dagen (+25°C), waarvan er zeker 3 tropisch zijn (+30°C), is er voldaan aan de voorwaarden van een officiële hittegolf.

Het is de eerste officiële hittegolf in twee jaar. In het hele land worden evenementen afgelast of aangepast vanwege de droogte en de hitte. Zo zijn een vuurwerkshow en een halve marathon afgelast.

Morgen wordt het opnieuw ruim 30 graden in De Bilt. Na het weekend wordt het minder warm en stijgt de kans op enkele regen- en onweersbuien.

De hittegolf eindigt pas bij een maximumtemperatuur lager dan 25 graden.

Drie veelgestelde vragen over hittegolven:


8 REACTIES

 1. Goed voor de blanke huid toch?
  Sowieso is er een omvollkingstheorie. Dan hoeft dat misschien niet wanneer de blanken een tintje krijgen door de zon.
  gemodereerd

 2. Ik ben in suriname geboren, het maakt dan niet uit waar je op de wereld woont ik heb er niet echt last van! Ik ga als blanken niet halfnaakt erbij lopen! Hier in nederland sluiten zelfs overheids kantoren al een paar dagen, maar mij emotie, huid en eetgewoonten is surinaams enz . In dubai en omgeving veel heter, ook in india hoe houden mensen daar uit vraag ik me af. Zolang ik geen brandwonden krijg van de hitte vind ik o.k. De zon doet zijn werk!
  gemodereerd

 3. Eind 70er jaren van de vorige eeuw voorspelden de geograven op de VU dat vooral de tropische landen last zouden ondervinden van global warming. De landen in de gematigde zone en de subpool gebieden zoals Nederland en Rusland zouden, in hun optiek er juist op vooruit gaan. 2 of 3⁰ C temperatuurstijging zou een veel aangenamer klimaat opleveren voor Nederland en Siberië zou van een toendraklimaat veranderen in een aangenamer klimaat, waar landbouw op grote schaal mogelijk zou worden. Het ziet er naar uit dat die Bakras zich te snel verheugd hebben; hun klimaat en dat van Siberië worden er niet aangenamer op en gelukkig voor Suriname lijkt de extra opwarming nog wel.mee te vallen. Ik heb tenminste niet de indruk dat de klimaatsverandering in Suriname zo merkbaar en onaangenaam.is als in Nederland en Siberië ( denk maar aan de enorme droogte en verwoestende bosbranden).
  gemodereerd

 4. allen die ex Surinamers klagen daar he sandra , en brandwonden van welke hitte , als je lang in de zon bent verbrand je huid maar alleen de oppervlakte huid en dat zal zeker pijn doen , brandwonden krijg je dat je met vuur in aanraking komt en die hitte van het vuur doordringt in alle lagen van je huid en je huid is dan geen huid meer , kijk maar eens op de site van het brandwondencentrum
  weet jij wie Pa Sem is , deze man heeft tijdens de bijlmerramp , kinderen gered uit de vlammenzee , en Pa Sem is overleden omdat zijn huid op verschillende plekken gewoon weg was , triest van woorden
  gemodereerd

 5. @wat ik had geen vliegtuig laten vallen daar dat waren jij en de blanke ratten waar holland vol mee zit en waar, je dol op bent vuile verkrachters en racisten in hart en nieren netals zoals jij strontzak @wat ik mag mij mening niet opschrijven in holland worden vuile racisten dol en maken mij dood terwijl jij rat in suriname zit te haten !
  gemodereerd

 6. Overheidsgebouwen, supermarkten, warenhuizen ziekenhuizen, enz., hebben niet alleen verwarming voor in de winter, maar ook aircodiscioning voor de warmte. Hierdoor zullen werknemers, klanten van ondernemingen geen last hebben als zij die bezoeken voor hun zaken of boodschappen.

  Het zijn meestal huishoudingen waar vaak
  geen aircodiscioning is, bejaardehuizen die kast hebben van tropische hitte, vooral
  nu met de extta droogte in Europa.

  Oplossingen voor mensen binnen in huis:
  – gordijnen dichthouden tegen de zon,
  – mensen moeten per dag 2 liter water drinken,
  – niet te veel lichamelijke inspanningen leveren.
  – voeten in een tijl met water zetten,
  – met een natte washandje je lichaam vegen.

  Buiten in de open lucht:
  – een pet, hoed, hoofdbedeksel op het hoofd dragen tegen de zon n
  – onder een boom in de schaduw zitten,
  – water drinken,
  – niet te veel lichamelijke inspanning leveren.
  gemodereerd

 7. @Sandra, tijd voor je pillen achterlijk wijf.

  Het is wel een ander soort warmte, luchtvochtigheid, luchtdruk, gevoelstemperatuur enz.
  Bovendien is in Nederland in de grote steden heel veel hoogbouw, waardoor de warmte blijft hangen.
  Tevens zijn de woningen (te) goed geïsoleerd waardoor ook in huis de warmte blijft hangen.

  Zo lachwekkend…
  Surinamers hier in Nederland kunnen juist helemaal niet tegen de hitte hier als het in Nederland 30+ graden is.
  Klagen steen en been.

  Enne voor al die racisten hier.
  Hollanders moeten wel 8 uur per dag werken, 5 dagen per week of het nu -15 onder nul is of 35 graden in de schaduw. Met als bonus een gemiddelde rijstijd van 2 uur per dag!
  En er wordt gewerkt in hetzelfde tempo en alles met dezelfde kwaliteit!

  Dat is wat anders dan een klusje doen van 1 uurtje en de rest van de dag met je dikke reet in je hangmat kruipen en tukkie doen.

  Surinamers slapen/luieren meer dan dat ze werken! Vandaar dat ze stilstaan in ontwikkeling.
  Als het regent gaan ze niet naar school of naar hun werk, worden de haartjes nat!

  Stellete watjes.

  Hollanders zitten over de gehele wereld verspreid, van Noorpool tot Zuidpool en van de Tropen tot de woestijn.

  Ze kunnen overal tegen en gaan door zonder te janken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.