donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWisselkoersen weer aan het stijgen na daling enkele dagen

Wisselkoersen weer aan het stijgen na daling enkele dagen

-

Does Travel

De wisselkoersen in Suriname zijn na een daling enkele dagen, momenteel weer aan het stijgen. Er was een daling van meer dan SRD 2 te merken, maar die was echter voor korte duur.

Bij de cambio’s wordt de US-dollar en euro vandaag tussen de SRD 24.30 en 24.40 opgekocht en tussen de SRD 24.60 en 24.75 verkocht.

De autoriteiten hebben geen duidelijk antwoord op de stijging van wisselkoersen, ondanks De Centrale Bank van Suriname (CBvS) haar toezichtsbeleid in de vreemdevalutasfeer heeft aangescherpt.

In dit artikel schetst de CBvS het beleidsraamwerk waarbinnen het wisselkoersbeleid wordt uitgevoerd en belicht zij tevens kort de recente macro-economische omstandigheden en de beleidsmaatregelen die zijn getroffen en nodig zijn om de rust te doen wederkeren op het wisselkoersenfront.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

18 REACTIES
  1. Had je iets anders kunnen verwachten. Een lo bla bla, maar het stelt allemaal geen ene reet voor. Er moet toch wel iemand zijn die ze daar bij de centrale bank kan helpen. misschien een commissie of vraag de VES, die me meer doen denken aan een Fez. 😒😒😒😁😁💀


    gemodereerd
  2. Wij hebben in Suriname dus te maken met ‘pur bruku wér bruku’ wìsselkoersen. Je wordt gewoon blij gemaakt met een.dode ‘gotro motjo’.


    gemodereerd
  3. Maar als gij aalmoes doet, zo laat uw linkerhand niet weten wat uw rechter doet,
    Dat is, doe het op het allerheimelijkste, zonder roem daardoor te zoeken.


    gemodereerd
  4. Let op wat er straks staat te gebeuren als tegen eind augustus / medio september de vakantiedrukte voorbij is en de diaspora bij bosjes het land verlaten.
    Ik voorzie tegen eind september / begin oktober een koers van minimaal SRD 30,– voor de US-dollar en de EUR.


    gemodereerd
  5. Dat ding is een moneymaking business. En ook hoe de banken geen geld van de cambio’s accepteren terwijl de Cambio een legale vergunning heeft.

    De bank heeft een limiet op de aankoop van USD’s en stelt allerlei eisen en vragen om valuta op te kopen. Wie snel valuta nodig heeft, en dat is niet alleen de kleine man, gaat naar de Cambio. Zo simpel is het.

    Bouta kon de koers met geen mogelijkheid omlaag krijgen dan denken mensen dat deze regering dat wel kan. Droom lekker verder.

    De importeurs hebben keiharde valuta nodig om al die leuke en gezellige importproducten op de schappen te kunnen zetten. Anders is je supermarkt LEEG!


    gemodereerd
  6. Koers kan nog verder stijgen. De regering kan helemaal niet ingrijpen want Suriname ligt aan het IMF-infuus.


    gemodereerd
  7. De CvBS heeft de situatie niet volledig begrepen en heeft geen voldoende maatregelen kunnen nemen. Een nieuwe bestuur nodig.


    gemodereerd
  8. De valutawet was het beste hiervoor.
    De deviezen die Su krijgt zet Chan in speciaal fonds. Waar moet centrale bank geld vandaan halen?? Het volk al uitgemolken. A sarie.


    gemodereerd
  9. De daling van de wisselkoers voltrok zich na het gesprek van Leandro met de cambio houders.Maar de cambio kan je niet op hun woord vertrouwen.Zij willen grote omzetten draaien en beconcurreren elkaar.De cambiohouders willen hun marktaandeel behouden en uitbreiden en gaan de concurrentie niet uit de weg.Ze bieden meer voor één Euro of US dollar om klanten naar zich toe te trekken


    gemodereerd
  10. de schuld van roemer van de cbvs , deze gast is ook een rotte appel , verwijderen met een druk op de knop


    gemodereerd
  11. morgen de 13 tiende gaat organic movement nog maar voor een ding en dat is, , , , Santokhi moet weg, , , , , ,dus niet de regering , nou stelletje paarse nietsnutters wie willen jullie dan als president , geef namen klojo’s of weten jullie het zelf nog niet wie dan deze regering moet leiden , want een ndp-er kan niet , of gaan jullie soms een coup plegen met de wapens die ddp jullie afgod heeft gestolen bij kps en defensie


    gemodereerd
  12. Deze regering doet niets op dit moment om meer deviezen te genereren. Met een broodjeszaak ga je geen deviezen genereren. Met familie en vrienden te accommoderen ga je geen deviezen genereren. Het is makkelijk om de centrale bank steeds de schuld te geven, terwijl de hele regering onder leiding van Chan in diepe slaap is. Wat heeft de huidige regering gedaan om de productie te stimuleren en te verhogen. Wat hebben die honderden commissies van Chan tot nu toe opgeleverd.


    gemodereerd
  13. “De importeurs hebben keiharde valuta nodig om al die leuke en gezellige importproducten op de schappen te kunnen zetten. Anders is je supermarkt LEEG!”

    Algemene opmerking!
    Koop ze dan niet!
    Het is in mijn optiek geen rocket science, maar simpelweg empathie tonen voor je medeburgers die het wat minder hebben.

    Zal helaas niet gebeuren, want dat ‘strei libie’ ding zit diep in de genen. Zogenaamd genieten van allerlei ‘late hale’ troep. Hoe voelt dat!

    Dure spullen blijven in Nederland liggen totdat de houdbaarheidsdatum dreigt te vervallen. Dan moeten ze wel en toch maken ze winst.

    In de hitte eten we anders, geen zware kost en nooit softdrinks. Ik begrijp niet hoe mensen kilo’s vlees kunnen binnenwerken zonder te stikken.

    Hoe was het vroeger, wat at men toen suri nog een ongerept gebied was.

    Wanneer dringt het nou eindelijk eens een keer door dat jullie doen aan zware zelfvernietiging.


    gemodereerd
  14. Mensen hebben heel makkelijk lullen in Nederland waar er wel adequate prijscontrole is op de producten.

    De minister van LVV heeft zelf bij TBN prime alert gewoon gezegd dat de Surinaamse groente en fruit zo duur is omdat veel gaat richting Frans-Guyana. En daardoor liggen de prijzen in Suriname op het niveau als die van Frans-Guyana. Wat voor kolder is dat.
    Voor gas en olie gebruikt men de smoes dat de smokkel tegengewerkt moet worden, daarom dat ze de prijzen verhogen.

    Maar ja, vanuit je stoel in Holland onzin lullen is lekker makkelijk. Want je woont toch niet hier…


    gemodereerd
  15. De minister van Handel en Industrie loopt dood mooi te zeggen dat als die Chinees doet aan prijsopdrijving dat men daar niet moet kopen!?!?

    Weer een kolder van jewelste.

    Producten die niet worden geïmporteerd daarvoor moet men zelfs de jackpot betalen. Manja, kost per stuk 50 srd. Een mandarijn betaal je per stuk 50 srd voor. Omgerekend is dat meer dan 2 USD!!!
    Ga zelf planten!?!? Voordat je kan oogsten ben je weer 5 jaren verder…

    Wat de hel doen ze daar bij LVV en Handel & Industrie…
    En dan willen ze in 2023 de BTW invoeren. Dat wordt gewoon een administratieve RAMP!


    gemodereerd
  16. Correctie!
    Moet zijn Luie strandstoel.
    Ben je boos, jonge pluk een roos yere.

    Waarom verkopen die landbouwers hun tajawirie, klaroen, amsooi, bitawirie, antroewa en madam Jeannette aan het buitenland?
    Omdat jullie alleen paprika, spruitjes en kfc lusten.

    Ik woon er niet, maar ik leef met jullie mee hoor, daarom eten we alleen maar groene groenten. Héérlijk!


    gemodereerd
  17. Men heeft het zo vaak over de eigen productie stimuleren, voor zover er productie is.

    Een liter fles geïmporteerde zonnebloemolie kost tussen de 70 en 90 srd
    Een liter fles geïmporteerde soyaolie kost tussen de 60 en 80 srd

    Een liter kokosolie gemaakt in Suriname en niet geïmporteerd begint vanaf 150 srd…


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES