dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSecurity medewerker die op ex-collega schoot in vrijheid gesteld

Security medewerker die op ex-collega schoot in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

De 28-jarige security medewerker Yamil Ij. is woensdag door de rechter-commissaris (rc) op verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld. Hij werd donderdag 4 augustus in verzekering gesteld, nadat hij op een ex-collega schoot. Yamil wordt verdacht van mishandeling en illegaal vuurwapenbezit.

De verdachte is operations manager bij een security bedrijf in Suriname en in die hoedanigheid ook wapenverstrekker. Dit houdt in dat hij wapens verstrekt aan de guards op de verschillende posten.

Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer een ex-security medewerker van hetzelfde bedrijf is. Hij zou op twee momenten vuurwapens hebben gestolen op posten van het bedrijf. Yamil had persoonlijk aangifte gedaan vanwege de diefstallen. Omdat het slachtoffer zich schuil hield, kon de Surinaamse politie hem niet opsporen.

Volgens de raadsvrouw zou haar cliënt een afspraak hebben gemaakt dat indien één van de guards het slachtoffer tevens verdachte zou tegenkomen, er terstond contact moest worden opgenomen met het Regio Bijstandsteam (RBT).

Op donderdag 4 augustus zou Yamil een wapen verstrekken aan een post aan de Jaggernath Lachmonstraat, toen hij enkele personen zag zitten op het terrein waar het slachtoffer woonachtig zou zijn, of althans waar hij zich vaker ophield. De man keerde zijn voertuig om te kijken of het inderdaad om het latere slachtoffer ging zodat hij de politie kon verwittigen.

Opeens zag hij zijn ex-collega dreigend op hem afkomen, met een vuurwapen in zijn broek. Yamil schoot een waarschuwingsschot in de lucht teneinde het slachtoffer op afstand te houden. Toen zulks geen effect had schoot de security medewerker hem in zijn been, waarbij het slachtoffer een schampschot opliep.

Het slachtoffer is intussen ook in verzekering gesteld voor diefstal van de vuurwapens en illegaal vuurwapenbezit zegt de advocaat aan de redactie van Waterkant.Net.

Volgens Nibte heeft haar cliënt zich verdedigd tegen de ogenblikkelijke wederrechtelijk aanranding door het slachtoffer. Het vuurwapen waarmee het slachtoffer haar cliënt bedreigd heeft is ook ter plaatse door de politie aangetroffen en in beslag genomen. Zij diende op basis van al deze feiten en omstandigheden een verzoek tot invrijheidstelling, gebaseerd op artikel 54A, in bij de rechter-commissaris.

De raadsvrouw verzocht de rc om de vrijheidsbeneming van haar cliënt te willen op heffen. Yamil heeft volgens zijn advocaat uit noodweer gehandeld. Het Surinaamse Openbaar Ministerie stelde de schutter in vrijheid voordat de rechter-commissaris het verzoek in behandeling zou nemen. Yamil mocht eergisteren weer naar huis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Kinderen en Apen, nooit een wapen verstrekken!
  Die Mw: M. Mr: Nibte toch, ze krijgt maar iederéén
  vrij, DDB wordt en zal nooit, veroordeeld worden!
  Maar voor de zekerheid zou DDB, haar maar als
  raadsvrouw nemen! En weg met boeboelas Khanhai.
  Goed zo Mw: M.Nibte, uw kennis en charme werpt
  vruchten af, en ze vallen als katzwijm voor uw
  voeten neer!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Als Yamil het vuurwapen waarmee hij, als verstrekker van vuurwapens aan medewerkers van een security bedrijf, llegaal in zijn bezit had, dan is er iets heel erg mis met het verstrekken van vergunningen aan security bedrijven in Suriname. Medewerkers van deze bedrijven mogen wapens dragen, maar wanneer ze die wapens bij zich hebben en eventueel gebruiken, ze illegaal gehandeld hebben. Wie heeft zo iets moois bedacht?


  gemodereerd
 3. Maar wat is dat gedoe van deze Nibte eigenlijk???? Iedereen krijgt ze op vrije voeten. Weet je hoeveel zwervers, irritante daklozen, junks en bedelaars er nu over straat zijn, vooral in de binnenstad? En criminelen of criminelen in wording, lopen vrij rond dank zij Nibte?! Su is letterlijk al naar de kloten!!


  gemodereerd
 4. Het is zelfverdediging. Als je bedreigd wordt is jouw leven in gevaar. (Hij komt op je af en had een pistool). Een waarschuwing schot stopte hem niet. Zo om je leven te redden mag je gericht schieten. Security regel nummer 1.


  gemodereerd
 5. Su uma , klopt deze nibte heeft meer macht dan alle rechters bij elkaar hier , want zij is de paarste van de paarsen en die paarse rechters zijn bang voor die paarse madam , zij hoeft geen advocaat te zijn van ddb , want die paarse rechter zullen straks ddb vrij spreken , en die zwerver kanhaai heeft dan een date met nibte , dus Su uma Suriname is naar de kloten, en deze regering kan ook naar de kloten gaan want zij vinden het best , zij durven niet in te grijpen , madam nibte heeft ze ook onder schot


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES