zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKPS waarschuwt voor nepagenten die 's nachts woning willen doorzoeken

KPS waarschuwt voor nepagenten die ’s nachts woning willen doorzoeken

-

Does Travel - naar Suriname

De politie waarschuwt de Surinaamse samenleving voor personen die zich voordoen als politiefunctionarissen en wensen over te gaan tot een onderzoek in de woning. Dit zou zich met name afspelen in de nachtelijke uren in Paramaribo en Wanica.

Deze informatie is verkregen vanuit de samenleving zegt politie inspecteur Milton Bisschop, woordvoerder van het Korps Politie Suriname. Hij egt dat de wetgeving duidelijk is namelijk dat politiefunctionarissen die in burger gekleed zijn en een vordering tegen personen richten, zich moeten legitimeren.

“Ook de naam van desbetreffende functionaris kan worden gevraagd. Bij een onderzoek in een woning dient ook een hulpofficier van justitie aanwezig te zijn of dienen politiefunctionarissen een schriftelijke last bij zich te hebben”, aldus Bisschop.

Bij argwaan moet er terstond worden gebeld naar 115 of het dichtstbijzijnde politiebureau .

opening
Fernandes Express
BODO Party

8 REACTIES
 1. Mag ik bij argwaan een wapen gebruiken om een nep agent, die.zich niet kan/wil legitimeren, te lijf te gaan?


  gemodereerd
 2. dit zijn zeker de rotte appels van kps , en als ze ’s nachts komen en zich niet kunnen legitimeren , pief paf poef , noodweer toch


  gemodereerd
 3. Het is bekend dat er heel veel criminelen in het politie korps zitten. In 2020 is getracht om personen die niet aan de vereiste vooropleiding voldeden en personen met een strafblad van de geselecteerde lijst te verwijderen. Belfort heeft zich fel verzet hiertegen en de ABOP heeft toen geëist van Santokhi dat de rekruten niet van de lijst mochten worden afgevoerd. Het verbaasd mij daarom niet om bijna elke week in de krant te lezen dat de politie negatief in het nieuws komt.


  gemodereerd
 4. Ja, in troebel water is het goed vissen vangen. Suriname is momenteel een groot meer vol troebel water.
  Het vervelende is dat mensen in feite worden overvallen of verrast en in eerste instantie niet weten wat ze moeten doen. Pas achteraf komen ze tot het inzicht dat ze anders hadden moeten handelen. Ook ik heb me en paar keer laten verrassen. gelukkig ging het niet om geldkwesties.


  gemodereerd
 5. Henkes
  Indien hij zonder bewijs en toestemming je huis in wilt mag je trachten heb tegen te houden. Hoe staat niet aangegeven in de wet


  gemodereerd
 6. Ja of echte agenten. Laat geen agenten, ik denk meestal echt, binnen zonder even naar het politiebureau te hebben gebeld zeker niet bij nacht. In een auto geef vol gas en rijdt door naar een politiebureau. De politie in Suriname bestaat voor een groot deel uit geboefte en berooft je in een seconde, of plegen verzekeringsfraude door een diefstal op hun huis te simuleren.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES