Automobilist biedt hulp om auto te starten maar wordt beroofd van voertuig

6
De gestolen auto

Een automobilist in Suriname, is maandagavond beroofd van zijn Toyota RunX. Dit gebeurde in de buurt van Blauwgrond en Geyersvlijt, toen hij een gestrande bestuurder wilde helpen zijn auto te starten.

Volgens het slachtoffer reed hij en werd hij op een bepaald moment gestopt door een man die naast een stilstaande wagen stond. De man vertelde de automobilist dat hij een lege accu had en vroeg om te helpen om de wagen met startkabels te ‘boosteren’.

De automobilist stapte nietsvermoedend uit zijn voertuig om de motorkap te openen, maar werd daarbij aangevallen door vier tot vijf mannen. Naar zijn zeggen kreeg hij een vuist op zijn neus en kwam hij op de grond terecht. De mannen gingen er vervolgens met de auto ervandoor.

Volgens het slachtoffer is de hulpzoeker in de stilstaande wagen gestapt en reed hij achter de mannen aan.

Er is aangifte van de autodiefstal bij de politie van Geyersvlijt gedaan. De wagen met kenteken 56-80 ZP is nog niet teruggevonden. Het onderzoek duurt voort.

Deze methode is bekend bij de Surinaamse politie. Die waarschuwde de samenleving vorige maand voor rovers die op listige wijze weggebruikers proberen te laten stoppen, om hen vervolgens te beroven.


6 REACTIES

 1. haha, als iemand je in suriname om hulp vraagt of je hulp aanbiet, zo snel mogelijk wegwezen
  zelf dan kunnen ze je nog volgen. wat een land, wat een inwoners.
  gemodereerd

 2. Op deze manier verziekt dit tuig de hele samenleving; wanneer iemand een keer echt hulp nodig heeft, krijgt hij die hulp niet omdat men bang is beroofd te worden.
  gemodereerd

 3. beetje verwarrend bericht. Was de hulpzoekende man ook deel uit van de bende rovers?

  erg..idd mensen geen hulp meer bieden op staat…gewoon gas geven. Jammer voor degene die echt hulp nodig hebben. Ik denk dat er daarom meer politie posten moeten komen….wanneer je hulp nodig heb, sluit je auto goed af en loop naar het politie station.
  een tip: laten we met zn allen zoveel mogelijk een dash cam in de auto plaatsen…en als het kan, camera beveiliging bij je huis waarbij ook de straat goed in beeld gebracht wordt.
  gemodereerd

 4. Ik ben altijd radicaal geweest, en mijn vrienden weten dat.
  Zulke M##ng opsporen, en zonder pardon standrechtelijk
  tot de grond gelijk maken. Gevangenis, no way man: sommigen
  zijn recidivisten, je blijft aan de gang man!

  @ Henkes
  Té todo bit yu, té yu sie wan worong: yu fréde!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Cornelis zou kunnen maar dan wel paarse chinezen

  moen wij de gewone Surinamers kunnen dat niet kopen , we komen nauwelijks rond , maar ons zie je niet op straat als het donker is
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.