1 miljoen SRD voor gouden tip na diefstal enorme hoeveelheid padie in Nickerie

12

De georganiseerde misdaad heeft in de afgelopen periode een enorme hoeveelheid padie gestolen uit de loodsen van NV Rijst Explotatie Maatschappij (REM) in Nickerie.

Directeur Maureen Habieb zegt aan Waterkant dat in het belang van het onderzoek vooralsnog niet kan worden prijsgegeven om hoeveel ton padie het exact gaat. “De buit is enorm. Het is een ongekende diefstal in de rijstonderneming van Suriname”.

Habieb deelt mee dat gezien de omvang de buit, het bedrijf een beloning van maximaal 1 miljoen SRD heeft uitgeloofd voor de gouden tip die naar de criminelen of de gestolen padie of de waarde ervan leidt.

Informatie kan worden doorgespeeld aan het Command Center op 115 of het bedrijf op de mobielenummers 8109312 en 8949130.

12 REACTIES

 1. Dus er zijn geen camera beelden??? Zoveel padie sjouw je niet op je rug of in een tas weg…..dies na truck gewijs….
  Ik weet niet of ik dit moet geloven hoor….beetje raar verhaal……straks ga je dan ook horen dat dieven hele gebouwen wegdragen….
  Misschien denk ik niet goed hoor hut this was really blows my mind
  gemodereerd

 2. Lijkt mij dat er in de buurt wel mensen met een camera zijn waarop dit transport zichbaar is. Het gaat immers niet om een Isuzu pick up!
  gemodereerd

 3. Twee mogelijkheden: de dieven zullen hun buik volvreten if wordt het gestolen waar als voedselpakket uitgedeeld aan het pienarende volk.
  gemodereerd

 4. Petje af voor deze dieven; hoe kregen ze het voor elkaar om onopgemerkt een paar ton aan padi te stelen? Surinaamse dieven, met name de soort die in de regering zit, stelen vaker, maar meestal weten we meteen dat ze Bouta. Brampie, Bosje of Boefie heten. In dit geval zijn de dieven echter zo professioneel te werk gegaan, dat de benadeelde geen flauw idee heeft wie er met haar padie vandoor gegaan is.
  gemodereerd

 5. Voor het eerst hoor ik dit, tonnen Padi gestolen en zeker vervoerd per truck en kan alleen met een vracht schip worden vervoerd. Moet beginnen bij de haven. Daar is iets niet pluis.
  gemodereerd

 6. Een vreemde diefstal naar mijn idee. Zoveel paddie moet toch opvallen, wat moet de maffia met zoveel tonnen paddie. Gaan ze coke erin verstoppen en exporteren?

  Ook de beloning is vreemd en behoorlijk hoog en gelijk aan plm. 50 ton rijst als je 1 euro pkg mag rekenen. Hele vreemde zaak.

  Zoveel paddie verkoop je niet zomaar ongemerkt of verstop je niet zomaar in een schuurtje.
  gemodereerd

 7. Denk je dat je srd 1 miljoen gaat krijgen???
  Je gaat niets krijgen.
  Hebben die heren het geld gehad die hebben gewezen waar de hely was van van Embreq
  gemodereerd

 8. De mensen stelen als ratten in dat land. Het zal wel weer een “trouwe” medewerker zijn.
  gemodereerd

 9. als ze 1 miljoen uitloven voor de gouden tip , hoeveel ton aan padie moet dat dan wel niet zijn geweest en dat vervoer je niet met een truc , de politie moet maar eens de directie , alle stafleden , het personeel en de vakbond een goed aan de tand voelen
  gemodereerd

 10. Suriname wordt toch een dievenland. Van laag tot heel hoog wordt er gestolen en van tientallen srds tot miljoenen. Als de bedrijven deze verliezen aan diefstal terug halen van het publiek dan gaan prijzen van diensten en goederen omhoog.
  Quo vadis Suriname?
  gemodereerd

 11. Dit is al eerder gebeurd. Grote hoeveelheden Padi tijdens regering Bouterse gestolen en de zaak is in de doofpot beland. De top van het bedrijf was de boosdoener en volgens mij was de naam Parmessar gevallen. Het krantenbericht ben ik even kwijt maar ik kan het nog altijd opzoeken.
  Ook in dit geval vermoed ik dat de top van het bedrijf de boosdoener is, want zo’n grote hoeveelheid padi kan je niet onopvallend laten verdwijnen.
  Om zo’n grote hoeveelheid te verhuizen zijn er twee manieren mogelijk, te weten: de moderne en de primitieve.
  De moderne manier gebeurt met een zuiginstallatie. Voorwaarde is natuurlijk dat de padi in een grote bak opgeslagen moet zijn. Met een zuiginstallatie zuig je de padi uit de bak naar een schip of vrachtwagens. De zuiginstallatie maakt wel een enorme herrie en de operatie zal dus in de stille uren moeten gebeuren en daar kunnen alleen leidinggevenden voor zorgen.
  De 2e (primitieve) methode heb ik meegemaakt toen ik nog als kleine jongen woonde aan de Henriweg, achter de rijstfabriek Uneda tegenover de Ramgoelamweg waar nu de Fernandes fabriek staat. Dat ging als volgt:
  Er kwamen enorme korjalen aan volgestouwd mat balen padi, die aan de Wanicakreek voor de fabriek werden aangemeerd.
  Er werden een 30 tot 50 stuks zakkendragers ingehuurd en er zat een tallyman voor de deur van de fabriek achter een tafel die streepjes trok achter de naam van degene, die met een baal padi op zijn rug voorbij snelde. Deze dragers vormden een rij en er waren 2 figuren op de boot, die de baal padi op de rug van de drager hielp. Deze klus moest binnen 1 dag of enkele dagen worden afgerond. Het was een mooi gezicht en trok natuurlijk de aandacht ;ik heb me altijd afgevraagd of deze mannen een schoolopleiding hadden genoten want dit werk was niet voor geschoolden. U begrijpt wel dat ik het heb over de aanvoer van padi. Bij het stelen gebeurt natuurlijk het omgekeerde en moet in de late avonduren gebeuren om geen aandacht te trekken.
  Dus, hoe je het draait of keert: er moeten topfiguren bij betrokken zijn om dit te kunnen doen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.