zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVIDEO: Wij moeten onze kindjes beschermen!

VIDEO: Wij moeten onze kindjes beschermen!

-

Does Travel - naar Suriname

Claudia Redan, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, is in bovenstaand interview ingegaan op de huidige ernstige medische situatie betreffende virale buikgriep bij jonge kinderen in Suriname. Inmiddels is bekend geworden dat dit wordt veroorzaakt door het rotavirus.

In Suriname is er op dit moment sprake van een public health emergency. Dit vanwege virale acute gastro-enteritis oftewel buikgriep, een infectie van de maag en de darmen, veroorzaakt door een virus. Met name voor jonge kinderen vormt dit een groot risico.

Op dinsdag 9 augustus is er spoedoverleg geweest tussen de regering, de Nationale Ziekenhuisraad (NZR), kinderartsen, het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG), de PAHO en terzake deskundigen om deze urgente situatie te bespreken.

De Surinaamse overheid heeft onderstaande flyer uitgebracht om de bevolking te informeren over de uitbraak van de virale gastro-enteritis bij kinderen:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Mooie flyer maar ik mis twee zeer cruciale punten.
  1. Wat is het rota virus.
  2. Hoe raak je besmet

  Wel jammer dat er eerst kinderen moesten sterven voordat volksgezondheid wakker wordt.
  Verder, mijn mening, deze mevr Redan moeten ze opdonderen….ze weet al jaren hoe er bij SEH wordt omgaa met patienten…ze weet al jaren dat als je geen stempelkosten kan betalen, je niet wordt behandeld, ze weet al jaren dat mensen uren daar zitten voor ze hulp krijgen…..voor mijn part donderen ze haar op. Ze is niet eens op de voorgrond getreden nadat er kinderen zijn gestorven….ook niet bij het onlangs spraakmakend geval……sorry mevr. Redan…..maat ie kan gwe


  gemodereerd
 2. Een paar weken monitoren ze al dit soort gevallen bij kinderen!!!! Vrouw ga je fucking schamen. Jullie monitoren al een paar weken maar je SEH heeft blijkbaar geen richtlijnen gehad ander waren deze kindjes niet gestorven.
  Ppfffff mevr Redan..ga een keer undercover bij SEH zitten dan mag je afturven hoe veel.mensen niet geholpen worden omdat ze de drempelkosten niet kunnen betalen of hun zorgkaart niet bij zich hebben.
  Al twee weken monitoren jullie maar komen niet mer ik info naar de bevolking toe?????….dit is mosterd na de maaltijd, nu kom je damage control doen!!! Ik hoop dat die ouders het ziekenhuis /min van volksgezondheid voor de rechter dagen…..IK…..zou t niet zo laten..het brengt je kind niet terug maar je zorgt er wel voor dat andere kinderen, en volwassenen WEL die zorg krijgen wanneer ze het nodig hebben


  gemodereerd
 3. Is er dan voor de epidemie, dan er geen vaccin ?
  Zo ja, waarom worden de kinderen, dan niet gevaccineerd ?

  sari tori


  gemodereerd
 4. moen , vieze paarse klojo weet jij hoe dat komt dat de kindjes en alle andere patiënten dood gaan , die paarse verpleegsters van het azp gaan naar de protesten en laten de patiënten zo als ze zijn , gaan deze paarse verpleegsters zaterdag de 13 tiende ook weer voor op lopen bij dat protest van de paarse organic movement en dat gelul van die hellings , jentle , v aerde en die neus aan te horen , maar nu komen ook alle paarse ndp dna leden en zullen paarse stront verkondigen , nou de verpleegsters zullen mee schreeuwen en de kindjes en de overige patiënten moeten uren volhouden totdat die verpleegsters misschien weer terug komen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES