donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie grijpt in na racistische en vernederende uitspraken leerkracht jegens scholier

Politie grijpt in na racistische en vernederende uitspraken leerkracht jegens scholier

-

Does Travel

De politie in Suriname heeft onlangs preventief moeten optreden op een school in Wanica. Een minderjarige liep al geruime tijd met negatieve gedachten, vanwege het feit dat een leerkracht racistische en vernederende uitspraken deed jegens een scholier.

Door kordaat optreden van de politie zijn zaken niet geëscaleerd zegt politie inspecteur Milton Bisschop, woordvoerder van het Korps Politie Suriname. De politie doet een beroep aan alle actoren om een rolmodel te zijn.

Bisschop gaf tevens aan dat de Surinaamse politie zal inspelen als de rechten van het kind wordt geschonden.

“Het komt nogal vaak voor dat kinderen verwaarloosd en of op een onverantwoordelijk manier worden achtergelaten. Met het oog op de veiligheid doet de politie een dringend beroep op ouders en/of verzorgers, om steeds veiligheidskleppen voor hun kinderen in te bouwen”, aldus de woordvoerder van het KPS.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

15 REACTIES
  1. Op grond waarvan deed deze leraar discrimineerde
    uitlatingen ? Op sociale niveau uiterlijk van het kind
    bla bla, is het kind dom etc etc. Naar mijn inziens moet hij gewoon les geven, en verder zijn muil dichthouden!
    En als het mijn kind is, dan zou ik deze klootviool ffe
    onderhanden nemen.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  2. Ja, vanaf de militairen de greep naar de macht deden zijn alle normen en waarden in Suriname overboord gegooid. Zelfs onderwijzers weten niet meer hoe het hoort en ik denk meerderen. Dit is een mooi voorbeeld van oorzaak (militairen) en gevolg (ontspoorde onderwijzer).
    Gedenk: iets wat 50 jaar gekost heeft om op te bouwen , kan je binnen1 dag tot de grond afbreken.


    gemodereerd
  3. Er is veel mis in Suriname, waar westerse koloniale normen, waarden, gewoonten, wetten, enz gelden.

    De personen die voor groepen de leiding moeten geven nemen het ook niet zi nauw met al
    deze regels, die velen van hen ook niet goed kennen en het in Suriname een neks no fout gedrag is.

    Hoe zou het toch zo ver gekomen zijn, voor velen een vraag, voor mij een weet.

    Kennis en geld, opleiding enz spelen hierin ook een rol.

    Voor 25 Februari 1980 kon Suriname met hangen en wurgen zich aan regels houden, was er westerse koloniaal christelijk fatsoen, werd er met twee woorden gegroet naar ouderen, dag meneer/ meester of juffrouw/ mevrouw, dag oom
    jules/ stan, hugo of taante es, vrouw es, Doe de groeten thuis aan je vader/ moeder, ja meneer of mevrouw, ja dokter, nee dokter, nee dominee/ pater. Dag zuster, hoe gaat met u zuster?

    Maar na 25 Februari 1980 en zeker na 8 December 1982, leeg roven van de verdragsmiddelen, drugs doorvoerland was alle respect, regels weg. Wat over bleef was, Neks No Fout, Wie eerst schiet.

    Het stelen en roven is door blijven gaan, chaos en de jongeren doen het na. Zie het gedrag in het verkeer, berovingen, overvallen, schietpartijen. enz.

    Een maatschappij dat helemaal een grote rotzooi us geworden en de hoofdman en figuren om hem heen lopen nog vrij rond. Sommigen worden met oom en taante aangesproken. Waren president of DNA-voorzitter. Wat een bende, Suriname is gewoon een roversnest.


    gemodereerd
  4. Na het bericht gelezen te hebben, weet ik even veel.als toen ik het bericht nog niet gelezen had.
    Wat heeft de leerkeacht precies gezegd of gedaan (de etnische achtergrond van de betrokken personen hoeft niet genoemd te worden, maar we willen toch eeten eat er gezegd is), zou de leerling, als de politie niet ingegrepen had, de lerasr vermoord of een pakslaag gegeven hrbbrn en is de leraar, na de discriminerende uitspraken ontslagen? Een leraar die studenten racistisch beledigd zou in Suriname op staande voet ontslagen moeten worden.


    gemodereerd
  5. De rapportage had duidelijker moeten zijn. Het gewraakte feit is niet tussen de regels te lezen.


    gemodereerd
  6. Hmmm.. bepaalde groepen voelen zich verheven boven anderen. Er worden ook vaak racistische sentimenten aangehaald jegens andere inwoners van het land. De hindustaan is hindustaan gebleven, de creolen, Afrikaan! Elke groep heeft zijn eigen identiteit en dat botst. We pretenderen Surinamers te zijn, maar houden nog teveel vast aan wie onze voorouders waren.

    Politiek is etnisch in Suriname. Op dit moment zijn het overwegend de hindustaan en een beetje de marrons die de dienst uitmaken, met veel bravoure. Chan omringd zich met zijn vertrouwelingen, Brunsie doet hetzelfde. Men blijkt blind en doof voor de ongelijkheid die dit teweeg brengt. Er word ook niets gedaan aan een stukje bewustwording, zodat men mekaar met een andere bril gaat bekijken en accepteren…. dat heeft aandacht nodig. Noso wo kier un srefi, ien a kondre.

    Het buitenland kijkt ernaar en wrijft zichzelf in de handen, die zullen blijven profiteren van de misstanden in het land. De een kotst de oud kolonisator uit, de ander wilt hem omarmen. Wie is hier dom?


    gemodereerd
  7. Lieve mensen eerst mijn reactie op de voor 25 en na 25 februari
    Geschiedenis heeft altijd bestaan en zal altijd zijn om van te leren en beter van te worden we leven niet meer in 1492 ! En opvoeding komt van huis
    En dan komt de gemeenschap!
    En die opmerking van die leerkracht
    die moet zich schamen
    Want ze laat blijken dat ze niet kundig is
    Misschien moet ze weer een opfriscursus volgen
    Liefst weer opnieuw naar school
    Waarschijnlijk werd ze ook zo behandeld in de jongeren jaren
    Geschiedenis herhaalt zich op alle fronten


    gemodereerd
  8. Er is echt veel mis in Suriname, kijk maar op social media hoe er gereageerd word.
    Het is schelden , je wordt op een lelijke manier bejegend, of je wordt uit gemaakt voor wat dan ook. Het is erg jammer. En dat dit zelfs op school gebeurt, verbaasd me niet. School moet een veilige haven zijn voor ieder kind. Men moet denk ik her opgevoed worden lijkt mij.


    gemodereerd
  9. ‘Een minderjarige liep al geruime tijd met negatieve gedachten, vanwege het feit dat een leerkracht racistische en vernederende uitspraken deed jegens een scholier’.

    Als ik directeur van deze school was kreeg de leerkracht op staande voet ontslag!
    Maar in Suriname gaat alles op z’n Surbabwaans….


    gemodereerd
  10. @ Kosensie

    We krijgen in de toekomst een burger oorlog in Su.
    Trouwens jou mening is voor mij heel interessant.
    Zonder iemand voor zijn kanis te stoten, vind ik
    dat je het helemaal goed hebt verwoordt.
    Maar wij zullen nooit 1 natie worden, wij worstelen
    met onze etnische achtergrond. (”Ik niet hoor”)
    Ik ben in Su geboren, en voel ook Surinamer waar ik ben.
    Maar ik pas me wel aan, ik gedrag me gewoon zoals
    ik thuis van mijn ouders heb geleerd!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  11. Rawima: Ik reageer zelden op een onderwep maar deze vind ik wel heftig.
    Ik ben het helemaal eens met opmerking over het gebrek aan enige informatie in dit stuk. Ook ik kan niet ontdekken wat de leerkracht gezegd of gedaan heeft. De informatie houdt op bij de titel. Ik vind dat het onbestaanbaar en daarom ontoelaatbaar is dat een leerkracht zich in welke vorm dan ook racistische, vernederend, discriminerend of anderzijds negatief opsteld, uitlaat of gedraagt tegenover een leerling. Er is dan sprake van machtsmisbruik, in de meest pure en denkbare vorm, tegenover een weerloos kind dat aan zijn of haar zorg is toevertrouwd. Mocht een docent zich zo opstellen of uitlaten dan diskwalificeert betrokkene zich onmiddellijk voor zijn of haar, en in dit geval zelfs een zeer bijzondere, positie. Een kind moet onbevangen, vrij en welkom voelen op school. Het dient zich veilig en beschermd te voelen. Een docent die zich niet zo opstelt en gedraagt heeft daar dan niets van begrepen. Als je je als volwassene én na een de gespecialiseerde opleiding, gebaseerd in de omgang met kinderen, zo opstelt tegenover een kind dan heb je
    als schoolleiding te doen met een persoonlijkheidskwestie. Misschien? helpt het om zo iemand voor geruime tijd naar een heropvoedingskamp te sturen om inzicht in zichzelf en respect voor anderen te krijgen. Zo iemand hoort momenteel dààr niet maar eigenlijk op geen enkel andere kinderschool voor de klas te staan. Het verdient een sterk advies aan beide partijen om zich juridisch goed te laten adviseren alvorens afscheid van elkaar te nemen.

    Kort gezegd, ondanks het ontbreken van nadere informatie, is het feitelijke gebeuren al reden genoeg om die persoon uit het kinderonderwijs te weren en eigenlijk nooit meer toe te laten. In zulke gevallen bestaat er m.i. géén tweede kans. Laat betrokkene maar een baan gaan zoeken, misschien in het volwassenenonderwijs of anderzins onder gelijken waar je gelijk wordt gecorrigeerd of de kans loopt een blauw oog of een pof op je neus te krijgen als je je niet weet te gedragen.


    gemodereerd
  12. In de afhankelijk was toch alles veel en veel beter.
    Men had tenminste enige scholing en respect voor een ander.
    Dievenijzers had men nog nooit van gehoord.

    Ik denk er wel eens aan, hoe zou Suriname er uitzien als ze niet persé onafhankelijk zouden zijn geworden.

    (In feite zijn ze nog steeds niet echt onafhankelijk want ze kunnen hun eigen broek nog steeds niet ophouden. Met de éne lening/gift het gat van de andere vullen, pappen en nathouden is het beleid al vele jaren).

    Wat ook onverklaarbaar is, een lage export van 0,0% en het land zit tot de nok toe vol met bodemschatten en de grond is super vruchtbaar, voor fruit- en landbouw.
    De natuur is prachtig.

    Zou het dan toch echt aan de Surinamers zelf liggen dat er helemaal nergens geen ene reet van terecht komt, alles is/moet kapot en/of wordt niet onderhouden en/of wordt helemaal uitgewoond.

    Waren ze afhankelijk gebleven, dan…
    Ik denk dan inderdaad aan een Dubai versie 2.0 alleen met alle Westerse normen en waarden en rechten voor een ieder, maar ook de bijbehorende verplichtingen.

    Ga eens vragen hoe ze dat doen op de Antillen.
    Kleine flut eilandjes in vergelijking met Suriname, kale onvruchtbare rotsgrond met alleen cactussen, er groeit nagenoeg niks eetbaars, alle eten wordt geïmporteerd en toch is het florerend, dus het kan wel!

    De vele Cruiseschepen meren daar wel graag aan, maar waarom niet in Suriname?

    Suriname is een land vol met potentie, alleen moeten ze de meeste Surinamers vervangen voor mensen die wel hard willen werken.
    Lamzakken en zakkenvullers, daar zijn er al genoeg van in de wereld!


    gemodereerd
  13. @konsenie in nederland is de politiek anders niet ethnische maar het levert geen ene moer op voor de allochtoon alleen kapot werken en belasting betalen en dood gaan voor meer vluchtelingen enz, jullie schrijven veel onzin, als ik in nederland zoiets tegen de politie zou zeggen zouden hun mij direct naar een gekken huis sturen en een spuitje geven.


    gemodereerd
  14. Konsensie:
    In grote lijnen ben ik het volkomen eens met jou. Nederlanders zijn mensen die op lange termijn kunnen denken en de korte termijn denkende Surinamers kunnen geen vuist hiertegen maken.
    Voorbeelden:
    Het etnisch gebeuren en verdeeldheid is vanaf het begin van de immigratie door de Nederlanders ingevoerd.
    Bewijs: Is het jouw niet opgevallen dat bepaalde districten van origine etnisch waren. Nickerie voor de Hindoestanen, Coronie en Para voor de Creolen en Commewijne voor de Javanen. Dit is gebaseerd op de gedachten van Julius Caesar’s verdeel en heers. Ik zie dit als een ingebouwde tijdbom, die ooit kan bossen als de Surinamers het verdommen om als 1 volk te denken.

    Een andere tijdbom is de grenskwestie. Wist u dat Nederland ooit baas was over alle 3 de Guyana’s. Ze werden als eersten door de Fransen uit Frans Guyana gegooid. Nederland behield Suriname en Brits Guyana. In 1800 kregen we het derde Engelse tussenbestuur. Bij de vrede in 1816 moest Engeland de in bezit genomen gebieden teruggeven. Ze gaven Suriname terug maar behielden Guyana. Nederland was zo bang voor de Engelsen en werden dus de echte grenzen van Suriname toen niet bepaald. En nu krijg je een vreemde situatie: een betwist gebied in een gebied dat ooit eens jouw gebied was, Maar ach, geen nood, De Nederlanders dachten: dit is toch een ingebouwde tijdbom voor het geval Suriname ooit onafhankelijk wordt. Zoals je ziet ben ik druk bezig de zaken van nu in Suriname (goed of slecht) historisch te verklaren.

    En met betrekking tot het weglaten van de stoute dingen, die de onderwijzer heeft gedaan. Ik ben ervan uitgegaan dat die dingen dermate ernstig waren dat de redactie uit ethische redenen besloten heeft ze niet te vermelden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES