Borrelende mannen gestoken aan de Waterkant

5
Politie in Suriname

De politie van ressort Centrum kreeg afgelopen nacht melding van een steekpartij achter de bekende eettent Uncle Ray aan de Waterkant in Suriname.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat enkele mannen aldaar bezig waren te borrelen. Op een gegeven moment zijn twee mannen in hun rechter bovenbeen gestoken door een andere man. De dader verliet de plaats voor de komst van de politie.

Hij liet zijn voertuig ter plaatse achter en nam de benen. Beide slachtoffers zijn per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp gebracht voor medische behandeling. Ze verkeren volgens informatie van de politie buiten levensgevaar.

Vanwege het feit dat beide slachtoffers onder invloed van alcohol verkeerden konden zij geen duidelijke verklaringen afleggen omtrent de steekpartij. Het onderzoek duurt voort.


5 REACTIES

 1. Dat er veel mis is in Suriname komt omdat er vele zaken mis zijn in het land, dat eens een wingewest was van Europese landen, waarvan Nederland de aller laatste was.

  Omdat Suriname een wingewest was en de Inheemsen en anderen die er bij kwamen niet als mensen werden behandeld, maar onderdrukt en uitgebuit en niet in werd geïnvesteerd, ze vervreemden van hun cultuur, zeden en gewoonten en deze als heidens en minderwaardig werden beschouwd, heeft ervoor gezorgd dat kolonies er vandaag de dag in de hele wereld als verloren bij staan, nadat de kolonisator hun handen van aftrokken. De nieuwe leiders van deze landen, in Azie, maar vooral in Afrika, Latijnsamerika gingen het zelfde leven leiden als de leiders die het voor het zeggen hadden in de kolonie.

  Men kan deze leiders geen verwijten maken, omdat ze als voorbeeld de dominate westerse cultuur, zeden en gewoonten, het westerse onderwijs, klederdracht, westerse talen, grondwet, Christendom, enz hadden.

  Maar deze halfwas luitjes bakten en bakken er nog steeds niets van, omdat het westen, voormalige moederlanden, nog steeds de toon zetten, kapitaal en kennis hebben en ook de baas zijn van vele instituten waarvan zij de leiders zijn en bepalen wat goed en fout is. Anders gezegd, de slavernij, contractperiode, onderdrukking is voorbij, zogenaamde mensenrechten, vrijheid, gelijkheid, broederschap, love peace and happiness, maar het westen waarvan USA loopt samen met de EU-landen voorop en bepaalt nog steeds wat een goede of foute wereld of leven is.

  Ze buiten nu met andere middelen en systemen nog steeds landen buiten de EU, USA, Canada, Japan en andere landen, zoals China nog steeds uit.

  Suriname een heel kleine samenleven met veel natuurlijke grondstoffen, maar een zeer slecht opgeleide bevolking als het om industrialisatie, technologie, kapitaal en een bevolking dat geen volk is, maar etnisch is, is gewoon de weg kwijt waar naar toe en hoe. Nederland heeft zowel bij de tot stand komen van de onafhankelijkheid op 25 November 1975 en de op 25 Februari 1980 de staatsgreep een vuile rol gespeeld. Nederland wist van de vuile rol die Kolonel Hans Valk had gespeeld of zou doen, maar heeft Suriname, de regering van minister-president Henk Aron niet van op de hoogte gesteld. Deze vraag, moet beantwoord worden, waarom Nederland dat niet heeft willen doen. Dat Henk Aron er niets van bakte stond al binnen enkele jaren na de onafhankelijkheid vast en vanaf kort voor de onafhankelijkheid tot na 25 Februari 1980 verlieten meer dan de helft vd bevolking van Suriname het land om zich in Nederland te vestigen.

  Eddy Bruma van de politieke partij pnr die vond kosten dat het zou kosten Suriname onafhankelijk moest worden vond in henk aron vd nps een trouwe bondgenoot, die zonder dat zaken in Suriname goed waren geregeld, veel zaken niet in place waren dat Suriname voor of uiterlijk op 25 November 1975 onafhankelijk moest worden. Nederland greep deze kans met beide handen aan en gaf Suriname een geld met 3,5 miljard Nederlandse gulden dat in 15 jaar besteed moest worden aan plannen om Suriname zich zelf zou redden. Een kolonie, zelfstandig deel vh Koninkrijk der Nederlanden, dat niet over een eigen buitenlandse zaken en een leger beschikte voor 25 November 1975. Dus van deze zaken ook geen kaas gegeten had.

  Nederland wist precies waar de zwakke schakels waren van Suriname, nl geen productie en export van eigen productieondernemingen, geen kennis, geen valuta/kapitaal, een land dat verdeeld was/is in etniciteiten, maar geen volk is, geen kennis van buitenlandse betrekkingen en het leger, omdat dit altijd in handen van Nederland was.

  Toen ik in Suriname woonde, drong het als leerling vd middelbare school niet door dat het Nederlandse leger in Suriname niet was om Surinamers en het grondgebied van Suriname te beschermen, maar meer om gewoon de uit Europa afkomstige Nederlander te beschermen als er onrusten in Suriname zouden uitbreken. Een schoolvoorbeeld hiervan is toen Guyana het Acaraigebied in de jaren 60 van de vorige eeuw bezet had en Nederland deed alsof haar neus bloedde. Het Nederlandse Leger in Suriname toen was beter getraind en bewapend, betere leiding om deze Guyanezen van Post Tigri binnen de kortse keren met Surinaamse dienstplichtigen in het Nedelandse leger, ea die het grondgebied goed kenden om de Guyanezen te verslaan en het Surinaams grondgebied weer veilig in handen te krijgen. Ze hebben niets gedaan en Suriname was dat Acaraigebied tussen de Acaraigebergte, Corantijnrivier en Coeroenirivier kwijt aan Guyana. Ook bij het tot stand koming vd onafhankelijkheid op 25 November 1975 is voor velen in Suriname onduidelijk of Nederland dit gebied wel of niet aan Suriname heeft overgedragen. Mocht het zo zijn dat dit gebied niet aan Suriname is overgedragen, dan is dit gebied dus niet van Suriname, maar van Guyana. De vraag welk grondgebied heeft Nederland aan Suriname op 25 November 1975 aan Suriname overgedragen. Wat zijn de grenzen van dit gebied. Noorden, Zuiden, Westen en Oosten. Zie ook het Zeegebied en zie ook hoe Guyana nu een heel groot stuk vd zeegrens waar aardolie gevonden is niet duidelijk op 25 November 1975 aan Suriname was overgedragen. Met de oostgrens precies het zelfde,zie hoe de Fransen, Gandarmerie met de goederen van de Marrons op de Marowijnerivier, Lawarivier omgaan. Ook de zeegrens met de Fransen was niet geregeld en hoe is het gesteld met het gebied in het zuiden. Is nu de middenlijn vd Marowiniriver de grens met Frans-Guyana of is het de Litani.

  Hoe kan Nederland op 25 November een grondgebied aan Suriname hebben overgedragen, waarvan de grenzen in het Westen, Oosten, Noorden, Zuiden niet bekend is? Zie dat op alle kaarten op internet het Acaraigebied als Guyanees grondgebied wordt weergegeven. Alle Surinaame presidenten/Minsiter-Presidenten vanaf henk aron, gouverneus ferrier, bruma, dictator militair bouterse, tot nu toe zwijgen er over. Ook Nederland houdt haar mond stijf dicht.

  Als ik een product koopt, moet duidelijk zijn wat het is, als het niet voldoet aan wat het moet zijn, mag de klant het product terug brengen naar de verkoper/maker ervan. Op grond hiervan zou Suriname dus gewoon Nederland hierover duidelijkheid moeten vragen over de grenzen van het grondgebied van Suriname.

  Rutte zou best deze vraag kunnen beantwoorden, hij is toch geschiedenisonderwijzer, dus die zal het wel heel goed moeten weten. De Surinaamse journalisten kunnen hem hierover flink aan de tand voelen, ook over de rol van Nederland bij de staatsgreep van 25 Februari 1980. Nederland wist van de rol van kolonel Valk. Waarom heeft Nederland, het ministerie van buitenlandse zaken van Nederland minister president henk aron hier over op tijd geinformeerd. Wat ook raar is, dat juist waar Nederland wist dat Suriname geen leger moest hebben en ze aron over hadden gewaarschuwd, ze ondersteuning gaven om een Surinaamse leger op te zetten, de NAVO-kolonel Hans Valk wel een staatsgreep liet plaats vinden.

  rutte kom geen mooi weer spelen, want jullie zijn schuldig aan heel veel zaken, waardoor Suriname nu zo bij ligt. Nederland moet zich dood schamen. Ook bruma heb ik nooit iets over die hele onafhankelijkheid van Suriname wat over horen zeggen tussen 24 November 1975 en de staatsgreep van 25 Februari 1980 of tot zijn dood. Nooit is iets van hem bekend geworden wat hij van de onafhankelijkheid vond. Voor deze man heb ik ook weinig respect. Ik hoop dat er eens een Surinamers komt die de brumastraat een andere naam gaat geven. Ook het standbeeld van henk aron moet men in de Surinamerivier gooien.
  gemodereerd

 2. Man man, je bent in Su nergens meer veilig man, het is
  een eettent er moeten toch mensen, die dit voorval hebben
  gezien ?? ”Gelukkig niet in het hartstreek gestoken”
  Dader opsporen en in zijn nek prikken met een priem, en
  daarna in het rivier dumpen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. passant jij blijft lullen , wat heeft Nederland er mee te maken dat er aan de waterkant mensen worden gestoken en die hadden een borrel op , in Nederland gebeuren ook zulke dingen , en hier in Suriname ook , dus niets nieuws , wat wel klopt is dat ddb ons land Suriname naar de kloten heeft gebracht
  gemodereerd

 4. @ passant

  Bestaande straat namen, moeten ze eigenlijk handhaven!
  En nieuwe projecten noemen naar ex Politici en beroemde Surinamers. Ma ding mang no habi verstang, soso poeiri
  ding habi na ding édé.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.