woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSayesha Simon eerste winnares Miss Corantijn; ontvangt 1.000 euro van vp

Sayesha Simon eerste winnares Miss Corantijn; ontvangt 1.000 euro van vp

-

Does Travel - naar Suriname

Sayesha Simon is op maandag 8 augustus te Apoera uitgeroepen tot de eerste winnares van de Miss Corantijn. Op de tweede plaats eindigde Alicia de Freitas en Abbygail Ramdayal legde beslag op de derde plaats. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk was ook aanwezig en heeft gezorgd voor een bedrag van 1.000 euro voor de hoofdprijs en 500 euro voor de tweede alsook de derde plaats.

Voor de gemeenschap van Apoera is het de eerste keer dat zo een evenement is georganiseerd. De omvang van de menigte was een waarlijke bevestiging van het enthousiasme en de honger die de gemeenschap heeft naar deze en andere vormen van jeugdactiviteiten.

Aan deze missverkiezing hebben 14 studenten geparticipeerd, waaronder 5 woonachtig in Guyana, in een van de dorpen langs de Corantijnrivier. De Corantijn-missverkiezing bestond uit een schoonheids- en talentenronde, afgesloten met een vragenronde.

De vp had reeds in een eerder stadium zijn ondersteuning verleend aan de organisatie die hij op 26 juli had ontvangen op zijn kabinet. Tijdens die ontmoeting onder leiding van jeugdvertegenwoordigers Nalisha James en Stefano Corlette was het duidelijk dat de staatsman volledig achter de doelstelling van de organisatie stond. Hij was daarom bijzonder tevreden met deze succesvolle dag die de gemeenschap meteen in de feeststemming in verband met de dag der Inheemsen op 9 augustus heeft gebracht.

Met deze activiteit hebben de jeugdvertegenwoordigers een weg gebaand voor meer jeugdactiviteiten op Apoera. Jongeren van Apoera moeten minder snel uit het dorp wegtrekken of vroegtijdig stoppen met de school. Daarom is het de bedoeling dat alvast de Corantijn-Verkiezing jaarlijks terugkeert.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Felicitaties aan Sayesha Simon voot het winnen van de eerste miss Corantijn competitie.

  De minister van sport zaken kan goed werk doen in Apoera door de jeugd bezig te houden. De bakkerij is een uitstekende start om de lokale prductie opgang te brengen.
  Er moet echter meer geinvesteerd worden voordat Apoera op weg is om de Zuid Westelijke hoofdstad te worden.


  gemodereerd
 2. de staatsman staat volledig achter de doelstelling en wat is deze dan? toch niet
  vrouw als lustobject


  gemodereerd
 3. De indianen zijn volgens mij niet bewust van de waarde van hun producten. die ze uit cassave kunnen maken.
  1. Gomma . Cassava gomma is het beste stijfsel ter wereld.
  2. Casripo. wist u dat casripo niet alleen lekker, maar ook een conserveringsmiddel is. Vlees met casripo bereid kan zelfs een jaar goed blijven, mits je het dagelijks 1 keer opkookt. Dat is historisch bewezen. Je hebt dus geen koelkast nodig.
  3. cassavemeel. ik hoef u niet alle doeleinden te illustreren, maar babyvoeding en cassavebrood zijn prachtige voorbeelden. De blauwzuur van de bittere cassave kan zeker voor medische doeleinden worden gebruikt.

  En de werkgelegenheid, die hiermede geschapen wordt moet je niet onderschatten.
  Het wordt dus tijd dat wij onze binnenlandbewoners (marrons en Indianen) met andere economische ogen
  gaan aankijken.


  gemodereerd
 4. Laat hij al dat geld dat hij uitdeelt iom stemmen te kopenn de staatskas storten, dan kan het ten goede komen aan de hele gemeenschap. Het is toch aemaal onrechtmatig verkregen .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES