zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePompprijzen na introductie Oli Moni tussen SRD 25 en 30 per liter

Pompprijzen na introductie Oli Moni tussen SRD 25 en 30 per liter

-

Does Travel - naar Suriname

De pompprijzen zullen pas na de introductie van Oli Moni naar een marktconform niveau worden gebracht in Suriname. Dit zal in de loop van september het geval zijn. De marktconforme prijs zal volgens projecties tussen de SRD 25 en 30 per liter bedragen. De huidige pompprijzen blijven vooralsnog dus ongewijzigd. Deze zijn na de recente daling van de internationale olieprijs nog steeds ruim onder de kostprijs, meldt het ministerie van Financiën en Planning.

Het beleid van de regering is om objectsubsidies te vervangen door subjectsubsidies. Hierbij worden prijzen marktconform gemaakt, maar ontvangt men tegelijkertijd een vaste maandelijkse compensatie. De subsidie komt daardoor alleen terecht bij personen die daadwerkelijk recht hierop hebben. Dit is een veel efficiëntere en eerlijkere manier van subsidie.

Met Oli Moni maakt de regering de eerste grote stap richting subjectsubsidie. Op termijn volgen andere sectoren; zoals stroom, kookgas, vervoer et cetera.

Om in aanmerking te komen voor Oli Moni dient men aan bepaalde criteria te voldoen waaronder een inkomensniveau. Binnenkort zal meer detailinformatie met het publiek worden gedeeld.

Bekijk hieronder een persconferentie over de introductie van Oli Moni.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Er komt weer een commissie om zulke zaken te bestuderen.Dit wordt de 550 ste commissie van chan.


  gemodereerd
 2. Dit systeem kan meer voor corruptie zorgen, vooral als het niet over bevoegheid aparaten beschikt. Wie zorg voor een acurate continuiteit bij deze, wie zorg voor een acurate beveiligingssysteem naar de gebruiker toe, wie zorg voor een acurate of zorgvuldige inschrijving,wie zorg voor de controlle bij de distributie, wie ? Hoe heet de instantie die daarmee belast zal worden, is het een NGO of staats aangelegenheid. Zoveel knelpunten die het kan laten mislukken, zijn de autoriteiten daarvan bewust of knapper gezegd,zijn ze wel degelijk geschikt of gepansert voor deze kluts, want ano wang tjing tori dja né. I luv SU 💖


  gemodereerd
 3. Dit gaat voor aanhangers van de vhp en anop zijn. De rest krijgt niets.
  Gewoon een boevenbende. Subsidie weghalen en weer in leven roepen. Stelletje debielen. Met al die commissie’s verspillen we alleen geld. Tjek de weg naar luchthaven zanderij.
  En hoop buitenlanders waren gehaald en hele regering moest startsein geven voor onderhoud weg. Geen moer gedaan


  gemodereerd
 4. Iedere keer dat gezeik over commissies en werkgroepen. Iedereen die een beetje baan heeft zit in een commissie of een werkgroep.

  Beiden zijn bedoeld om de betrokkenheid en zelfstandigheid van de werknemers cq burgers te vergroten. Top-down instructies zijn voor een langere termijn. Bottom-up is bedoeld om snel resultaten te behalen. Lean.

  Werkgroepen komen dagelijks of wekelijks bij elkaar om de resultaten en problemen die ze tegenkomen te bespreken. Samenwerken is key. Agile

  De president is zijn tijd ver vooruit. Daarom snappen die old school professoren er geen hol van. Je bent verplicht om je vakgebied bij te houden anders is je diploma niets meer waard.


  gemodereerd
 5. Santokhi denkt het slim te kunnen spelen met zijn ontelbare commissies en ontelbare werkgroepen. Dit zal uiteindelijk averij tot gevolg hebben en daarmee zakt hij dieper in het moeras.Hij denkt hiermee zijn bevoegdheden van zich af te schuiven en de verantwoordelijkheid bij anderen te leggen.Neem van me aan dat vele van die commissies en werkgroepen worden bemenst door analfabeten en half analfabeten.Uiteindelijk zal er zogenaamd geen geld beschikbaar in om de leden een onkostenvergoeding te geven. De verwarring wordt hiermee alleen maar groter in het land.


  gemodereerd
 6. robg , jij paarse nietsnutter , Santokhi moet nu eens eindelijk een commissie samen stellen die alle ndp-ers onder de loep neemt , robg dan is dat het einde van de ndp en jij en al jou paarse galbakken daar in Nederland zijn dan ongewenste gasten hier
  en wat heeft de pompprijzen hier nou met jullie paarse nietsnutters daar in Nederland te maken , flikker toch op paarse nep dr.


  gemodereerd
 7. oli moni is alleen weg gelegd voor de paarse club de niet werkende klojo’s , de werkende Surinamer komt niet in aanmerking , bouterse heeft toch gedreigd dus de regering wordt met een geweer in de rug gedwongen om zijn paarse club aanhangers alleen die subsidie te geven

  en ddb hoeft helemaal niets te betalen voor brandstof voor al zijn 100 auto’s


  gemodereerd
 8. Oli moni noh? Volgens mij hebben ze de T voor de O vergeten, omdat het, onze beleidsmakers kennende, bijna 100% zeker is dat ze een nieuwe manier bedacht hebben om de consument flink te pakken met olie als glijmiddel.


  gemodereerd
 9. Ik las: “Om in aanmerking te komen voor Oli Moni dient men aan bepaalde criteria te voldoen waaronder een inkomensniveau.”

  DUS… de brede schouders moeten WEER meer last gaan dragen? Je neem al 38% van hun hard werkende salaris (bijna de helft) en nu kom je met deze uitspraak. Lol


  gemodereerd
 10. WAT is 1 van de eerste die een paar van die rotsooi gaat krijgen.
  Zelf een koe weet dat dit corruptie oproept. De oli karta gaan ook verdwijnen zoals het geld van centrale bank en de rijbewijzen.
  Deze regering is de slechtste en grootste rovers.
  Hun xnuit zegt zoveel maar ze doen niets. SUR is nog nooit zo vies en smerig geweest. Zelf NPS doet mee met de roversbende.
  Mensen die naar Su zijn gekomen na covid kunnen zich niet voorstellen dat Su er zo uitziet in 2 jaar tijd.


  gemodereerd
 11. Oli moni kan gegeven worden als een debit card die alleen werkt bij een gaspomp.(pin card).Elke maand wordt de kaart per computer aangevuld.

  Iederdaad moeten er sancties komen voor het verhandelen van de kaarten. Geld boetes en gevangenis straffen opleggen. Anders overmakingen op een prive rekening. Maar dan kan je bier en sigaretten meekopen. De DNA mag het uitvissen hoe de betaling moet plaats vinden.


  gemodereerd
 12. Elke regering, liegt en bedriegt het volk, alleen VENETIAAN deed het goed. Hoop dat er zo iemand weer opkomt voor het volk. De rest zijn gewoon zakken vullers en de armoedzaaiers weten dat niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES