Wisselkoersen met meer dan SRD 1 gedaald

19

De wisselkoersen zijn reeds enkele dagen al aan het dalen in Suriname. Inmiddels is er reeds een daling van meer dan SRD 1 te merken.

Bij de cambio’s wordt de US-dollar vandaag tussen de SRD 23.25 en 23.35 opgekocht en voor SRD 24 verkocht. De euro wordt ook tussen de SRD 23.25 en 23.35 opgekocht en voor SRD 24 verkocht.

De afgelopen weken stegen de wisselkoersen dagelijks in het land. De Centrale Bank van Suriname heeft haar toezichtsbeleid in de vreemdevalutasfeer aangescherpt.

President Santokhi heeft op donderdag 5 augustus ook een onderhoud gehad met diverse stakeholders om de bewegingen op de valutamarkt te bespreken. Een heet hangijzer is dat de subsidie van brandstof een bijzondere impact heeft op de koers. De smokkel van brandstof legt een enorme druk op de koers.


19 REACTIES

 1. Denk je dat de winkels hun prijzen weer omlaag brengen?? Nee want dit is vr even. De koers gaat weer omhoog.
  Dat verhaaltije van benzine smokkel moeten ze asn een idioot vertellen. Zet controleposten en camera’s. Je kan de wegen tellen waar ze moeten rijden om langs te gaan met de benzine. Is geen jerrycan maar grote vaten en plastiek containers. Wat doen de militairen dan??? Moet ik de controleposten zetten???
  gemodereerd

 2. In twee jaar tijd is de koers onder de huidige regering gestegen van 7 naar 24. Het is schandalig dat de regering zich geen raad weet. Door commissies en werkgroepen te benoemen gaat de koers niet dalen. Ali baba en de grondrovers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de export stimuleren. Op dit moment wordt er alleen maar gefeest en vrije dagen aan het volk gegeven om hun zoet te houden.
  gemodereerd

 3. @Debby: Dat jij er helemaal niks van wisselkoersen begrijpt snappen we allemaal hoor, maar als jij vanuit de Bijlmer controleposten wilt plaatsen op alle wegen in Su, vinden wij het prima, laat maar weten wanneer het is ingegaan. Dan geef ik opdracht om het over water te vervoeren en sta je mooi voor aap. Jou volks-plee-sident zou ook Flyovers, een treinverbinding aanleggen en van Suriname een 2e Dubai maken. Wat is daarvan terecht gekomen??
  gemodereerd

 4. Boesskowtoe ik begrijp uw reactie. Maar de vervolgvraag is dan wat deze regering heeft gepresteerd. En nu niet gelijk vingerwijzen.
  gemodereerd

 5. Bouterse voorspelt: “Koers gaat richting SRD 28”. In juli 2016 kon gewezen president Desi Bouterse niet in zijn glazen bol kijken. Maar nu waarschijnlijk wel en voorspelt hij dat de koers richting SRD 28 gaat voor US$ 1. Maar ik denk dat hij zich vergist heeft, kennelijk bedoelt hij dat de VHP koerst richting 28 of meer zetels in 2025.

  Bouterse heeft de koers nooit omlaag kunnen krijgen omdat zijn beleid niet deugde. Hij weet als geen ander dat hij een zeer gebrekkig macro-economisch beleid gevoerd heeft. In juli 2016 zei hij zelf dat de hoge koersen heel zwaar drukten op de samenleving en de koopkracht met meer dan de helft was afgenomen terwijl de kosten van levensonderhoud flink stegen.

  Eind november 2015 zei Bouterse: “we hebben inderdaad veel uitgegeven. De regering kan hooguit kwalijk genomen worden dat de inkomsten niet genoeg in de gaten werden gehouden. U kunt ons daadwerkelijk verwijten dat de inkomsten geen gelijke trend hadden met de inkomsten. Ik had geen glazen bol om te weten dat olie en goud drastisch in prijs zouden dalen”. Hieruit blijkt duidelijk dat de regering-Bouterse geen kaas gegeten had hoe je een land moest besturen.

  De Naschoolse Opvang was het vlaggenschip van de regering-Bouterse (2010-2015), maar is een grote flop geworden vanwege grootschalige corruptie. Melvin Bouva en Ivan Graanoogst weten er alles van waarom de Naschoolse Opvang een grote njang patu was. Niet zomaar zei Bouterse: “Eén van onze droevige zaken is nog steeds onze Naschoolse Opvang welke een briljant project was. We hebben het samen verknald. Zand erover, wij moeten doorgaan”. Zo wil Bouterse corruptie bestrijden!

  De erfenis van slecht bestuur en de gigantische schulden, hangen nu als een strop om de nek van de huidige regering. Bouterse heeft lef om te zeggen dat zijn regering niet de oorzaak is van de armoede? Wie dan? In tien jaar tijd heeft hij armoede en ellende gecreëerd en nu vertelt hij een hoop nonsens, hoe de regering de armoede kan bestrijden.

  In een interview van Financiën Actueel gaf econoom Karel Eckhorst aan dat Suriname in de periode 2009-2012 enorm veel verdiend heeft aan de export van mineralen. In feite meer dan er was geschonken aan ontwikkelingshulp. Maar de besteding van deze gelden is niet zo goed verlopen. Al het verdiende geld is in de periode 2010-2015 verbrast.

  Door de gigantische buitenlandse schulden heeft deze regering weinig ruimte om zaken op te lossen, maar gelukkig heeft de regering nu een deel van de hoge schulden kunnen herschikken. Door deze herschikking heeft de regering nu meer armslag gekregen om de armoede te bestrijden. De oppositie, met name de NDP, blijft het volk manipuleren, ze is niet blij met de successen die deze regering boekt.

  De regering-Bouterse is de grote boosdoener van de armoede en ellende in dit land en nu krijgt de huidige regering een lading kritiek op haar dak. Bouterse moet zijn verontschuldigingen aanbieden aan het volk in plaats van het volk te misleiden. De felle kritiek van de oppositie, vooral de NDP, is bedoeld om het volk te manipuleren, want ze ruiken de dollars van Oil & Gas, ze wil weer bij de honingpot zitten. De onverzadigbare honger naar macht en graaigedrag voert de boventoon bij deze machtswellustelingen.

  Reactie naar aanleiding van de posting van een der forumdeelnemers die behoorlijk knettergek is.
  gemodereerd

 6. @@Eigen+mening! Ik moet je zeggen dat de koers 2 jaren geleden 1:19 was. Ik heb zelf ook gewisseld!! Wordt even wakker en ga niet kakelen als een kip, die net heeft gelegd!!
  Het is ook niet de schuld van deze regering, maar wel misschien jou idool van die paarse kleur!! Als hij nog aan de macht ws, dan zouden sommigen gewoon ratten vreten!!

  Wiep-Ding
  gemodereerd

 7. Nepotisme ?
  Peggy Bouterse vulde vakken in Holland. Onder Bouterse werd zij raadsadviseur van het Kabinet. Van Ommeren, te dik zodat geen stoel voor haar beschikbaar was, werd onder fascist Bouterse een raadsadviseur.
  Vlak voor de overdracht werden 3500 gewone burgers, veelal zwarten die geen onderwijs hadden genoten, tot ambtenaar benoemd. En dan kom jij de huidige regering van nepotisme betichten?
  gemodereerd

 8. Smatje: je doet mij aan het volgende denken:
  Starnieuws 2016:” Per zelfde datum is Winston Wirht aangewezen om de functie van directeur der Belastingen waar te nemen”.
  Deze man had toch een paar miljoentjes achterover gedrukt bij de belastingdienst. Boefdraad was boos. Bouterse heeft Boefdraad tot de orde geroepen en deze zaak is in de doofpot beland.
  Mijn vraag is: Wanneer komt deze zaak op de rol bij de rechter?
  Al deze zaken moeten naar de rechter. Diefstal mag niet lonen als wij bedenken dat een niet politieke figuur, voor het stelen van brood om zijn honger te stillen, in de gevangenis belandt.
  gemodereerd

 9. Wauw dat überhaupt het lef heeft het artikel met zowel bravoure durft te schrijven . 1 SRD. Proficiat president , je beste prestatie tot nu toe
  gemodereerd

 10. Boesskowtoe jij beng ern randdebiel. Je had gewoon je andere naam kunnen houden.
  Olie smokkel is niet in een kleine auto. Ik zie de pick up’s mt de vaten benzine.
  Als je nr de winkels gaat zie je dat de prijzen in de winkels verhoogd zijn. Denk je dat omoe dat terug draait?? Idioot.
  Die agenten en militairen moet je in de gaten houden. Ook die nemen tjoekoe net als regeringsmensen. Smokkel nr frans Guyana, naar Guyana naar binnenland. Valt die olie uit de lucht??
  De servicestationhouders die in vaten verkopen moet je beboeten of vergunning intrekken.
  Chan en zn rovers beroven alleen het volk.
  Deze regering maakt er een potje van. Leeghoofden.
  Cambio is niet om deviezen te verhandelen. Is voor inwisselen naar srd en kleine bedragen. Nu doen ze witwassen.
  gemodereerd

 11. Hoop dat alle mensen in Suriname het kunnen redden met wat ze hebben, velen hebben het moeilijk, mijn vrouw is net een week in Suriname in ons daar die stuurt me foto’s van artikelen met prijs ,het is niet geworden met de regering wissel waar ze op gehoopt hadden, Suriname let op u grondstoffen zoals de olie velden die gaan ze verkwanselen
  gemodereerd

 12. De koers met meer dan SRD 1 te laten dalen is de goedkoopste politieke grap die een mens zich kan indenken.

  Door deze grap denkt … de Leugenaar van Lelydorp …. de komende protestactie van de Organic Movement te dwarsbomen.

  Kon de koersdaling niet eerder ????

  De Leugenaar van Lelyorp zal het volk straks vertellen dat de Olie smokkel een halt toegeroepen is … vandaar de koersdaling.

  Wat nog rest is dat deze man in een leugen stikt …. wat ik van harte niet hoop.
  Hij moet in 2025 meemaken dat zijn Oranje Movement is geworden een Masala Movement.
  gemodereerd

 13. debby , eigen+ mening, mul , adriaanse , smatje , hadron, kijk de paarse kakelclub heeft gisteren zeker de laatste dag van het kwakoe festival bezocht , en het was zeker weer een en al een donkere bedoeling he , maar gek jullie Nederlanders denken dat jullie Surinamers zijn , verdomd rot op en dat de koers hier zo hoog is, is te danken aan die klojo , die massamoordenaar , ja jullie vriend ddb , en hadron jij bent de grootste vingerwijzer he , waar jij naar wijst die moeten wel de vernietiging die aangericht is door jou ddb oplossen , en als jullie een lege portemonnee hebben gaan jullie dan naar ddb en smeken baas we hebben honger
  gemodereerd

 14. @Debbie alias Wendy; Rustig, denk aan je hart!
  Mijn pseudoniem doet mijn commentaar eer aan. Ik heb je weer mooi op de kast weten te jagen en daar geniet heel wtk van! Jou soort maakt een bananenrepubliek van mijn geboorteland. Ik heb het eerder gezegd, je kunt liever een naaicursus gaan volgen. Want dan bespaar je ons die onzin die telkens uitkraait en doe je nog iets nuttigs 🙂
  gemodereerd

 15. Wat een kortzichtigheid hier van sommige figuren. De vorige regering rekende met een veel te lage koers als het ze uitkwam, maar eenmaal bij de cambio’s moest het volk de hoofdprijs betalen. Men is zeker vergeten waarom ze de vorige regering hebben weggestemd.
  Ik blijf het zeggen en niet dat deze huidige regering er echt iets aan kan doen, maar door de chaos, ellende en 4 miljard schuld van de vorige regering Desiré Delano Bouterse en kornuiten, wordt nu wel de rekening aan het volk gepresenteerd.
  gemodereerd

 16. Santokhi heeft een deal gemaakt met Nederland dat de Surineds hun grond/huis in Suriname kwijtraken als ze geen belasting erover betalen in Nederland en in Suriname en dat rijke blanke Nederlanders het vervolgens opkopen onder het mom van investering.
  Wanneer Rutte volgend jaar naar Suriname gaat, wordt deze deal getekend. Zo is mij ter ore gekomen.
  gemodereerd

 17. Wiep-Ding
  8 augustus 2022 Bij 18:38
  @@Eigen+mening! Ik moet je zeggen dat de koers 2 jaren geleden 1:19 was. Ik heb zelf ook gewisseld!! Wordt even wakker en ga niet kakelen als een kip, die net heeft gelegd!!
  Het is ook niet de schuld van deze regering, maar wel misschien jou idool van die paarse kleur!! Als hij nog aan de macht ws, dan zouden sommigen gewoon ratten vreten!!

  Wiep-Ding
  =≈======
  Beste wimpie, jij kraait vaker onzin. Zie onderstaand de eerste devaluatie van de huidige regering gelijk na de verkiezingen. Je lijkt Leandro wel.

  “21 sep. 2020 — Deze koers, die voorheen SRD 7,52 voor 1 USD was, wordt vanaf 22 september 2020 SRD 14,018 (aankoop) en SRD 14,29 (verkoop)”
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.