dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijOrganic Movement roept Surinamers op voor volksprotest op zaterdag 13 augustus

Organic Movement roept Surinamers op voor volksprotest op zaterdag 13 augustus

-

- Advertisement -

Organic Movement zal op zaterdag 13 augustus een volksprotest houden bij Ondrobon omgeving Kwakuplein.

De organisatie roept alle Surinamers van alle districten op om te komen protesteren tegen het beleid van de regering. Er is een landelijke mobilisatie gestart. Alle politieke organisaties, vakbonden, maatschappelijke groeperingen, activisten, belangenorganisaties en het bedrijfsleven zijn onder andere uitgenodigd om deel te nemen aan deze protestactie.

“Organic Movement heeft in de afgelopen dagen aan zelfevaluatie gedaan. Wij hebben alle kritieken en aandachtspunten besproken. Naast veel opbouwende kritiek was de roep vanuit de samenleving om door te gaan met deze zeer rechtvaardige strijd, enorm groot.

- Advertisement -

We hebben een aantal zeer redelijke eisen die uit het volk voortkwamen gesteld aan de regering, en gemerkt dat daar beweging in is. Maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen, want de gevraagde zaken zijn nog niet doorgevoerd. Naar aanleiding van adviezen van deskundigen en kritische oplettende burgers uit de samenleving hebben we besloten om onze strategieën aan te passen.

Daarom zullen wij op zaterdag 13 aug a.s. om 09:00 in de ochtend een Protestmanifestatie organiseren. Organic Movement nodigt hierbij alle politieke organisaties, alle vakbonden, maatschappelijke groeperingen, activisten, belangenorganisaties en het bedrijfsleven op om deel te nemen aan deze nationale protestactie.

Wij zullen van iedere organisatie of groepering een afgevaardigde het podium bieden om namens hun achterban de specifieke noden en problemen kenbaar te maken. Dit met als doel om de vele knelpunten die Suriname momenteel kent, te inventariseren en aan te bieden aan onze aanwezige volksvertegenwoordigers.

De Nationale Assemblee, het parlement van Suriname, is het formele instituut om de soevereine wil van het volk te vertolken. Daarom hebben wij van Organic Movement een schrijven gericht aan DNA, waarbij wij alle 51 volksvertegenwoordigers hebben uitgenodigd om deel te nemen aan deze manifestatie.

KOM MET UW VOLK PRATEN, ZIJ HEBBEN U HET MANDAAT GEGEVEN. Wees een waardige volksvertegenwoordiger”, aldus de organisatie in een zondagnacht uitgebrachte verklaring.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
47 REACTIES
 1. Het ECHTE VOLK van Suriname weet wel beter en heeft wel iets beters te doen !

  Alleen hypocriete Surinamers zie je in Ogri Movement !

  Niet storen.
  Wij werken aan de wederopbouw van onze Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. Natuurlijk het soort dat te lui is om te werken heeft alle tijd om de straat op te gaan. Schudden ze niet met de billen dan nog zijn ze te lui om de handen te tillen.
  gemodereerd

 3. We zullen zien hoeveel koeien en ezels op de been zullen komen en niet onbelangrijk, we willen zien; Javanen, Hindoestanen, Indianen, Chinezen en NIET alleen Creolen, zoals tot nog toe het geval is geweest. Want dan pas is het volk vertegenwoordigd.
  Ik discrimineer niet, maar degenen die beweren dat alle voorgaande snert vertoningen een volksdemonstratie was, zijn niet goed in hun hoofd.
  gemodereerd

 4. Kwik en kwek hebben genoeg centen verdiend met hun lucratieve onroerendgoed business. Dus dat ze uit hun functie ontheven zijn, maakt ze niet uit.
  Wat hellings zo onsterfelijk belachelijk maakt, ik dat hij de Nederlandse pinokio heeftie aangeschreven om de surinaamse president aan te spreken……..het zou hellings en co sieren, als ze de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D als cadeau aan rutte meegeven om zijn 11 jaar in Nederland te gaan uitzitten en daarna de 20 jaar in Suriname. Is opa D al dan ondertussen niet bij fidie?
  Maar goed, ze spartelen nog, die paarse sebrefatas en bongrobitas.
  gemodereerd

 5. Ik dacht dat er geen politiek zou worden bedreven. Nu worden alle 51 DNA leden uitgenodigd. Valt dat onder wijziging strategie?Natuurlijk zal het een NDP aangelegenheid worden, want het sterke vermoeden bestaat dat zij dit in scene hebben gezet. Ja, zij die bewezen hebben dat zij het niet kunnen verlangen naar een herkansing om de boel verder kapot te maken. Ik kan jammer genoeg niet van de partij zijn, maar willen jullie de NDP namens mij bedanken voor de rotzooi waarin wij beland zijn en tegen ze zeggen: NDP, nooit meer.
  gemodereerd

 6. OM, roep die mensen om te voor hun dagelijkse kost. Wedden dat je geen 10 mensen op de been krijgt en ga zelf ook werken ipv mooie Su kapot maken. Schaam je.
  gemodereerd

 7. Op de foto alléén Aziaten van het paarse partij, of te
  wel de vervloekte deel van Su. De ”goede” niet te na ge-
  sproken. Gaan jullie iets nuttig doen, bv je zelf ontwikkelen.
  Werk zoeken, voor je eigen levensonderhoud, den ben je
  niet afhankelijk van je partij om te eten en drinken!
  Stelletje .Z………a.!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Ze hebben zeker weer geld gekregen uit OCER voor voedselpaketten. Het zijn zeker die 30000 spookambtenaren, die tijd hebben om te komen demonstreren. De rest van de mensen heeft daar geen tijd voor.
  gemodereerd

 9. Mensen durven nu openlijk dingen te doen onder deze regering wat ze onde de vorige niet durfden. Jaja mensen ze gaven op verzoek van de dictatoriale vorige zelfs met groot vertrouwen nog 5. In die 5 kwam al het gesteel en de oplichterij en onderdrukking van het volk naar buiten.
  Nu is er een andere regering en regeer methode maar het volk van Suriname is verslaafd aan het geknecht worden, het bestolen worden en een moordenaar met comparanten te vereren en gehoorzamen.
  Met de zweep erop vinden Surinamers een beter beleid dan meewerken aan de heropbouw hoe zwaar het nu ook mag zijn.
  Als deze regering er nu mee stopt, stoppen ook alle hulpprojecten. Dan zal er pas pina zijn.
  gemodereerd

 10. Het belangrijkste punt: 4 miljard aan gestolen gelden terugvorderen van de afgelopen tien jaar ontbreekt bij de punten helaas.

  Deze purple orgasme movement geeft de schuld aan de huidige regering helaas, maar het is en blijft een feit dat een land wat zodanig wreed is leeggeplunderd de afgelopen 10 jaar en waarbij geen enkele creool toendertijd opstond nu massaal protesteert. Weet dat het minstens 5 a 10 jaar gaat duren om dit weer te herstellen. Maar het blijft ook een feit dat zolang een Hindoestaan de leiding heeft, bepaalde volkeren geen rust zal hebben. Blijkt ook aan het bezoek in Amsterdam, zelfs zwarten die niet meer in Su wonen hebben een ernstige trauma momenteel.

  Ik moet wel eerlijk toegeven dat de huidige regering enorm heeft gefaald met het verwijderen van de paarse cellen die nog voor veel problemen zorgt en nog zal zorgen binnen het systeem. En waardoor er nog volop gestolen/gefraudeerd wordt met staatsgelden.
  gemodereerd

 11. Allen,

  Ben geen VHP-er of NDP-er, maar is mij wel duidelijk dat Organic Movement bij NDP hoort.
  Eerst was het wij willen de 8 december proces niet verstoren, daarna en er komen teweinig mensen dus wij stoppen ermee.
  Uitspraak 8 december moorden komt steeds dichterbij vandaar deze actie.
  Mensen hier in SU, wordt wakker Organic Movement is van de NDP.

  SUCCES.
  gemodereerd

 12. Surinamers weten dat organic movement een paarse rommel tak is, daarom zie je de domste volk voor ze op straat lopen.
  gemodereerd

 13. Het gaat zo goed in Suriname onder Santhoki/Brunswijk, dat er geen reden is om op straat te komen! Men heeft geen eigen wil meer in switi sranang, slechts op bevel van de paarse beweging word er onrust gecreerd. Althans dat is wat men hier op Wtk wilt beweren.

  Ik neem aan dat de meeste auteurs hier in Nederland wonen en geen idee hebben hoe hard het leven in Suriname momenteel is. Er is genoeg reden om te demonstreren tegen een beleid die totaal geen sociale aspecten bevat om de samenleving tegemoet te komen. Er word maar gehamerd op “a no mi”, terwijl dit dreamteam geen kaas gegeten heeft van behoorlijk bestuur. Dat is wat mij betreft meer dan duidelijk.
  gemodereerd

 14. De ndp ziet deze regering liever vallen kosten wat het kost, ook al gaat Su en Surinamers hieraan kapot, jammer dat velen dat niet inzien. Ze komen niet met een plan, willen zelfs niet in dialoog, wat willen ze dan!?
  gemodereerd

 15. Heel goed van Organic Movement om door te gaan met hun protest, anders zullen Ali Baba (Chan) en de grondrovers van de ABOP door gaan met familie en vrienden accommoderen en grondroof. Elke surinamer heeft het democratisch recht om te protesteren. Zo hou je de regering in de gaten, want de parlementsleden , vooral de coalitie zijn allemaal jaknikkers.

  Succes broeders en zusters in jullie rechtvaardige strijd.
  gemodereerd

 16. Latour Pose
  Is opa D al dan ondertussen niet bij fidie?
  nee,
  hij is ook daar niet welkom
  in de hemel zo wie zo niet
  in de hel heeft de duivel hem duidelijk gemaakt is hij ook niet welkom
  in het vagevuur zelf niet
  hij staat in het voorportaal en blijft daar staan tot hij 150 is en vergaat als een dode rat

  het is duidelijk wie hier achter zit, maar ook dit zal oplossen. Ga eisen dat Boefdraad zich aangeeft, dan komen de miljarden vrij en kunnen alle wensen worden vervult. Natuurlijk willen de idiootjes hier dit liever niet horen, maar we moeten het voor Ze blijven herhalen totdat hun ogen opengaan; Bouterse en Boefdraad zijn de grootste schurken die ons land ooit hebben gekend en zij hebben ons land vernietigt
  gemodereerd

 17. Allen,

  Zojuist vernomen van een familie-lid dat zwervers en junkies betaald worden om mee te demonstreren, zodat het lijkt dat er veel mensen meedoen.
  Wat is er aan de hand met deze mensen hier in Suriname ?

  Laat de overheid zijn werk doen, wacht niet op geld of pakket, ga werken voor je brood.

  SUCCES.
  gemodereerd

 18. wat hebben de sabimangs van organic movement die met duister geld zitten te strooien te beiden aan het volk?
  nog net een mavo diploma gehaald en willen mijn toekomst gaan bepalen.
  Zaagsel koppels
  gemodereerd

 19. @realist
  Ik kan jouw woorden en conclusies alleen maar ondersteunen. Deze fascisten van de NDP had ZE Santokhi al eerder moeten neutraliseren; eventueel met hulp van de USA en of Frankrijk. Voor mij stond het al vast; bij een overwinning van de VHP gaan de zwarten chaos creëren mede op verzoek van de fascistische dictator van de NDP en voila ! Voor een bepaalde groep zwarten is het nog steeds moeilijk te accepteren dat een Hindoestaan dit land leidt. Ja de fascisten van de NDP hebben Suriname in 10 jaar leeggeroofd en geplunderd Een prestatie die de kolonisator in 400 jaar overheersing niet lukte!
  gemodereerd

 20. Zielige vertoning van deze zgn organisatie. Soms moet je 3 stappen terug doen om vier naar voren te maken. Het land kan niet in een jaar opgebouwd worden. Dat gaat jaren duren. Begrijpen die mensen dat niet. Je moet werken voor je geld en niet je hand ophouden. En 1 ding is waar; sommige Creolen kunnen het niet hebben dat er een Hindoestaanse president de baas is in Suriname. Men vergeet dan ineens dat we allemaal Surinamers zijn.
  gemodereerd

 21. Het beste dat Surinamers die rationeel zijn, kritisch zijn, logisch kunnen denken, kunnen doen is dat ze zo veel mogelijk zelfvoorzienend kunnen zijn. Ze hun groeten en fruit gaan planten, kippenrennen op na houden, vissen en hieruit ook een deel gaan verkopen.

  Hierdoor gaan ze goed met hun tijd en energie bezig. Weten ze dat ze geen honger gaan leiden, verzekerd zijn van voedsel. Dit scheelt al een slok op een borrel.

  Het moet mogelijk zijn, dat Surinamers in de buurten aan de randen van de stad gezamenlijk met de grootgrondbezitters afspraken maken om gezamenlijk het land te bewerken en daarop aan landbouw te doen. Daar moeten afspraken ook over worden gemaakt. De grootgrondbezitters kunnen met tractoren het land bewerken en de mensen in Stad- Paramaribo kunnen aan landbouw in het weekend, middag en vooravond komen doen.

  Een gedeelte van de oogst mogen ze hebben en de grootgrondbezitter verkoopt het overige deel van de oogst op de markt en verdient zo ook zijn eigen inkomsten. Ook de buurtbewoners kunnen een gedeelte van hun eigen oogst op de markt gaan verkopen.

  Hierdoor voorkomt men dat er hongersnood in Suriname ontstaat en de bewoners van Grootstad- Paramaribo honger lijden.

  Zo’n plan van aanpak moet toch mogelijk zijn tussen bewoners van de stad en de grootgrondbezitters aan de rand van Paramaribo.
  gemodereerd

 22. Organic movement is gewoon een aftreksel van doe paarse ratten.
  Jullie grootste mistake is om de politieke partijen erbij te betrekken en dat heeft jullie ongeloofwaardig gemaakt. Ben benieuwd welke domme ezels achter jullie gaan lopen.
  Mij niet gezien….niemand pleegt een aanslag op m’n intelligentie.
  gemodereerd

 23. Persoonlijke issues vecht je niet uit op straat.
  Omdat ze weten dat ze geen kans maken, zoeken ze nu hulp bij DNA en politieke partijen.

  Als ze straks worden opgepakt, dan ga je horen rancune en dictatuur.
  gemodereerd

 24. Deze regering heeft het over zichzelf afgeroepen. Het vertrouwen die men had in deze regering heeft zij zelf verkwanseld door een aantal ontoelaatbare daden van deze regering ( voor onderbouwing zie de vele artikelen over deze daden in de media).
  Het is maar een kleine groep die tot nu profiteert van het zgn urgente beleid. Een hele grote groep holt met een sneltreinvaart naar af. Santokhi moet drastisch zijn beleid omgooien, en niet de boel traineren met alle soorten van commissies, terwijl hij een dreamteam heeft op elke ministerie, hij moet ze aan het werk krijgen voor het te laat is. Met politieke schijnbewegingen (dialoog, commissies) alleen haal je de wind niet uit de zeilen van de oppositie, ook niet door alleen maar af te geven op de actievoerders en de racismekaart uit te spelen door de oranje helden in diaspora.

  Boesskowtoe, je discrimineert niet omdat je nog in de kast zit. Kijk naar papa Jantje uit Livorno, die doet het gewoon, omdat hij uit de kast is gekomen. Zo heb je meerdere gasten hier op WKT, die nog in de kast zitten, de aandacht op hen proberen af te wenden door met valse verdachtmakingen anderen valselijk te beschuldigen van racisme.
  Het echte probleem onder de vaste gasten hier op WKT is, omdat zij zich zoveel jaren uitgesloten hebben gevoeld. Het is niet zozeer de 4 miljard schulden, als wel het verduisteren en plegen van corrupte praktijken van de NDP, die kwaadbloed hebben gezet, neen (het kan ze namelijk weinig verdommen), het gaat hen om de etniciteit. Deze stelling wordt onderbouwd met de vele reacties hier als men kritiek levert op president Santokhi, dan is het ineens racistisch, (de Creolen willen geen Hindostaan als president), flauwekul natuurlijk, vele Creolen hebben bij de verkiezing van 2020 op Santokhi gestemd (anders had hij nu geen DNA 20 zetels), dit is een veel gehanteerde methode van racisten. Iedereen mag kritiek hebben op Santokhi, hij is immers onze president, (oranje helden vinden dat je de kritiek moet onderbouwen, zal de winkelier die hoge prijzen rekent dit ook vragen aan klanten, die kritiek hebben op de prijzen), etniciteit maakt geen ene moer uit. Hij doet het gewoon niet goed, klaar punt.

  Bij elke betoging vormen de Creolen steevast de meerderheid, niet omdat zij dom zijn, niet omdat zij niet willen werken, niet omdat zij dit en dat zijn, zij zijn politiek beter gemotiveerd dan de gemiddelde kondre sma, gemotiveerder dan de rest van de bevolking. Dank zij hen is Bouterse verdreven, waar waren de andere groepen.
  Anderen zijn toch weer beter in de handel, is dat slecht!!!!!!

  Je ziet het terug op WKT, wie zijn toch de mensen die dit a-sociale beleid met ‘droge’ ogen verdedigen, die nergens over gaan, die makkelijk praatjes hebben, dientengevolge ook geen medeverantwoordelijk dragen en dus niet kunnen worden weggestemd, wie zijn deze kleine luiden.

  Het historisch probleem met ons land Suriname, nee, niet Nederland, is dat men het moeilijk vindt om samen te werken. De rivaliteit onder de bevolkingsgroepen is groot. De ene vindt zich beter dat de ander, en zo gaat men verder. Zo wantrouwt men de ander, helaas ook in eigen groep. Het wantrouwen is helaas niet meer etnisch gebonden. Als je dit beweerd dan kan je voor racist worden uitgemaakt, terwijl vrijwel iedereen op haar Surinaamse slipper dit zo aanvoelt.

  Btw, wordt het geen tijd om onderzoek te doen naar de impact, het effect van buitenlandse pakketten en gelden, op onze samenleving in zijn geheel. Kan het niet zo zijn, dat door de massale pakketten zendingen, men anders is gaan denken, dat vele Surinamers zijn gaan denken, ik hoef niet harder te lopen want ik krijg steun van familie in diaspora. Kan het niet zijn, dat deze vorm van humaniteit, begonnen in de donkere jaren van de dictatuur en toen zeer welkom was, nu een HEBI is geworden in de ontwikkeling van de Surinaamse mens. Is het te ver gezocht als men de stelling hanteert dat het juist deze pakketten aan familie leden, onder de bevolking, de kloof tussen rijk en arm, welvarend en arm, mede heeft doen toenemen, doordat anderen die geen familie hebben in diaspora, achtergesteld raakten van hun medelotgenoten. Dat de saamhorigheid die vroeger bestond, nu ver te zoeken is. Dat men niet meer voor elkaar opkomt, dink a tori, hulp krijgen kan ook zwakte veroorzaken. Hebben de pakketten afzenders ongewild meegeholpen aan onze teloorgang? Jip en Janneke.
  gemodereerd

 25. pony , paarse , jij lult weer als vanouds , jij wil ons vertellen vanuit Nederland dat deze regering de schuld is van alles , nou als dat zo is moet jij de 13 tiende augustus toch hier zijn en je aansluiten bij die paarse organic movement , en een woordje doen toch , en de slm heeft veel stoelen vrij , dus kom dan , of ben jij bang voor de andere Surinamers die in meerderheid zijn hier , want zaterdag de 13 tiende wordt het een donkere bedoeling , het zal zo kunnen gaan onweren , bliksem en donderslagen maar geen regen , dus je hoeft geen lieslaarzen mee te nemen
  gemodereerd

 26. @Pony, weet je hoeveel ik geïnvesteerd had Su en waarom ik weer met veel verlies gevlucht ben. Terwijl ik wou blijven en meehelpen opbouwen? Je mag 3 keer raden. In dit klote land is ontwikkelen en telkens opbouwen net als dweilen met de kraan open. En het is echt niet de schuld van de Chinezen en Hindoestanen. Ik ga niet zeggen welk soort de ontwikkeling zeer dwarszit want dan ben ik racistische bezig maar het is wel en blijft een feit.

  Overal in de wereld waar dit specie het voor zeggen heeft of wil hebben is het een teringzooi.
  gemodereerd

 27. @pony: Ik zit bovenop de kast! Ik ben en voel me Surinamer, ondanks mijn nederlandse nationaliteit. Dat is mijn identiteit en mijn afkomst. Ik ben gesneden uit tropisch hardhout en laat me niks door niemand opleggen, geen bakra en geen Surinamer. Je slaat de plak dus behoorlijk mis pony-boi.
  Wat jij en die schreeuwende massa niet door hebben is, dat door de buitenlandse schuld elke Surinamer moet meebetalen. Dat is 75,6% van BBP. Dat zie je o.a. terug in de prijzen in de winkels en is het rechtstreekse gevolg van de verhoging van het leenplafond.
  Die creool klaagt, maar de hindoestaan, javaan, indiaan en chinees weten dat je je schouders eronder moet zetten en gaan gewoon naar hun werk. Heeft dus helemaal niks met beter politiek gemotiveerd of andere nonsens te maken, die creool moet net als de andere bevolkingsgroepen, niet lullen, maar werken! En ja, natuurlijk zijn er ook hardwerkende creolen, die heb ik ook binnen mijn vriendenkring, maar die domme schreeuwende massa die door didibrie verwend en vergiftigd is, is een vloek voor land- en volk!
  gemodereerd

 28. Het etniciteiten probleem is ons blaka mangs probleem, want als er een blaka mang aan het roer zit hoor je niemand klagen over etniciteit, ga je geschiedenis maar na Poenie.
  gemodereerd

 29. Pony 9 augustus 2022 Bij 00:35
  Bij elke betoging vormen de Creolen steevast de meerderheid, niet omdat zij dom zijn, niet omdat zij niet willen werken, niet omdat zij dit en dat zijn, zij zijn politiek beter gemotiveerd dan de gemiddelde kondre sma, gemotiveerder dan de rest van de bevolking. Dank zij hen is Bouterse verdreven, waar waren de andere groepen.
  Anderen zijn toch weer beter in de handel, is dat slecht!!!!!!
  ==============================

  Pony, ga slapen hoor. Jij bent de grootste racist hier op Waterkant.net. Heb ik je al eerder in een andere reactie verteld.
  De vraag die je steeds ontwijkt is waarom de creolen zo graag massaal een baan bij de overheid willen hebben en pertinent niet in andere sectoren willen werken. Dus houd je betoog in het vervolg voor je zelf, want je probeert met heel veel te schrijven elke keer weer helemaal niets te zeggen, anders dan anderen te kort te doen.
  gemodereerd

 30. Smatje 8 augustus 2022 Bij 19:29
  Maar is de 40 miljoen SRD of 700 miljoen SRD bij het Ministerie van Financiën nu, in 2022, gestolen of was het de vorige regering weer die geld heeft verduisterd door middel van ongedekte en niet gecontroleerde recu’s door te sluizen naar de Centrale Bank van Suriname?
  En zijn de baby’s nu gestorven of tijdens de vorige regeerperiode?
  En hoe staat het met het Sabaku-project en New Surfin en HPSG en geld van de Italiaanse maffia accepteren en achterover drukken? Zijn dat geen feiten? Zijn dat verzonnen paarse verhalen?
  =========================================

  Smatje, je moet niet proberen de feiten om te draaien. Dit wat je hier schrijft zijn gewoon pertinente leugens.
  Kan jij aantonen dat de regering gelden heeft geaccepteerd van de Italiaanse maffia?
  Je roept in één adem 40 miljoen SRD of 700 miljoen SRD bij het Ministerie van Financiën gestolen, Sabaku-project, New Surfin, HPSG en geld van de Italiaanse maffia. Kan je in plaats van deze ongenuanceerde verdachtmakingen, deze zaken duidelijker omschrijven wat er inhoudelijk precies is fout gegaan of zit je hier bewust tekortkomingen van jezelf neer te pennen?
  gemodereerd

 31. Ik lees hier een aantal domme idioten opmerkingen. Mensen die liever op hun kont thuis zitten, dan gaan protesteren. Wat hypocriet en gemeen klinkt dat. Ons land heeft een ieder nodig, ongeacht ras, cultuur of sexualiteit. We moeten deze regering naar huis sturen en Chan laten aftreden. Hij, zijn familie, zijn ministers profiteren van ons volk geld. Al het steun dat ons land krijgt, gaat in zijn eigen zak. Wij volk worden dom gehouden. Nu is het tijd om wakker te worden en te gaan protesteren tegen zijn niet democratische beleid! En al die hielen likkers en demotiverende zielige zieke geesten die zo mensen tegen houden, wil ik zeggen dat ze gewoon hun bek dicht moeten houden! ze worden door Chan gevoerd! Ik ben een trotse hindoestaan, die van elke volk houd. Daarom ga ik samen met mijn creoolse, javaanse, chinese en hindoestaanse broerders protesteren voor mijn land Suriname. Ook zie ik in al die opmerkingen alleen discriminatie. Schamen jullie voor jezelf dat er in Suriname zo een haat is voor mekaar. Als ik de opmerkingen lees, lijkt alsof Suriname het meest discriminerende volk en land is. Zijn we vergeten dat we een zijn! Samen bundelen en die Chan naar huis sturen. Word wakker volk! we kunnen dat! Amen
  gemodereerd

 32. @Pony en Jojo:

  De manier waarop jullie je gedachten en denkwijze wereldkundig maken op WTK is van uitzonderlijk niveau. Het biedt ruimte voor een fatsoenlijke en constructieve discussie.

  Wij hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar een discussie draait om argumenten waarover wij met elkaar kunnen debatteren. Zonder schuring geen glans. Jammer dat het gros van de discussies op WTK over en weer worden platgeslagen met die grijsgedraaide langspeelplaat over etniciteit, beschuldigingen en vingerwijzingen. Dit is helaas decennia de weerspiegeling van de Surinaamse (krabben)mentaliteit die als een metershoge muur de weg naar vooruitgang blokkeert. De neutrale, maar opbouwend kritische reacties op het handelen of nalaten van welke Surinaamse regering dan ook, worden automatisch in de hoek van de oppositie geplaatst.
  gemodereerd

 33. Heeft baas “Rutte” al gereageerd, of is hij nog steeds met reces, PROEST!!!

  Helemaal eens met @Sammy.
  Zoveel schandalen, corruptie en waardeloze beloften, niemand durfde zijn bek open te doen. Zand erover tok.
  Die junk zat in sunny point á la public een jointje te roken, ergens anders smerige capriolen met een kind uit te halen, doodse stilte.

  Hij heeft jullie panden verkocht om jullie salarissen te betalen, hij heeft het schulden-plafond verhoogt, duizenden ongeschoolde in dienst genomen, ziekenfondskaarten uitgedeeld en zelf ging hij met friends & fam naar het buitenland voor medische zorg, plus extra vakantie aangekoppeld. Hij heeft postbank-kaarten laten maken voor friends & fam & buitevrouwen en kids om gratis geld op te halen. Geen protest.
  Hij was never nooit in het dna te vinden, omdat hij te stom is, om ontwikkeling te brengen.
  Hij heeft openlijk zonder enige gêne jullie pensioenen opgemaakt. Waar was het protest vh volk.
  Hij haalde zijn ex-schoon met veel fanfare binnen voor een loon van 80.000 us dollar plus villa met zwembad.
  Geen kik, doodse stilte van hetzelfde volk.

  Snap je nu @konsensie waarom je in de shit zit. Omdat je bleef geloven in een zesbaans-weg, een fly-over, een tram naar de hel en een 2e dubai. Je gaf hem nog 5jr erbij.
  Dus daarom zit je in de shit…

  Breiclub ves en alle ingezonden artikelen ‘schrijvers’, waarom hebben jullie toen niet gereageerd. Nu durf je wel, waarom. Omdat suri nu eindelijk een democratie is!
  Shame on you people!

  Jullie mogen 7×24 uur de straat op,
  Boeie…!
  gemodereerd

 34. Allen die hier beweren de straat op te gaan, hadden dat ook moeten doen tijdens;
  – 8 dec. moorden
  – schandaal Postspaarbank
  – arrestatie door gemaskerde criminelen van Wilco Vallies tijdens vergadering
  – verhoging leenplafond
  – en alle andere schandalen onder 10 jaar ndp wanbewind.
  Maar dat hebben jullie nooit gedaan omdat jullie bang waren, stelletje lafaards!
  Het Surinaams spreekwoord zegt: ’tigrie sab pe ai kras eng go’
  gemodereerd

 35. Wat ik hier soms niet begrijp, zeggen sommige domme aanhangers van Chan zoals @Jerry dat binnen een jaar tijd niet al de problemen Chan kan oplossen. Maar binnen een jaar heeft hij en zijn vrouw bijna helft van de wereld gereisd. En sommige domme komen met opmerkingen als Rutte. Wat heeft Rutte met Suriname te maken. De meeste blanke NL weten niet eens waar Suriname ligt . Ze kennen meer Turkije, Marokko enz. Dus hou op met die bullschit. In Nederland of nergens ter wereld wordt zo erg gediscrimineerd als in Suriname. Lees maar de opmerkingen . Alleen haat en discriminatie! Suriname is een mislukt volk en land met discriminatie tot uiterst
  gemodereerd

 36. haha first thing enz
  Of je leest te weinig of je bent pony die zichzelf een veer in de kont wil steken.
  pony is een smerige racist, die al heel vaak door de mand is gevallen hier wat haar politieke voorkeur betreft dat je ONMOGELIJK, als je meer dan 1 hersencel hebt kan menen dat je hem in een adem met JOJO durft te noemen. Voorbeelden zijn er volop.
  Hij is een walgelijk figuur en daarmee trekt hij iedereen die ook maar twijfelde over ndp weg van de partij. Men denkt al gauw, ai boi deze zijn niet vertrouwen

  Esmerald
  wat een fantastisch stuk heb je geschreven
  gemodereerd

 37. Pony
  9 augustus 2022 Bij 00:35
  Deze regering heeft het over zichzelf afgeroepen. Het vertrouwen die men had in deze regering heeft zij zelf verkwanseld door een aantal ontoelaatbare daden van deze regering ( voor onderbouwing zie de vele artikelen over deze daden in de media).
  ======
  Helemaal eens met je.
  gemodereerd

 38. Pony
  Bij elke betoging vormen de Creolen steevast de meerderheid, niet omdat zij dom zijn, niet omdat zij niet willen werken, niet omdat zij dit en dat zijn, zij zijn politiek beter gemotiveerd dan de gemiddelde kondre sma, gemotiveerder dan de rest van de bevolking. Dank zij hen is Bouterse verdreven, waar waren de andere groepen.
  Anderen zijn toch weer beter in de handel, is dat slecht!!!!!!
  =====
  Heel erg gedurfd, maar de naakte waarheid.
  gemodereerd

 39. Lol, je doet je naam alle eer aan, zie jouw lollige reactie, ik lig in een deuk🤣🤣🤣.
  Jij komt zeker niet in aanmerking voor welk niveau dan ook.
  gemodereerd

 40. Nou Rada zo te lezen ben jij echt niet wakker, je bent nog in trans van…………vul het maar zelf in.
  gemodereerd

 41. Als Santokhi in het begin geen ‘vuile’ handen had gemaakt (zie zijn benoemingen) en zich had gehouden aan zijn bromtjidharie theorie (wo set ing nanga ala Sranansma) dan was er waarschijnlijk weinig woeioewoeioe geweest. Zijn uitspraken toen, gaf ons hoop, wij hadden het gevoel, héhé het zal wel goed komen, slechter dan Bouterse wordt het niet. Toen deze regering eenmaal aan het stuur zat, kregen wij elke dag, week, maand een koude douche van ontnuchtering. Nu zitten wij met z’n allen elkaar af te maken in plaats van samen te werken. De polarisatie en afrekening virus hebben Sranan in de tang en dat zal heel lang zo blijven.

  Boesskowtoe, het klopt dat elke Sranansma gaat moeten opdraaien voor de schulden die de vorige regering massaal heeft achtergelaten, geldt uiteraard ook voor de toekomstige schulden die deze regering nog zal aangaan, heb al eerder hierop gewezen, maar toen kon je nog niet zo goed lezen.
  Maak jij je maar niet druk, het kost jou geen cent, je zit onder een ander regime aan de Noordzee. Daarom dat ik zeg, dat als je wilt mee praten en mee beslissen dan moet je remigreren om de consequenties ook te dragen van jouw praatjes, alles wat je hier zegt verdwijnt in het luchtledige, dit geldt evenzeer voor de ander oranje helden, ik zeg maar geen ratten.
  Boesskowtoe, je kunt merken dat je nooit als volwassene in Sranan hebt gewoond, of ik moet mij vergissen, hierbij mijn excuses.
  Surinamers, alle mensen wonend in de Republiek Suriname, zijn opstandig, mondig als het moet, net als de Amsterdammer, nooit tevreden ( weet je nog nee heb je ja kun je altijd nog krijgen) komen agressief over maar zijn dat niet, net als de Italianen, heeft niks met een specifieke etniciteit te maken, het zit gewoon in de Surinaamse mens, de ene is spontaner, de ander kijk de kat uit de boom, is bedaarder ook in zijn beslissingen.
  Jij bent met de mores van de ptata opgegroeid, ook prima, niks mis mee, maar het beoordelen van andere mores, daarmee moet je voorzichtig mee zijn anders kom je als een koekenbakker over.

  Ten overvloede wil ik in herinnering brengen dat naast de ‘oude’ partijen er ook nieuwe partijen zijn, die minder met de corruptie virus in aanmerking zijn gekomen en een politiek alternatief kan zijn in deze roerige tijd. Je zou mogen verwachten dat de nieuwe politieke partijen perspectief bieden voor degenen die de corruptie beu zijn, dat deze mensen op de nieuwe partijen gaan stemmen. Maar niks is minder waar. Ze blijven maar op de oude corrupte bende stemmen om dan 5 jaren te lopen jammeren.

  Sabaku, bij jouw heb ik nog nooit enig steekhoudende of goede argument mogen bewonderen, je loopt elke keer weer te zwammen met je aannames. Je klets over een racistische vraag nooit gesteld aan mij, waarom de Creolen zo massaal bij de overheid willen werken. Sabaku, het is een vraag uit het brein van een racist, ben jij dat.
  Kom je weleens in Sranan, dan heb je kunnen zien hoe pluriform de ministeries zijn bemand, alle bevolkingsgroepen zijn volop vertegenwoordigt, op de ene ministerie is de ene bevolkingsgroep beter vertegenwoordigt dan de ander. Denk jij dat iedereen welvarend is, armoede en achterstelling vindt nog steeds plaats onder alle bevolkingsgroepen, helaas. De betere klasse uit onze samenleving, discrimineert nog naar harte lust, ongeacht in welke bevolkingsgroep je zit. Dus Sabaku, jouw vraag riekt naar discriminatie, omdat in jouw vraag een racistisch element zit, jouw zo bewonderde perceptie laat je alleen spoken zien. Tje poti.

  Nogmaals ten overvloede, voor de kwaadaardigen/kwaadsprekenden, pony is geen NDPer, als pony het over de oranje helden heeft dan bedoelt hij aanhangers van de VHP, een multiculturele partij met exponenten uit alle bevolkingsgroepen, een bromtjidjarie in de woorden van partij voorzitter Santokhi, met de kleur oranje als partijkleur, dus, als forummers pony, op basis hiervan een racist vinden, dan moeten zij zichzelf in de spiegel bekijken of zijn zelf smerige racisten.
  Trouwens, pony heeft zich nergens over welke groep dan ook racistisch uitgelaten. Pony bespreekt en bekritiseert welke groep dan ook, als men het leuk vind of niet, zal aan zijn reet roesten, om het duidelijk te zeggen.
  gemodereerd

 42. Sammy the Queen 8 augustus 2022 Bij 10:34
  Mensen durven nu openlijk dingen te doen onder deze regering wat ze onde de vorige niet durfden. Jaja mensen ze gaven op verzoek van de dictatoriale vorige zelfs met groot vertrouwen nog 5. In die 5 kwam al het gesteel en de oplichterij en onderdrukking van het volk naar buiten.
  Nu is er een andere regering en regeer methode maar het volk van Suriname is verslaafd aan het geknecht worden, het bestolen worden en een moordenaar met comparanten te vereren en gehoorzamen.
  Met de zweep erop vinden Surinamers een beter beleid dan meewerken aan de heropbouw hoe zwaar het nu ook mag zijn.
  Als deze regering er nu mee stopt, stoppen ook alle hulpprojecten. Dan zal er pas pina zijn.@@@@
  Sammy, wees niet zo haatdragend en negatief, kan het niet zo zijn dat de mensen die nu durven op te staan tegen de eigen regering power hebben gekregen na het verjagen van de regering Bouterse. Ik kan mij herinneren dat wij bang waren voor Bouterse en nog steeds de vrees hebben voor zijn terugkeer. Deze mensen willen niet terug naar die tijd, vandaar de demonstraties. Wantrouwen is geen goede maatje.
  gemodereerd

 43. Pony 9 augustus 2022 Bij 23:40
  ==========================

  Ik maak mij totaal geen illusie dat mijn argumenten door jou te bewonderen zouden zijn. Lees al je teksten eens een keer opnieuw en zie maar hoeveel tegenstrijdigheden erin zitten. Je bent nu eenmaal een racist die je smerige visie op anderen probeert te projecteren. Zie maar hoeveel tekst en ruimte je nodig hebt om jezelf te overtuigen van je eigen gelijk.
  Hoe noemen ze zulke mensen ook alweer???
  I rest my case…..
  gemodereerd

 44. Haha Sabaku,
  dwaas pony er niks aandoen. gebrek aan intellect dat was van het begin af aan zo en maar blijven ontkennen alsof dat enige waarde heeft. hij is de enige die in zijn onzin gelooft en natuurlijk geloven ook zijn andere nick names wat hij schrijft. wat ik mij afvraag is wat denkt hij er mee te bereiken? dus als men hier gelooft dat hij geen ndplér is dan winnen ze in 2025 de verkiezingen?????????? hoe achterlijk kan je wel niet zijn
  wat een loser.
  Sammy the Queen
  Uitstekend! maar helaas de dwazen die familie heeft met kennissen in Suriname zal je niet kunnen overtuigen wat je ook doet. de gehele dag zit hij hier alle reacties van iedereen te lezen, in plaats van te gaan werken
  gemodereerd

 45. LoL, je hebt het zeker over jezelf, zo lollig, lolbroek.
  ‘dus als men hier gelooft dat hij geen ndplér is dan winnen ze in 2025 de verkiezingen??????????@@ Hoe achterlijk kan je wel niet zijn met zo’n opmerking, wat een intellect heb je hiervoor niet nodig, LoL. Je schijnt nog minder intellect te hebben dan een gedroogde garnaaltje.
  LoL, als ik nu zeg dat ik gepensioneerd ben, zul mij geloven, nee, te tranga ede.
  LoL, mag ik zelf bepalen hoe en waarmee ik mijn vrije tijd invul, of heb ik jou fiat voor nodig.
  Je bent zelf een loser, nu niet boos worden, hôr. Gebruik tegen argumenten als je iets wilt weerleggen, op de persoon spelen heeft geen zin,( moet ik nu ook gaan doen, een gek idee) wij kennen elkaar niet in het echt, dus jouw aanval op een spook, Nick name, is lachwekkend, jij met je intellect, je lijkt een soort van don Quichot wel 🙈🙈😂

  Sabaku, ik hoef mijn stukjes niet te herlezen, niks mis mee, je blijft kwaadaardig, als het je niet zint dan kun jij alleen kwaad spreken, degelijke tegen argumenten, no dé, nahin, het is je inborst eenmaal, kun je er niet voor weglopen. Tje poti.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES