maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSocial Army presenteert initiatief bouwkavels aan president

Social Army presenteert initiatief bouwkavels aan president

-

Does Travel - naar Suriname

Social Army is een stichting in Suriname die bestaat uit jongeren die sociale projecten in de samenleving uitvoeren. De projecten van de stichting vinden hun grondslag in de ideologie van collectief werken aan de opbouw van Suriname.

De stichting heeft zich de afgelopen tijd beijvert en ingezet dat jongeren in aanmerking kunnen komen van een bouwkavel.

Voorzitter Mitchell Matroos heeft de knelpunten in het proces om in aanmerking te komen van een kavel gedeeld met het staatshoofd.
President Santokhi heeft benadrukt dat het initiatief van Social Army precies past in de beleidsvisie van de regering.

“Elke Suriname moet voorzien worden van een stuk grond. Dit is ook wat de grondwet voorschrijft,” aldus de regeringsleider. Het staatshoofd waardeert het initiatief van de sociale organisatie en heeft toegezegd om hen te ondersteunen in het proces.

Dit zal wel gepaard gaan met de geldende wet-en regelgeving.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Bij de verkiezingen van 25 Mei 2025 zal de VHP weer een sterke politieke partij zijn en de kans daarom heel groot dat ze weer deel gaan zijn van de regeringscoalitie.

  Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi werkt keihard aan om de grote schulden met hoge renten bij de crediteuren op gunstig te maken voor Suriname en deze later af te lossen. Dit zal voor Suriname op korte, middellange en langer termijn opleveren zeer grote voordelen voor de republiek Suriname en de Surinamers opleveren. Er zal meer geld hierdoor over zijn, waar de regering de uitdagingen voor de Surinamers binnen korte termijn zal verlichten. Dit dat er toe bijdragen dat er vertrouwen komt voor deze regeringscoalitie, cq de VHP onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en alle onrust stokers het zwijgen gaat op leggen.

  Er zijn vele Surinamers die hiervan bewust zijn en weten dat de inspanningen voor deze regering behoorlijk zijn, maar dat er licht is aan het eind van de tunnels. Nu al hebben ze successen opgeleverd om Suriname positief op de wereldkaart te zeggen en buitenlanden Suriname als een democratische rechtsstaat zien met een grondwet, trias politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, Internationale Verdragen.

  Het gaat goed komen met Suriname, alleen zal het niet van de ene op andere dag komen. Ik heb er vertrouwen in.

  Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi is goed bezig


  gemodereerd
 2. Geweldig en dat zijn daden en geen luchtbrugkastelen, diepzeehavens, 18000 woningen, alle kids computers opscholen etc.etc. en al die bla bla gebalken!! De dommerikken en hersenlozen geloofde erin en nog steeds!! PFFFFFFF!! bruine bonen en gezouten Ezelvlees!! Vreet ze maar en je krijgt Krabdagu kleur stront eruit!!

  Wiep-Ding


  gemodereerd
 3. De grondwettelijke uitgangspunt dat iedere Surinamer recht heeft op een stuk grond bevat veel lucht en droom. De schrijvers waren te optimitisch en irrealistisch. Zover kon dat niet gerealiseerd worden.

  Realistischer zou zijn wanneer iedere burger recht heeft op voor hen betaalbare huisvesting. De overheid kan dan faciliteren met huur huizen en koop woningen. Arme moesje kan een huis huren en de anderen kunnen een hypotheek nemen en dat afbetalen.

  Gratis geven van grond is een dure grap voor de samenleving. Ontbossen, grond egaliseren, weg aanleggen, waterleidingen en electriciteit geleidingen aanleggen kost handen vol geld (dat er niet is) en dan dat gratis weggeven is onzinnig. Daarbij raakt bebouwbare grond op.

  Appartementen (voor huur)en condoos (voor koop) in verdiepingen bouwen kan meer mensen accomoderen uit de duizenden woning zoekenden. Natuurlijk heb je een goede organizatie en integere mensen nodig om dat werkelijkheid te maken. Gebruik de Nederlandse huur politiek als voorbeeld waar mensen een bepaald percentage van hun inkomen als huur kan betalen. Verkopen hebben jullie al onder de knie. Wel lage interest op de hypotheken nodig.


  gemodereerd
 4. Al de deskundigen in su. Zet van iedereen die een perceel of kavel of terrein heeft gehad van de staat online. En niet vanaf gisteren maar van 30 jaar terug. Landbouwpercelen die verkaveld zijn daar moet geld in de staatskas. Dat gedonder van jaar in jaar uit is genoeg.


  gemodereerd
 5. of santokhi woord houdt zal nog moeten blijken , al meer dan twee jaar verteld hij wij pakken dit aan en ook dat aan , nu twee jaar verder is er niets gebeurd , de gestolen gelden gepleegd door de ndp zijn nog niet terug gestort en iedereen die zich daar aan schuldig heeft gemaakt zal voor het gerecht gesleept worden , maar ze lopen nog vrij rond en fokken de burgers op , santokhi geeft het stokje weer terug aan ddb en laat hij Suriname verder vernietigen , de natuur zal dat ook doen maar heeft de tijd , ddb vernietigd suriname binnen 3 jaar


  gemodereerd
 6. Zeer goed initiatief ik juicht het echt toe. Alleen moet het geen commercieel stuk grond zijn. Niet verkoopbaar dus maar echt voor eigen gebruik en bewoning.

  Op het eind zal je anders dan alleen Hindoestanen hebben met deze gronden en gaan de creolen weer klagen dat ze niks bezitten. As usual.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES