zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSantokhi roept werkgroep in leven om problemen Winti Wai en Pontbuiten op...

Santokhi roept werkgroep in leven om problemen Winti Wai en Pontbuiten op te lossen

-

De Nationale Carrierebeurs

De gebieden Winti Wai en Pontbuiten kampen reeds decennia met diverse issues die directe aanpak vereisen, namelijk wateroverlast, wegen die in deplorabele staat verkeren, huisvesting en hangjongeren.

Om de problemen in de wijken structureel en duurzaam op te lossen, heeft president Chandrikapersad Santokhi op vrijdag 5 augustus de werkgroep “Ontwikkeling Winti Wai en Pontbuiten” in het leven geroepen.

Het staatshoofd zegt dat de werkgroep zich op zeer korte termijn over de problemen moet buigen en zichtbare resultaten moet leveren. “Laat deze werkgroep als voorbeeld dienen voor alle andere gebieden en zich gesterkt voelen om vanuit de gelederen van het kabinet van de president te mogen opereren”.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

16 REACTIES
 1. Samen Werken, Samen Sterker

  Vertrouwen In Eigen Kunnen

  Niet Op De Overheid Wachten, Maar Zelf Initiatieven ontplooien.

  Opo Kondre Man Oe Opo, Sranan Gron é Kari Oe


  gemodereerd
 2. Leuk idee al die werkgroepen. Maar waar het om gaat is het mandaat dat de werkgroepen bezitten om de problemen die in kaart zijn gebracht op te lossen / te voorkomen.
  Alleen dat is datgene wat je niet leest. is er mandaat gegeven om op te treden? Is er budget gegeven om de problemen aan te pakken.
  Is er mandaat gegeven om met de verschillende ministeries in overleg te treden en daar besluiten te nemen over aanpak en tijdslijn van het oplossen van de problemen?
  Ik kan doorgaan met al deze zaken ophikken wat echt belangrijk is.
  Langzamerhand bekruipt mij het gevoel dan Santokhi het volk steeds stil probeert te houden door werkgroepen, zonder powa / power, in het leven te roepen en te zeggen “zij gaan het oplossen”.
  We zullen zien


  gemodereerd
 3. Santoki, ga de geschiedenis van deze buurt even na en je hebt de oplossing. Ik beschik over een hele goede lange termijn geheugen en zal u en uw commissie een steun in de rug geven.
  Ik heb in de jaren 50 en 60 aan de niet meer bestaande Henriweg gewoond, tegenover de Ramgolamweg waar nu de Fernandes fabriek staat en we hebben nooit die problemen meegemaakt, die nu spelen. Tussen toen en nu is er wel veel veranderd. Te noemen valt: de afwatering, de mentaliteit van de mensen, de economische omstandigheden en natuurlijk de huidige klimaatsveranderingen. Om dit probleem te analyseren moet u de afpelmethode toepassen (te vergelijken met het afpellen van een ui)
  Afwatering: de Wanicakreek was in mijn tijd een mooie schone kreek; mijn moeder gebruikte dit water (gemengd met aluin) om kleren te wassen . Ik hebben in die kreek leren zwemmen en ik nam elke ochtend en avond mijn bad in die kreek. Toen ik in 2001 die kreek terugzag was het niet meer dan een open riool en ik kon moeilijk geloven dat ik daar heb leren zwemmen. Ik weet niet wat de situatie nu is met die kreek, maar die kreek in zijn oude staat terugbrengen zou enorm helpen.
  De mensen: de menselijke samenstelling daar in de buurt is enorm veranderd. Vroeger woonden er mensen daar, die ondanks hun armoede zich aan regels hielden; tegenwoordig lappen de mensen alles aan hun laars. De eens zo belangrijke afwateringskreek werd en wordt gebruikt als dumpplaats voor groot afval en petflessen. Deze mensen horen in feite een soort inburgeringscursus te krijgen en er moeten maatregelen getroffen worden met betrekking tot het inzamelen van groot vuil etc.
  Inkomen: De buurt waar we het over hebben is in feite het verlengde van Abra Broki. We waren arm. De mensen van nu ook. Er is wel een groot verschil en dat is dat wij ons vroeger conformeerden met onze armoede. Wat ons geleerd werd was : “doe je best op school om uit deze situatie te geraken”. Dit advies werkte want velen van ons hebben zich uit die getto omhoog gewerkt. Toen kon je met je papieren goed betaalde banen vinden. Tegenwoordig is zelfs een universitaire opleiding soep met balletjes. Dit demotiveert de mensen. Doe er wat aan.
  En als je de oude situatie hersteld hebt houd je nog een probleem over. Juist ja: De klimatologische gevolgen. Pas als je de andere problemen geëlimineerd heb zal je deze problemen zichtbaar maken en oplossingen kunnen bedenken.
  Waarom ik reageer op dit bericht?
  Uit mijn reactie kunt u opmaken dat ik 6 jaren lang in deze getto heb gewoond. Het zal raar op u overkomen als ik tegen u zeg dat ik, nu ik mijn leven overziende, deze jaren als mijn leukste en mooiste jaren uit mijn leven heb ervaren. Ja, ondanks het feit dat ik bijna dagelijks moest vechten heb ik in mijn latere leven nooit meer zulke ware vriendschappen gekend, nooit meer ware liefde ervaren en nooit meer het familiegevoel van de buurt en leefomgeving meegemaakt. Wij deelden onze armoede met elkaar. Ik denk dat mijn stuk betrekking heeft voor de hele omgeving daar. Te beginnen met Wit Boitie tot en met Pontbuiten. Hopelijk heeft u er iets aan.


  gemodereerd
 4. Goed idee. Echter zou ik hun salarieering publiek gemaakt willen zien. Wat is de kost van zo’n werkgroep?

  De first lady zou in zo’n werkgroup kunnen zitten. Ze kan ervaring op doen als een rechts deskundige en later als volksvertegenwootdiger of president runnen. Ze hoeft niet als een dressed up poppetje donaties weggeven.

  Hopelijk dat de ministeries actie teams in het leven roepen om de wergroep follow up te geven.


  gemodereerd
 5. Het is een serieuze zaak, en kijkt hoe sommige
  bavianen op de foto staan! En als men zegt dat
  het een ( Bana republiek is) worden sommigen boos!
  Zelfs een aap kan zich normaler gedragen, dan deze
  nep apen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Kijk en staar!! hoe deze Chan de heft in zijn handen neemt!! Laat de relschoppers van een bepaalde categorie een goede voorbeeld van nemen. A no mus de so taki, Winti waai en lanti e paai!!
  Deze regering jullie doen het bijzonder goed!! laat de anderen je poepie ruiken!!!

  Wiep-Ding


  gemodereerd
 7. De intentie is goed, maar de aanpak roept vraagtekens op. Niet alleen Winti Wai en Pontbuiten hebben problemen met wateroverlast, wegen die in deplorabele staat verkeren, huisvesting en hangjongeren. Als je alle probleemwijken bij elkaar optelt, betekent het dat je net zoveel werkgroepen in het leven moet roepen. En elke werkgroep zal het wiel steeds opnieuw willen uitvinden.

  Eerdergenoemde problemen vereisen een integrale aanpak. De volgende ministeries moeten er ook bij betrokken worden: Landbouw, onderwijs, justitie, Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.
  Het is in ieder geval hoopgevend om via verschillende mediakanalen te vernemen dat de president met beide benen vanuit zijn ivoren toren op aarde is neergedaald. Hij moet zijn untouchable vp trouwens ook nog beteugelen. Zijn gedrag en houding is gezagsondermijnend.

  Heel veel Surinamers zijn de objectiviteit en de realiteit helemaal kwijt. Het lijken wel seizoenkrakers.
  Hieronder volgt een metafoor om mijn stelling te illustreren.

  Een vrouw krijgt bij tijd en wijle rake klappen van haar huidige man.
  Haar reactie hierop is: “het valt wel mee, niks aan de hand. Niemand mag zijn gedrag afkeuren.
  Hij is niet zo erg als mijn agressieve vorige man die mij jarenlang heeft verkracht, tot bloedens toe heeft mishandeld, bespuugd en vertrapt”. De verwijten dat ik hem zelf had gekozen moeten mijn eeuwige schuldgevoel ook legitimeren. In feite is mijn huidige situatie een verbetering ten opzichte van die met mijn vorige man. Ik was toen zelfs bang om mijn misnoegen te uiten. Vanuit dat oogpunt heb ik nu dan ook geen recht van spreken. Wat een vooruitgang. Ik ben gegroeid en ik voel mij helemaal toppie met mijn huidige man die mij af en toe een flinke klap geeft.

  Bovenstaande vrouw (metafoor) noem ik het Suriname syndroom. Bij gebrek aan argumenten of i.p.v. de hand in eigen boezem te steken, wordt er naar de ander gewezen die ongestraft 1000 maal erger was/is. Deze categorie mensen houdt niet van Suriname. Deze reacties missen de constructieve benadering om Suriname uit die vicieuze cirkel te halen.


  gemodereerd
 8. Geldverspillende projecten.
  Heeft de president niks te doen dan het ene na het andere project op te richten de mensen hebben honger.


  gemodereerd
 9. Deze pres komt met hoop verhaaltjes. Geen enkele journalist die hem 1 kritische vraag steld. Iedereen doen als debiel. Mensen zijn niet arm want ze gaan nr fast food en restaurant. Kinderen van beneden 10 worden misbruikt omdat ze honger hebben.
  Die Asis jad het bij vorige regering erover dat jonge meisjes prostetueren. Nu zijn het kinderdn. Ze hebben geen brood zelf.


  gemodereerd
 10. @Debby…foei toch, ga je schamen met je racistische uitspraak of is je vocabulaire zo klein dat je niet normaal kan uitdrukken
  Anyway…weer de zoveelste werkgroep…jammer dat men niet inziet dat dit alles de naweeën zijn van wanbeleid van voorgaande regeringen…toen durfde geen enkele ghetto leider hun mond open te maken….zeker niet toen NDP aak de macht was. Maar nu hebben ze zogenaamd dik-ati om te praten en moet Chan die shit oplossen en hebben. Ik hoop echt dat er verandering komt.


  gemodereerd
 11. @JZwarmans….ook jij moet je, net als Debby, diep schamen voor je racistische uitspraak.
  Het is mij, en anderen met mij, ook zeker ook opgevallen hoe sommige op de foto staan. Ik vraag me dan ook oprecht af hoe serieus deze mensen zijn. Doe normaal dan doe je gel genoeg.


  gemodereerd
 12. @@ Project! Denk eens even goed na, wat er hier gerealiseerd wordt!! wordt aub wakker en ik hoop niet dat jij je hersenen op het verkeerde plek hebt!!

  Wiep-Ding


  gemodereerd
 13. !@!@ Debbie!! jij bent uit een verkeerde hol uitgekomen!! Begrijp niet verkeert aub!! Maar volgens mij een rattenhol!! Denk eens even goed na, tenminste als jij je hersen op het juiste plek hebt!! Ik vraag mij af of je die überhaupt hebt!!

  Wiep-Ding


  gemodereerd
 14. hoe haalt de president het in zijn hoofd om met dat gespuis aan tafel te gaan zitten , echt het bolwerk van roven en moorden en niet werken , president weer neemt u de verkeerde beslissing , dit gaat u uw nek kosten en snel


  gemodereerd
 15. Altijd weer hetzelfde geleuter van dezelfde figuren. Doet hij niets is het niet goed, doet hij iets is het ook niet goed. Oe verstang krimpie, oe ede boro, beter gezegd, jullie hebben een probleem met jezelf, jullie zitten vast in je racistisch denkpatroon. Daardoor zit je niet alleen je eigen ontwikkeling (als die uberhaupt hebt) maar ook die van anderen in de weg.
  Domme Debbie dit geldt met name voor jou!


  gemodereerd
 16. @ Moen

  Het interesseert me geen ene moer wat jij van mij denkt, ik
  heb het geschreven hoe ik erover denkt ! Wat je ervan denkt,
  laat ik in het midden. Voor de goede orde, het volgende voor jou ”Moen”, ik ben niet racistisch! Want ik heb geen moeite
  dan een Hindoestaan President van Su is, in tegen stelling
  van sommige Blaka mang. Dus onthoud dat, aub!!!
  Even ter aanvulling, ik zie ook op de foto dat de gros
  demonstranten Blaka sma zijn, maar ik schreef dat het Aziaten
  zijn. Maar dat is ”cynisch” bedoeld! (Laat je kokosnoot maar werken).

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES