LVV verzorgt training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

6

Het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft een praktische training betreffende plantvermeerderingstechnieken verzorgd in het district Saramacca. Dit vond plaats op vrijdag 5 augustus op het LVV-ressortkantoor te Groningen.

Achttien participanten werden door LVV-landbouwvoorlichters onderwezen in de plantvermeerderingstechniek oculeren van met name citrus.

Met de opgedane kennis en aangeleerde vaardigheden zullen de deelnemers aan deze training zelf plantmateriaal kunnen aanmaken voor eigen gebruik of om ter verkoop te bieden. De deelnemers die zeer ingenomen waren met de training, zullen zo spoedig mogelijk verder onderwezen worden in meerdere plantvermeerderingstechnieken zoals marcotteren en enten.

Binnen het beleid van het ministerie van LVV wordt ondernemerschap in Suriname gestimuleerd. Dit vindt onder meer plaats door het verzorgen van trainingen aan ondernemers en andere belangstellenden ter vergroting van hun kennis. De afgelopen periode zijn er door het directoraat Landbouw meerdere trainingen verzorgd in onder andere Goede Agrarische Praktijken (GAP), kokos en plantvermeerderingstechnieken.

6 REACTIES

 1. We krijgen een mooi Suriname terug.

  Alle lof voor die Surinamers die meewerken aan de wederopbouw van onze Switi Sranan.

  Tja go. Set kong.

  Mi kondre tru.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. Graag ook in Para
  Er is hier ook behoefte aan trainingen op Landbouw en Veeteelt gebied
  Ook de communicatie moet op een beter niveau gebracht worden, desnoods middels een app of telegram groep dat op een een billboard op verschillende lokaties duidelijk zichtbaar geplaatst kan worden.
  Geef ons aub ook een boost šŸ‡øšŸ‡·
  gemodereerd

 3. IK kom er aan!! ik zal zeker mijn bijdrage leveren! In planten en vruchten ben ik een expert.

  Wiep-Ding
  gemodereerd

 4. minister van lvv , heeft dit te maken met u bezoek aan Nederland aan de universiteit in Wageningen , want van u zelf zal het wel niet komen en u heeft zeker geen verstand van pluimvee , u heeft de doksenclub weg gepest , die waren goed bezig en ook voor werkgelegenheid , ze waren al bezig om een slachtlijn te maken , zodat ze ook vele kipproducten konden maken , maar u heeft roet in het eten gegooid
  een vraag weet u wat zwoerd is
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.