Gepensioneerde hulpofficieren KPS beëdigd tot buitengewoon agent van politie

7
Gepensioneerde hulpofficieren KPS beëdigd tot buitengewoon agent van politie
Ex-hoofdinspecteur van politie Mohani Ramnath.

Op vrijdag 5 augustus zijn bijkans 15 gepensioneerde hulpofficieren van het Korps Politie Suriname (KPS) beëdigd tot buitengewoon agent van politie (BAVP). Dit vond plaats op het parket van de Procureur-Generaal (PG) aan de Limesgracht.

Waarnemend PG Garcia Paragsingh beëdigde de groep tot BAVP’er met de boodschap dat zij de samenleving moet dienen zoals ze toegezegd hebben onder ede en de afgelegde belofte.

De groep bestaat uit 14 mannen en 1 vrouw. Waterkant.Net heeft in verband met de beëdiging gesproken met gewezen gewestelijke politiecommandant (GPK) van Nickerie, ex-hoofdinspecteur van politie Mohani Ramnath (foto).

Na 41 dienstjaren en 4 maanden haar krachten aan het korps het hebben gegeven, nam zij op 1 maart 2022 afscheid. Volgens haar is het normaal wanneer gepensioneerde hulpofficieren beëdigd worden tot BAVP’ers. “Dit is gangbaar”, zegt ze.

7 REACTIES

 1. Dat is mooi, krijgen deze mensen dan ook loon???
  Zo ja, uit welke pot wordt dat dan betaald ???

  Sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Waarom niet een wet maken en het pensioengerechtigde leeftijd oprekken tot 65 of hoger. Voor gezonde en capabele mensen, die een bijdrage willen leveren. Wat staat op tegen?
  gemodereerd

 3. en wat voor vergoeding gaan ze daar voor ontvangen?
  weer nutteloos geld weggooien in een falend systeem wat niets goeds heeft gebracht
  gemodereerd

 4. Maar jullie roepen geen gepensioneerde verpleegsters op om te helpen in AZ zodat de kinderen in leven blijven, maar PG moet deze figuren weer een wapen geven namens Chan.
  gemodereerd

 5. Waarom?
  Zo ontstaat er ruis. Voorheen boeide dit niemand, nu wil iedereen ‘transparantie’, ik niet, omdat ik vertrouwen heb in.

  Vermoeiend om alles op te zoeken:
  Staatsbesluit 1972 artikel 1.
  Ze werken gratuz.
  Doen ze hun best, dan krijgen ze wat ‘lekkers’ vd minister.

  Dus, vanwege hun expertise en ervaring.
  gemodereerd

 6. debby , droplul , weet jij hoeveel gepensioneerden al helpen in alle ziekenhuizen hier , niet alleen in het azp , en ze doen het zonder loon , alleen om de medemens te helpen , en debby ook in het onderwijs helpen de gepensioneerden , en debby van jou club de paarsen zie je niemand he , want die hebben nooit gewerkt en kregen al pensioen toen ze geboren waren , en betaald door het gestolen geld van het hardwerkende volk , debby jij kan je zelf nog niet eens verzorgen , zal wel stinken daar in de bijlmer
  gemodereerd

 7. Debby 7 augustus 2022 Bij 12:41
  Maar jullie roepen geen gepensioneerde verpleegsters op om te helpen in AZ zodat de kinderen in leven blijven, maar PG moet deze figuren weer een wapen geven namens Chan.
  ==================================

  Debby, deze regering is goed bezig om het financieel economisch probleem voor Suriname op te lossen. Je hoeft namelijk niet op elk artikel hier op Waterkant.net te reageren als je inhoudelijk niet weet waar je het over hebt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.