Hoogbouw woning Helena Christinaweg van boven geheel afgebrand

4

Een hoogbouw woning van 5 bij 8 meter is vrijdagavond aan de Helena Christinaweg in brand gevlogen. De brandweer was in 5 minuten ter plaatse, maar heeft niet kunnen voorkomen dat het huis van boven geheel is afgebrand.

Een voorlichter van het Korps Brandweer Suriname zegt dat de brand is ontdekt door buren. Het huis werd bewoond door een echtpaar, dat ten tijde van de brand niet aanwezig was.

De brandweerlieden die in 5 minuten ter plaatse waren, hebben twee puppies verwijderd uit het pand. Het huis was aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS, maar niet verzekerd tegen brand.

Een man staat met de twee puppies die verwijderd zijn uit de woning.

De oorzaak van de brand is onbekend. Het onderzoek duurt voort.

4 REACTIES

 1. Wanneer ik lees dat iemands huis is afgebrand denk ik bij mezelf: hoe verder met de mensen.
  Na de brand is de regering je vergeten. Je krijgt geen hulp of je moet naar 1 vr 12.
  Met die ifiotetie van Chan met benzine naar srd 60 gaat de bevolking nog meer pinaren.
  gemodereerd

 2. Debby: er is altijd een familielid, die de klos is en die voor de schade moet betalen of deze mensen moet opvangen. Noem dat het overdreven sociaal gevoel van de Surinamers.

  Toen ik in de jaren 70 naar Nederland kwam hebben de Nederlanders mij het volgende geleerd: Je huur, gas, water en Electra altijd op tijd betalen en verzeker je goed. Ik heb dus een brandverzekering inclusief opstalverzekering. wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensverzekering, ziektekostenverzekering, autoverzekering en ik ben al ruim 40 jaar lid van de ANWB. Misschien ben ik zelfs een paar verzekeringen vergeten.
  Je zou kunnen stellen dat er tot op heden niets met mij is gebeurd dus is verzekering een overbodige luxe en zonde is van mijn geld.
  Dat klopt, maar verzekeren geeft mij in ieder geval een veilig gevoel. Je weet nooit wat morgen met mij kan gebeuren.

  Dit is om aan te geven welke kant de Surinamers eigenlijk op moeten gaan en niet tot last moeten zijn van andere familieleden bij calamiteiten.
  gemodereerd

 3. @debby,
  Suriname is geen verzorgende staat. Het verzekeren van de woning tegen brand is ook niet alles, het dekt bepaalde schade. De benzine mag 100 srd worden, te veel auto,s voor de infra die er is.
  gemodereerd

 4. @Debby
  Je zou de mensen liever kunnen adviseren dat er zoiets bestaat dat men een brandverzekering noemt. De doorsnee Surinamer denkt daar niet aan.
  Telkens als het kwaad al is geschied wordt verwezen naar “Lanti”.
  Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.