maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAsycudasysteem Surinaamse douane weer volledig bereikbaar

Asycudasysteem Surinaamse douane weer volledig bereikbaar

-

Does Travel - naar Suriname

Het Asycudasysteem van de Surinaamse douane is na een storing van ongeveer een week inmiddels volledig hersteld. Klanten kunnen weer normaal gebruik maken van het softwaresysteem. De dienstverlening van de Douanedienst is vanaf woensdag genormaliseerd.

Samen met de softwareontwikkelaar en de ICT-deskundigen van het ministerie van Financiën en Planning is gewerkt aan het zo snel mogelijk herstellen van het systeem.

Gedurende de uitval, heeft de dienstverlening gewoon doorgang kunnen vinden. De douane heeft er alles aan gedaan dit zo goed mogelijk op te vangen. Zo zijn de openingstijden verlengd en is handmatig gewerkt om de aangiften af te handelen.

Het ministerie is zich bewust van het belang van een goed functionerend Asycudasysteem en is al enige tijd met de leverancier van het systeem bezig met een upgrade om zo verzekerd te zijn van de dienstverlening.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
 1. Dit is de zoveelste keer dat dit kritisch systeem uitvalt. Schade?

  Het ict-personeel is niet professioneel genoeg vind ik. Dit is basis Itil.
  Bij herhaaldelijke incidenten/calamiteiten ben je verplicht om een evaluatierapport op te maken (lesson learned) om problemen in de toekomst te voorkomen.
  Wat staat er in het service level agreement cq contract, vwb onderhoud en onmiddellijk herstel.
  Betreft het een te laat betaalde licentie, want ik lees iets over upgrade. Zelfs dit kan worden voorkomen door tijdig aan de bel te trekken.

  Het lijkt meer op een gammel systeem. Als het economisch stabiel is, zou ik een ander systeem inkopen. Plus training ict in onderhoud en herstel en begeleiding van de software-leverancier binnen enkele minuten. Het kan makkelijk via zoom.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES